[a / b / c / d / e / f / g / gif / h / hr / k / m / o / p / s / t / u / v / vg / vm / vmg / vr / vrpg / vst / w / wg] [i / ic] [r9k / s4s / vip] [cm / hm / lgbt / y] [3 / aco / adv / an / bant / biz / cgl / ck / co / diy / fa / fit / gd / hc / his / int / jp / lit / mlp / mu / n / news / out / po / pol / pw / qst / sci / soc / sp / tg / toy / trv / tv / vp / vt / wsg / wsr / x / xs] [Settings] [Search] [Mobile] [Home]
Board
Settings Mobile Home
/int/ - International

Thread archived.
You cannot reply anymore.

[Advertise on 4chan]

File: 1782158852135024.png (92 KB, 550x420)
92 KB PNG
edycja anime
>>
ej gramy w robloxa ten tryb co na tiktoku z samolotami popularny?
>>
File: Majoshoujomahiro.webm (1.3 MB, 1280x720)
1.3 MB
1.3 MB WEBM
>>222995531
>>
File: 1766320543005818.png (3.88 MB, 2560x1440)
3.88 MB PNG
znowu boss
>>
>>222995587
>>
>>222995587
>flâneurćq
znam to pretencjonalne słówko bo jest fajna piosenka z tym tytułem na juczub
>>
ssałbym murzyńskiego chuja
>>
cwelg wrócił z klubów gdzie bredził czarne tyłki teraz będzie chlipał że jego bracia przegrali ze spikami o algo
>>
>>222995587
anoński splin
>>
>>222995531
>edycja anime
czyli tak jak każda
>>
>>222995631
rzeczywiście
nie wiem czy chodzi ci o ten trannycore z animką, ale pokazuje mi, że już kiedyś to słuchałem
>>
File: 1772930592303968.png (25 KB, 607x747)
25 KB PNG
>>
kupiłem dziś 4x rompery 12%, wydawało mi się że wypiłem 3x rompery i tak się najebalem, po czym patrzę do reklamówki a tam nadal 2 rompery
tyle wygrać
>>
File: file.png (140 KB, 945x225)
140 KB PNG
>>222995691
no ten
https://youtu.be/vhUctVtnoLE
>>
File: 171259678417895555.jpg (282 KB, 1474x2048)
282 KB JPG
podpisałem umowę zlecenie gdzie pierwsze 15 godzin pracuje się za darmo, a zleceniodawca ma prawo na mnie wykonać karę tysiąca cięć jeśli coś zrobie nie tak jak trzeba. Takie rzeczy dzieją się w waszych gminach?
>>
>>222995749
nomćq
spoko jest
>>
>>222995762
w normalnych gminach nie podpisuje się umów na pierwsze ileś godzin
>>
>>222995556
Nie, oni wszyscy grają w tranimemy
>>
>>222995779
https://vngelmusicofficial.wixsite.com/home/about

hmmmmmmm
>>
>222995556
uwaga grumer alert dzieci w niebezpieczenstwie policjaaaaaaaaaaaaa
>>
>>222995762
anon wyruchali cie z tą umową
>>
>>222995794
to tylko podpunkt któryś tam, chyba, że przypierdalasz się o brak przecinka
>>
ja jak coś spierdoliłem w pracy, to mi nacinali skórę i posypywali solą i pieprzem
>>
>>222995860
>nie przypierdala sie o brak przecinka
Lmao, patrzcie na tego goja i się smiejcie
>>
Taka diabelska okładka i taki pedalski wokal jajebe
https://www.youtube.com/watch?v=NkjQRLQUFs0&list=PLf-I7X3-aT_HgnKm_Ah7zxVA-b2fCFvuJ&index=1
>>
>>222995821
czyli tranzol czy nie?
nie chce mi się czytać jej blogposta
>>
>>222995906
w tekście nie ma konkluzywnej odpowiedzi
i jeden selfiak też mi nic nie mówi
>>
>>222995920
Mosze czat dżipiti coś wie?
>>
>>222995945
nie chce mi sie wpisywać żbsz
>>
miewam nieczyste intencje
>>
>>222995952
instagram niekonkluzywny ale brzmi trochę jak kobieta i ma 3 koty
>>
nawet spoko po tych pieciu acodinkach
jak po piwku jednym
>>
Leże se i chuj jakoś tak sam w ręce wchodzi, on lgnie, on łaknie tej miłości, ale śpiący jestem i pójdę chyba w kimę
>>
>>222996001
>opiady
będzie bolało jak zejdzie
>>
Ciekawe co se pomyślałaby diva jak ktoś wybierze spotkanie dla prawiczka a przyjedzie 32 letni chlop
>>
>>222995972
może rzeczywiście baba
jakby był transem, to prędko dałby o tym znać w muzie
>>
no nic, skromna kolacja i cwel idzie spać bo jutro do kołchozu
>>
>Edycja anime
>Edycja piatek stopek pedalek
>japoksa
>edycja schizol iron images

Ehhhhhhhh
>>
File: 1780665778240016.png (277 KB, 1080x228)
277 KB PNG
>>222996076
>spotkanie dla prawiczka
>>
>>222996140
w komciach yt nie widziałem nic
dicksword by dużo powiedział ale nie wchodzę na swoim koncie tam
>>
w sumie szkoda że takie miejsca jak wykop zdychają
jeden wielki slop się z internetu zrobił
>>
>>222996168
to tak samo jak ktoś szuka pierwszej pracy, ale musi wszędzie mieć 5 lat doświadczenia
>>
>>222996168
ehhhhhhhhhhhhhhhhhh kurwa
>>
JE donatello w JE frajerze a JE kola schłodzona do temperatury mroźnej
tak tak to ten czas
>>
File: Tea Server.jpg (71 KB, 640x600)
71 KB JPG
>>222996168
>diva jest leniwa i chce żeby petent wszystko robił
>>222996226
o północy?
ty kurwa knurze ty
>>
>>222996226
taki to powchłania
baza pozdrawiam
>>
>>222996226
BAZA BAZA BAZAAAAA!
>>
>>222996226
diva gdzie
>>
File: FB_IMG_1722886645677.jpg (41 KB, 600x609)
41 KB JPG
>>222996244
>>222996226
a i smacznego oczywiście
>>
File: 1775774217293585.png (30 KB, 482x254)
30 KB PNG
>>222996244
>ty kurwa knurze ty
jest w normie
>>
anon to albo <19 mbi albo >25 i nic pomiędzy
>>
>>222996162
edycja turek turek turek czerwony na garniturek
>>
>>222995762
już lepiej być bezdomnym niż się godzić na takie odczłowieczające warunki
>>
>>222996422
tranime niggery tegą nie rozumeiją
>t. weryfikacja nie potrzębną
>>
File: 1764754816385579.jpg (98 KB, 805x1053)
98 KB JPG
what happened to geralt
>>
oi vei
>>
jarvis wyfiltruj wszystkie flagi poza polska
>>
wyłączając javascript przyczyniasz się do oszczędności prądu, lepszej żywotności twojej baterii i zmniejszasz swój ślad węglowy
>>
>>222996972
nie nabierzesz mnie na włączanie javascriptu
>>
mam 24 bmi ale niską masę mięśniową
>>
grubasy mają duży ślad węglowy
>>
>>222996631
zjadł go gepart
>>
>>222997070
Nie bo mam eko ziemnioki i solary
Wypierdź sobie troche węgla suko
>>
pochodzę z szambali
>>
>>222997218
li co?
>>
File: 1769460758722340.jpg (866 KB, 2000x2000)
866 KB JPG
branoc
tak wyglądam
>>
File: 1761068965211682.jpg (39 KB, 476x463)
39 KB JPG
znowu neta wyjebalo. jebac playa
>>
>>222997473
>>222997481
chuj mnie to gaczatransy
>>
>>222997490
zostaw go
>>
>>222997505
Niech cie chuj swędzi po obcięciu gacha transie
>>
ejestm devilem
>>
File: 1777698921254214.jpg (2.01 MB, 3000x4000)
2.01 MB JPG
Butelkomat w Lidlu dzisiaj nie przyjął mi jednej butelki, więc w drodze do biedronki znalazłem jeszcze 2 itemy i te 3 oddałem w czerwonym owadzie, więc dzisiejszy zarobek 68,50 zł
Teraz uwolnię nasienie. Pieniądze podlicze i schowane do sejfika, i pogram w Empire Total War
>>
takie?
>>
peja wygrał beef z tede
>>
kurwa
>>
>>222995740
co to jest romper i gdzie to moge kupic
>>
>>222998410
Żabka
>>
File: 1779245764969115.png (3.97 MB, 2249x1409)
3.97 MB PNG
>>
>>222998410
romp romp to robi ta transka z webma co wali kutaskiem w kamere
>>
nie chce mi sie juz kurwa zycv japierdole jaj kuze nre moge
>>
File: 1777986434399054.png (287 KB, 868x1228)
287 KB PNG
śpicie?
>>
File: HMnMATbbkAA9-BA.jpg (441 KB, 1500x1536)
441 KB JPG
>>222999017
myśle
>>
>>222999054
ja se konia zwale
>>
File: 145743200_p0.png (1.12 MB, 688x1024)
1.12 MB PNG
>>222999128
powodzenia
>>
boze wszystko Est test kurw a chjowe
>>
>>222999164
dzieki
>>
File: 1773457184241565.png (425 KB, 450x700)
425 KB PNG
moja nurgle żona
>>
bopzw wszystko Est chujowe
>>
>>222997654
czemu kłamiesz, oba paragony są z tego samego miejsca
>>
chce ktos pograc ze mna w palworld?
>>
jak śmieje się japończyk? ハハ
>>
jak śmieje się polak?
>>
po prostu zagadaj do niej
>>
File: 147755578878.gif (347 KB, 360x240)
347 KB GIF
Elo robale
>>
>>223001357
elo elo....
>>
Ukraiński nacjonalizm nie znaczy dziś tego, co myślicie
11 lipca 2026 o 06:31 autorstwa Olena Babakova
Krytyka Polityczna
Symbole, które w Polsce i na Zachodzie budzą niepokój, dla wielu Ukraińców stały się znakami walki o przetrwanie. Ukraiński badacz prawicowego radykalizmu tłumaczy, jak wojna zmieniła nacjonalizm w Ukrainie i znaczenie związanych z nim symboli.

The post Ukraiński nacjonalizm nie znaczy dziś tego, co myślicie first appeared on Krytyka Polityczna.
>>
Dlaczego Polacy nie ufają sobie nawzajem?
11 lipca 2026 o 06:30 autorstwa Michał Sutowski
Krytyka Polityczna
Czy PRL zniszczył polski kapitał społeczny? Historyk przekonuje, że wojna, przesiedlenia i państwo podporządkowujące sobie oddolne inicjatywy stworzyły społeczeństwo pełne lęku i nieufności.

The post Dlaczego Polacy nie ufają sobie nawzajem? first appeared on Krytyka Polityczna.
>>
Polsko, uważaj na Donbas
11 lipca 2026 o 06:00 autorstwa Łukasz Łachecki
Krytyka Polityczna
Wiosną 2014 roku Donieck nie wyglądał jak przyszłe piekło wojny. Był bogatym miastem, które zostało wepchnięte w przemoc przez propagandę, polityczny cynizm i rosyjskie prowokacje. Białoruski dziennikarz ostrzega: nienawiść do Ukraińców może stać się narzędziem destabilizacji Polski.

The post Polsko, uważaj na Donbas first appeared on Krytyka Polityczna.
>>
„W tym mieście spędziłem noc z chłopakiem poznanym przez internet”. Queerowa mapa od Płocka po Gazę
10 lipca 2026 o 06:00 autorstwa Aleksandra Kasprzak
Krytyka Polityczna
Proponuję zostawić Google Maps z jej „Złotymi Kutasami” w spokoju i pobłądzić po najlepszej mapie w internecie. Oto królicza nora, która udowadnia, że każdy kraj jest trochę gejowy.

The post „W tym mieście spędziłem noc z chłopakiem poznanym przez internet”. Queerowa mapa od Płocka po Gazę first appeared on Krytyka Polityczna.
>>
„Prosimy ciszej”? Miasto to nie sypialnia
10 lipca 2026 o 05:45 autorstwa Artur Troost
Krytyka Polityczna
Każdego lata Warszawę rozgrzewa nawracający spór. Jedni cieszą się, że miasto wreszcie żyje, inni liczą kolejne nieprzespane noce. Ogródki gastronomiczne, koncerty plenerowe i festiwale stają się przedmiotem kontrowersji. Ile życia jesteśmy gotowi poświęcić w imię ciszy?

The post „Prosimy ciszej”? Miasto to nie sypialnia first appeared on Krytyka Polityczna.
>>
Olena Babakova: Czy Wołodymyr Zełenski jest ukraińskim nacjonalistą?

Wiaczesław Lichaczow: Zacznijmy od tego, jak rozumie się w Ukrainie pojęcie „nacjonalizmu”. W podręcznikowym znaczeniu jest to przekonanie, że niepodległość Ukrainy ma wartość, że Ukraina powinna być niepodległa i że ta niepodległość jest cenna. To przekonanie podzielają prawie wszyscy, którzy pozostali w Ukrainie po rosyjskiej inwazji pełnoskalowej. W tym rozumieniu – Zełenski jest ukraińskim nacjonalistą.
>>
W dyskursie zachodnim podchodzi się do tego inaczej – zarówno na akademickim, jak i potocznym poziomie. Walka o niepodległość Ukrainy to jedno – w domyśle coś dobrego i akceptowalnego – a nacjonalizm to coś innego, znacznie gorszego.

Skąd wynika ta różnica w rozumieniu nacjonalizmu?

Nawet w ukraińskim słowniku politycznym słowo „nacjonalizm” długo po uzyskaniu niepodległości miało raczej pejoratywny wydźwięk. Z tego, co udało mi się ustalić, Wiktor Juszczenko, jeden z przywódców Pomarańczowej Rewolucji, nie nazywał siebie w tamtym czasie nacjonalistą, a „narodowym demokratą” – w ten sposób przeciwstawiał się starej postsowieckiej elicie. A to właśnie on wprowadził do mainstreamu politycznego dyskurs uznający ważność historycznej walki o niepodległą Ukrainę, włączając w to pamięć o antyradzieckiej walce UPA oraz legitymizację hasła „Chwała Ukrainie”.
>>
Nacjonalistą nazywał siebie za to Łewko Łukjanenko, dysydent, więzień radzieckich obozów, człowiek o ekstrawaganckiej charyzmie. Dyskredytował ten nacjonalizm przez swoje ksenofobiczne i szowinistyczne wypowiedzi. W debacie publicznej w czasach przed Majdanem „nacjonalista” kojarzył się z powstańcem z bronią na ramieniu, który wychodzi z lasu – nieprzejednany, ale skazany na porażkę. Kojarzył się z facetami w mundurach Bundeswehry z second-handu, którzy lubią bić się z milicją. Dla przyzwoitego człowieka w Ukrainie nazywanie się nacjonalistą nie było zbyt stosowne.

Kiedy to się zmieniło?

Przed 2014 rokiem mało kto uważał, że ogłoszenie niepodległości Ukrainy to w gruncie rzeczy realizacja idei nacjonalistycznej. Na początku lat 10. nacjonalistami zaczęli nazywać się politycy partii Swoboda. Pozycjonowali się jako radykalna opozycja wobec prorosyjskiego prezydenta Wiktora Janukowycza, a ich nacjonalizm cechował się znaczną dawką etnicznego, wykluczającego rozumienia narodu. Proponowali pomysły w stylu przywrócenia rubryki „narodowość” w paszporcie, zdarzały im się wypowiedzi antysemickie.
>>
Po Majdanie, aneksji Krymu i rosyjskiej agresji na Donbas nastąpiła szeroka społeczna legitymizacja idei walki o niepodległość Ukrainy. Zadeklarowani nacjonaliści utracili więc monopol na tę ideę. Jej mainstreamizacja zmusiła też większość z nich do zmiany retoryki.

Z drugiej strony nastąpiło upowszechnienie nacjonalistycznego języka symbolicznego. Czerwono-czarna flaga UPA i pozdrowienie „Sława Ukrainie!” zostały oczyszczone z ekstremistycznych skojarzeń, weszły do mainstreamu i przestały symbolizować prawicowe poglądy polityczne. Zaczęły być postrzegane jako symbol wojowniczy narodu walczącego o niepodległość.
>>
Jak widzisz tę zmianę na poziomie społecznej percepcji?

Tu posłużę się anegdotą. Tuż przed pełnoskalową inwazją, w 2021 roku, obserwowałem Paradę Równości w Kijowie. Po jej zakończeniu uczestnicy poszli do metra. Przy wejściu do stacji powstał korek. Ludzie czekali około dwudziestu minut i w jakimś momencie zaczęli śpiewać piosenki. Najpierw hymn Ukrainy, potem zaśpiewali Czerwoną rutę [kultowy hit czasów radzieckich – przyp. O.B.], a potem jeszcze Łenta za łentoju i Oj u łuzi czerwona kałyna, czyli piosenki potocznie kojarzone z dziedzictwem UPA. Śpiewała kijowska młodzież – część z kolorowymi włosami, część z tatuażami o motywach skandynawsko-neopogańskich, które jeszcze 10–15 lat temu wyraźnie wskazywałyby na przynależność do skrajnie prawicowych środowisk, a dziś raczej na to, że ty lub twój tatuażysta oglądał serial Wikingowie.
>>
Wspomniałeś, że runiczne tatuaże młodzieży to raczej efekt popkultury. A neonazistowskie runy w emblematach jednostek wojskowych? Pojawiły się w 2014 roku, niektórzy je noszą i dziś.

Istnieje niewielka mniejszość Ukraińców, w tym żołnierzy, która wyznaje ideologię neonazistowską. Dla innych to się nie łączy. Piętnaście lat temu noszenie młota Thora na szyi było wyraźnym znakiem, także politycznym. Teraz tak to nie działa.

W warunkach wojny militarna estetyka zyskuje atrakcyjność. Te symbole nie są oceniane przez pryzmat ich pochodzenia, lecz przez pryzmat ich użycia w kontekście wojny rosyjsko-ukraińskiej. Na przykład na emblemacie batalionu „Azow” widnieją nałożone na siebie litery I i N, podobne do neonazistowskiego wilczego haka. Czy jest to wyraz ideologii tej formacji i czy używanie tego symbolu oznacza poparcie dla tej ideologii? Dla społeczeństwa to przede wszystkim symbol bohaterskich obrońców Mariupola.
>>
Podobnie jest z trójzębem z mieczem, którego u nas używają osoby nazywające siebie banderowcami. Od 2014 roku symbol ten budzi szacunek i jednoznacznie wskazuje na osobę zaangażowaną w obronę niepodległości Ukrainy.

Oczywiście rozumiem, że obraz ten niepokoi obserwatorów zewnętrznych, którzy kojarzą te symbole z ideologią neonazistowską. Dlatego należałoby je jakoś kontrolować, zwłaszcza jeśli chodzi o oficjalne emblematy oddziałów Sił Zbrojnych Ukrainy. Jednak wydaje mi się, że obsesja na punkcie symboli jest nieuzasadniona.

Nie zaprzeczysz jednak, że w armii ukraińskiej są osoby, dla których te symbole są wartościowe właśnie ze względu na ich pierwotne, nazistowskie znaczenie.
>>
Pytanie brzmi: co można uznać za nazistowskie w ideologii lub działalności tych ludzi czy oddziałów, które posługują się symbolami, na przykład runicznymi, w tatuażach lub na szewronach? Są takie pododdziały, w przypadku których można to stwierdzić – na przykład Rosyjski Korpus Ochotniczy, który prezentuje się jako jednostka i siła polityczna o neonazistowskiej ideologii.

A batalion „Azow”?

Owszem, była to jednostka stworzona w 2014 roku przez osoby o neonazistowskim zapleczu, która promowała neonazizm np. w procesie ideologicznego przygotowania ochotników. Ale jeszcze przed 2022 rokiem Azow z tym zerwał. Mam znajomego, który jest jednym z oficerów odpowiedzialnych za pracę wychowawczą w Azowie – nazywa się Rusłan Chałikow i jest Tabasaraninem z pochodzenia. Opowiada nowicjuszom o historii ukraińskiego nacjonalizmu, aby czuli, że nie są pierwszymi, którzy walczą o ukraińską niepodległość. Taka edukacja nie jest dziś elementem prawicowego radykalizmu, tym bardziej neonazizmu.
>>
Rozmawialiśmy o tym, czym jest współczesny ukraiński nacjonalizm. A jak on się ma do prawicowego radykalizmu? Kogo we współczesnej Ukrainie można nazwać prawicowym radykałem?

Jeśli chodzi o radykalizm, odpowiednim wskaźnikiem jest stosunek do procesów demokratycznych. Czy ta niepodległa Ukraina budowana jest na podstawie współczesnego rozumienia demokracji, praw obywatelskich i praw człowieka? Czy może chodzi o to, że dla dobra narodu prawa te powinny zostać w pewnym stopniu ograniczone?

W sytuacji wojennej pojęcie radykalizmu naturalnie się zmienia, ponieważ ekstremalne warunki wymagają nadzwyczajnych rozwiązań, które w czasie pokoju byłyby nieakceptowalne – jak na przykład nieorganizowanie wyborów czy zakaz wyjazdu mężczyzn z kraju. Najważniejsze jednak, by było jasne, że wprowadzone ograniczenia są tymczasowe i wymuszone, a nie stanowią ideału, do którego dążymy.

Prawicowo-radykalną można było nazwać wspomnianą już partię „Swoboda”. Opowiadała się ona na przykład za ideą narodowo-proporcjonalnego przedstawicielstwa w organach władzy. To koncepcja sprzeczna z liberalno-demokratycznymi wyobrażeniami o organizacji państwa. Dziś nie ma w Ukrainie siły politycznej, która głosiłaby podobne poglądy.
>>
Jeszcze innym ważnym pojęciem jest ekstremizm. Ekstremistyczne grupy stosują przemoc wobec przeciwników, mniejszości, propagują ksenofobię i przemoc. Takie grupy istnieją, a publicznie objawiają się na przykład podczas ataków na Parady Równości. Jednak te ataki wymierzone są raczej w wartości liberalno-demokratyczne niż w pochodzenie etniczne oponentów.

Przypomniałeś wcześniej o neonazistach – że jest ich niewielu, ale jednak istnieją. Kim oni są? Czym różnią się od ekstremistów?

Neonazizm to prawicowy ekstremizm, w którym pojęcie pochodzenia etnicznego jest kluczowe dla określenia, kto należy do narodu i wobec kogo można stosować przemoc. Istnieją marginalne środowiska, które twierdzą, że Zełenski jest złym prezydentem nie dlatego, że jest skorumpowany czy nieskuteczny, tylko dlatego, że jest Żydem. Są też tacy, którzy uważają, że żydowska pamięć symboliczna nie powinna być obecna w ukraińskiej przestrzeni publicznej, powielają neonazistowską symbolikę w jej pierwotnym znaczeniu, propagują i wspierają wandalizm wobec pomników ofiar Zagłady. To bardzo marginalna grupa, która podczas wojny straciła popularność i wpływy, nawet w prawicowym środowisku młodzieżowym i subkulturowym.
>>
File: go back to reddit.jpg (99 KB, 565x500)
99 KB JPG
>>223001773
>Krytyka Polityczna
Nawet nie próbuję tego czytać żeby nie karmić złego wilka wkurwiając się niepotrzenie, po co w ogóle przynoszisz tu ten lewacki antypolski ściek?
>>
To prawda, lecz przystanie na to wymaga wysokiego poziomu refleksji, którego obecnie w ukraińskim społeczeństwie nie ma ze względu na wojnę. Na jaki poziom niuansowania symboli jesteśmy w stanie się wspiąć, gdy jesteśmy ostrzeliwani prawie co noc? Bronimy się i karmimy swoje morale kojącymi historyjkami o bohaterach z przeszłości. Mielibyśmy zamiast tego roztrząsać, jak to jest odbierane w innych państwach? Z punktu widzenia Ukraińca to jak oskarżenie, że ofiara, która broni się przed zabójcą, używa niedozwolonych metod.

>>223001987
jestem lewakiem i myślę, że istnieje prawdopodobieństwo, że mam korzenie ukraińskie

moje nastroje są w sporej mierze anty-polskie
>>
>>223001989
Wracaj na swojego reddita kaszki, tam możesz bezpośrednio podlinkować artykuł na tej komuszej gardzinówce i zbierzesz plusiki
>>
>>223002010
a czemu
>>
>>223001987
słuchaj no młody
to jest chory psychicznie człowiek tak jak ten od bajojajo, jak się odpali to nakurwia przeklejki do limitu nitki, nie zastanawiaj się nad tym tylko zgłoś automatyczny spambot i chowaj post
>>
Utożsamienie się z ruchem banderowskim to ciężar, który Rosja nałożyła na Ukrainę. W czasach sowieckich Ukraińcom mówiono, że jeśli popierasz niepodległość Ukrainy, to jesteś banderowcem. I w pewnym momencie Ukraińcy sami w to uwierzyli – skoro jesteśmy za niepodległością, to znaczy, że jesteśmy banderowcami, a Bandera jest naszym bohaterem. Ta narzucona tożsamość przykleiła się i stała się częścią własnej tożsamości.

>>223002016
to co piszesz jest niemiłe
brakuje ci empatii
>>
>>223002006
To co robi ta polską flaga? Won do Niemiec, najlepiej do jakiejś uśmiechniętej imigranckiej dzielnicy, to na właśnej skórze zobaczysz efekty forsowanej przez siebie polityki
A z Ukraińcami to będzie i już włąściwie się zaczyna odwracanie narracjai, że Polacy nie pomagali a wręcz stali po stronie wrgoga.
Powinnii wam tą szczujnie zamknąć.
>>
jesteś wrogiem chrystusa
>>
>>223002037
tu sie urodziłem
>>
Naprawdę chciałbym, aby refleksja nad dziedzictwem OUN i UPA miała miejsce. Pomogłaby nam dokonać wyboru, jakie społeczeństwo chcemy budować. Nie wiem jednak, na ile jest to realistyczne w dającej się przewidzieć przyszłości. Wiele – jeśli nie wszystko – będzie zależało od tego, w jakim stanie wyjdziemy po zakończeniu wojny. No i w ogóle nie wiadomo, kiedy to wszystko się zakończy. Może się tak zdarzyć, że po prostu się nie zakończy.

*

Wiaczesław Lichaczow – badacz prawicowego radykalizmu i antysemityzmu, kierownik Grupy Monitoringu Praw Mniejszości Narodowych w Ukrainie, współpracownik Centrum Wolności Obywatelskich (Pokojowy Nobel 2022).
>>
>>223002023
Ta, empatii. Ja już kuwa znam waszą empatię. W bazach jakanon jest bykowany to prawo dżungli i niekopetentne władze szkoły które pozwalają na nękanie człowieka tak że ma problemy psychiczne później, a jak ciężką pracą i mądrą się chce dorobić to musi finansować tą bandę śmieci z włąsnych pieniędzy.
Promowana jest agresja i patologia, taki od początku ma pozycję w hierarchii i podoba się dziewczynom, a podem jest redystrybucja żeby przypadkiem nie miałproblwmóœ z utrzymaniem siedzie i konkubiby. A Anon ma mu to opłacać, sam nie może znaleźć dziewczyny bo to nie te czasy i kraj że różnica między kalsą niższą a średnią rzeczywiście była duża no i jeszcze opłacać leczenie psychiatryczne.
A idźcie w na chuj z tą waszą "sprawiedliwością", was to trzeba kijem gonić.
>>
>>223002078
>Pokojowy Nobel 2022
xD
Tak sam o jak TW Bolek, Dronbama, i jeszcze jeden murzyński komuch i terrorysta z RPA
>>
>>223002053
No to rwij stąd jak tak nie lubisz tego kraju. Kto ci broni i po co robisz na złość sobie i innym?
>>
>>223002082
w sensie to są słowa, które kierujesz do osoby, którą uważasz za chorą psychicznie? (a skora jest chora psychicznie to może prawdopodobne jest, że doświadczyła znęcania się nad nią)
>>
File: GXnG3LMWQAAEEkQ.jpg (54 KB, 1080x1293)
54 KB JPG
Wstałem, ale wielkim kosztem
>>
>>223002106
może lubie kraj, a za ludźmi nie przepadam
>>
>>223002113
No to jezcze lepiej że wspiera ideologię która pogłębia tego typu problemy społęczne. I pnie zasłąniać się chorobą psychiczną, sam jestem wariatem tylko (w miarę) zaleczonym.
Zressztą masa anonów jest, żadne cejco.
>>
ale po chuj mu odpowiadacie napływy z kara i wykopu?
chuj zeszmacony będzie przeklejał a jedyne odpowiedzi jakie dostaniecie to albo non sequitir jednozdaniowy albo kurwa nic
przestańcie mu odpowiadać cymbały
>>
>>223002128
lewica pogłębia te problemy?
>>
>>223002136
zgłąszać za spam/flood?
>>
normalnie byłoby tu milczenie do 8:00 rano lub nawet dziewiątej albo dziesiątej
>>
>>223002142
tak, z reguły nic to nie daje ale zawsze warto próbować
a i nie wolno o tym pisać w postach bo bantustan ma takie prawo zakazu ogłaszania
>>
>>223002137
Tak. Wycierają sobie mordę empatią, a nie słyszałem żeby postulowali twarde zmiany w szkolnictwie typu powołanie kompetentnego pedagoga który ma prawo i obowiązek razem z dryektorem i nauczycielamai zwalczać nękanie.
Za takie wybryki formalniewzywać rodzicóœ na wywanik, wlepić mandat a w razie wielokrotnej recydywy do sądu. I by się skończyło swaniakowanie.
Tylko pedagog to nie może być jakaś julcia tylko ktoś kto jest kompetentny w dobieraniu się do skóry cwaniakom a najlepijej osobiście na nich cięty. Założyłbym się że na tej całej pedagogice nawet nie mają jednego przedmiotu o walce z nękaniam a nawet jak jest to jest nic nie wnoszący zapychacz.
>>
normalnie o tej porze
drapie się po worze
>>
>>223002137
A, no i jak pogłębia? W ten sposób że w dorosłym życiu takie patologiczne seby by żarły gruz zapierdalając na umowie za 2000zł miesięcznie. I sprawdziłoby się to co nam wciskali wtedy dorośli że "ucz się to jeszcze sam będziesz się z nich śmiał", albo "dziewczyny lubią pracowytych i ułożonych"
>>
File: 1789647548457.gif (1.91 MB, 320x240)
1.91 MB GIF
>kara spadło
>syf przyszedł
>>
File: przybyszka-amerykanska.jpg (67 KB, 1000x684)
67 KB JPG
>>223002149
Sezon karaluszy, mówi to coś panu?
>>
>>223002201
no nie pierdol że jest więcej syfu niż normalnie bo nie ma
jest po prostu więcej foliarzy
>>
>>223002250
ty to lubisz
>>
>>223002269
ty cwelu spasiony lubisz lizać skwaszone prostytuckie pizdy i lubisz ignorować dobrych chłopaków co chcą z tobą w kosza pograć
>>
>>223002293
aha, ale śmiesznie że z tym koszem
>>
>musisz lubić ludzi z kwadracika w którym się urodziłeś, bo... y.... e....
>>
>>223002174
a od kogo bardziej spodziewasz się działań anty-bullying? od lewicy czy od prawicy?
>>
>>223002326
w małym kwadraciku ma to sens. czemu większy gorzej?
>>
>>223002345
a czemu w małym kwadraciku ma to sens
>>
>>223002354
bo chwilę zajmuje zanim delirka zejdzie
>>
>>223002338
działania lewicy znaczy albo nie działa albo jeszcze bardziej pogłębia problem
działania prawicy znaczy się narzekanie na działania lewicy

i tak w kółko macieju a przyszły anon dalej dręczony
>>
>>223002400
>pesymizm, pesymizm, pesymizm
dotknij trawy, wyjdź do ludzi
>>
>>223002338
Od porządnych ludzi niezależnie od obozu. A to znaczy że prawica albo centrum.
Za to jeśli chodzi o prawica-lewica to jest wszystko kwestia tego czy anon ma szansę wyjść na ludzi po ukońceniu baz z nie być dociskany "sprawiedliwością" typu kolejna przywileje dla kobiet i redystrybucja dla pracowników bez komoetencji
>>
>lewica cieszy się z uciskania najsłabszych chłopców
>>
>>222998421
nie bylo cwelu
>>
>>223002413
okej przekonałeś mnie, czas na kolejny zakaz drożdżówek czy coś
>>
Zaraz komuś zakurwie. Wykurwiać na kara.
>>
>>223002452
Bo dokłądnie tak jest, a przynajmniej ma to gdzieś zasłaniając się tym że mężczyźni są uprzywilewowani a jak jakiś jest nękany to przez patriarchat i toksyczną męskość, czyli generalnie to wina całej grupy w tym jego.
Przekopać to mało tą bandę hipokrytów
Ale my tu mówimy o towarzystwie które będąc samemy komuchami kolaboryjącymi z zsrr albo ich bezpośrednimi następsami, teraz wyzywają każdego kogo nie lubią od "ruskich onuc" i bez dowodów implikują agenturę.
>>
>>223002557
elegancko się zesrałeś ale wystarczy nie być pizdą
>>
Źle się czuje po tych czterech piwach ze wczoraj ehh już nie te lata że nieśmiertelność na alkohol załączona
>>
>>223002688
>wystarczy nie być pizdą
no i to jest właśnie to xD
>>
>>223002737
kacćq
>>
File: 1756076388249094.jpg (367 KB, 2025x2700)
367 KB JPG
jakis ptaszor przypierdolil w okno az slad zostal
>>
>>223002837
trzeba było go wyruchać
>>
File: IMG_2259.jpg (72 KB, 720x720)
72 KB JPG
>>222995531
(๑'ᵕ'๑)⸝* •••
>>
File: IMG_2261.jpg (236 KB, 2000x1500)
236 KB JPG
>>222995531
>>
najpierw pedał od wsadzania sobie kciuka w dupę a teraz pedał od walenia sobie do starego dziada piłkarzyka przyszedł no zwariować idzie
>>
File: IMG_2262.jpg (170 KB, 2000x1500)
170 KB JPG
>>222995531
Kocham kocham
>>
>>223002941
cudowny chłopak jesteś łaaaaaaaah
>>
bababaabababababa
>>
File: 1755194537113962.jpg (61 KB, 736x1007)
61 KB JPG
śniło mi się, że jestem na miejscu sceny policyjnej, stany, ameryczka, nagle coś się wydarzyło i aresztowany zaczął uciekać, chyba zranił policjanta, wtedy też z radiowozów zaczęli wybiegać inni ludzie, byli ubrani na pomarańczowo, jak w amerykańskich więzieniach, jeden biegł prosto na mnie, ale nic się nie wydarzło, jeden policjant leżał na bruku i podbiegłem mu pomóc, powiedział mi o jakimś pakiecie pomocniczym, pobiegłem po niego, były na końcu ulicy obok, miałem w rękach czarną sakiewkę, pierwsze co z niej wyciągnąłem to taki duży daktyl, przypominało pigułkę, bez namysłu połknąłem to i pobiegłem z powrotem do policjanta, był już cały i zdrowy, w sakiewce, a raczej w worku, był jeszcze glock, tylko że wyglądał dziwacznie, wyglądał jak zabawka, jak pistolet na wodę, rękojeść była zielona, ta druga część żółta, w worku były jeszcze magazynki, z pięć, dałem trzy policjantowi i ruszyliśmy wzdłuż zabudowanego przejazdu do parkingu podziemnego, w którym nagle się znaleźliśmy, taki krużganek, przy ziemi i z drogą dla aut, na drodze spotkaliśmy crackheda, zszarżował policjanta z kosą w dłoni i go zranił, policjant zabił go, ale chyba nie pistoletem, bo nie pamiętam strzału, policjant teraz siedział zakrwawiony oparty o ścianę, zajrzałem do worka, szukając czegoś co mogłoby mu pomóc, coś znalazłem, ale nie pamiętam co, dałem mu, szukałem dalej, ale już niczego nie znalazłem, chyba mu pomogło, bo ruszyliśmy dalej, dołączyli do nas nagle jacyś ludzie, cywile, zabudowany przejazd zmienił się w korytarz waszej ulubionej bajki redditowej, backroomsów, zaplecza, zbliżyliśmy sie do końca tego korytarza, gdzie było przejścia do następnego, tym razem poprzecznego, wewnątrz, naprzeciwko były dwa przejścia do następnych pokoi, po prawej, przy ścianie z wejściem, były drzwi, jeszcze na prawym końcu korytarza było przejście, wszyscy wbiegli do tego pokoju po prawo przy wejściu, krzyczałem do nich, żeby ktoś mi pomógł patrzeć plecy, ale nikt mnie nie słuchał, więc wbiegłem do nich
>>
>>223003029
wbiegłem do nich, bo tak było najbezpieczniej, pokój, bo prawej ścianie miał trzy przedziały, dwa miały drzwi, ostatni na samym końcu pokoju nie miał nic, takie wydłużenie pokoju, pokój wyglądał jak litera L, ale z grubszą kreską pionową, przeszukałem pokój, było czysto, pokój był umeblowany po prlowsku, drzwi do przedziałów były uchylone, więc je wszystkie od razu zamknąłem, z jednego przedziału słyszałem śmiechy, szarpnąłem za klamkę i popchnąłem drzwi, obszedłem pokój z zewnątrz, w środku były dwie wielkie szafy, śmiechy ustały, ale raczej tam byli ludzie, którzy je wydawali, albo potwory, przeszedłem do następnego pokoju, czysto, drzwi do tego ostatniego pokoju nagle zniknęły, a zamiast nich pojawiła sie szafa, z szafy zaczęły wybiegać potwory, piszczele, które z dwóch stron kończyły sie stopami i przedramiona, które kończyły się dłońmi, zaczęły całą naszą grupę atakować, był tam jeszcze jeden pluszowy krab, wyglądał jak zabawka, ale zamiast być z tkaniny, był ze skóry, chwycił mnie szczypcami za dłoń i nie mogłem się ruszać, nawet bolało, ktoś mi pomgół go zdjąć, na ścianie pojawił się licznik odliczający do zera, pod nim była liczba, która spadała wraz z zabijanymi potworami, nie była to ilość potworów, ale chyba nagroda jaką byśmy uzyskali, gdybyśmy zabili najmniej potworów i przeżyli, aż licznik spadnie do zera, chciałem o tym powiedzieć innym, ale było już za późno, gdy licznik spadł do zera obudziłem się
dawno nie miałem jakiegoś dłuższego snu, chyba przed tą sceną policyjną też mi się coś śniło, pamiętam jeden obraz z tego, ale reszty nie pamiętam
>>
@grok streść tego czarnucha
>>
File: 1783682829002807.jpg (397 KB, 1583x1300)
397 KB JPG
>>223003144
>>223003029
ło kurwa

>>222993746
chat gpt zamknij morde
>>
>robią to co daje mi przyjemność
czy to jest czym kierujecie się w życiu
>>
>>223003439
nie, czasami robię rzeczy, które nie są przyjemne, ale są pożyteczne
>>
File: 111.jpg (2 MB, 3651x5279)
2 MB JPG
>>223003449
skoro mowa o rzeczach przyjemnych...
>>
File: 1783682518169658.png (1.2 MB, 1200x1329)
1.2 MB PNG
>>223003567
>>
File: 1783681647684709.png (751 KB, 1080x726)
751 KB PNG
Gdzie są kurwa anony?
>>
homoseksualiści zasrali więc po co tu siedzieć
>>
>>223003648
/polska/ znaczy homoseksualna nowocioto
>>
lubie sie schowac
>>
File: 1767274800899083.png (849 KB, 960x1037)
849 KB PNG
wstałem
>>
File: 1758313777278404.jpg (341 KB, 2093x2661)
341 KB JPG
>>223003648
Nie kurwa żadni ''homoseksualiści tylko wielbiciele kobiecych stóp w 2D.
>>
rzyg
>>
>>223002204
Gokisznuri referencja?
>>
wielbiciele procesu garbowania skóry
>>
ani me
gów no
>>
File: 1782453908239651.jpg (754 KB, 2764x4096)
754 KB JPG
>>223002204
>''Kaguya-sama: Love is War Ending'' mówi to cos panie Ferdku?!

https://www.youtube.com/watch?v=eqjFmsZGBSc
>>
wpierdalam czereśnie
>>
File: 1769376541479536.jpg (239 KB, 1531x1769)
239 KB JPG
>>223003908
po ile za kilo?
>>
File: 1767883420953911.webm (2.91 MB, 480x360)
2.91 MB
2.91 MB WEBM
>>223003928
nie wiem ojciec kupił
>>
File: 1760899542565504.jpg (102 KB, 990x1041)
102 KB JPG
>>223003957
):
>>
naucz mnie nienawidzić grzech
>>
>>223003957
He's fat.
>>
sąsiad ma czereśnie i se zrywam u niego za darmo essa cała działka zajebana w czereśniach
>>
>>223003957
Ja pośrodku
>>
File: 117658755_p0.jpg (1014 KB, 1000x1561)
1014 KB JPG
stop
>>
File: 1781287276164934.jpg (1.01 MB, 3400x1779)
1.01 MB JPG
>>223004226
>stop(y)
>>
File: 1783092234724285.png (2.1 MB, 2001x1917)
2.1 MB PNG
>>223004273
>>
File: 137853823_p0.png (2.42 MB, 1176x1728)
2.42 MB PNG
>>223004273
nom
>>
Do Poles have a genetic predisposition to be footfags?
>>
>>223004321
yes.
>>
>>223004344
yeah, /polska/ is footfag central
>>
File: 1782325626518945.png (3.06 MB, 1808x2000)
3.06 MB PNG
>>223004297
to jak tak się robi czerwone to zanim naklei się plasterka to trzeba wylizać to żeby nie piekło w stópkę
>>
File: 1774634729601051.jpg (33 KB, 640x480)
33 KB JPG
OOO OOOO MOJA OBRONA
>>
File: 1783680817023549.jpg (156 KB, 850x715)
156 KB JPG
>>223004297
>>
>>223004321
to dwa pedały tylko wrzucają
>>
nie podniecają mnie stopy, ale doceniam animkarzy za czczenie stupek, bo upamiętnia to naszych przodków, którzy żyli kiedyś w zgodzie z naturą i chodzili bez żadnego obuwia w gołych stupkach
>>
File: 1782200963179595.jpg (37 KB, 550x396)
37 KB JPG
https://www.youtube.com/watch?v=WyhqBTr6_6Y
>>
>>223004405
ty kurwa głupi jesteś
>>
File: çizburger.jpg (21 KB, 593x517)
21 KB JPG
>>
>>223004425
spoko, dalej deformuj sobie stopę obuwiem
>>
>>223004422
https://youtu.be/yW8yBgZ6xCE
d-_-b
>>
oh? jesteś fanem swoich przodków? to dlaczego siedzisz teraz przed komputerem zamiast srać do dziury w ziemi?
>>
>>223004456
bo rewolucja przemysłowa i jej konsekwencje... i wszystko zabetonowane
>>
>>223004496
dziura do srania też zabetonowana
>>
>>223004456
bo jako ludzie musimy jednak iść do przodu
mam ciało i umysł przodków, a jednak żyję w kompletnie innych realiach
>>
>>223004532
>mam ciało i umysł przodków
wymień wszystkich
>>
>>223004542
Anon Anoński
Anon Anonberg
Anon Anonov
Anon Brzydki
Anon Uga Buganon
>>
File: 1771335888244120.jpg (230 KB, 476x630)
230 KB JPG
przez to że na codzień więcej używam angielskiego i ruskiego coraz gorzej mówie po polsku. jak rozmawiam z kimś po polsku to czuje sie jak upośledzony, nie moge słów znaleźć i musze sie chwile zastanowić zanim odpowiem
>>
>>223004585
prosisz się o sojaka tych chlubieniem się
>>
File: 1781103926605754.jpg (55 KB, 500x388)
55 KB JPG
>>223004608
dawaj
>>
w sumie szacunek do przodków fajna rzecz
>>
wypilem 4 piwka i tylko mi smaka narobilo zeby sie jeszcze bardziej nakurwic
>>
>>223004585
mam tak samo bratku
>>
>>223004696
południa jeszcze nie ma...
>>
NEUE CHUD
https://www.youtube.com/watch?v=aRijAUaxcFQ
>>
>>223004724
obudzilem sie o polnocy, wiec dla mnie to juz wieczur
>>
>>223004746
było zakop
nawet wtedy nie kliknąłem
>>
File: 1756708322922183.jpg (100 KB, 512x512)
100 KB JPG
Kiedy ludziom zabrania się oddawania czci królowi, oddają ją milionerom, sportowcom, gwiazdom filmowym, a nawet sławnym prostytutkom i gangsterom. Bo natura duchowa, podobnie jak cielesna, będzie posłuszna; odmów jej pożywienia, a połknie truciznę
>>
jako świadek to się do koperty daje tysiąc nie
>>
>>223004792
>tysiąc
może osiemnaście lat temu
>>
>>223004792
ja tyle to dalem ostatnio jako gosc lol
ogolnie to sie zapytaj tego drugiego swiadka xd
>>
>>223004792
koperta pusta i niepodpisana ty goische schweine
>>
mój stary jest żulem i rano facetka dzwoniła żebym go zabrał bo śpi najebany na klatce a jak nie to zadzwoni na policję
>>
>>223004585
heloł aj em.. sołi ja zapomnieć polski ja być w england 2 lata :/
>>
GONNA BE
GONNA BE VOTING
>>
głosujcie mocniej
>>
File: 1752957782682707.png (125 KB, 508x174)
125 KB PNG
zaczęło się
>>
>>223004966
schody w lesie?
>>
File: HMSd0VybMAA4UF2.jpg (438 KB, 1399x2048)
438 KB JPG
sprzątaćq musze
>>
File: icbt.jpg (44 KB, 474x842)
44 KB JPG
anony, właśnie ugryzł mnie pies, co jakaś baba prowadziła na smyczy. taki mały skurwiel. ona "ojej przepraszam".
podwinąłem nogawkę poparzyłem kilka sekund na ranę, a potem odrazu odeszłem, nawet nie spojrzałem na twarz tegi głupiego femoida, nic nie powiedziałem, po prostu odeszłem
ech
nie wiem czemu tak zrobiłem, jestem tak ułomny że unikam nawet interakcji kiedy to mi dzieje się krzywda, bo głupia kurwa nie umie szczekającego szczura wychować.
czemu ja tak działam, może i nie robię niepotrzebnego harmideru z powodu lekkiego ugryzienia, ale moja uległość jakoś mnie strasznie drażni
nawet jeśli to bezsensu, to jestem strasznie wkurwiony na siebie i chcę coś rozwalić. odkaziłem ranę, niby nic, ale widać że małe zębiska się trochę wgryzły.
nienawidzę się
>>
>rocznica wołynia
>żadnego reportażu live w kanale zero
suabo
>>
>>223005018
z kara
>>
>>223005033
mamy kurwa wołyń w polsce każdego dnia. ukrofaszyści każdego dnia gotują nam kolejny Wołyń.
>>
>>223005038
z życia
>>
Dostojewski, Camus, Orwell, Kafka.
>>
File: 1761471372038033.jpg (271 KB, 1536x2048)
271 KB JPG
>>223004988
eh ja też :/
>>
File: 1765561275377378.png (27 KB, 800x650)
27 KB PNG
>>223005100
>>223004988
ja nie
>>
>>223005055
to żeś pojechał po mickiewiczowsku
>>
>>223005097
fiodor ich bierze na klate wszystkich 3 lewaków
>>
>>223005097
Kawa się piszę przez "w" nie przez "f"
>>
File: 145560634_p0.png (2.12 MB, 1469x1382)
2.12 MB PNG
>>223005113
anon wysprzątaćqowany?
>>
File: 1752619099760555.gif (261 KB, 400x378)
261 KB GIF
https://www.youtube.com/watch?v=1YC5qTMtw1s
>>
sowietocioty po drugiej stronie wisły podczas powstania warszawskiego być jak:
>ej joł dajcie im gotować
>>
>>223005175
kafkaesque
>>
File: 1764267407761410.gif (31 KB, 120x90)
31 KB GIF
>>223005154
>>
File: 146543931_p0.jpg (1.12 MB, 3328x4864)
1.12 MB JPG
>>223005018
rok temu sobie chodziłem z pieskiem już troche zmęczonym z powrotem blisko domku i sie przestraszył że obok niego dziewczynka popędziła na hulajnodze szczeknął a jej mama z ukraińskim akcentem że trzeba byli go w kaganiec. 2 tygodnie potem było na nawrockiego
>>
moje zainteresowania: egzystencjalizm, nihilizm, legalizacja zielska i pedofilii
>>
File: 1760520898534218.jpg (439 KB, 3648x2432)
439 KB JPG
kawkaesque
>>
polacy przy karuzeli podczas powstania w gettcie warszawskim być jak:
>ej joł dajcie im gotować
>>
kiedy on lubi czytać Nietzschego, Schopenhauera, Wittgensteina i Camusa.
kiedy on pije czarną kawę i pali krótkie papierosy.
kiedy on jest binarnym romantykiem.
>>
>>223005229
zapomniałeś o wąchaniu swoich pierdów
>>
File: 1752826527484477.jpg (61 KB, 750x750)
61 KB JPG
>>223005229
>>
kiedy on jest śmierdzącym prawiczkiem
>>
Jestem beznadziejnym romantykiem. Moje zainteresowania: siłownia filozofia pedofilia
>>
czy pedofilia jest pożyteczna?
>>
ha tfu na antyunijny tfaszyzm w 2027 idziemy głosować na partie centrolewicowe
>>
jestem artystą bez swojej sztuki. zboczeńcem bez fetyszu.
>>
posprzątaj w pokoju
>>
jestem tak bardzo na prawo że czyngis khan to przy mnie lewak pacyfista
>>
>>223005274
JE Kosiniak-Kamysz zrobi z PSL polskie CSU
>>
nie rozumiem kwiku o te konsole, serwery działają nadal po ponad 20 latach na ps3 i gry na psp też nadal są + każda konsola sony ma jailbreaka po dwóch trzech miesiącach, wystarczy kupić po premierze jakiś uszkodzony model, naprawić i śmigać za darmo
>>
File: 1775178255316080.gif (1.57 MB, 1280x720)
1.57 MB GIF
>>223005296
>>
File: 1754305416611875.webm (1.59 MB, 1280x720)
1.59 MB
1.59 MB WEBM
>>223005296
nieeee
>>
nie chcem i siej uz kurwa yc
>>
>>223004829
No witamy w klubie.
>>
Dużo fembojów jest na grinderze w waszej okolicy?
Bo nie mogę nic znaleźć a trochę jebać mi się chce
>>
File: 1779422009763825.jpg (21 KB, 324x325)
21 KB JPG
>>223005433
pa mati pedał
>>
same pedały tutaj siedzą
>>
File: 1753168805277232.jpg (164 KB, 1280x720)
164 KB JPG
miałem koszmar gdzie skończyły mi się pieniądze i byłem zmuszony wrócić do domu rodzinnego
chyba czas zacząć szukać pracy
>>
ja wolę twinków od fembojów
>>
Bob Marley
ragga ragga rege
>>
wolę kobiety bardziej uległe
>>
File: 1778900910967771.jpg (62 KB, 600x480)
62 KB JPG
nie miejcie złudzeń
>>
AYO TEN DIDDLER JEST TROCHE FIKUŚNY
>>
dlaczego co drugi przygłup teraz tryharduje w filozofię
>>
ssalibyście fembojskiego chuja? nie tylko jebanie odbytu mnie interesuje ale pieszczenie jego jąder, ssanie malego chuja i lizanie odbytu. chce ubrać takiego delikatnego mężczyznę w uroczy strój pokojówki i zabawić się z nim.
>>
>>223005608
eskapizm i myślenie magiczne
>>
>>223005018
pewnie była ładna i jak typowy simp odpuściłeś jej
>>
File: 1777736036779717.png (112 KB, 309x171)
112 KB PNG
based
>>
>>223005679
o pan lepszy kawaler
>>
>>223005627
nawet na nią nie spojrzałem, przecież napisałem
>>
>>223005732
tuff
>>
File: 1772282205722113.png (359 KB, 732x637)
359 KB PNG
dlaczego forczaniarze są tacy żałośni?
>>
https://youtu.be/iknfPAl6xMc
moja nowa gf
opinie?
>>
File: Obrazek PNG.png (1.16 MB, 720x899)
1.16 MB PNG
>>
>>223005608
vibesy
>>
File: Obrazek PNG 2.png (1.12 MB, 720x894)
1.12 MB PNG
>>223005806
>>
moje ćq posty doprowadziły do załamania aparatu politycznego w całej europie
>>
File: Obrazek PNG 3.png (1.11 MB, 720x894)
1.11 MB PNG
>>223005822
it’s over incele
>>
>>223005608
chcą mieć jakiś flavour do życia bez przeżycia bo to wychodzenie z domu a pokolenie alfa ma deficyt energetyczny
>>
File: 1748601543533370.jpg (63 KB, 423x428)
63 KB JPG
>>223005831
załamćq?
>>
>>223005822
mam nadzieję że dostała butem w ryj po meczu
>>
>>223005852
zamieszćq na ulićq
krewćq lećq
>>
File: 1778052310778156.png (803 KB, 720x960)
803 KB PNG
based
>>
File: 139519721_p0.png (1.35 MB, 1920x1080)
1.35 MB PNG
tak robimy
>>
>>223005897
wpierdalamy?
>>
>>223005608
*psychologię, spójrz na (You)sy
>yy, dlaczego ludzie mają inne zainteresowania niż ja? bo yy ten no mają silne zapotrzebowania na te zainteresowania (le złe)
>>
File: Obrazek PNG.png (1.47 MB, 1169x1158)
1.47 MB PNG
You just need to be confident bro!
>>
psychologów powinno sie nieironicznie wieszac na latarniach ulicznych, to jest mój jedyny prawdziwy pogląd
nigdy im nie wybaczę
>>
socjologów też przynajmniej tych polskich
>>
File: Obrazek PNG.png (3.1 MB, 1179x1752)
3.1 MB PNG
Brutal
>>
File: 1766559348455735.mp4 (2.8 MB, 720x960)
2.8 MB
2.8 MB MP4
>>223006026
>>223006026
>>223006026
>>223006026
>>
>>223006034
laborystyczna teoria wartości została obalona dawno temu
>>
po prostu musisz być konfidentem bracie!

[Advertise on 4chan]

Delete Post: [File Only] Style:
[Disable Mobile View / Use Desktop Site]

[Enable Mobile View / Use Mobile Site]

All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective parties. Images uploaded are the responsibility of the Poster. Comments are owned by the Poster.