edycja anime
ej gramy w robloxa ten tryb co na tiktoku z samolotami popularny?
>>222995531
znowu boss
>>222995587
>>222995587>flâneurćqznam to pretencjonalne słówko bo jest fajna piosenka z tym tytułem na juczub
ssałbym murzyńskiego chuja
cwelg wrócił z klubów gdzie bredził czarne tyłki teraz będzie chlipał że jego bracia przegrali ze spikami o algo
>>222995587anoński splin
>>222995531>edycja animeczyli tak jak każda
>>222995631rzeczywiścienie wiem czy chodzi ci o ten trannycore z animką, ale pokazuje mi, że już kiedyś to słuchałem
kupiłem dziś 4x rompery 12%, wydawało mi się że wypiłem 3x rompery i tak się najebalem, po czym patrzę do reklamówki a tam nadal 2 romperytyle wygrać
>>222995691no tenhttps://youtu.be/vhUctVtnoLE
podpisałem umowę zlecenie gdzie pierwsze 15 godzin pracuje się za darmo, a zleceniodawca ma prawo na mnie wykonać karę tysiąca cięć jeśli coś zrobie nie tak jak trzeba. Takie rzeczy dzieją się w waszych gminach?
>>222995749nomćqspoko jest
>>222995762w normalnych gminach nie podpisuje się umów na pierwsze ileś godzin
>>222995556Nie, oni wszyscy grają w tranimemy
>>222995779https://vngelmusicofficial.wixsite.com/home/abouthmmmmmmm
>222995556uwaga grumer alert dzieci w niebezpieczenstwie policjaaaaaaaaaaaaa
>>222995762anon wyruchali cie z tą umową
>>222995794to tylko podpunkt któryś tam, chyba, że przypierdalasz się o brak przecinka
ja jak coś spierdoliłem w pracy, to mi nacinali skórę i posypywali solą i pieprzem
>>222995860>nie przypierdala sie o brak przecinkaLmao, patrzcie na tego goja i się smiejcie
Taka diabelska okładka i taki pedalski wokal jajebehttps://www.youtube.com/watch?v=NkjQRLQUFs0&list=PLf-I7X3-aT_HgnKm_Ah7zxVA-b2fCFvuJ&index=1
>>222995821czyli tranzol czy nie?nie chce mi się czytać jej blogposta
>>222995906w tekście nie ma konkluzywnej odpowiedzii jeden selfiak też mi nic nie mówi
>>222995920Mosze czat dżipiti coś wie?
>>222995945nie chce mi sie wpisywać żbsz
miewam nieczyste intencje
>>222995952instagram niekonkluzywny ale brzmi trochę jak kobieta i ma 3 koty
nawet spoko po tych pieciu acodinkachjak po piwku jednym
Leże se i chuj jakoś tak sam w ręce wchodzi, on lgnie, on łaknie tej miłości, ale śpiący jestem i pójdę chyba w kimę
>>222996001>opiadybędzie bolało jak zejdzie
Ciekawe co se pomyślałaby diva jak ktoś wybierze spotkanie dla prawiczka a przyjedzie 32 letni chlop
>>222995972może rzeczywiście babajakby był transem, to prędko dałby o tym znać w muzie
no nic, skromna kolacja i cwel idzie spać bo jutro do kołchozu
>Edycja anime>Edycja piatek stopek pedalek>japoksa>edycja schizol iron imagesEhhhhhhhh
>>222996076>spotkanie dla prawiczka
>>222996140w komciach yt nie widziałem nicdicksword by dużo powiedział ale nie wchodzę na swoim koncie tam
w sumie szkoda że takie miejsca jak wykop zdychająjeden wielki slop się z internetu zrobił
>>222996168to tak samo jak ktoś szuka pierwszej pracy, ale musi wszędzie mieć 5 lat doświadczenia
>>222996168ehhhhhhhhhhhhhhhhhh kurwa
JE donatello w JE frajerze a JE kola schłodzona do temperatury mroźnejtak tak to ten czas
>>222996168>diva jest leniwa i chce żeby petent wszystko robił>>222996226o północy?ty kurwa knurze ty
>>222996226taki to powchłaniabaza pozdrawiam
>>222996226BAZA BAZA BAZAAAAA!
>>222996226diva gdzie
>>222996244>>222996226a i smacznego oczywiście
>>222996244>ty kurwa knurze tyjest w normie
anon to albo <19 mbi albo >25 i nic pomiędzy
>>222996162edycja turek turek turek czerwony na garniturek
>>222995762już lepiej być bezdomnym niż się godzić na takie odczłowieczające warunki
>>222996422tranime niggery tegą nie rozumeiją>t. weryfikacja nie potrzębną
what happened to geralt
oi vei
jarvis wyfiltruj wszystkie flagi poza polska
wyłączając javascript przyczyniasz się do oszczędności prądu, lepszej żywotności twojej baterii i zmniejszasz swój ślad węglowy
>>222996972nie nabierzesz mnie na włączanie javascriptu
mam 24 bmi ale niską masę mięśniową
grubasy mają duży ślad węglowy
>>222996631zjadł go gepart
>>222997070Nie bo mam eko ziemnioki i solaryWypierdź sobie troche węgla suko
pochodzę z szambali
>>222997218li co?
branoctak wyglądam
znowu neta wyjebalo. jebac playa
>>222997473>>222997481chuj mnie to gaczatransy
>>222997490zostaw go
>>222997505Niech cie chuj swędzi po obcięciu gacha transie
ejestm devilem
Butelkomat w Lidlu dzisiaj nie przyjął mi jednej butelki, więc w drodze do biedronki znalazłem jeszcze 2 itemy i te 3 oddałem w czerwonym owadzie, więc dzisiejszy zarobek 68,50 złTeraz uwolnię nasienie. Pieniądze podlicze i schowane do sejfika, i pogram w Empire Total War
takie?
peja wygrał beef z tede
kurwa
>>222995740co to jest romper i gdzie to moge kupic
>>222998410Żabka
>>222998410romp romp to robi ta transka z webma co wali kutaskiem w kamere
nie chce mi sie juz kurwa zycv japierdole jaj kuze nre moge
śpicie?
>>222999017myśle
>>222999054ja se konia zwale
>>222999128powodzenia
boze wszystko Est test kurw a chjowe
>>222999164dzieki
moja nurgle żona
bopzw wszystko Est chujowe
>>222997654czemu kłamiesz, oba paragony są z tego samego miejsca
chce ktos pograc ze mna w palworld?
jak śmieje się japończyk? ハハ
jak śmieje się polak?
po prostu zagadaj do niej
Elo robale
>>223001357elo elo....
Ukraiński nacjonalizm nie znaczy dziś tego, co myślicie11 lipca 2026 o 06:31 autorstwa Olena BabakovaKrytyka PolitycznaSymbole, które w Polsce i na Zachodzie budzą niepokój, dla wielu Ukraińców stały się znakami walki o przetrwanie. Ukraiński badacz prawicowego radykalizmu tłumaczy, jak wojna zmieniła nacjonalizm w Ukrainie i znaczenie związanych z nim symboli.The post Ukraiński nacjonalizm nie znaczy dziś tego, co myślicie first appeared on Krytyka Polityczna.
Dlaczego Polacy nie ufają sobie nawzajem?11 lipca 2026 o 06:30 autorstwa Michał SutowskiKrytyka PolitycznaCzy PRL zniszczył polski kapitał społeczny? Historyk przekonuje, że wojna, przesiedlenia i państwo podporządkowujące sobie oddolne inicjatywy stworzyły społeczeństwo pełne lęku i nieufności.The post Dlaczego Polacy nie ufają sobie nawzajem? first appeared on Krytyka Polityczna.
Polsko, uważaj na Donbas11 lipca 2026 o 06:00 autorstwa Łukasz ŁacheckiKrytyka PolitycznaWiosną 2014 roku Donieck nie wyglądał jak przyszłe piekło wojny. Był bogatym miastem, które zostało wepchnięte w przemoc przez propagandę, polityczny cynizm i rosyjskie prowokacje. Białoruski dziennikarz ostrzega: nienawiść do Ukraińców może stać się narzędziem destabilizacji Polski.The post Polsko, uważaj na Donbas first appeared on Krytyka Polityczna.
„W tym mieście spędziłem noc z chłopakiem poznanym przez internet”. Queerowa mapa od Płocka po Gazę10 lipca 2026 o 06:00 autorstwa Aleksandra KasprzakKrytyka PolitycznaProponuję zostawić Google Maps z jej „Złotymi Kutasami” w spokoju i pobłądzić po najlepszej mapie w internecie. Oto królicza nora, która udowadnia, że każdy kraj jest trochę gejowy.The post „W tym mieście spędziłem noc z chłopakiem poznanym przez internet”. Queerowa mapa od Płocka po Gazę first appeared on Krytyka Polityczna.
„Prosimy ciszej”? Miasto to nie sypialnia10 lipca 2026 o 05:45 autorstwa Artur TroostKrytyka PolitycznaKażdego lata Warszawę rozgrzewa nawracający spór. Jedni cieszą się, że miasto wreszcie żyje, inni liczą kolejne nieprzespane noce. Ogródki gastronomiczne, koncerty plenerowe i festiwale stają się przedmiotem kontrowersji. Ile życia jesteśmy gotowi poświęcić w imię ciszy?The post „Prosimy ciszej”? Miasto to nie sypialnia first appeared on Krytyka Polityczna.
Olena Babakova: Czy Wołodymyr Zełenski jest ukraińskim nacjonalistą?Wiaczesław Lichaczow: Zacznijmy od tego, jak rozumie się w Ukrainie pojęcie „nacjonalizmu”. W podręcznikowym znaczeniu jest to przekonanie, że niepodległość Ukrainy ma wartość, że Ukraina powinna być niepodległa i że ta niepodległość jest cenna. To przekonanie podzielają prawie wszyscy, którzy pozostali w Ukrainie po rosyjskiej inwazji pełnoskalowej. W tym rozumieniu – Zełenski jest ukraińskim nacjonalistą.
W dyskursie zachodnim podchodzi się do tego inaczej – zarówno na akademickim, jak i potocznym poziomie. Walka o niepodległość Ukrainy to jedno – w domyśle coś dobrego i akceptowalnego – a nacjonalizm to coś innego, znacznie gorszego.Skąd wynika ta różnica w rozumieniu nacjonalizmu?Nawet w ukraińskim słowniku politycznym słowo „nacjonalizm” długo po uzyskaniu niepodległości miało raczej pejoratywny wydźwięk. Z tego, co udało mi się ustalić, Wiktor Juszczenko, jeden z przywódców Pomarańczowej Rewolucji, nie nazywał siebie w tamtym czasie nacjonalistą, a „narodowym demokratą” – w ten sposób przeciwstawiał się starej postsowieckiej elicie. A to właśnie on wprowadził do mainstreamu politycznego dyskurs uznający ważność historycznej walki o niepodległą Ukrainę, włączając w to pamięć o antyradzieckiej walce UPA oraz legitymizację hasła „Chwała Ukrainie”.
Nacjonalistą nazywał siebie za to Łewko Łukjanenko, dysydent, więzień radzieckich obozów, człowiek o ekstrawaganckiej charyzmie. Dyskredytował ten nacjonalizm przez swoje ksenofobiczne i szowinistyczne wypowiedzi. W debacie publicznej w czasach przed Majdanem „nacjonalista” kojarzył się z powstańcem z bronią na ramieniu, który wychodzi z lasu – nieprzejednany, ale skazany na porażkę. Kojarzył się z facetami w mundurach Bundeswehry z second-handu, którzy lubią bić się z milicją. Dla przyzwoitego człowieka w Ukrainie nazywanie się nacjonalistą nie było zbyt stosowne.Kiedy to się zmieniło?Przed 2014 rokiem mało kto uważał, że ogłoszenie niepodległości Ukrainy to w gruncie rzeczy realizacja idei nacjonalistycznej. Na początku lat 10. nacjonalistami zaczęli nazywać się politycy partii Swoboda. Pozycjonowali się jako radykalna opozycja wobec prorosyjskiego prezydenta Wiktora Janukowycza, a ich nacjonalizm cechował się znaczną dawką etnicznego, wykluczającego rozumienia narodu. Proponowali pomysły w stylu przywrócenia rubryki „narodowość” w paszporcie, zdarzały im się wypowiedzi antysemickie.
Po Majdanie, aneksji Krymu i rosyjskiej agresji na Donbas nastąpiła szeroka społeczna legitymizacja idei walki o niepodległość Ukrainy. Zadeklarowani nacjonaliści utracili więc monopol na tę ideę. Jej mainstreamizacja zmusiła też większość z nich do zmiany retoryki.Z drugiej strony nastąpiło upowszechnienie nacjonalistycznego języka symbolicznego. Czerwono-czarna flaga UPA i pozdrowienie „Sława Ukrainie!” zostały oczyszczone z ekstremistycznych skojarzeń, weszły do mainstreamu i przestały symbolizować prawicowe poglądy polityczne. Zaczęły być postrzegane jako symbol wojowniczy narodu walczącego o niepodległość.
Jak widzisz tę zmianę na poziomie społecznej percepcji?Tu posłużę się anegdotą. Tuż przed pełnoskalową inwazją, w 2021 roku, obserwowałem Paradę Równości w Kijowie. Po jej zakończeniu uczestnicy poszli do metra. Przy wejściu do stacji powstał korek. Ludzie czekali około dwudziestu minut i w jakimś momencie zaczęli śpiewać piosenki. Najpierw hymn Ukrainy, potem zaśpiewali Czerwoną rutę [kultowy hit czasów radzieckich – przyp. O.B.], a potem jeszcze Łenta za łentoju i Oj u łuzi czerwona kałyna, czyli piosenki potocznie kojarzone z dziedzictwem UPA. Śpiewała kijowska młodzież – część z kolorowymi włosami, część z tatuażami o motywach skandynawsko-neopogańskich, które jeszcze 10–15 lat temu wyraźnie wskazywałyby na przynależność do skrajnie prawicowych środowisk, a dziś raczej na to, że ty lub twój tatuażysta oglądał serial Wikingowie.
Wspomniałeś, że runiczne tatuaże młodzieży to raczej efekt popkultury. A neonazistowskie runy w emblematach jednostek wojskowych? Pojawiły się w 2014 roku, niektórzy je noszą i dziś.Istnieje niewielka mniejszość Ukraińców, w tym żołnierzy, która wyznaje ideologię neonazistowską. Dla innych to się nie łączy. Piętnaście lat temu noszenie młota Thora na szyi było wyraźnym znakiem, także politycznym. Teraz tak to nie działa.W warunkach wojny militarna estetyka zyskuje atrakcyjność. Te symbole nie są oceniane przez pryzmat ich pochodzenia, lecz przez pryzmat ich użycia w kontekście wojny rosyjsko-ukraińskiej. Na przykład na emblemacie batalionu „Azow” widnieją nałożone na siebie litery I i N, podobne do neonazistowskiego wilczego haka. Czy jest to wyraz ideologii tej formacji i czy używanie tego symbolu oznacza poparcie dla tej ideologii? Dla społeczeństwa to przede wszystkim symbol bohaterskich obrońców Mariupola.
Podobnie jest z trójzębem z mieczem, którego u nas używają osoby nazywające siebie banderowcami. Od 2014 roku symbol ten budzi szacunek i jednoznacznie wskazuje na osobę zaangażowaną w obronę niepodległości Ukrainy.Oczywiście rozumiem, że obraz ten niepokoi obserwatorów zewnętrznych, którzy kojarzą te symbole z ideologią neonazistowską. Dlatego należałoby je jakoś kontrolować, zwłaszcza jeśli chodzi o oficjalne emblematy oddziałów Sił Zbrojnych Ukrainy. Jednak wydaje mi się, że obsesja na punkcie symboli jest nieuzasadniona.Nie zaprzeczysz jednak, że w armii ukraińskiej są osoby, dla których te symbole są wartościowe właśnie ze względu na ich pierwotne, nazistowskie znaczenie.
Pytanie brzmi: co można uznać za nazistowskie w ideologii lub działalności tych ludzi czy oddziałów, które posługują się symbolami, na przykład runicznymi, w tatuażach lub na szewronach? Są takie pododdziały, w przypadku których można to stwierdzić – na przykład Rosyjski Korpus Ochotniczy, który prezentuje się jako jednostka i siła polityczna o neonazistowskiej ideologii.A batalion „Azow”?Owszem, była to jednostka stworzona w 2014 roku przez osoby o neonazistowskim zapleczu, która promowała neonazizm np. w procesie ideologicznego przygotowania ochotników. Ale jeszcze przed 2022 rokiem Azow z tym zerwał. Mam znajomego, który jest jednym z oficerów odpowiedzialnych za pracę wychowawczą w Azowie – nazywa się Rusłan Chałikow i jest Tabasaraninem z pochodzenia. Opowiada nowicjuszom o historii ukraińskiego nacjonalizmu, aby czuli, że nie są pierwszymi, którzy walczą o ukraińską niepodległość. Taka edukacja nie jest dziś elementem prawicowego radykalizmu, tym bardziej neonazizmu.
Rozmawialiśmy o tym, czym jest współczesny ukraiński nacjonalizm. A jak on się ma do prawicowego radykalizmu? Kogo we współczesnej Ukrainie można nazwać prawicowym radykałem?Jeśli chodzi o radykalizm, odpowiednim wskaźnikiem jest stosunek do procesów demokratycznych. Czy ta niepodległa Ukraina budowana jest na podstawie współczesnego rozumienia demokracji, praw obywatelskich i praw człowieka? Czy może chodzi o to, że dla dobra narodu prawa te powinny zostać w pewnym stopniu ograniczone?W sytuacji wojennej pojęcie radykalizmu naturalnie się zmienia, ponieważ ekstremalne warunki wymagają nadzwyczajnych rozwiązań, które w czasie pokoju byłyby nieakceptowalne – jak na przykład nieorganizowanie wyborów czy zakaz wyjazdu mężczyzn z kraju. Najważniejsze jednak, by było jasne, że wprowadzone ograniczenia są tymczasowe i wymuszone, a nie stanowią ideału, do którego dążymy.Prawicowo-radykalną można było nazwać wspomnianą już partię „Swoboda”. Opowiadała się ona na przykład za ideą narodowo-proporcjonalnego przedstawicielstwa w organach władzy. To koncepcja sprzeczna z liberalno-demokratycznymi wyobrażeniami o organizacji państwa. Dziś nie ma w Ukrainie siły politycznej, która głosiłaby podobne poglądy.
Jeszcze innym ważnym pojęciem jest ekstremizm. Ekstremistyczne grupy stosują przemoc wobec przeciwników, mniejszości, propagują ksenofobię i przemoc. Takie grupy istnieją, a publicznie objawiają się na przykład podczas ataków na Parady Równości. Jednak te ataki wymierzone są raczej w wartości liberalno-demokratyczne niż w pochodzenie etniczne oponentów.Przypomniałeś wcześniej o neonazistach – że jest ich niewielu, ale jednak istnieją. Kim oni są? Czym różnią się od ekstremistów?Neonazizm to prawicowy ekstremizm, w którym pojęcie pochodzenia etnicznego jest kluczowe dla określenia, kto należy do narodu i wobec kogo można stosować przemoc. Istnieją marginalne środowiska, które twierdzą, że Zełenski jest złym prezydentem nie dlatego, że jest skorumpowany czy nieskuteczny, tylko dlatego, że jest Żydem. Są też tacy, którzy uważają, że żydowska pamięć symboliczna nie powinna być obecna w ukraińskiej przestrzeni publicznej, powielają neonazistowską symbolikę w jej pierwotnym znaczeniu, propagują i wspierają wandalizm wobec pomników ofiar Zagłady. To bardzo marginalna grupa, która podczas wojny straciła popularność i wpływy, nawet w prawicowym środowisku młodzieżowym i subkulturowym.
>>223001773>Krytyka PolitycznaNawet nie próbuję tego czytać żeby nie karmić złego wilka wkurwiając się niepotrzenie, po co w ogóle przynoszisz tu ten lewacki antypolski ściek?
To prawda, lecz przystanie na to wymaga wysokiego poziomu refleksji, którego obecnie w ukraińskim społeczeństwie nie ma ze względu na wojnę. Na jaki poziom niuansowania symboli jesteśmy w stanie się wspiąć, gdy jesteśmy ostrzeliwani prawie co noc? Bronimy się i karmimy swoje morale kojącymi historyjkami o bohaterach z przeszłości. Mielibyśmy zamiast tego roztrząsać, jak to jest odbierane w innych państwach? Z punktu widzenia Ukraińca to jak oskarżenie, że ofiara, która broni się przed zabójcą, używa niedozwolonych metod.>>223001987jestem lewakiem i myślę, że istnieje prawdopodobieństwo, że mam korzenie ukraińskiemoje nastroje są w sporej mierze anty-polskie
>>223001989Wracaj na swojego reddita kaszki, tam możesz bezpośrednio podlinkować artykuł na tej komuszej gardzinówce i zbierzesz plusiki
>>223002010a czemu
>>223001987słuchaj no młody to jest chory psychicznie człowiek tak jak ten od bajojajo, jak się odpali to nakurwia przeklejki do limitu nitki, nie zastanawiaj się nad tym tylko zgłoś automatyczny spambot i chowaj post
Utożsamienie się z ruchem banderowskim to ciężar, który Rosja nałożyła na Ukrainę. W czasach sowieckich Ukraińcom mówiono, że jeśli popierasz niepodległość Ukrainy, to jesteś banderowcem. I w pewnym momencie Ukraińcy sami w to uwierzyli – skoro jesteśmy za niepodległością, to znaczy, że jesteśmy banderowcami, a Bandera jest naszym bohaterem. Ta narzucona tożsamość przykleiła się i stała się częścią własnej tożsamości.>>223002016to co piszesz jest niemiłebrakuje ci empatii
>>223002006To co robi ta polską flaga? Won do Niemiec, najlepiej do jakiejś uśmiechniętej imigranckiej dzielnicy, to na właśnej skórze zobaczysz efekty forsowanej przez siebie politykiA z Ukraińcami to będzie i już włąściwie się zaczyna odwracanie narracjai, że Polacy nie pomagali a wręcz stali po stronie wrgoga.Powinnii wam tą szczujnie zamknąć.
jesteś wrogiem chrystusa
>>223002037tu sie urodziłem
Naprawdę chciałbym, aby refleksja nad dziedzictwem OUN i UPA miała miejsce. Pomogłaby nam dokonać wyboru, jakie społeczeństwo chcemy budować. Nie wiem jednak, na ile jest to realistyczne w dającej się przewidzieć przyszłości. Wiele – jeśli nie wszystko – będzie zależało od tego, w jakim stanie wyjdziemy po zakończeniu wojny. No i w ogóle nie wiadomo, kiedy to wszystko się zakończy. Może się tak zdarzyć, że po prostu się nie zakończy.*Wiaczesław Lichaczow – badacz prawicowego radykalizmu i antysemityzmu, kierownik Grupy Monitoringu Praw Mniejszości Narodowych w Ukrainie, współpracownik Centrum Wolności Obywatelskich (Pokojowy Nobel 2022).
>>223002023Ta, empatii. Ja już kuwa znam waszą empatię. W bazach jakanon jest bykowany to prawo dżungli i niekopetentne władze szkoły które pozwalają na nękanie człowieka tak że ma problemy psychiczne później, a jak ciężką pracą i mądrą się chce dorobić to musi finansować tą bandę śmieci z włąsnych pieniędzy.Promowana jest agresja i patologia, taki od początku ma pozycję w hierarchii i podoba się dziewczynom, a podem jest redystrybucja żeby przypadkiem nie miałproblwmóœ z utrzymaniem siedzie i konkubiby. A Anon ma mu to opłacać, sam nie może znaleźć dziewczyny bo to nie te czasy i kraj że różnica między kalsą niższą a średnią rzeczywiście była duża no i jeszcze opłacać leczenie psychiatryczne.A idźcie w na chuj z tą waszą "sprawiedliwością", was to trzeba kijem gonić.
>>223002078>Pokojowy Nobel 2022xDTak sam o jak TW Bolek, Dronbama, i jeszcze jeden murzyński komuch i terrorysta z RPA
>>223002053No to rwij stąd jak tak nie lubisz tego kraju. Kto ci broni i po co robisz na złość sobie i innym?
>>223002082w sensie to są słowa, które kierujesz do osoby, którą uważasz za chorą psychicznie? (a skora jest chora psychicznie to może prawdopodobne jest, że doświadczyła znęcania się nad nią)
Wstałem, ale wielkim kosztem
>>223002106może lubie kraj, a za ludźmi nie przepadam
>>223002113No to jezcze lepiej że wspiera ideologię która pogłębia tego typu problemy społęczne. I pnie zasłąniać się chorobą psychiczną, sam jestem wariatem tylko (w miarę) zaleczonym.Zressztą masa anonów jest, żadne cejco.
ale po chuj mu odpowiadacie napływy z kara i wykopu?chuj zeszmacony będzie przeklejał a jedyne odpowiedzi jakie dostaniecie to albo non sequitir jednozdaniowy albo kurwa nic przestańcie mu odpowiadać cymbały
>>223002128lewica pogłębia te problemy?
>>223002136zgłąszać za spam/flood?
normalnie byłoby tu milczenie do 8:00 rano lub nawet dziewiątej albo dziesiątej
>>223002142tak, z reguły nic to nie daje ale zawsze warto próbować a i nie wolno o tym pisać w postach bo bantustan ma takie prawo zakazu ogłaszania
>>223002137Tak. Wycierają sobie mordę empatią, a nie słyszałem żeby postulowali twarde zmiany w szkolnictwie typu powołanie kompetentnego pedagoga który ma prawo i obowiązek razem z dryektorem i nauczycielamai zwalczać nękanie.Za takie wybryki formalniewzywać rodzicóœ na wywanik, wlepić mandat a w razie wielokrotnej recydywy do sądu. I by się skończyło swaniakowanie.Tylko pedagog to nie może być jakaś julcia tylko ktoś kto jest kompetentny w dobieraniu się do skóry cwaniakom a najlepijej osobiście na nich cięty. Założyłbym się że na tej całej pedagogice nawet nie mają jednego przedmiotu o walce z nękaniam a nawet jak jest to jest nic nie wnoszący zapychacz.
normalnie o tej porze drapie się po worze
>>223002137A, no i jak pogłębia? W ten sposób że w dorosłym życiu takie patologiczne seby by żarły gruz zapierdalając na umowie za 2000zł miesięcznie. I sprawdziłoby się to co nam wciskali wtedy dorośli że "ucz się to jeszcze sam będziesz się z nich śmiał", albo "dziewczyny lubią pracowytych i ułożonych"
>kara spadło>syf przyszedł
>>223002149Sezon karaluszy, mówi to coś panu?
>>223002201no nie pierdol że jest więcej syfu niż normalnie bo nie majest po prostu więcej foliarzy
>>223002250ty to lubisz
>>223002269ty cwelu spasiony lubisz lizać skwaszone prostytuckie pizdy i lubisz ignorować dobrych chłopaków co chcą z tobą w kosza pograć
>>223002293aha, ale śmiesznie że z tym koszem
>musisz lubić ludzi z kwadracika w którym się urodziłeś, bo... y.... e....
>>223002174a od kogo bardziej spodziewasz się działań anty-bullying? od lewicy czy od prawicy?
>>223002326w małym kwadraciku ma to sens. czemu większy gorzej?
>>223002345a czemu w małym kwadraciku ma to sens
>>223002354bo chwilę zajmuje zanim delirka zejdzie
>>223002338działania lewicy znaczy albo nie działa albo jeszcze bardziej pogłębia problemdziałania prawicy znaczy się narzekanie na działania lewicyi tak w kółko macieju a przyszły anon dalej dręczony
>>223002400>pesymizm, pesymizm, pesymizmdotknij trawy, wyjdź do ludzi
>>223002338Od porządnych ludzi niezależnie od obozu. A to znaczy że prawica albo centrum.Za to jeśli chodzi o prawica-lewica to jest wszystko kwestia tego czy anon ma szansę wyjść na ludzi po ukońceniu baz z nie być dociskany "sprawiedliwością" typu kolejna przywileje dla kobiet i redystrybucja dla pracowników bez komoetencji
>lewica cieszy się z uciskania najsłabszych chłopców
>>222998421nie bylo cwelu
>>223002413okej przekonałeś mnie, czas na kolejny zakaz drożdżówek czy coś
Zaraz komuś zakurwie. Wykurwiać na kara.
>>223002452Bo dokłądnie tak jest, a przynajmniej ma to gdzieś zasłaniając się tym że mężczyźni są uprzywilewowani a jak jakiś jest nękany to przez patriarchat i toksyczną męskość, czyli generalnie to wina całej grupy w tym jego. Przekopać to mało tą bandę hipokrytówAle my tu mówimy o towarzystwie które będąc samemy komuchami kolaboryjącymi z zsrr albo ich bezpośrednimi następsami, teraz wyzywają każdego kogo nie lubią od "ruskich onuc" i bez dowodów implikują agenturę.
>>223002557elegancko się zesrałeś ale wystarczy nie być pizdą
Źle się czuje po tych czterech piwach ze wczoraj ehh już nie te lata że nieśmiertelność na alkohol załączona
>>223002688>wystarczy nie być pizdąno i to jest właśnie to xD
>>223002737kacćq
jakis ptaszor przypierdolil w okno az slad zostal
>>223002837trzeba było go wyruchać
>>222995531 (๑'ᵕ'๑)⸝* •••
najpierw pedał od wsadzania sobie kciuka w dupę a teraz pedał od walenia sobie do starego dziada piłkarzyka przyszedł no zwariować idzie
>>222995531Kocham kocham
>>223002941cudowny chłopak jesteś łaaaaaaaah
bababaabababababa
śniło mi się, że jestem na miejscu sceny policyjnej, stany, ameryczka, nagle coś się wydarzyło i aresztowany zaczął uciekać, chyba zranił policjanta, wtedy też z radiowozów zaczęli wybiegać inni ludzie, byli ubrani na pomarańczowo, jak w amerykańskich więzieniach, jeden biegł prosto na mnie, ale nic się nie wydarzło, jeden policjant leżał na bruku i podbiegłem mu pomóc, powiedział mi o jakimś pakiecie pomocniczym, pobiegłem po niego, były na końcu ulicy obok, miałem w rękach czarną sakiewkę, pierwsze co z niej wyciągnąłem to taki duży daktyl, przypominało pigułkę, bez namysłu połknąłem to i pobiegłem z powrotem do policjanta, był już cały i zdrowy, w sakiewce, a raczej w worku, był jeszcze glock, tylko że wyglądał dziwacznie, wyglądał jak zabawka, jak pistolet na wodę, rękojeść była zielona, ta druga część żółta, w worku były jeszcze magazynki, z pięć, dałem trzy policjantowi i ruszyliśmy wzdłuż zabudowanego przejazdu do parkingu podziemnego, w którym nagle się znaleźliśmy, taki krużganek, przy ziemi i z drogą dla aut, na drodze spotkaliśmy crackheda, zszarżował policjanta z kosą w dłoni i go zranił, policjant zabił go, ale chyba nie pistoletem, bo nie pamiętam strzału, policjant teraz siedział zakrwawiony oparty o ścianę, zajrzałem do worka, szukając czegoś co mogłoby mu pomóc, coś znalazłem, ale nie pamiętam co, dałem mu, szukałem dalej, ale już niczego nie znalazłem, chyba mu pomogło, bo ruszyliśmy dalej, dołączyli do nas nagle jacyś ludzie, cywile, zabudowany przejazd zmienił się w korytarz waszej ulubionej bajki redditowej, backroomsów, zaplecza, zbliżyliśmy sie do końca tego korytarza, gdzie było przejścia do następnego, tym razem poprzecznego, wewnątrz, naprzeciwko były dwa przejścia do następnych pokoi, po prawej, przy ścianie z wejściem, były drzwi, jeszcze na prawym końcu korytarza było przejście, wszyscy wbiegli do tego pokoju po prawo przy wejściu, krzyczałem do nich, żeby ktoś mi pomógł patrzeć plecy, ale nikt mnie nie słuchał, więc wbiegłem do nich
>>223003029wbiegłem do nich, bo tak było najbezpieczniej, pokój, bo prawej ścianie miał trzy przedziały, dwa miały drzwi, ostatni na samym końcu pokoju nie miał nic, takie wydłużenie pokoju, pokój wyglądał jak litera L, ale z grubszą kreską pionową, przeszukałem pokój, było czysto, pokój był umeblowany po prlowsku, drzwi do przedziałów były uchylone, więc je wszystkie od razu zamknąłem, z jednego przedziału słyszałem śmiechy, szarpnąłem za klamkę i popchnąłem drzwi, obszedłem pokój z zewnątrz, w środku były dwie wielkie szafy, śmiechy ustały, ale raczej tam byli ludzie, którzy je wydawali, albo potwory, przeszedłem do następnego pokoju, czysto, drzwi do tego ostatniego pokoju nagle zniknęły, a zamiast nich pojawiła sie szafa, z szafy zaczęły wybiegać potwory, piszczele, które z dwóch stron kończyły sie stopami i przedramiona, które kończyły się dłońmi, zaczęły całą naszą grupę atakować, był tam jeszcze jeden pluszowy krab, wyglądał jak zabawka, ale zamiast być z tkaniny, był ze skóry, chwycił mnie szczypcami za dłoń i nie mogłem się ruszać, nawet bolało, ktoś mi pomgół go zdjąć, na ścianie pojawił się licznik odliczający do zera, pod nim była liczba, która spadała wraz z zabijanymi potworami, nie była to ilość potworów, ale chyba nagroda jaką byśmy uzyskali, gdybyśmy zabili najmniej potworów i przeżyli, aż licznik spadnie do zera, chciałem o tym powiedzieć innym, ale było już za późno, gdy licznik spadł do zera obudziłem siędawno nie miałem jakiegoś dłuższego snu, chyba przed tą sceną policyjną też mi się coś śniło, pamiętam jeden obraz z tego, ale reszty nie pamiętam
@grok streść tego czarnucha
>>223003144>>223003029ło kurwa>>222993746chat gpt zamknij morde
>robią to co daje mi przyjemnośćczy to jest czym kierujecie się w życiu
>>223003439nie, czasami robię rzeczy, które nie są przyjemne, ale są pożyteczne
>>223003449skoro mowa o rzeczach przyjemnych...
>>223003567
Gdzie są kurwa anony?
homoseksualiści zasrali więc po co tu siedzieć
>>223003648/polska/ znaczy homoseksualna nowocioto
lubie sie schowac
wstałem
>>223003648Nie kurwa żadni ''homoseksualiści tylko wielbiciele kobiecych stóp w 2D.
rzyg
>>223002204Gokisznuri referencja?
wielbiciele procesu garbowania skóry
ani megów no
>>223002204>''Kaguya-sama: Love is War Ending'' mówi to cos panie Ferdku?!https://www.youtube.com/watch?v=eqjFmsZGBSc
wpierdalam czereśnie
>>223003908po ile za kilo?
>>223003928nie wiem ojciec kupił
>>223003957):
naucz mnie nienawidzić grzech
>>223003957He's fat.
sąsiad ma czereśnie i se zrywam u niego za darmo essa cała działka zajebana w czereśniach
>>223003957Ja pośrodku
stop
>>223004226>stop(y)
>>223004273
>>223004273nom
Do Poles have a genetic predisposition to be footfags?
>>223004321yes.
>>223004344yeah, /polska/ is footfag central
>>223004297to jak tak się robi czerwone to zanim naklei się plasterka to trzeba wylizać to żeby nie piekło w stópkę
OOO OOOO MOJA OBRONA
>>223004297
>>223004321to dwa pedały tylko wrzucają
nie podniecają mnie stopy, ale doceniam animkarzy za czczenie stupek, bo upamiętnia to naszych przodków, którzy żyli kiedyś w zgodzie z naturą i chodzili bez żadnego obuwia w gołych stupkach
https://www.youtube.com/watch?v=WyhqBTr6_6Y
>>223004405ty kurwa głupi jesteś
>>223004425spoko, dalej deformuj sobie stopę obuwiem
>>223004422https://youtu.be/yW8yBgZ6xCEd-_-b
oh? jesteś fanem swoich przodków? to dlaczego siedzisz teraz przed komputerem zamiast srać do dziury w ziemi?
>>223004456bo rewolucja przemysłowa i jej konsekwencje... i wszystko zabetonowane
>>223004496dziura do srania też zabetonowana
>>223004456bo jako ludzie musimy jednak iść do przodumam ciało i umysł przodków, a jednak żyję w kompletnie innych realiach
>>223004532>mam ciało i umysł przodkówwymień wszystkich
>>223004542Anon AnońskiAnon AnonbergAnon AnonovAnon BrzydkiAnon Uga Buganon
przez to że na codzień więcej używam angielskiego i ruskiego coraz gorzej mówie po polsku. jak rozmawiam z kimś po polsku to czuje sie jak upośledzony, nie moge słów znaleźć i musze sie chwile zastanowić zanim odpowiem
>>223004585prosisz się o sojaka tych chlubieniem się
>>223004608dawaj
w sumie szacunek do przodków fajna rzecz
wypilem 4 piwka i tylko mi smaka narobilo zeby sie jeszcze bardziej nakurwic
>>223004585mam tak samo bratku
>>223004696południa jeszcze nie ma...
NEUE CHUDhttps://www.youtube.com/watch?v=aRijAUaxcFQ
>>223004724obudzilem sie o polnocy, wiec dla mnie to juz wieczur
>>223004746było zakopnawet wtedy nie kliknąłem
Kiedy ludziom zabrania się oddawania czci królowi, oddają ją milionerom, sportowcom, gwiazdom filmowym, a nawet sławnym prostytutkom i gangsterom. Bo natura duchowa, podobnie jak cielesna, będzie posłuszna; odmów jej pożywienia, a połknie truciznę
jako świadek to się do koperty daje tysiąc nie
>>223004792>tysiącmoże osiemnaście lat temu
>>223004792ja tyle to dalem ostatnio jako gosc lologolnie to sie zapytaj tego drugiego swiadka xd
>>223004792koperta pusta i niepodpisana ty goische schweine
mój stary jest żulem i rano facetka dzwoniła żebym go zabrał bo śpi najebany na klatce a jak nie to zadzwoni na policję
>>223004585heloł aj em.. sołi ja zapomnieć polski ja być w england 2 lata :/
GONNA BEGONNA BE VOTING
głosujcie mocniej
zaczęło się
>>223004966schody w lesie?
sprzątaćq musze
anony, właśnie ugryzł mnie pies, co jakaś baba prowadziła na smyczy. taki mały skurwiel. ona "ojej przepraszam".podwinąłem nogawkę poparzyłem kilka sekund na ranę, a potem odrazu odeszłem, nawet nie spojrzałem na twarz tegi głupiego femoida, nic nie powiedziałem, po prostu odeszłemechnie wiem czemu tak zrobiłem, jestem tak ułomny że unikam nawet interakcji kiedy to mi dzieje się krzywda, bo głupia kurwa nie umie szczekającego szczura wychować.czemu ja tak działam, może i nie robię niepotrzebnego harmideru z powodu lekkiego ugryzienia, ale moja uległość jakoś mnie strasznie drażni nawet jeśli to bezsensu, to jestem strasznie wkurwiony na siebie i chcę coś rozwalić. odkaziłem ranę, niby nic, ale widać że małe zębiska się trochę wgryzły.nienawidzę się
>rocznica wołynia>żadnego reportażu live w kanale zerosuabo
>>223005018z kara
>>223005033mamy kurwa wołyń w polsce każdego dnia. ukrofaszyści każdego dnia gotują nam kolejny Wołyń.
>>223005038z życia
Dostojewski, Camus, Orwell, Kafka.
>>223004988eh ja też :/
>>223005100>>223004988ja nie
>>223005055to żeś pojechał po mickiewiczowsku
>>223005097fiodor ich bierze na klate wszystkich 3 lewaków
>>223005097Kawa się piszę przez "w" nie przez "f"
>>223005113anon wysprzątaćqowany?
https://www.youtube.com/watch?v=1YC5qTMtw1s
sowietocioty po drugiej stronie wisły podczas powstania warszawskiego być jak:>ej joł dajcie im gotować
>>223005175kafkaesque
>>223005154
>>223005018rok temu sobie chodziłem z pieskiem już troche zmęczonym z powrotem blisko domku i sie przestraszył że obok niego dziewczynka popędziła na hulajnodze szczeknął a jej mama z ukraińskim akcentem że trzeba byli go w kaganiec. 2 tygodnie potem było na nawrockiego
moje zainteresowania: egzystencjalizm, nihilizm, legalizacja zielska i pedofilii
kawkaesque
polacy przy karuzeli podczas powstania w gettcie warszawskim być jak:>ej joł dajcie im gotować
kiedy on lubi czytać Nietzschego, Schopenhauera, Wittgensteina i Camusa.kiedy on pije czarną kawę i pali krótkie papierosy.kiedy on jest binarnym romantykiem.
>>223005229zapomniałeś o wąchaniu swoich pierdów
>>223005229
kiedy on jest śmierdzącym prawiczkiem
Jestem beznadziejnym romantykiem. Moje zainteresowania: siłownia filozofia pedofilia
czy pedofilia jest pożyteczna?
ha tfu na antyunijny tfaszyzm w 2027 idziemy głosować na partie centrolewicowe
jestem artystą bez swojej sztuki. zboczeńcem bez fetyszu.
posprzątaj w pokoju
jestem tak bardzo na prawo że czyngis khan to przy mnie lewak pacyfista
>>223005274JE Kosiniak-Kamysz zrobi z PSL polskie CSU
nie rozumiem kwiku o te konsole, serwery działają nadal po ponad 20 latach na ps3 i gry na psp też nadal są + każda konsola sony ma jailbreaka po dwóch trzech miesiącach, wystarczy kupić po premierze jakiś uszkodzony model, naprawić i śmigać za darmo
>>223005296
>>223005296nieeee
nie chcem i siej uz kurwa yc
>>223004829No witamy w klubie.
Dużo fembojów jest na grinderze w waszej okolicy? Bo nie mogę nic znaleźć a trochę jebać mi się chce
>>223005433pa mati pedał
same pedały tutaj siedzą
miałem koszmar gdzie skończyły mi się pieniądze i byłem zmuszony wrócić do domu rodzinnegochyba czas zacząć szukać pracy
ja wolę twinków od fembojów
Bob Marleyragga ragga rege
wolę kobiety bardziej uległe
nie miejcie złudzeń
AYO TEN DIDDLER JEST TROCHE FIKUŚNY
dlaczego co drugi przygłup teraz tryharduje w filozofię
ssalibyście fembojskiego chuja? nie tylko jebanie odbytu mnie interesuje ale pieszczenie jego jąder, ssanie malego chuja i lizanie odbytu. chce ubrać takiego delikatnego mężczyznę w uroczy strój pokojówki i zabawić się z nim.
>>223005608eskapizm i myślenie magiczne
>>223005018pewnie była ładna i jak typowy simp odpuściłeś jej
based
>>223005679o pan lepszy kawaler
>>223005627nawet na nią nie spojrzałem, przecież napisałem
>>223005732tuff
dlaczego forczaniarze są tacy żałośni?
https://youtu.be/iknfPAl6xMcmoja nowa gfopinie?
>>223005608vibesy
>>223005806
moje ćq posty doprowadziły do załamania aparatu politycznego w całej europie
>>223005822it’s over incele
>>223005608chcą mieć jakiś flavour do życia bez przeżycia bo to wychodzenie z domu a pokolenie alfa ma deficyt energetyczny
>>223005831załamćq?
>>223005822mam nadzieję że dostała butem w ryj po meczu
>>223005852zamieszćq na ulićqkrewćq lećq
tak robimy
>>223005897wpierdalamy?
>>223005608*psychologię, spójrz na (You)sy>yy, dlaczego ludzie mają inne zainteresowania niż ja? bo yy ten no mają silne zapotrzebowania na te zainteresowania (le złe)
You just need to be confident bro!
psychologów powinno sie nieironicznie wieszac na latarniach ulicznych, to jest mój jedyny prawdziwy poglądnigdy im nie wybaczę
socjologów też przynajmniej tych polskich
Brutal
>>223006026>>223006026>>223006026>>223006026
>>223006034laborystyczna teoria wartości została obalona dawno temu
po prostu musisz być konfidentem bracie!