[a / b / c / d / e / f / g / gif / h / hr / k / m / o / p / s / t / u / v / vg / vm / vmg / vr / vrpg / vst / w / wg] [i / ic] [r9k / s4s / vip] [cm / hm / lgbt / y] [3 / aco / adv / an / bant / biz / cgl / ck / co / diy / fa / fit / gd / hc / his / int / jp / lit / mlp / mu / n / news / out / po / pol / pw / qst / sci / soc / sp / tg / toy / trv / tv / vp / vt / wsg / wsr / x / xs] [Settings] [Search] [Mobile] [Home]
Board
Settings Mobile Home
/pol/ - Politically Incorrect

Name
Options
Comment
Verification
4chan Pass users can bypass this verification. [Learn More] [Login]
Flag
File
  • Please read the Rules and FAQ before posting.

08/21/20New boards added: /vrpg/, /vmg/, /vst/ and /vm/
05/04/17New trial board added: /bant/ - International/Random
10/04/16New board for 4chan Pass users: /vip/ - Very Important Posts
[Hide] [Show All]

Janitor acceptance emails will be sent out over the coming weeks. Make sure to check your spam folder!

[Advertise on 4chan]

File: kurwy ukraińskie.jpg (146 KB, 1080x1080)
146 KB JPG
Why there are so many ukrainian companies in Poland specializing in importing niggers? Each week we learn about a new instance and example?
>>
>inb4 archive
>>
>>538939493
the situation is kinda dynamic
last week we learned about some ukrainian whore working on some university, who was also legalizing importing jeets and niggers. Two Poles were trying to question her, and they got handled to police. Few days later got released, as they didn't break the law, and it turned out that the ukrainian whore was doing what she was doing illegally. No action towards her were taken

It's a thing that is not discussed in the media, but which spreads through socials
>>
>>538939651
Other time some ukrainian cunt, who owns some grocery store, was also flauntling publicly on her profile that she specifically imports ukrainians to colonize the city. No public action was taken, but people started boycotting the store
>>
File: chuje.jpg (131 KB, 1440x1440)
131 KB JPG
Another example company One Plus - exact same scheme

WTF is going on? Do they really think that we are not seeing that?
>>
>>538939868
Thank you Duda for letting everyone in :)
>>
>>538940184
and for giving citizenship to Panczenko - basically the SBU agent sabotaging us and responsible for spontaneous combustions, the elections couldn't come sooner
>>
First, belarussians try to sabotage us through the border. Now, ukrainians do the same, only from the inside and using legal loopholes. The government will probably aplaud it, so the only hopes in people. New Solidarity? This time against invaders?
>>
>>538940309
Oh yeah

I don't know how it's possible for them to just start importing people while being themselves migrants from war and making big money on this. Clown world
>>
>>538940564
Simple opus moderandi - they register their companies in Poland. To add insult to injury, these companies will be considered "Polish" in various stats, including GDP, hence why I consider it bullshit that ukrainians contribute anything, it's probably the same kind of manipulation

>Why?
Because we allow it. The only way to achieve anything in this country is through public pressure. If the topic becomes popular, including kanał zero, and goes viral, then something will be done about it. Spread it wherever you can, especially among your friends and family
>>
>>538939868
>Do they really think that we are not seeing that?
tak, goje dupa cicho

coś tam coś tam proces demoralizacji jest zakończony
>>
>>538941608
stałaby ci się krzywda, gdybyś nie był chociaż raz cyniczny?
>>
>>538939329
>ukrainian companies
Ukrainian or "Ukrainian?"
>>
>>538941860
>implying I give a fuck between two nigger countries
IF it's not The Ukrainian country, the ukrainian government could co-operate with Poland to eliminate russian psyops. Oh wait, they don't want to. There is an example of Anna Panczenko (or panchenko to westerners), who is basically a mini-Soror, introducing chaos, and meddling in our internal affairs, and she's 100% affiliated with ukraine
>>
>>538940761
>kanał zero
kiedy Braun zajął antysemityzm ale ty też chciałbyś coś ugrać więc robisz się dyżurnym antyukraińcem
a że przy tym lejesz wodę na młyn kacapom?
chuja tam, ważne że ileś głosów i dieta poselska a za cztery lata do Europarlamentu
>>
>>538941982
I was asking for the ethnicity of those who own or run those companies.
>>
>>538941999
ale co ma braun do rzeczy? raz wystąpił w ramach kampanii prezydenckiej i wielki ból dupy o to?

można mieć klapki na oczy i być zaślepionym ze złości na media, ale jak to jest, że ja czytam i tvn i onet i wp i kanał zero, a tzw. inteligentni polacy tylko jedyne słuszne media?

kacapom pomaga żeleński. nikt mu nie kazał wszczynać wojenki z Polakami. gdyby ukraina naprawdę była taka fajna, to sytuacja byłaby załagodzona, a nie że jeszcze mocniej napierdalają na nas. Ruskie może są kurwami, ale przynajmniej nie jest to tajemnicą. Natomiast ukry udają kumpli, po czym okazują się pospolitymi bandziorami. Wolę więc teraz, zanim będą poważne i nieodwracalne szkody, rozjebać interes ukrów, bo potem będzie za późno. A o wojnę się nie bój, poradzą sobie. Nic się tam ciekawego nie dzieje od 3 lat. Odbijają sobie wioski tam i nazad i bombardują miasta i infrastukturę
>>
>>538942188
At this point, ukrainian ethnicity doesn't differ much from kikes
>>
Why are there so many ziggers subjecting firstie minds to retarded shit?
>>
>>538939329
>why people who loathe you working to undermine you in your own nation
A mystery really.
>>
>>538942484
Apparently, not everyone gets it
>>
File: Anna_Panczenko.jpg (61 KB, 800x419)
61 KB JPG
>>538942313
That's said Anna?

https://2025.womenintechsummit.pl/speaker/3539/anna-panchenko

Ethno check of key positions?

https://2025.womenintechsummit.pl/team

I see that you get the same subversive networks and events that already enrich the West.
>>
>>538941744
cyniczny czy realistyczny

tylko stawiam fakt jasno, bo zadajesz goj pytanie "czy oni heckin myślą że heckin tego nie widzimy"
widzenie tu nie ma znaczenia, postuj to w internetach żeby obudzić myślących ale nie miej nadzei że goje coś robią bo tak świat nie działa

>>538940761
>If the topic becomes popular, including kanał zero, and goes viral, then something will be done about it. Spread it wherever you can, especially among your friends and family
nie w Polsce, pamiętaj 70+% głosów na popis
poza tym stanowski to public enemy nr1 i go już nazywają nazistą za żart o biciu dzieci

Polaków trzeba za mordę złapać i zaprowadzić tam gdzie chcesz jeśli faktycznie chcesz żeby coś się zmieniło
>>
>>538942697
nope, this one
for some unspecified reason, she is here, she has polish citizenship, and she's an activist that attacks Poles, and protects ukrainian interest. No problem with that.

To be fair, if I had to post every single anti-Polish activist of foreign birth, I would need to make a 300+ post thread, but I don't have a willpower for that. I could really could the best of legal enemies of Poland, who are allowed to whatever the fuck they want here without repercussions.

At this point, the only thing that this thread misses is the fucking XD anon
>>
>>538942827
Ma znaczenie, bo w Polsce jest tak, że władza gówno robi i społeczeńśtwo musi działać poniżej podziałami. To nie jest tak, że należy się przyglądać, wystarczy samo przekazywanie wiadomości. Nawet mój stary, który jest lemingiem tvn-owskim nienawidzi ukraińców

>nie w Polsce, pamiętaj 70+% głosów na popis
pomijając kiepską alternatywę, bo tak jak napisałem wyżej, nasi politycy chuja zmieniają, najważniejsza jest presja społeczna. Jakoś wszystko da się zrobić, jak jest nagle negatywnie w sondażach.

Tak więc innymi słowy, wierzę we wkurw społeczny, Taka nasza specyfika. Ukraińców też wpuszczalśmy, bo taka była wola ludu. Obostrzenia kowidowe też były surowe, bo ludzie tego chcieli. Więc niech ludzie zaczną chcieć gonić ukraińców w pizdu
>>
>>538942907
>she's an activist that attacks Poles, and protects ukrainian interest.
Some examples of what she does? And who supports or protects her?
>>
>>538943130
Like I said, it would take another thread, as the story is multi-layered and would explain a wall of text explaining the details. She was given (for reasons unknown) given a Polish citizenship by our former president for god knows what. Her actions can basically be summarized that she uses every opportunity to attack Poland, or portray us negatively to the worldwide media, or try to pressure us into certain actions that benefit ukraine. The most recent shitshow about some dude who was screaming at some ukrainian thots was spread by her, but it was used as an example of I shit you not, "the rise of nazi Poland". I didn't check the foreign media, but I guess it's probably already there, translated in every language. We have this kind of people, and slowly, but surely, we will have to get rid of them. Not with the action of our cucked government, but through public pressure, because it's the only thing that o. Thankfully, it does work. We have elections for the government next year, and basically anti-ukrainian sentiment is reaching 40% so far. And frankly, it will only rise
>>
>>538943472
>that our cucked government fears - polls
somehow it got cut off
>>
>>538943072
>i społeczeńśtwo musi działać poniżej podziałami.
ruch narodowy działa od 14 lat i dopiero teraz jako konfa są trzeci w sondażach
>Nawet mój stary, który jest lemingiem tvn-owskim nienawidzi ukraińców
baza

>nasi politycy chuja zmieniają,
nie no, zmieniają.... na gorsze i żeby więcej kraść i więcej ludzi jebać
>>
>>538943804
anonie, od 300 lat mamy chujowe, antypolskie rządy. Poniatowski, kongresówka, królestwo warszawskie, potem 20 lat bałaganu i zawirowań, potem prl i trzecia rp. Jesteśmy przyzwyczajeni mentalnie do tego, że ci, co rządzą nami to są "oni", a nie "my". Na szczęście, reszta świata nas dogoniła i ma ten sam problem. W przeciwieństwie do reszty świata, mamy jedną przewagę - za przeproszeniem, solidarność - to jest coś, co mogło powstać tylko u nas. Bo my zawsze tak działamy - prawo swoje, a my swoje, wbrew prawu. I to jest nasza jedyna nadzieja. Przesyłajmy informacje, budujmy wkurw i w odpowiednim momencie dajmy mu wyraz. Już sam fakt, że tusk potrafił wjebać zakaz wjazdu jakiemuś ukrowi za to, że sobie pojechał nad morskie oko pokazuje, że się da. Wystarczy się "niebać" z rządzacymi. Na moje oko, tego typu spraw będzie wypływać coraz więcej. Ciekaw jestem, czy KZ się tym zainteresuje, czy jednak zamiotą pod dywan, spróbuję ich sprowokować do zaglądnięcia w temat. Ale nie robienie niczego nie ma sensu. Nie chce już smalić kocopołów o RIGCZu i znaniu własnych wartości. Każdy z nas lubi narzekać, ale to co jest piękne, że potrafimy się jednoczyć w konkretnej sprawie. I tego się trzymajmy.
>>
File: 1766116654300549.jpg (166 KB, 1015x322)
166 KB JPG
>>
>>538943472
>this one
>Euromaidan-Warsaw, „Stand with Ukraine“
>Euromaidan-Warsaw is a prominent grassroots civic initiative that has supported Ukraine’s EU integration and sovereignty since 2013. Operating alongside the Stand with Ukraine Foundation, the organization directs its efforts into humanitarian relief, military advocacy, and public demonstrations. To date, they have provided over 100 million PLN in support and continue to offer integration assistance to refugees in Poland.
Of course.
>I didn't check the foreign media, but I guess it's probably already there
Checked mine. Articles about a rising number of Poles attacking Ukrainians and the right wing parties/movements being blamed for it.
>wall of text explaining the details
It's fine, I get the picture.
>>
>>538944279
Honestly, you should check if you have some ukrainian companies registered in Romania, which specify in importing niggers. Wouldn't be surprised if you have. All of the aid didn't go nowhere
>>
>>538944312
I'm glad we understand each other. What the jews cannot stop is info spreading through word of mouth. And Poland belongs to masterclass of this discipline.
>>
>>538944139
>Przesyłajmy informacje, budujmy wkurw i w odpowiednim momencie dajmy mu wyraz.
no szitpostuję w komentarzach na fejsbuku i daję haha pod tymi wszystkimi artykułami, ale ile można
nie chcę fedpostować ale w internecie można niewiele zrobić i trzeba wyjść z domu i coś zrobić tylko że wciąż nie wiem jak to można w tym kraju zrobić

>Ciekaw jestem, czy KZ się tym zainteresuje, czy jednak zamiotą pod dywan, spróbuję ich sprowokować do zaglądnięcia w temat.
ale kurwa wykopem zaleciało

i nie ufam temu że po prostu będzie taka gównoburza w internecie że tfusk robi total ukrop death jednego dnia, co najwyżej pójdzie jakiś controlled opposition żeby wypuścić trochę pary (ang. let off some steam) i nic się nigdy nie stanie
chciałbym żeby to się stało ale patrząc w przeszłość tego nie widzę
>>
The Ukrainian bourgeoisie, which got very wealthy during the war, is fucking vicious, even compared to our own mustached Janusze. They exhibit all the traits of liberal bourgeoisie - cosmopolitan, arrogant, elitist and very, very greedy. They have no loyalty for Ukraine and no loyalty for Poland either. They exist solely because they can fuck over others and they run out of people to fuck over in Ukraine already so they came here to fuck over us too.
>>
>>538944526
>trzeba wyjść z domu
to fakt, będzie potrzebna i taka inicjatywa. możliwe że się spotkamy niechcący na jakimś marszu.
> jak to można w tym kraju zrobić
o to bym się nie martwił, tak jak mówiłem, na rosnącym sentymencie antyukraińskim coraz więcej osób i organizacji będzie chciało coś ugrać, co jest jednak ważniejsze, to pokazać pewną jedność, ale wśród zwykłych ludzi.

>ale kurwa wykopem zaleciało
to nie wiedziałem że wykop lubi KZ.

> tfusk robi total ukrop death jednego dnia, co najwyżej pójdzie jakiś controlled opposition żeby wypuścić trochę pary (ang. let off some steam) i nic się nigdy nie stanie
chciałbym żeby to się stało ale patrząc w przeszłość tego nie widzę
a nie no, to wiadomo że jemu się to zmienia w zależności od menstruacji, ale jest to znak, że jest to możliwe, jeśli nieśmiertelne sondaże tego wymagają.

>przeszłość tego nie widzę
wiesz, w 2015 kukiz robił rozpierdówę, niewiele wywalczył, ale tusk stracił władzę. co prawda, na rzecz pisu, który jeszcze się wtedy aż TAK nie zmęczył ludziom i który sobie jako tako radził. teraz będzie zapewne podobnie, znaczy się, pojawi się jakiś palikot / petru / hołownia / partia buntu. Ale mam wrażenie, że kierunek będzie jeden. Co jest jednak ciekawsze, to czy nasze wybory się zsynchronizują z resztą europy. Bo jak się nagle okaże, że we francji, anglii, niemczech i innych zadupiach nagley wygrają partie nazwijmy to "sceptyczne", to może być ciekawy obrót spraw. Ja też czasem jestem zdemoralizowany, ale wszystko tak naprawdę to jest praca u podstaw. Bardziej od postowania na fejsie, dobrze jest przekazywać to znajomym i rodzinie i żeby oni to dalej przekazywali. To zrobi większe cuda, niż pisanie na pejsie, bo większość postów na social mediach to jednak boty partyjne
>>
File: dirlegang drip.png (216 KB, 392x481)
216 KB PNG
>>538939329
poles are niggers
>>
File: file.jpg (46 KB, 474x412)
46 KB JPG
>>538944954
Kiss the wall, mutt.
>>
>>538945293
bibi is polish
>>
File: le zecret rulers.jpg (263 KB, 1350x1688)
263 KB JPG
>>538945311
fear the Pole mutt, FEAR IT
>>
>>538945311
>Mutt doesn't know the difference between Poles and Jews

American education at it's finest.
>>
>>538945598
>difference between Poles and Jews
there isnt one
>>
>>538944878
>możliwe że się spotkamy niechcący na jakimś marszu.
:) ja co roku na niepodlełości jestem

>to nie wiedziałem że wykop lubi KZ.
mirki to była największa część ich widowni, teraz sie poszerzyło też na starsze osoby

>Ja też czasem jestem zdemoralizowany, ale wszystko tak naprawdę to jest praca u podstaw.
najbardziej mnie boli to że wiem co trzeba zrobić ale nie mam pojęcia jak to zrobić
ale nie pierwszy raz mam takie myśli, wiele razy miałem i wiele razy wymysliłem rozwiązanie

>dobrze jest przekazywać to znajomym i rodzinie i żeby oni to dalej przekazywali.
to też oczywiście robię

mam grupę znajomych i tam na messengerze od pary miesięcy piszę bez chowania power levela bo mnie męczyło ukrywanie się i parę zesrańsk juleczek było i już mnie nie lubią ale chłopy coś chyba trochę łapią to co mówię i pisze i może paru z nich obudziłem
>>
>>538945900
>mam grupę znajomych i tam na messengerze od pary miesięcy piszę bez chowania power levela
uczciwie mówiąc, to jestem w miarę mało ekstremalny. pomijając starego i matkę, którzy chcą gazować ukraińców (wyborcy PO niestety), to generalnie nie spotykam się z jakimiś osobami, które mają pozytywne opinie wobec murzynów, żydów, czy ukrów. Możesz mi nie wierzyć, ale rośnie nam pokolenie skrajnie ksenofobiczne (również tzw. julki z botoksowymi ustami w wieku 22 lat). Ale też, u nas robienie sobie jaj z obcokrajowców nigdy nie było niczym nadzwyczajnym, po prostu nie robiło się tego publicznie, bo była tzw. kulturka na zewnątrz i kulturką wśród samych swoich. Znam chyba dosłownie jedną pannę, która jest aktywiszczem jeśli chodzi o ekologie, prawa zwierząt, ale nie wiem czy ona też nie jest rasistką, nie pytałem jej. Ale generalnie "jebać żydów" to jest coś bardzo powszedniego wśród ludzi. Inna sprawa że młodzi są już naprawdę mocno depresyjni, ale to jest temat na osobny fred i nie ma to sensu teraz analizować. Tak jak mówię, przy ich poglądach, to ja moje są liberalne, czasem nawet muszę bardziej cisnąć po czarnuchach i ciapatych niż na to mam ochotę, żeby nie wyjść na jakiegoś komucha.

Będzie dobrze anonie, tylko trzeba robić swoje. Jeden kroczek codziennie, informacja, coś ważnego przesyłać sobie. I to wystarczy
>>
>>538945745
Okay, I'll give you a little history lesson since you're a fat 80 IQ mutt with dead brain cells from consuming your McSlop 24/7 and your education system has failed you.

>Polish people, or Poles, are a West Slavic ethnic group native to Poland. The Polish people are descended from a blend of various ancient ethnic groups that inhabited the territory of modern-day Poland before and during late antiquity. The area was settled by numerous tribes and cultures, including Baltic, Celtic, Germanic, Slavic, Thracian.

>Jewish people, or Jews, are a Semitic ethnic group native to lands of ancient Israel. The ethnic origin of the Jews lie in the Israelites, a confederation of Iron Age Semitic-speaking tribes that inhabited a part of Canaan during the tribal and monarchic periods. Genetic studies on Jews show that most Jews worldwide bear a common genetic heritage which originates in the Middle East, and that they share certain genetic traits with other Gentile peoples of the Fertile Crescent.
>>
>>538939329
https://panoramafirm.pl/legalizacja_pobytu/polska
>>
>>538946845
>Polish people
they arent people lmao. poles are all kike mutts.
>>
>>538946898
ło kurwa
>>
>>538939329
>>538939868
I will tell you what happened. Your hate of russians made you think that ukrainans are good people that the evil russkie is attacking.
But there's no black and white. There's only black and black. Ukrainans are the same evil, disgusting people as russians.
>>
>>538946263
>pomijając starego i matkę, którzy chcą gazować ukraińców
baza alarm
>(wyborcy PO niestety)
krindż alarm
>ale rośnie nam pokolenie skrajnie ksenofobiczne
nie używaj języka przeciwnika

młodziaki są bardziej czerwonopigułkowani ale pewna częśc z tego to tylko memy instagramowe i akcja raczej za tym nie stoi
>Inna sprawa że młodzi są już naprawdę mocno depresyjni
nie można ich winić za to że reagują na świat, w którym żyją
należy jednak im pomóc i pokazać że to nie koniec i że da się to naprawić

>to ja moje są liberalne, czasem nawet muszę bardziej cisnąć po czarnuchach i ciapatych niż na to mam ochotę, żeby nie wyjść na jakiegoś komucha.
dziadek get with the times, szczególnie że internet pokazuje jasno oblicze niebiałych

>Będzie dobrze anonie, tylko trzeba robić swoje. Jeden kroczek codziennie, informacja, coś ważnego przesyłać sobie. I to wystarczy
czas na robienie jednych kroczków był dwa wieki temu, teraz stoimu na ostrzu brzytwy i nie mogę pozbyć się uczucia że potrzeba robić więcej, ale nie robię (nie tylko w tym temacie)

>>538947061
>There's only black and black. Ukrainans are the same evil, disgusting people as russians.
accurate
>>
>>538947061
True. With that said. Majority of Poles helped ukrainians because they had good heart, rather than calculating anything. They saw russians invading ukrainians, and ukrainians were fleeing the war, so they helped them.
>>
>>538947117
>akcja raczej za tym nie stoi
a to też prawda, są bardziej deklaratywni i pasywni, niżli aktywni. to też jest strasznie takie zachowawcze u nich, że się boją wychylić, żeby nie oberwać. staram się świecić przykładem, ale są trochę leniwi. ale to też kwestia sytuacji. jak była afera z ACTA, to nagle Polska była liderem protestów na całym świecie przeciwko temu. Zabierz im internet, to wyciągną widły i zapalą pochodnie.

>czas na robienie jednych kroczków był dwa wieki temu, teraz stoimu na ostrzu brzytwy i nie mogę pozbyć się uczucia że potrzeba robić więcej, ale nie robię
spoczko, jak ci wpadnie jakiś pomysł to go realizuj, ja też będę coś kombinował. generalnie, trzeba robić swoje i się nie przejmować.
>>
>>538947117
>i że da się to naprawić
opowiedz mi jak sprawisz, żeby Julki chciały rodzić
bez tego nic się nie zmieni w dobrą stronę
>>
File: moonman rape.jpg (91 KB, 720x709)
91 KB JPG
>>538947469
>to też jest strasznie takie zachowawcze u nich, że się boją wychylić, żeby nie oberwać.
kiedy twój każdy ruch może zostać nagrany i wrzucony na internet żeby tysiące cię wyśmiewały zamykasz się w sobie
> jak była afera z ACTA, to nagle Polska była liderem protestów na całym świecie przeciwko temu.
szkoda że o chat control cicho, ale usraińce dla przykrywki muszą być

>spoczko, jak ci wpadnie jakiś pomysł to go realizuj, ja też będę coś kombinował. generalnie, trzeba robić swoje i się nie przejmować.
na pewnym serwerze rp w robloxie niszczyłem i zdejmowałem banery i plakaty czaskoskiego i tuńczyka, ale nie w prawdziwym życiu to bo nielegalne i nie można

>>538947559
obrazek relowany
hipergamiczne bestie do pionu mogą postawić tylko silni mężczyźni i dużo propagandy
nie odbierz tego jako winienie tylko chłopów jak nałroki to robił w niedawnym przemówieniu, ale jakbym był foidem i widział zumerów to też bym się nie chciał ruchać
a zamiana złej propagandy na dobrą to znany temat i wiadomo co trzeba zrobić (przejąć władzę)
>>
>>538947559
Julki się boją dorosłości, żbsz faceci też boją się angażować.

a co sprawić? przede wszystkim promować macierzyństwo, jako coś, co każda kobieta pragnie i potrzebuje. ja sam mam podobny problem bo moja też się boi, bo nie chce rodzić w tak "niepewnych czasach". i wiele argumentów testowałem, naprawdę szerokich i to jest problem. na dzień dzisiejszy promuje się koncept psiecka, aborcji, kariery i aborcji jako nadrzędnego prawa (fajnie byłoby też trochę cofnąć feminizm). i nawet jak one nie usuwają dzieci, to tworzy im się obraz, że macierzyństwo jest TAK MEGA HIPERPOWAŻNA sprawa, że nie można ot tak, byle jak zajść w ciąże i mieć dziecko - co to, to nie, najpierw musisz mieć hajs, wyprawkę, karierę, musisz mieć wszystko zaplanowane i mieszkanie itp. itd. I w ten sposób wpada się też w błędne koło - nie mam dzieci, bo mnie nie stać, więc jeszcze bardziej się oddalam od tego i jeszcze bardziej mnie nie stać.

To będzie wymagało poważnych działań społecznych pro-rodzinnych i to niestety zajmie ze 20/30 lat
>>
>>538939329
Have someone burn down their home or break into it and smash their shit. Fuck up their cars and businesses. Get them fired from work.

>t.Ukie
>>
>>538947852
Julki to 51% głosujących i wszystko to co napisałeś to zasłona dymna
nie chcą i nie będą rodzić bo to le męczące, pielucha śmierdzi a rozstępy nie znikają
no i to uwiązanie do tego jednego nudnego męża
> bo nie chce rodzić w tak "niepewnych czasach".
to są wymówki i robienie durniom wody z mózgu
nie chcą i nie będą, dopóki się ich nie zmusi
a do tego bardzo daleka droga
najpierw musi wszystko jebnąć, żeby nie było czego zbierać
>>
>>538947763
>chat control cicho
no właśnie, to też mam wrażenie, że nie będzie już takich protestów jak kiedyś, też przez społeczne media - idealne narzędzie dla gojów. Dobrze, że tego gówna nie mam.

>silni mężczyźni
to jest druga strona medalu, pierwszą opisałem tutaj >>538947852

Wmawiano facetom tzw. toksyczną męskość i kastrowano następne pokolenia. I to jest chyba tak naprawdę sedno problemu. Bo kobiety są takie, jakie są, na ile faceci pozwalają. Zaprzestać praktyki kastrowania facetów. Bo jak facet ma jaja, to jest w stanie obalić każdy rząd, bez patrzenia na konsekwencje. A jak się robi z chłopców eunuchów, to się boją własnego cienia.. Trzeba przywracać odwagę młodym i sam staram się to robić. Na 5 osób tylko jeden nabiera rozpędu, ale to już jest coś.
>>
File: file.jpg (68 KB, 900x506)
68 KB JPG
>>538946918
Right, because Americans are known to be so "pure". I bet you think you're part of some sort of "master race" don't you, mutt?
>>
>>538948052
masz rację, ale też nie doceniasz siły medialnej. inna sprawa, że wymagałoby to siły politycznej, która nie była by jak kosmopolita. Dlatego też bardziej trzeba się brać za facetów i nie chodzi o to, żeby ich krańcować, ale być właśnie takim przyszywanym ojcem / wujkiem i zainteresować się problemami młodych. Jak chłopacy nie mają autorytetu męskiego, to właśnie robi się to, co jest. Ja w każdym bądź razie się staram i jakieś efekty mam, ale to już bez chwalenia się.
>>
>>538939329
i was gonna see kanye there but they fucked it and owe me money
>>
>>538942188
An Ukrainian, a negro, and a Kike is in many cases the same in behaviour. Their existence basically amounts to: daj daj daj gibs, give me free apartment, give me free education, give me free transportation, no I want a better apartment,... repeat
The only normal Ukrainians that I have seen were from Eastern parts, Kharkov, Mariupol, Odessa
>>
>>538939868
It's easier to own guns in this country as a Ukrainian then a Polish person. The time is now, be a true Polak and prevent a repeat of UPA.
>>
>>538947559
muszę dać punkty za przypomnienie o tym temacie

bez następnego pokolenia to co robimy teraz nie ma sensu, bo nikt po nas z tego nie skorzysta

ale konkretnego specyficznego rozwiązania osobiście nie mam
i kołpuję w ten sposób że myślę że jeśli większą ilośc osób uświadomię na ten temat to więcej osób będzie o tym myślało i będą większe szanse na to że ktoś wymyśli rozwiązanie

>>538948092
>Trzeba przywracać odwagę młodym i sam staram się to robić. Na 5 osób tylko jeden nabiera rozpędu, ale to już jest coś.
bardzo dobrze
>>538948270
>ale to już bez chwalenia się.
z chwaleniem sie, pochwal się to może ktoś skorzysta z twoich strategii

i rozpoznaję twój styl pisania z nitki o wołyniu sprzed paru dni, świat jest mały

>>538949414
>It's easier to own guns in this country as a Ukrainian then a Polish person.
are you referencing them bringing guns across a weak border and them having easier access to guns because of the war?
>>
>>538949934
>z chwaleniem sie, pochwal się to może ktoś skorzysta z twoich strategii
Ja już na dzisiaj chcę kończyć, ale to jest też to co już pisałem i co mi dziadek zawsze radził żeby się właśnie zainteresować tym drugim człowiekiem, a nie zostawiać na pastwę losu samego. Bądź właśnie takim trochę ojcem dla młodych. Jak będą przychodzić do ciebie o radę i opinię, to jest to jakiś znak, że masz w sobie pewien autorytet. Rozwiązanie jest więc nieco komunałem, ale budujmy społeczność i trzymajmy front. Tu nie trzeba jakiś high iq rozwiązań, tu trzeba wrócić do korzeni tego, dlaczego jesteśmy narodem Polskim, a nie czeskim czy niemieckim.

>i rozpoznaję twój styl pisania z nitki o wołyniu sprzed paru dni, świat jest mały
o widzisz, to już coś się kojarzymy nawzajem, jest to jakaś pociecha. coś tam pisałem tam faktycznie, dużo prowokowałem też do myślenia mam nadzieję, tak więc było wesoło. /pol/ generalnie to w dużej mierze boty, glowniggery, które łatwo poznać i parę anonów idealistów, jak ty i ja. głównie postuję w /polsce/ jak mi się nudzi, ale ostatnio częściej tu zaglądam, bo raz że sprawdzam jakie narracje są kolportowane, to też jest pożyteczna wiedza. o Wołyniu już mi się nie chce gadać, bo mam wrażenie że ten temat zostanie przegrzany. Wołyn jest symptomem głębszego problemu, jakim jest to, że jako naród ciągle gnębi nas pedagogika wstydu i na tym zakończę, bo zacznę wpadać w jakieś długie dygresje.

dobranoc anonie i nie zniechęcaj się, jak jest problem, to jest rozwiązanie, a jak nie ma problemu, to jest rzeczywistość i proza życia

[Advertise on 4chan]

Delete Post: [File Only] Style:
[Disable Mobile View / Use Desktop Site]

[Enable Mobile View / Use Mobile Site]

All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective parties. Images uploaded are the responsibility of the Poster. Comments are owned by the Poster.