[a / b / c / d / e / f / g / gif / h / hr / k / m / o / p / r / s / t / u / v / vg / vm / vmg / vr / vrpg / vst / w / wg] [i / ic] [r9k / s4s / vip] [cm / hm / lgbt / y] [3 / aco / adv / an / bant / biz / cgl / ck / co / diy / fa / fit / gd / hc / his / int / jp / lit / mlp / mu / n / news / out / po / pol / pw / qst / sci / soc / sp / tg / toy / trv / tv / vp / vt / wsg / wsr / x / xs] [Settings] [Search] [Mobile] [Home]
Board
Settings Mobile Home
/int/ - International

Thread archived.
You cannot reply anymore.

[Advertise on 4chan]

File: UHIHI MAŁPECZKA.jpg (34 KB, 512x385)
34 KB
34 KB JPG
anime edycja
https://voca.ro/184p4sQwgfof
>>
bede1 teskniec za wami papa
>>
grzbiet dłoni do jej ust i sprawdziłem że nie oddycha krzyknąłem do lekarza że się coś dzieje bereś opisał potem reanimację choć szczegółów pamiętał niewiele wszystko miało miejsce kilkaset metrów od szpitala ale nie wiem czemu do niego nie wróciliśmy lekarz nie mówił też jaką przyczynę śmierci podejrzewa ze zwłokami podjechaliśmy do domu zmarłej wszyscy krzyczeli rodzina płakała syn zmarłej (wcześniej nie
>>
nawet fajny ten Gdańsk
>>
File: 1749849375973334.jpg (60 KB, 480x360)
60 KB
60 KB JPG
Anon jestem z przyszłości... nie mam wie.. czasu
Inwestuj wszys..e swo... oszczędno...i w krypto
>>
wiedziałem że jest byłym sanitariuszem z pogotowia) przepytywał jak przebiegała wizyta ale ogólnie był jeden wielki hałas o co chodziło rodzinie tego nie wiem a gdzie w końcu zawieźliśmy zwłoki i czy ktoś usiłował polecić rodzinie usługi zakładu pogrzebowego nie pamiętam”
prokurator dla porządku zapytał czy bereś mówił andrzejowi nowickiemu że „puknął pacjentkę”
>>
tak sobie myślę
że dopóki jest jedzenie w sklepie, prąd i internet, to chuj mnie jakieś normickie wojny wojenki
dosłownie nie mój problem lmao
>>
pavulonem „nic o tym nie mówiłem rozmawiałem tylko że jeździliśmy od szpitala do szpitala a pod domem zmarłej była potem awantura”
pięć minut po piętnastej w sądzie za zamkniętymi drzwiami rozpoczęło się posiedzenie w sprawie aresztu beresia najpierw szło standardowo: prokurator przeczytał i uzasadnił wniosek sędzia pouczyła sanitariusza o jego prawach nagle ten wypalił: „przyznaję się do tych czynów podtrzymuję wyjaśnienia które składałem nie mam nic do dodania”
zapanowała konsternacja sędzia próbując rozwikłać sprzeczność dopytała czy podejrzany na pewno potwierdza swoje wyjaśnienia skoro nie przyznał się w nich do trzeciego zarzutu czyli
>>
EDYCHA PICIA PIWA MOJEGO PALIWA
>>
>>214556277
>>214556375
>>214556083
mamooooo! nowy awatar dropnął!
>>
zabójstwa „jeśli chodzi o zarzut trzeci to nie potwierdzam swoich wyjaśnień w dniu dzisiejszym wyjaśnień składać nie chcę mój stan zdrowia jest dobry wnoszę o niestosowanie aresztu” odparł bereś skończył mówić i usiadł sędzia zdecydowała o umieszczeniu sanitariusza za kratami a prokurator uprzedził naczelnika aresztu że trzeba go odizolować od doktora ebrantila i jacka tomalskiego
czy karol bereś przyznał się do zabójstwa czy też pomylił się udzielając zdawkowej odpowiedzi? może to sędzia nieprecyzyjnie lub w niejasny sposób zadała pytanie? wielokrotnie próbowałem to ustalić ale bez skutku prokurator tarsalewski po latach
>>
>>214555832
wiem, nie jestem wycieraczką (chociaż chętnie bym był żbsz)
a zaczynam od tindera bo to jedyne miejsce do którego mam dostęp gdzie loszki mówią otwarcie że szukają związku
i dam sobie do opisu po prostu że szukam czegoś poważnego bo wiem że takie też są, bo widziałem u kolegi niektóre matche
also ja nie pasuję do zasad gry, więc nie będę grał wg typowych zasad i też nie oczekuję typowej loszki, bo z taką się nie dogadam
więc muszę znaleźć jakąś mniej typową i tyle
najbardziej to bym wolał używać coś typu Hinge, bo to jest do szukania długoterminowych związków, ale wątpię że w Polsce dużo ludzi tego używa, bo najpopularniejszy jest Tinder
>>
>>214556362
nie może być z przyszłości bo umarł lata temu
>inwestuj w scamowe shitcoiny wysrane przez scammerów
jeb się na ryj
>>
miał te same wątpliwości a jedyne czego był pewien to dosłownego zaprotokołowania odpowiedzi beresia wątpliwości nasiliły się na drugi dzień kiedy do celi dotarły nagłówki gazet i serwisy telewizyjne sanitariusz od razu napisał do prokuratury protest „w związku z podaniem przez media oszczerczej i szkalującej moje dobre imię informacji jakobym przyznał się do zarzucanych mi czynów zwracam się o udzielenie pisemnego wyjaśnienia na jakiej podstawie
>>
dupa > cyce
>>
File: 1745617560178962.png (183 KB, 378x457)
183 KB
183 KB PNG
>nowy awatar
wkurwiacz debilu jebany
>>
>>214556375
co to są normickie wojny
pytam dlatego że komunikacja jest ważna i to istotne abyśmy tak samo pojmowali używane pojęcia
>>
została ona tym mediom udostępniona nigdy do winy się nie przyznałem a te kłamliwe informacje są autoryzowane przez pański urząd żądam do publicznej wiadomości sprostowania oraz przeprosin proszę też o wskazanie osób winnych ponieważ zamierzam ubiegać się o zadośćuczynienie”
przejęzyczenie czy
>>
chwila szczerości wygumkowana nazajutrz nerwowym listem? co tak naprawdę stało się w sądzie mógłby wyjaśnić sam zainteresowany ale dzień później karol bereś zamilkł na dobre podczas kolejnych przesłuchań nie odpowiedział na żadne pytanie a w pismach do sądu które co jakiś czas składał by wyjść na wolność wycofał się też ze słów o przyjmowaniu łapówek od czarnej róży i przekazywaniu pavulonu doktorowi ebrantilowi „kiedy składałem wyjaśnienia byłem w depresji a przesłuchujący wywierał na mnie nacisk uzasadniał sam zrobiłem oczy kiedy
>>
>>214556422
>to interesuje normalnych mężczyzn
>>
przeczytałem że to mówiłem celem dopisywania pavulonu na receptach było uzupełnienie tego leku w walizce mógł być przypadek że pożyczałem go nowickiemu ale teraz nie mogę go skojarzyć a za informacje o zgonach nie brałem pieniędzy tylko gratisy: pizzę alkohol i papierosy” opowiadał psychiatrom i psychologowi podczas rutynowych badań
prawem podejrzanego jest milczeć ale od prokuratora zależy czy jego życie za kratami uczyni znośniejszym przez pół roku karol bereś ponawiał prośby o pozwolenie na częsty kontakt z rodziną ale mógł porozmawiać z żoną i dziećmi tylko raz w miesiącu do tego przez telefon a nie jak chciał w sali widzeń nie dostał też zgody na udział w
>>
pogrzebie ojca który zmarł kilka miesięcy po jego aresztowaniu wszystko zgodnie z prawem
później mówił że w areszcie chciał popełnić samobójstwo łamiąc sobie chrząstkę tarczowatą w krtani ale koledzy z celi odwiedli go od tego pomysłu
bereś nie był rozmowny ale o tym co robił chętnie mówili inni kiedy sanitariusz zabijał „pacjentkę z wysypką” w karetce prócz lekarza „don wasyla” wąsowskiego był wspomniany już stały kierowca zespołu w-2 józef a „byłem zszokowany tym że zgon nastąpił tak szybko i bez wyraźnej przyczyny bardzo mnie to uderzyło nie mogłem spać po nocach” sam doktor
>>
jebać falubaz
>>
>>214556437
coś tam coś tam nato, coś tam coś tam rosja, coś tam coś tam chiny
nie mój problem
>>
>kupowanie wyruchanych fumosów, zszywanie im dziury od spodu i finalnie sprzedaż
opinie?
>>214556422
niby 3d, ale jezus chryste
>>
>>214556416
ale ty mądry jesteś
>>
File: 1739095316773415.png (89 KB, 620x519)
89 KB
89 KB PNG
nie jestem zoofilem ale
cipcia delfina
>>
>>214556481
penis do mordy albo w cipe albo w dupe
szeroki wachlarz
>>
ebrantil mówił o tej sprawie w swoim stylu: „wysypka taki był banalny powód wezwania no i trafiło jej się po drodze umrzeć o tym przypadku mówiło całe pogotowie nawet dyspozytorzy się dziwili bo to było totalne przegięcie a bereś śmiał się z tego i mówił: »patrz jakie to przypadki się ludziom zdarzają« sprawa poszła jakoś w papiery i przyschła
pierwsze rozmowy z beresiem na temat pavulonu i dopytywanie przez karola pracowników erek na temat substancji pozwalającej na przyspieszenie śmierci mieliśmy chyba późną jesienią 1999 roku ja i bereś zorientowaliśmy się że są do tego
>>
>>214556522
jeszcze
>>
sprzyjające warunki bo niekompetentni lekarze mają słabe pojęcie o czynnościach ratunkowych bereś był sprytniejszy ode mnie bo trzymał pavulon w swojej szafce w szatni i nie brał ze sobą na wizytę całych ampułek ale nabierał tę substancję wcześniej do strzykawki w ten sposób nie musiał otwierać ampułki w karetce ani podczas wizyty w domu pacjenta
można powiedzieć że istniała rywalizacja pomiędzy zespołem w-1 i w-2 o wizyty przynoszące pieniądze za zgony
>>
mam PULSARA w penisie on PLUJSUE jak POJEBANY
>>
>>214556555
jeszcze co?
>>
ponieważ bereś nie miał takich układów jak my na dyżurce używał moim zdaniem pavulonu w celu nadrobienia braków wizyt do zgonów przypominam sobie przypadek o którym słyszałem od lekarza igora r sytuacja miała miejsce podczas transportu pacjenta karetką lekarz opowiadał że pacjent nagle zaczął mieć trudności z oddechem bez widocznego powodu był zdziwiony coś mu nie pasowało ale opowiadał że pacjenta odratował po kilku godzinach spotkałem na dyżurce beresia i on powiedział że nie udało mu się puknąć pacjenta bo igor się zorientował i jedna ampułka poszła na marne nie musiałem go o to pytać bo był wyraźnie zirytowany i sam o tym mówił powiedział że więcej z lekarzem r nie będzie próbował
>>
File: 1727256186541834.png (431 KB, 661x503)
431 KB
431 KB PNG
>>
>>214556582
to nie twój problem... jeszcze
>>
>>214556582
nie zginęła
>>
pamiętam też wcześniejszy przypadek o którym opowiadał mi bereś spotkałem go w sylwestra zjeżdżaliśmy wówczas po pracy mogła być godz 730 rano i postanowiliśmy wypić szampana on powiedział że kończąc dyżur podał pacjentce pavulon starszej kobiecie podawano kroplówkę i trwało to długo pili kawę a jemu się spieszyło powiedział do lekarza d że wenflon który był założony
>>
>>214556535
zdrowy chłop
>>
nie rozumiesz jak normikom odpierdala i zrzucają na siebie bomby... to ty masz dawać o to jebanie bo yyyyy
>>
chorej jest zapchany więc trzeba go przepłukać i podczas przepłukiwania wstrzyknął jej pavulon z jego słów wynikało że natychmiast zawiadomili przewóz zwłok i jeszcze tego dnia przed powrotem do bazy zespół otrzymał od zakładu pieniądze”
z morza
>>
dokumentów w archiwum pogotowia nigdy nie udało się wyłowić dwóch ostatnich wizyt o których mówił doktor ebrantil charakterystycznych detali podał niewiele a w głowie non stop pijanego sanitariusza mogły się zmieszać elementy kilku relacji nie można też wykluczyć że koń celowo ubarwił opowieść choć większość jego słów z tego okresu (niedługo po zatrzymaniu) znalazła później potwierdzenie tak czy inaczej lekarze r i d przesłuchiwani na temat opisywanych przez nowickiego wizyt twierdzili że nie pamiętają ani tych ani żadnych innych „wątpliwych” sytuacji z beresiem na dyżurze to przesądziło o braku kolejnych zarzutów zabójstwa wobec sanitariusza z zespołu w-2
ostatnia relacja z pogawędek nowickiego z
>>
>>214556601
no i ruscy zajmą kraj i co mnie to obchodzi? podatki będą kraść nie złodzieje z warszawy a z moskwy, no big wow
>>
beresiem była w śledztwie i późniejszym procesie łowców skór średnio przydatna ale pominąć jej tu nie sposób tym bardziej że wszystkie weryfikowalne szczegóły przemawiają za tym że jest prawdziwa doktor ebrantil okrasił nią jedno z pierwszych przesłuchań:
„bereś namawiał mnie do uśmiercenia swojej teściowej sprawa zaczęła się przed świętami bożego narodzenia 2000 roku chociaż karol wracał do tego tematu jeszcze przez wiele miesięcy przynajmniej do wiosny nigdy nie byłem w domu u beresia i nigdy nie widziałem jego teściowej wiem tylko że mieszkał gdzieś na bałutach według jego słów razem z żoną dwójką dzieci i teściową właśnie mieli razem tylko dwa pokoje z kuchnią i było im ciasno według
>>
opowieści karola jego teściowa była schorowana bereś w przypadku chorób członków rodziny leczył ich sam różnymi lekami jak umiał leczył też teściową ale jej jak opowiadał podawał celowo leki po których czuła się gorzej mówił że jego żona wiedziała że nie lubi teściowej i domyślała się że celowo szkodził jej
>>
zdrowiu bereś mówił że jego żona »ma na niego wzgląd« czyli że jest w tej sprawie bardzo podejrzliwa i gdyby on sam uśmiercił teściową toby się połapała w związku z tym bereś poprosił mnie abym mu pomógł karol liczył na to i miał tu rację że gdyby on jako pracownik stacji wezwał pogotowie mógłby sobie wybrać zespół z tych które
>>
akurat dyżurowały bereś planował że wezwie pogotowie do teściowej kiedy na dyżurze w karetce w-1 będę ja z lekarzem kolskim i kierowcą j wtedy karol zadzwoni i zażąda by dyspozytor wysłał do niego właśnie nasz zespół
według jego planów podczas wizyty ja miałem wstrzyknąć jego teściowej pavulon i spowodować jej zgon bereś chciał żeby na zmianie ze mną był kolski i j bo mówił że gdy stan teściowej się pogorszy to
>>
File: 1744853871403c.gif (671 KB, 200x200)
671 KB
671 KB GIF
wolność, po co wam wolność
żeby marnować noce na czanie?
>>
okres pokoju:
>anon siedzi w domu i wali konia do anime
okres wojny:
scenariusz że polska wygrała:
scenariusz że polska przegrała:

no już daję jebanie
>>
>>214556728
>>214556699
możesz nie przeklejać, proszę?
>>
zanim ona umrze kolski nie będzie jej ratował bo nie umie a j nie wyda spisku i też nie będzie próbował pomagać w tej całej sprawie teściowej ja jednak karolowi odmawiałem uważałem że to już przesada poza tym myślałem że akurat ta sprawa może się wydać i mogą być z niej kłopoty aby mnie
>>
mimo wszystko zachęcić bereś mówił wtedy że przecież będą z tego jeszcze pieniądze z zakładu pogrzebowego [] z tego co słyszałem teściowa beresia nadal żyje” zwieńczył opowieść happy endem doktor ebrantil
rozdział xvi
lekarz co bał się defibrylatora
piotr z zapamiętał że późnym popołudniem babci janinie znów zrobiło się duszno i zasłabła siedząc w fotelu tak samo jak kilka dni wcześniej gdy w równie upalny
>>
File: 1743506000732661.gif (246 KB, 200x200)
246 KB
246 KB GIF
ja pierdole anon bot znowu nadaje
>>
>>214556673
>rakieta przelatuje ci nad domem (ale potem się zawraca i w niego trafia)
brzmi trochę jak twój problem
>>
>>214556673
nie rozumiesz, ruscy be a zachód cacy i nas lubi
dlatego przymusowa mobilizacja do wojska jest dobra o algo
>>
lipcowy wieczór musiał wezwać do niej karetkę dali jej wtedy coś wzmacniającego babcia poczuła się lepiej i odjechali silny organizm pomyślał wnuk mimo blisko dziewięćdziesiątki na karku nigdy poważnie nie chorowała i na nic nie narzeka tyle że tym razem coś dojechać do babci nie mogli pan piotr już kilka razy dzwonił pod numer alarmowy i wciąż słyszał że ambulans zaraz przyjedzie a minęły już dwie godziny
w końcu karetka wjechała w wąską uliczkę starego przyklejonego do olbrzymiego parku osiedla złotno na obrzeżach łodzi i zaparkowała pod klockowatym domkiem jednorodzinnym jednym z wielu w tej okolicy pan piotr zapamiętał dziwne zachowanie niskiego wąsatego lekarza w okularach z niewyraźną wymową „usiadł przy stole i zaczął
>>
rozkładać swoje papiery babcia siedziała w fotelu ale on jej w ogóle nie badał zapytał tylko co pacjentce dolega a potem siedział i milczał kompletnie bierny jakby go nie było koło babci janiny kręcił się za to ratownik ale nie było między nimi w ekipie żadnego dialogu porozumiewali się gestami jakby sanitariusz sam wiedział co robić” „nawet nie zmierzyli mamie ciśnienia zapamiętała mirosława z mama pana piotra przenieśli pacjentkę na tapczan i dopiero wtedy sanitariusz wstrzyknął leki i założył maskę przez którą podali tlen z butli”
nagle jednak córka i wnuk pacjentki zauważyli że dzieje się coś dziwnego wnuk relacjonował: „po paru minutach od wstrzyknięcia leków babcia zaczęła się przed czymś bronić jakby walczyła o życie” córka:
>>
okres wojny:
>możesz legalnie zabijać
>>
>>214556795
to będzie trud zakończony, dobry ending
tak sobie zginąć w wybuchu rakiety, o daj boże
źle to było by dostać z rakiety i przeżyć bez nóg albo co gorzej bez rąk
>>
„próbowała ściągnąć z twarzy maskę jakby chciała się od niej uwolnić i nagle po takim jakby zrywie mama po prostu klapnęła i już nie było z jej strony żadnej reakcji na końcu klapnęły jej ręce” wnuk: „jej ciało wiotczało ale żyła miała ciężki oddech” córka: „lekarz wciąż nic nie robił stał z boku patrzył mamie w oczy i jakby uciskał uszy” wnuk: „po jakimś czasie podłączyli
>>
monitor ekg i widać było jak serce bije ale coraz słabiej i słabiej lekarz i sanitariusz patrzyli tylko na siebie i nic nie robili nie było żadnej interwencji ratunku” córka: „czekaliśmy wszyscy nie wiadomo na co i w pewnym momencie zapytałam po cichu lekarza: »czy mama żyje?« powiedział: »nie żyje« wtedy krzyknęłam: »to po co trzymacie jej na twarzy tę maskę?!« zapytałam lekarza czy może zabrać zwłoki mamy do chłodni lekarz potaknął kierowca wyszedł z mieszkania na zewnątrz niedługo później pod dom podjechało auto ale nie z żadnej chłodni tylko z firmy pogrzebowej zabrali ciało”
wizyty takie jak ta z 19 lipca 2001 roku były typowe dla lekarza pogotowia janusza
>>
>>214556791
>anon bot
onx nazywa się przeklejaczkx... i jest cholernie seksownx-!
>>
File: 1731646903773781.jpg (216 KB, 1500x1500)
216 KB
216 KB JPG
>>214556838
gwałty i grabież, prawdziwy test tego czy jesteś człowiekiem
co byś zrobił w takiej sytuacji gdzie wszystko ci wolno
>>
File: 122484692_p0.jpg (2.24 MB, 1110x1952)
2.24 MB
2.24 MB JPG
prażynki by sie pojadło co nie
>>
kolskiego rodziny pacjentów i inni świadkowie „akcji ratunkowej” zapamiętywali go zazwyczaj tak jak rodzina zmarłej janiny a jako biernego wycofanego uczestnika a często obserwatora zdarzeń inicjatywę w jego zespole przejmował sanitariusz z którym janusz kolski dyżurował najczęściej sanitariusz który cokolwiek by o nim mówić miał sporą wiedzę praktyczną był nim andrzej nowicki który jak wiemy rzadko ze wszystkich sił ratował pacjentów
zespół karetki złożony z wycofanego lekarza i aktywnego sanitariusza zabójcy zjednoczony wspólną żądzą łatwych pieniędzy za skóry którą najczęściej
>>
dzielił z nimi także kierowca był mieszanką wyjątkowo groźną dla pacjentów
w jego papierach wszystko się zgadzało po ukończeniu łódzkiej akademii medycznej janusz kolski zdobył w 1982 roku dyplom lekarski przez sześć kolejnych lat pracował w szpitalu w lipnie w województwie kujawsko-pomorskim gdzie zrobił specjalizację ginekologa-położnika
>>
>>214556838
normalnie też możesz tylko musisz być lekarzem
>>
>>214556838
czemu miałbym chcieć zabijać jakiś losowych ruskich? co mi zrobili? jakby można było strzelać do cweli z wallstreet, o wtedy to bym pierwszy szedł na ochotnika
>>
pierwsze pięć lat rodzącego się polskiego kapitalizmu spędził w rodzinnym podłódzkim tuszynie lecząc ludzi na oddziale pomocy doraźnej szpitala gruźlicy i chorób płuc w 1995 roku na mocy porozumienia szpitala z pogotowiem wsiadł do łódzkiej karetki gdzie początkowo
>>
jeździł w specjalistycznym zespole ginekologiczno-położniczym w dużej mierze spełniającym funkcję mobilnej przychodni k zajmującej się chorobami kobiecymi to ważne bo zdaniem wielu kolski w swojej specjalizacji pracować umiał nawet współpracownicy oceniający umiejętności stricte ratunkowe
>>
File: 1743597530849614.jpg (73 KB, 898x832)
73 KB
73 KB JPG
mam napisac na IRC do modów na temat tego spamera? gdyby to było tylko raz... ale to już nie raz.
>>
>>214556898
ja bym się wstydził gwałcić na wojnie
nawet normalnie się bym wstydził
to chyba bardzo krępujące
>>
lekarza niezwykle krytycznie podkreślali że sprawdzał się w udzielaniu pomocy pacjentkom z dolegliwościami kobiecymi czy też w odbieraniu porodów gdy policjanci zajrzeli po latach do jego kartoteki znaleźli tam zaledwie jedną skargę: w sierpniu 2000 roku podczas przewozu nieprzytomnej pacjentki „zniknęły” należąca do pacjentki obrączka pierścionek i 200 złotych sprawcy kradzieży oczywiście nie wykryto ale na korzyść lekarza przemawia to że w tylnej części karetki towarzyszył pacjentce sanitariusz nowicki dziś z kilku źródeł wiemy że doktor ebrantil mógł mieć też lepkie ręce
w połowie 1999 roku doszło do ważnej zmiany: wraz z kolejną tak zwaną reformą placówki zlikwidowano zespoły specjalistyczne w tym
>>
ginekologiczno-położniczy a janusz kolski został lekarzem zespołu wypadkowego w-1 był dodajmy jednym z tych medyków którzy nie traktowali dyżurów w karetce jako pracę dorywczą lecz stałą i jedyną żył stabilnie bez kokosów: z żoną lekarką i dorastającym synem mieszkał w bloku na obrzeżach łodzi jeździł nierzucającym się w oczy kupionym na kredyt nissanem primerą
gdy dwa lata później lekarze od morawskiego szukali w dokumentacji przypadków zgonów pacjentów do których doszło w okolicznościach „dziwnych” z medycznego punktu widzenia cała sterta kart wyjazdów dotyczyła zespołu w-1 ściślej wspólnych dyżurów lekarza kolskiego i sanitariusza nowickiego pacjenci ci najczęściej starsze kobiety znajdowali się od dłuższego czasu w ciężkim lecz stabilnym stanie ale pogarszał
>>
>>214556981
po siedzeniu w okopie przez miesiąc byś pewnie zmieniłzdanei
>>
File: 1750716521785811.png (145 KB, 512x658)
145 KB
145 KB PNG
>>214556898
>co byś zrobił w takiej sytuacji gdzie wszystko ci wolno
https://www.youtube.com/watch?v=cbAq3vpbN-M
>>
się on nagle po przejęciu nad chorym opieki przez zespół pogotowia w tym wypadku ekipę janusza kolskiego co gorsza z dokumentów wynikało że w takiej sytuacji lekarz akcji ratunkowej w ogóle nie przeprowadzał wpisywał do karty że „od reanimacji odstąpiono na prośbę rodziny” a nawet jeśli to robił jego sposób działania wołał o pomstę do nieba podawał niewłaściwe leki lub kilka środków o sprzecznym działaniu (na przykład jeden podwyższał ciśnienie a drugi obniżał) zapominał też o udrożnieniu dróg oddechowych ratowanego zdaniem oceniających dokumenty lekarzy w wielu wypadkach po interwencji lekarza pacjent po prostu „nie miał prawa przeżyć”
kolejną szczególną cechą dokumentacji medycznej
>>
>>214556898
przekonałbym świat o mej darkcelskiej naturze
>>214557004
>nieruchanie przez miesiąc
brzmi jak koszmar
>>
wypełnianej przez kolskiego był charakter pisma lekarz gryzmolił jak kura pazurem w takim stopniu że znacznej części zapisków nikt nie potrafił przeczytać w świetle jakości opieki oferowanej przez szefa zespołu w-1 bazgroły nasuwały u analizujących dokumenty przypuszczenie że było to działanie celowe i chodziło o ukrycie przynajmniej części kompromitujących lekarza posunięć
na pozór cichego i spokojnego doktora kolskiego wyróżniało jeszcze jedno nawet wśród lekarzy łódzkiego pogotowia „był szczególnie łapczywy na pieniądze ze skór ujął to zwięźle i dobitnie w wyjaśnieniach składanych w prokuraturze sanitariusz o pseudonimach »koń« i »doktor ebrantil« sam nie miał układów w dyspozytorni i wolał by jego
>>
>>214556981
dokładnie, julka się spodziewa jakiegoś maczo co ją ostro sponiewiera a tu Anon ją po udzie głaszcze nieśmiało
od razu sucha cipa i wzdryg
>>
File: 1367432823136.jpg (226 KB, 1274x710)
226 KB
226 KB JPG
I don't like shitting on Poland but why don't you have conscription bros
>>
samego z niczym negatywnym nie kojarzono ale zachowywał się jak dzieciak z podstawówki przychodził wielokrotnie do naszej dyżurki i pytał: »będzie coś dzisiaj?« albo »koniu wymyślimy coś?« mówił że samochód mu się popsuł syn jedzie na kolonie albo potrzebuje części do komputera chodziło oczywiście o załatwienie wizyty która da
>>
ten 22-letni prawiczek być jak:
>no i potem chciałem ją zgwałcić miałem krzyknąć rozbieraj się ale głos mi się załamał perły w oczach nie stanął mi a potem się rozpłakałem i uciekłem
>>
>>214556673
bo:
1. masz szansę że umrzesz czyli stracisz jedzenie w sklepie, prąd i internet
2. jeśli nie umrzesz to będziesz mieć mógł kupić mniej jedzenia w sklepie, prądu i internetu
>>
pieniądze za skórę rozumiałem z tego że chodzi o wizytę do zgonu lub taką gdy pacjent w bardzo ciężkim stanie może umrzeć”
choć do relacji andrzeja nowickiego należy podchodzić szczególnie ostrożnie na pazerność lekarza wskazywała cała seria innych dowodów
tym bardziej zaskakujące wydaje się posunięcie kierowcy helmuta: kiedy kilka miesięcy przed wybuchem afery zakładał nieformalny komitet
>>
>>214557004
ja 30 lat w okopie piwnicznym siedze i nawet medalu nie dostałem
>>
File: mudae-wave.gif (68 KB, 220x336)
68 KB
68 KB GIF
>>214556898
>co byś zrobił w takiej sytuacji gdzie wszystko ci wolno
siedział w domu i walił konia do anime
dziękuję pozdrawiam :cześć:
>>
antykorupcyjny poinformował o swoich planach doktora kolskiego i zaproponował mu wejście „w konspirę” dlaczego to zrobił skoro na co dzień obserwował skandaliczne zachowanie doktora w karetce które ewidentnie według jego własnej relacji szkodziło pacjentom? jak mówił po latach helmut chciał w ten sposób „wyciągnąć lekarza z
>>
>>214556930
>czemu miałbym chcieć zabijać jakiś losowych ruskich? co mi zrobili?
bo oni chcieliby cię zabić
>>
>>214556838
Jedyne kogo bym odjebał to ewentualnego trepa na patrolu w miejscu w którym sobie upatrzyłem przeprawę przez Odrę.
>>
>>214557014
omiń moją ojczyzne xd
https://www.youtube.com/watch?v=NZtuSXNF244&list=RDNZtuSXNF244
>>
bagna” z naszych rozmów z kierowcą wynikało że mimo wszystko zakładał dobrą wolę doktora kolskiego: uważał go za człowieka słabego podatnego na wpływy i przepełnionego strachem przed siedzącym z tyłu karetki sanitariuszem człowieka który nie umiał przeciwstawić się złu
tuż po wybuchu afery doktor kolski z obawy przed konsekwencjami kompletnie się rozsypał w śledztwie helmut zeznawał: „ po reportażu w »wyborczej« kolski przyszedł do mnie na dyżurkę i zaczął płakać że tego już nie
>>
wytrzyma powiedziałem mu że zawiozę go do prokuratury i niech tam wszystko powie zgodził się i pojechaliśmy czekaliśmy przy wyjściu kiedy wrócił powiedział że »przyznał się do pieniędzy za jeden zgon« zawieźliśmy go do żony a on przez całą drogę w samochodzie płakał że aż kłuje go serce bo nie wie co ma ze sobą zrobić nie przypuszczałem że ma aż tak ciężkie przeżycia”
patrząc z perspektywy czasu uważam że helmut zawsze traktujący kolskiego nieco pobłażliwie nie brał pod uwagę opcji alternatywnej znacznie mniej dla lekarza korzystnej bierna i wycofana postawa kolskiego mogła być po prostu wygodną maską do zarabiania u boku nowickiego olbrzymich dodatkowych pieniędzy kosztem „odpalonych” używając języka doktora ebrantila bezradnych pacjentów czyli tych których jako lekarz miał obowiązek ratować
nie mogło tłumaczyć go to że nie
>>
wojna brzmi jak przygoda najwyższego stopnia
>>
>>214557098
anime fanatycy jebvali by male dzieci, nie udawaj.
>>
umiał ratować po dobrowolnym przesłuchaniu w styczniu kolski był w śledztwie jednym ze świadków ale sytuacja zmieniła się pod koniec roku gdy wyselekcjonowane przez lekarzy dokumentacje pacjentów przefiltrował pod kątem prawnym prokurator tarsalewski wraz z biegłymi 30 listopada 2002 roku przedstawił januszowi kolskiemu zarzuty przyjmowania pieniędzy od zakładów pogrzebowych i przede wszystkim „narażenia swoim zachowaniem jedenastu pacjentów na
>>
>>214557058
because no one wants to die for jews
>>
File: 1731745962080487.jpg (148 KB, 682x720)
148 KB
148 KB JPG
>>214557115
https://www.youtube.com/watch?v=Mg5aYjgqrMU&t=35s
>>
>>214557058
we are basically big jewish labour camp
they can't let men serve here and waste their time in military when they can be making sheckles for mr goldstein instead
>>
utratę życia i zdrowia” (wszyscy zmarli) przekładając z języka prawnego na polski: chodzi o to że lekarz ich nie ratował lub ratował ale nie tak jak powinien wśród tych pacjentów była co najmniej jedna ofiara nowickiego przytomna kobieta którą zespół w-1 wiózł z przychodni na badania do pobliskiego szpitala i której po drodze sanitariusz wstrzyknął pavulon
to było dziwne przesłuchanie małomówny jak zwykle lekarz z uporem godnym lepszej sprawy obstawał przy przyjętej przez siebie w styczniu wersji że pieniądze za skórę wziął tylko raz dał mu je w ramach podziału nowicki któremu miał oświadczyć że więcej brać nie będzie dodał jednak krótkie obezwładniające wyznanie: „czułem że nie posiadam wystarczającej wiedzy medycznej do udzielania pomocy miałem problemy między innymi z sytuacjami gdzie była utrata przytomności na przykład z
>>
>>214557145
projekcja?
>>
przyczyn kardiologicznych ale też udarami”
prokurator tarsalewski pokazywał mu kolejne karty pacjentów w lutym 2000 roku do niepełnosprawnego tadeusza k który źle się poczuł w ośrodku pomocy pogotowie wezwał personel mężczyzna wchodził do karetki kolskiego i nowickiego przytomny zszokowani pracownicy ośrodka po dłuższej chwili dostali informację że ich podopieczny zmarł kolski potwierdził że w dokumentacji pacjenta wpisał prawdę pan tadeusz miał się nagle „zatrzymać” w
>>
File: b45-324384374.gif (1.23 MB, 250x231)
1.23 MB
1.23 MB GIF
>>214557058
Kręcenie wora is non-negotiable.
>>
>>214557066
to spierdolę do niemiec i dostanę zasiłek, a jak się skończy wojna to wrócę
>>
karetce tarsalewski opierając się na wnioskach specjalistów dociskał przesłuchiwanego w sprawie sposobu udzielania pomocy kolski tłumaczył: „dlaczego podałem adrenalinę przed zatrzymaniem krążenia? nie wiem wówczas sądziłem że takie postępowanie jest właściwe nie do końca znałem sposób podawania adrenaliny nie wiedziałem że podanie tego leku przy zachowanym
>>
gwałci to się na wojnie ofensywnej
polaczki będą w defensywie, kogo wy niby gwałcić chcecie
>>
>>214557145

Historia uczy że najczęściej tak projektują rzeczywiści pedofile.
>>
krążeniu pacjenta może wywołać migotanie komór serca i zatrzymać krążenie”
kolejnej pacjentki genowefy w według dokumentów nie ratował w ogóle wiózł ją z nowickim w stabilnym stanie do szpitala nagle kobieta „się zatrzymała” a w wypisanej przez lekarza karcie nie ma śladu konkretnych działań ratunkowych „jeśli nie wpisałem czynności reanimacyjnych to ich nie przeprowadzałem dlaczego tak zrobiłem nie jestem w stanie powiedzieć” przyznał kolski kolejne nazwiska zmarłych pacjentów
>>
>>214557210
w niemczech będzie wtedy wojna domowa i muzułmanie cię zabiją
>>
>>214557181
nie oglądam anime, ty?
ale ok nie wszyscy, ty jesteś ok możę
>>
dokumenty a w odpowiedzi kolejne rozbrajające wyznania lekarza w sprawie zmarłej w karetce heleny p: „wtedy nie miałem potrzebnej wiedzy ani doświadczenia żeby pracować w pogotowiu ratunkowym nie powinienem się tym zajmować nawet teraz nie potrafię stwierdzić jakie błędy i w którym momencie udzielania pomocy popełniłem” o zmarłej w mieszkaniu marii h: „nie znałem się na udzielaniu pomocy nie potrafię obecnie wychwycić z zapisów moich
>>
>>214557236
to zakopię się pod ziemię i przeafczę pierwszą noc
>>
>>214557236
to do czech
>>
>>214557157
>>214557166
ilu polaków, tyle opinii
>>
błędów w jej udzielaniu”
poza tym janusz kolski był jednak małomówny lakonicznie odpowiadał na pytania prosił o przerwanie przesłuchań z powodu „bardzo złego stanu psychicznego” kiedy prokurator tarsalewski prosił go o samodzielne przeczytanie dokumentacji zmarłych pacjentów lekarz nie potrafił odcyfrować połowy własnych zapisów
wobec zdawkowych odpowiedzi lekarza oddajmy znów głos sanitariuszowi koniowi który zachowanie lekarza relacjonował bez ogródek opis ten sędzia uzna później za „porażający” „kolski nie znał się na reanimacji nie rozróżniał jej
>>
sposobów nie wiedział jakie stosuje się wtedy leki i środki medyczne często opierał się na wiedzy i doświadczeniu średniego personelu czyli sanitariuszy gdy była potrzeba na przykład intubacji pacjenta pytał: »kto to zrobi?« to było oczywiście pytanie do mnie i kierowcy sam nic nie umiał i często musieliśmy reanimować za niego kolski bał się i jakby od tego uciekał przejawiał do ludzi umierających zobojętnienie jakby niechęć”
na dowód sanitariusz opisywał zachowanie kolskiego podczas używania defibrylatora urządzenia które poprzez
>>
>>214557236
Nie ma boga prócz Boga a Jezus też był jego prorokiem.
>>
przepuszczenie prądu przez ciało pacjenta ma zlikwidować śmiertelnie groźne migotanie komór serca elektryczny impuls ma na moment zatrzymać i „zresetować” serce które po chwili może zacząć bić regularnie „kolski wstydził się że nie potrafi obsługiwać defibrylatora z podziwem i wyrazem niezrozumienia na twarzy patrzył jak ktoś inny obsługiwał to urządzenie wykonanie defibrylacji zlecał mnie lub kierowcy który akurat był z nami w składzie kolski nie chciał się przyznać że nie potrafi obsługiwać defibrylatora i zawsze tłumaczył się że on bardzo boi się porażenia prądem podczas obsługiwania tego urządzenia”
nowicki relacjonował też że zobojętnienie kolskiego
>>
>>214557142
przygoda to jak była jak opowiadanie wstęp rozwinięcie zakończenie zawiązanie akcji kulminacja rozwiązanie akcji szybka sprawa czyli wyruszasz z wojami rycerzami nawalacie się na polu na ustawce i albo giniesz albo zwyciężasz w chwale
współczesna wojna to ile czasu człowiek może mieć patologiczny poziom kortyzolu zanim umrze wyzwanie
>>
>>214557265
gdzie dwóch polaków tam trzy zdania
>>
wobec pacjentów przejawiało się często biernym oczekiwaniem aż „sytuacja w karetce się wyklaruje” czyli pozbawiony pomocy pacjent sam umrze zespół czekał na polecenia szefa-lekarza ale poleceń nie było do takiej sytuacji miało dojść między innymi przy ulicy tramwajowej w centrum łodzi gdy 7 lutego 2000 roku załoga zniosła z mieszkania do ambulansu siedemdziesięciodwuletnią helenę p choć do najbliższego szpitala było mniej niż kilometr kolski według nowickiego nie nakazał przewozu „jak gdyby chciał by ktoś podjął pewne decyzje za niego wolał chyba by pewne sprawy rozwiązywały się jeszcze w karetce gdyż zdarzało się że po przybyciu na izbę przyjęć do jakiegoś szpitala mówiono mu że czegoś nie zrobił a jeśli zrobił to zrobił źle generalnie często dostawał tam opieprz tłumaczył się wtedy pokrętnie udając że nic
>>
się nie stało”
sanitariusz według jego własnej relacji w oczekiwaniu na rozwój wypadków a więc de facto śmierć pacjenta wiele razy sam wychodził z lekarzem przed karetkę na papierosa zapamiętał że kolski „palił tylko cudzesy”
nowicki wielokrotnie zmieniał swoje wyjaśnienia dotyczące lekarzy między innymi kolskiego chociażby w kwestii jego osobistego zaangażowania w zabijanie pavulonem jednak w powyższych kwestiach był wyjątkowo konsekwentny także sam kolski wielu twierdzeniom nowickiego wprost nie zaprzeczał przykładowo choć w prokuraturze twierdził że umie ratować za pomocą defibrylatora i że robił to w karetce w sądzie
>>
>>214557066
>1. masz szansę że umrzesz czyli stracisz jedzenie w sklepie, prąd i internet
jak będę martwy to nie wiele będzie mnie to obchodzić
>2. jeśli nie umrzesz to będziesz mieć mógł kupić mniej jedzenia w sklepie, prądu i internetu
e tam na krymie ruscy nadal mają prąd, internet i sklepy
>>
>>214557311
no to partyzantka
>>
utrzymywał że defibrylatora używali sanitariusze ale robili to na jego zlecenie bo kiedyś na bliżej nieokreślonym szkoleniu słyszał że tak ma być dlaczego nie robił tego sam jeśli umiał? nikt nie zapytał bo lekarz zgodnie ze swoim życzeniem odpowiadał przed sądem wyłącznie na pytania własnego obrońcy choć też nie zawsze a często zdawkowo i bardzo ogólnie kolski zaprzeczał jakoby
>>
oczekiwał w karetce na śmierć pacjenta ale zdarzało się że słowa nowickiego pośrednio potwierdzały inne poszlaki w przypadku heleny p ambulans z pacjentką w środku który stał zamiast pędzić do szpitala zobaczył syn chorej gdy akurat podjechał pod dom rodziców
poranek 13 lutego 2001 roku pierwsze zlecenie dla zespołu w-1 nowicki i kolski w kamienicy tuż obok fabryki i pałacu fabrykanta izraela poznańskiego ratują wyziębionego czterdziestolatka jerzego c w nocy odurzony alkoholem mężczyzna nie dotarł do mieszkania i zasnął na klatce schodowej pogotowie wezwali sąsiedzi jedną z kobiet tuż po przyjeździe karetki wzburzyło zachowanie zespołu ratunkowego: „jeden wziął za nogi drugi za ręce i wrzucili go do karetki” na marginesie: zespoły w-1 i w-2
>>
File: 1748000556521477.png (16 KB, 718x221)
16 KB
16 KB PNG
yyyyy
>>
z rosji przyjdą sami faceci a polki natychmiast uciekną więc kogo wy chcecie gwałcić
>>
notorycznie nie używały noszy do transportowania pacjentów także tych w stanie ciężkim sąsiadka innego pacjenta z okna bloku obserwowała jak dziewięćdziesięciotrzyletniego stanisława z ratownicy z w-1 wynosili zawiniętego w koc i „ciągnęli jak worek ziemniaków tak że grzbietem jeździł po betonie”
o tym co działo się z jerzym c po wrzuceniu go do karetki mówił prokuratorowi kierowca włodzimierz w z kolskim i nowickim pracował tamtego dnia w drodze wyjątku i był zaskoczony postępowaniem partnerów „z pacjentem był taki półkontakt posadziliśmy go przy grzejniku z tyłu ambulansu żeby złapał trochę ciepła a lekarz powiedział że jedziemy na izbę wytrzeźwień przejechałem raptem parę przecznic gdy usłyszałem głos nowickiego: »panie doktorze ten pacjent chyba nie żyje« zatrzymałem się i
>>
zjechałem do krawężnika lekarz pobiegł na tył wziął stetoskop i zbadał serce pacjenta zdziwiłem się że nie ma żadnego ratunku żadnej reanimacji mam zwyczaj że kiedy pracuję wszystko mnie ciekawi ale lekarz jest lekarzem a ja kierowcą więc zapytałem go tylko: »co się stało?« kolski powiedział że z powodu wyższej temperatury pacjentowi »rozszerzyły się naczynia i dostał zapaści« pomyślałem że doktor ma mnie za idiotę bo żywego pacjenta wkładamy do karetki a on po chwili nie żyje i nic się nie dzieje ze szkolenia wiem że pacjenta reanimuje się do oporu najmniej przez pół godziny tym bardziej jeśli jest w
>>
>>214557409
polaków
>>
hipotermii [wychłodzenie organizmu przyp aut] mimo to nic później kolskiemu nie powiedziałem niektórzy lekarze są przewrażliwieni bałem się że powie że nie kończyłem medycyny jak on po jakimś czasie zapytałem doktorowej która na co dzień jeździła ze mną czy tak powinno się postępować pokręciła tylko przecząco głową”
kolski kazał jechać kierowcy ze zmarłym jerzym c do szpitala w którym znajdowała się chłodnia czarnej róży jednego z „ulubionych” zakładów pogrzebowych zespołu lekarz nie
>>
>>214557439
to trochę gejowskie
>>
potrafił w sądzie powiedzieć dlaczego akurat tam kazał zawieźć ciało
w tym czasie czyli już podczas procesu kluczył i zmieniał wersje wydarzeń zależnie od tego co mówili specjaliści: lekarze i biegli w sprawie jerzego c lakonicznie stwierdził że „nie zgadza się z tym że nie reanimował pacjenta” a „kierowca kłamie” zapewniał że wypełniana przez niego dokumentacja pacjentów nie musi odpowiadać prawdzie a brak wpisów dotyczących reanimacji nie oznacza że jej nie
>>
prowadził
reanimacja to dla mnie pojęcie skrótowe w którym mieści się masaż serca zabezpieczenie dróg oddechowych czy użycie worka ambu mówił o analogicznym przypadku innej zmarłej pacjentki dla mnie z tej karty wynika że reanimacja była i nie mam nic do dodania lekarz ucinał możliwość zadania trudnych pytań choćby dlaczego w
>>
File: 1749049106254793.png (732 KB, 960x1358)
732 KB
732 KB PNG
wojna srojna
>>
przypadku innych wizyt wpisywał w dokument zgodnie z obowiązkiem konkretne czynności ratunkowe i podane leki
sanitariusz koń zdradził jak w niektórych wypełnianych przez kolskiego kartach znalazły się szczegółowe informacje:
kiedy już pacjent zmarł lekarz kazał mi wpisać w receptariusz leki i środki które powinny być użyte choć tak naprawdę użyte nie były później z mojego receptariusza przepisywał leki do karty zlecenia wyjazdu (sam nie wiedziałby jakie wpisać) gdy ją wypełniał przed oddaniem do dyspozytorni
z kolei w przypadkach gdy kolski nie potrafił rozszyfrować własnych bazgrołów w dokumentacji
>>
ograniczał się do lakonicznego komentarza: „opisałem moje działanie była defibrylacja były podane leki ale trudno mi to w tej chwili odczytać [] problem z moim pisaniem jest od dawna i nie jestem w stanie tego zmienić”
poza mgłą zmienianych wersji i domniemań pozostały opisy nielicznych wizyt: ich faktyczny przebieg i zachowanie lekarza pamiętali niezwiązani z
>>
File: 1731646264217351.jpg (1.65 MB, 2168x2168)
1.65 MB
1.65 MB JPG
MARICHUNA i żadnych wojen
https://youtu.be/fVMCqSUKkmY?list=RDfVMCqSUKkmY
>>
pogotowiem świadkowie bliscy pacjentów tak było w przedstawionym na początku rozdziału przypadku janiny a a także leciwej członkini łódzkiej gminy żydowskiej marii h która od dłuższego czasu była w ciężkim lecz stabilnym stanie świadkiem wizyty zespołu w-1 była wieloletnia opiekunka pacjentki i relacjonowała ją później znajomej a ta prokuratorowi: „załoga zachowywała się bardzo obcesowo jak gdyby nie chcieli udzielić pomocy pani marii ze względu na jej wiek opiekunka pani c zwracała im uwagę że przecież to jest człowiek i nie należy zwracać uwagi na wiek ani stan zdrowia w jakim się znajduje wtedy kobiecie podano zastrzyk który na chwilę poprawił jej stan ale po chwili nastąpił zgon”
reanimacji zdaniem świadka nie było ale kolski wciąż kluczył
moja decyzja o niepodejmowaniu czynności reanimacyjnych
>>
>>214557453
połowa polaków to femboje, więc nie jest to gejowskie
ja będę kolaborował z JE Wcz Rosjanami i razem będziemy tym fembojom rozjeżdżać ich chłopcopusie
>>
zwalone do femboja z kutasem w klatce, no trudno
>>
musiała być podjęta na podstawie stanu w jakim była pacjentka tłumaczył gdy biegli nie zostawili na nim suchej nitki mówił inaczej: nie jestem w stanie powiedzieć czy reanimacja była podejmowana
nawet w przypadku janiny a gdy kolski wprost wpisał w kartę że „odstąpił od reanimacji na prośbę rodziny” a w sądzie kategorycznie zaprzeczyła temu
>>
>>214557548
rodzice wiedzą że jesteś gej?
>>
File: 1742216052767547.gif (540 KB, 498x498)
540 KB
540 KB GIF
>>214557157
>>214557166
How about defending Poland? No need to deploy to Israel? Would you be willing to do that
>>
córka zmarłej lekarz też zmienił wersję:
tak napisałem ale naprawdę odstąpiłem od reanimacji ze względów medycznych
i jak zwykle odmówił odpowiedzi na dodatkowe pytania na marginesie: nawet gdyby rodzina prosiła o odstąpienie od ratowania bliskiej lekarz spełniając to życzenie w oczywisty sposób złamałby prawo
uważny czytelnik dostrzeże że objawy występujące bezpośrednio przed śmiercią u pacjentów których kolski nie ratował lub ratował nie tak jak powinien są niemal identyczne z objawami podania pavulonu choć w tych przypadkach sanitariusz nie przyznał się do zabójstwa w tle znakomitej większości „wątpliwych zgonów” w zespole
>>
>>214557546
>>214557548
jednak w czymś polacy są zgodni
jeszcze polska nie zginęła!
>>
janusza kolskiego do dziś pozostało podejrzenie użycia pavulonu przez doktora ebrantila tym bardziej że sanitariusz sam tuż po zatrzymaniu mówił że zabił nim o wiele więcej ludzi niż potrafił sobie przypomnieć o możliwość użycia środków zwiotczających u tych pacjentów śledczy pytali oczywiście biegłych ale ich z konieczności ostrożna odpowiedź
>>
File: 1754928968440624.png (251 KB, 1052x666)
251 KB
251 KB PNG
https://i.4cdn.org/int/1757101995746779.webm
uwaga japonki mają dusze
tutaj japonka umarła i ducha wyzionęła
>>
matka mi zawraca głowę że za dużo jaram zioła i się uzależnie
mam 29 lat i zarabiam 17k netto tylko żydzi okupują nieruchomości
>>
najczęściej brzmiała: „nie możemy wykluczyć podania pavulonu”
jeśli tak było jeśli bezpośrednią przyczyną śmierci pacjentów kolskiego był pavulon nie unieważnia to jednak winy lekarza który mógł przynajmniej w części przypadków odwrócić skutki działania mordercy z zespołu szybką
>>
>>214557581
I ain't dying for Jewish globohomo interests
They want to kill off our intelligentsia again
Whoever is smart should dodge
>>
właściwą reakcją: intubacją pacjenta i zapewnieniem mu zastępczego oddechu niejasność sytuacji potęguje jednak „szczególna pazerność” jak pamiętamy kolskiego na pieniądze ze skór
jak to możliwe że w karetce znalazł się lekarz który nie potrafił ratować? sam kolski żalił się że w pogotowiu po przekształceniu jego karetki z położniczej w wypadkową „nie wysłano go na żadne szkolenie z zakresu ratownictwa medycznego” mimo że zgłaszał taką potrzebę dyrektorowi lekarz wskazywał też że chociaż formalnie zespół wypadkowy mógł wezwać do pomocy karetkę r w praktyce „nie zawsze było to możliwe bo żądanie pomocy było przez lekarzy zespołów reanimacyjnych źle odbierane”
najbardziej dobitnie rozbił te argumenty w sądzie
>>
oburzony postawą kolskiego doktor janusz morawski:
lekarz jest lekarzem i w każdej sytuacji musi potrafić udzielić pomocy każdemu przynajmniej w podstawowym zakresie jeśli tego nie umie jeśli nie zna medycznego abc jest to hańba dla niego i uczelni medycznej której dylom otrzymał
od siebie dodam: choć dyrekcji pogotowia trudno
>>
>>214557619
japonki uderzają blinkery???
kocham teraz japonię wtf
>>
File: 1725611430314879.jpg (57 KB, 1024x576)
57 KB
57 KB JPG
>>214557581
jak wracam w piątki z roboty to odpalam sobie fińskie nuty typu portion boys, ci od walaszka z filmów, ta baba co śpiewa popularna od nautin elamasta ale nie
ty wolisz /pol/dolić głupoty te same w kułko
100% bot
>>
File: 1733066830168836.png (155 KB, 680x571)
155 KB
155 KB PNG
>>214557581
no I will collaborate with Russians who are the only nation that can save the white race
and we will rape polish femboys together
>>
czynić zarzut że nie wysyłała dyplomowanych lekarzy na kursy ratowania pacjentów odpowiedzialność za system w którym „lekarz co bał się defibrylatora” nie został zdemaskowany i jeździł w karetce do pacjentów ponosi dyrektor ryszard lewandowski a trwającą przez lata cichą symbiozę w zespole w-1 cementował handel skórami
gdy podczas procesu
>>
>>214557639
What an ungreatful thing to say. Jewish nato globo homo Israel was willing to die for you, and yet you refuse to fight for Israel?
>>
kolski po raz enty mówił że w zespole wyjazdowym pogotowia było mu „bardzo trudno pracować” sędzia zapytał czy jeśli jakaś praca jest zbyt trudna można z niej zrezygnować lekarz odmówił odpowiedzi
rozdział xvii
don wasyl z milionerów
po tym jak lekarz paweł wąsowski trafnie wskazał w milionerach moneta jako autora obrazu impresja wschód słońca i wygrał 125 tysięcy złotych grał dalej w marcu 2000 roku grubo ponad trzy miliony widzów zamarło przed telewizorami po kolejnym pytaniu: „który z kanałów jest najdłuższy? a) panamski b) sueski c) białomorski d) koryncki” wąsowski długo się zastanawiał w końcu wybrał kolejne koło ratunkowe pół
>>
na pół kiedy zostały dwie możliwości (białomorski i sueski) długo myślał wziął trzecie koło: pytanie do publiczności osiemdziesiąt siedem procent zebranych w studiu wybrało kanał białomorski ale lekarz wciąż się wahał pytany przez urbańskiego ku której odpowiedzi
>>
się skłania przyznał że wybrałby kanał białomorski co było prawidłową odpowiedzią ale w końcu odpuścił wolał wziąć pewną wygraną na ówczesne łódzkie warunki równowartość nowego trzypokojowego mieszkania nie podjął ryzyka opuścił studio żegnany gromkimi brawami
zupełnie inaczej było w pogotowiu tu lekarz nazywany wasylem lub don wasylem ryzykował na każdym poziomie łódzką akademię medyczną ukończył w 1996 roku ale do karetki wsiadł dwa lata wcześniej w wieku dwudziestu dwóch lat student wąsowski był w pogotowiu sanitariuszem niemal
>>
>gadanie o seksie, nigdy się nie wydarzy
:/
>gadanie o wojnie, nigdy się nie wydarzy
:OOOO
>>
Szatan cwel
>>
od początku obserwował narastającą gorączkę handlu skórami być może jego „oswojeniem się” ze sprawą oraz specyficzną drogą zawodową należy tłumaczyć fakt że don wasyl nie ukrywał specjalnie swojego zaangażowania w sprzedawanie informacji o zgonach o ile część lekarzy korzystała z procederu po cichu przerzucając ciężar przekonywania rodziny zmarłego oraz kontaktu z zakładem pogrzebowym na
>>
>>214557766
ja miałem seks to może i wojny dożyję
>>
sanitariuszy czy kierowców o tyle wąsowski często brał akwizycję na swoje barki: osobiście nakłaniał bliskich do skorzystania z usług konkretnej firmy do której później dzwonił jego telefon zdaniem wielu nawet na tle innych lekarzy pogotowia z których większość zarabiała na skórach don wasyl wyróżniał się szczególną aktywnością wobec rodzin zmarłych nie wahał się stosować najdalej idących form nacisku: szantażu kartą zgonu groźbą skierowania zwłok na sekcję w przypadku odmowy czy też ofertą przeniesienia nieboszczyka do mieszkania z karetki w której zmarł
kontrowersyjny był sam jego sposób bycia pewnie chciał siebie postrzegać jako
>>
>>214557766
tak wyglądam, tyle że szybkie faktosprawdzenie cię wykazuje że seks się nie wydarza a pełnoskalowa wojna w Ukrainie trwa właśnie w tej chwili...
>>
zdystansowanego lubującego się w cynicznym poczuciu humoru zimnego profesjonalistę ale w ocenie wielu jego współpracowników była to nadmierna pewność siebie przechodząca w arogancję a czasem w zwykłe chamstwo nieudane próby ratowania życia pacjenta miał zdaniem jednego z sanitariuszy podsumowywać hasłem „game over” „święty mikołaj przyszedł!” zwykł mówić do załogi karetki gdy przynosił do podziału pieniądze odebrane z zakładu pogrzebowego
arogancki był jednak przede wszystkim wobec pacjentów i ich bliskich
>>
>>214557805
bóg przyjdzie na ziemie jednego dnia
obyś tego dożył
>>
>>214557692
>>214557782
nie każ mi się powtarzać >>214556760
>>214557805
fejkcelu...
>>
władzom pogotowia owa charakterystyczna cecha don wasyla była znana lekarz w ciągu zaledwie kilku lat pracy w wspr dorobił się pokaźnej teczki skarg
tuż przed świętami bożego narodzenia 1998 roku jego zespół wezwano do małżeństwa alkoholików: żona emerytowana pielęgniarka zgłosiła że mąż ma problemy z oddechem i wymiotuje
>>
File: 1754468465597663.jpg (888 KB, 4444x4264)
888 KB
888 KB JPG
seks i broń atomowa nie istnieją
>>
>>214556528
co się nie zgadza
to że bitcoina wysrały służby wojska usa nie zmienia faktu że wysrali go jebani scammerzy
>>
żółcią „zamknąć parszywego kundla!” miał rzucić od progu don wasyl lekarz ponoć bał się psów i okazywał to w ordynarny sposób w mieszkaniu wzywająca karetkę kobieta przyznała się lekarzowi że z mężem są od dawna w alkoholowym ciągu wąsowski miał rzeczowo wyjaśnić że nie może pomóc bez odpowiednich badań a te zrobią obojgu pacjentom w klinice ostrych zatruć pielęgniarka dziękując z całego serca spakowała męża i razem wsiedli do karetki gdy wysiedli z auta okazało się że don wasyl skierował ambulans nie do szpitala lecz do izby wytrzeźwień gdzie małżeństwo było
>>
File: Rojo postal.png (700 KB, 1259x708)
700 KB
700 KB PNG
Czy mi się wydaje, czy mi już staje?
>>
File: 1731661565265666.jpg (384 KB, 1536x2048)
384 KB
384 KB JPG
>>214557856
moja miłość to atom :3
>>
e
kurwy
>>
zobowiązane do słonej zapłaty a ponadto miało też paść ofiarą kradzieży lekarz zapewniał że para się awanturowała i obawiał się że dojdzie do rękoczynów sanitariusz biorący udział w interwencji nic o awanturowaniu się pacjentów w swoich wyjaśnieniach nie pisał ale dyrektor pogotowia ryszard lewandowski oddalił skargę idąc za sugestią prawnika placówki że jeśli „lekarz uznał że okoliczności zagrażały życiu i zdrowiu pacjentów mógł zawieźć ich do izby wytrzeźwień” choćby z ich własnego domu
z kolejnej skargi trzeźwego męża wzywającego karetkę do również trzeźwej żony
>>
wynika że wąsowski nazwał go „głupim ćwokiem” gdy próbował porozmawiać z nim w trakcie badania pacjentki „precz! dotarło?” miał zwrócić się do scenografa konrada b „ponieważ zależało mi na zdrowiu żony wytrzymałem wizytę tego człowieka do końca co nie oznacza że nie uczynię wszystkiego by
>>
File: Lori postal.jpg (47 KB, 1280x720)
47 KB
47 KB JPG
>Lori! Ratuj kurwa, bo te zjeby z /Polski nie lubią moich postów!
>>
rodziców wołasz cwelu?
>>
>>214557921
zamknij pizde
>>
ten dziwnie zachowujący się obywatel któremu w przedziwny sposób powierzono zdrowie i życie ludzi traktował innych (w ich własnych domach) jak śmieci kto dał dyplom lekarza osobnikowi który tak traktuje innych ludzi?” pytał retorycznie w pisemnej skardze do dyrektora lewandowskiego mąż pacjentki
i tym razem skarga nic nie dała według relacji don wasyla mężczyzna podczas badania żony przeszkadzał: „wtrącał swoje uwagi pouczał mnie a nawet krzyczał [a kiedy] wyprosiłem go z pokoju usłyszałem że poruszy niebo i ziemię by mi zaszkodzić” o epitetach których sam użył w stosunku do konrada b nie pisze ani słowa
a oto skarga
>>
File: 1755697556485676.jpg (158 KB, 1440x1594)
158 KB
158 KB JPG
>>214557581
I will shoot my squadmates in the back and steal their wallets and smartphones
>>
mogąca mieć ścisły związek z handlem skórami pogotowie wzywała w centrum łodzi rodzina sześćdziesięciodziewięcioletniej pacjentki która podczas próby samobójczej zażyła dużą ilość uspokajającego i narkotycznego relanium minęło blisko pół godziny a karetki według dyspozytora dawno wysłanej wciąż nie było czterdzieści pięć minut
>>
File: 1743823972333521.jpg (284 KB, 1272x2048)
284 KB
284 KB JPG
dajta jakąś muzyczke e-boje
>>
>>214557932
mogę wyjśc
>>
File: 1747010357761095.png (56 KB, 712x263)
56 KB
56 KB PNG
>>
(!) po wezwaniu pomocy wnuczek pacjentki zauważył stojący po drugiej stronie ulicy ambulans okazało się że to wezwana do babci karetka z don wasylem lekarz nie spiesząc się i z uśmiechem na ustach miał powiedzieć że „od relanium jeszcze nikt nie umarł” a jako przyczynę postoju podać błędnie przekazany przez dyspozytora numer domu kłamał później sprawdzono że adres był prawidłowy
to jednak dopiero początek w domu pacjentki zespół zamiast szybko przewieźć kobietę do szpitala w nieskończoność zastanawiał się nad sposobem transportu „robili zadowolone miny podnosili wzrok i uśmiechali się relacjonowała wnuczka mówiliśmy [że] sami zrobimy to szybciej ale pan doktor dostał dosłownie szału wrzeszczał że on tu jest lekarzem w nerwach zapomniałam numeru na policję bo nie wiem czy pozwoliłabym temu człowiekowi
>>
odjechać pojechaliśmy samochodem tuż za ambulansem aż pod szpital karetka właśnie odjeżdżała a personel na izbie przyjęć powiedział że miał już starcie z tym lekarzem i jest on doskonale znany bo »pozwala sobie na bardzo złe traktowanie pacjentów zwłaszcza tych nieprzytomnych«”
wąsowski odpowiadając na zarzuty przyznał się że „błędnie odczytał adres” twierdził też że mimo soboty dojazd był „nieco opóźniony z powodu dużego natężenia ruchu ulicznego i dużej liczby czerwonych świateł” co do zachowania w domu pacjentki dał próbkę swojego stylu: „rodzina mówiła że mam natychmiast coś zrobić a ja
>>
File: crying_capoo_3.gif (90 KB, 276x270)
90 KB
90 KB GIF
>capoo na anime expo
cierpię bo mieszkam w polsce
>>
>>214557964
ty wyjdz bo jesteś trip pedał.
tu same anony dobre chłopaki.
>>
>yyy dlaczego od 1945 roku nie ma wyniszczających wojen między mocarstwami świata? bo... jak taka będzie to spadną atomówki i będzie koniec świata! nauka tak mówi!
>...że KTO niby zakazał wielkich wojen dla mnożenia swoich zysków? NA PEWNO tak nie było, załóż foliową czapeczkę foliarzu!
>>
gracie w robale??
>>
>>214557962
https://youtu.be/6YFJk326vHY
>>
prosiłem zgromadzone osoby o spokój i umożliwienie mi dojścia do pacjentki mówili że »jak się coś stanie babci to mnie urządzą« [wnuczka] sprawiała wrażenie niezrównoważonej psychicznie wpadła w histerię i rzuciła się na mnie na szczęście powstrzymał ją mąż powyższe fakty dobitnie świadczą o absurdalności zarzutów stawianych mi przez bawiące się na imieninach towarzystwo ubolewam głęboko że nasza ofiarna praca przy ratowaniu zdrowia i życia mieszkańców łodzi spotyka się z taką wdzięcznością” kończył z charakterystycznym patosem choć wnuczka kobiety proponowała złożenie
>>
>>214557993
możesz nie czytać tego fragmentu posta
>>
w centrali pogotowia szczegółowych wyjaśnień oraz konfrontację z lekarzem dyrektor lewandowski ponieważ wersję wąsowskiego potwierdził sanitariusz nie zdecydował się na wyciągnięcie wobec lekarza żadnych konsekwencji nikt nie próbował też sprawdzić czy takie zachowanie zespołu nie wynikało ze stosowanej wówczas w pogotowiu strategii opóźniania wyjazdów do pacjentów w związku z handlem skórami podejrzenia były tym bardziej racjonalne że sanitariuszem który siedział wówczas w karetce obok wąsowskiego okazał się jeden z pavulonowych morderców karol bereś
to tylko część bogatego niezbadanego nigdy dogłębnie „dorobku” młodego lekarza kilka lat później sąd w procesie łowców skór stwierdzi że stosowanie przez don wasyla fałszywej interpretacji faktów w taki sposób by dopasować je do przyjętej przez siebie wersji
>>
>>214557702
>was willing to die for you
or so they say
just like the Brits and French promises in WW2
but when shit hits then fan we would be helped maybe a little bit more than Ukraine
>>
>>214557766
pa taki scenariusz:
>usa wpierdala się w venezuelę
>rok 2026
>usa wpierdala się w iran
>rosja i chiny aktywują koreę północną by wpierdoliła się w koreę południową - stany muszą zareagować
>rosja wpierdala się w państwa bałtyckie - cokolwiek się tu wydarzy polska na 9999% będzie brała w tym udział, usa musi zareagować
>chiny zajmują tajwan, usa albo nie reaguje albo otwiera 5ty front przeciwko chinom
ogólnie polska nie ma dużo scenariuszy gdzie nie dostanie wpierdolu w przeciągu następnych 2 lat
>>
File: 1755951499027141.jpg (829 KB, 800x1264)
829 KB
829 KB JPG
w japonii łebki sobie chodzą z koszulkami samurajów kamikaze itp jak w polsce noszą husarie?
>>
File: 1727773932398964.gif (35 KB, 320x242)
35 KB
35 KB GIF
>>214557992
a pluszowego capoo już kupiłeś czy jeszcze nie?
>>
wydarzeń to typowa dla niego strategia obrony
30 stycznia 2000 roku lekarza z milionerów dopadł pech o godzinie 312 wezwano jego zespół na łódzkie osiedle studenckie gdzie w jednym z akademików trwała impreza karnawałowa pod numer alarmowy dzwoniła jej uczestniczka młoda lekarka
jeden z jej kolegów trzydziestodwuletni hubert h poczuł się źle: „gniotący ściskający i piekący ból w klatce piersiowej oraz brak powietrza w klatce piersiowej” kiedy lekarka zbadała mu puls i zobaczyła że mężczyzna jest „spocony blady i zimny” natychmiast wezwała pogotowie
hubert h tak zapamiętał wizytę wąsowskiego: „lekarz był arogancki a nawet
>>
26 groszy na koncie i nawet na weekend nic nie ma
moze ojciec jakieś piwko będzie mieć w lodówce i uda mi się podkraść
>>
>>214558036
trzeba biletova spytać
>>
chamski nie tylko wobec mnie ale również w stosunku do obecnej tam lekarki nie interesował się moim stanem tylko komentował fakt wzywania pomocy podczas biesiady alkoholowej zbadał mi ciśnienie i wykonał ekg ale nie udzielił żadnej pomocy”
na koniec
>>
>>214558000
>000
a dziekuje
tu klasyka
https://www.youtube.com/watch?v=9E6b3swbnWg&list=RD9E6b3swbnWg
>>
krótkiej wizyty don wasyl dał pacjentowi zalecenie które wpisał też w kartę zlecenia wyjazdu brzmiało: „nie pić!”
kilkanaście godzin później gdy pacjent w końcu trafił do szpitala (został odratowany niemal w ostatniej chwili) okazało się że lekarz proponował mu abstynencję jako sposób leczenia… zawału serca choć badający sprawę sąd lekarski uznał że objawy pacjenta
>>
jednoznacznie sugerowały „ostry incydent wieńcowy” i pogotowie powinno zawieźć huberta h do szpitala ukarał wąsowskiego jedynie naganą za „niedołożenie należytej staranności przy ocenie stanu zdrowia pacjenta” być może łagodna kara wynikała z tego że don wasyl nie był jedynym oskarżonym kolejny lekarz z pogotowia którego żona pana huberta wezwała po kilku godzinach również nie zrobił nic poza podaniem leku przeciwbólowego
wydawać by się mogło że kara dla stojącego u progu kariery kończącego specjalizację z ginekologii i położnictwa bystrego dwudziestodziewięciolatka powinna być wystarczającym sygnałem alarmowym czemu się nie zmienił? myślę że zgubiło go to co często gubi ludzi zbyt pewnych
>>
>>214558054
jak znajdziesz jednego grosika na ulicy to powiększysz swoje środki o 3,85%
>>
File: 1747792541553645.jpg (2.41 MB, 3072x4080)
2.41 MB
2.41 MB JPG
>>
>>214558047
mam w planach
kiedyś kupię
>>
siebie mających za nic prawne społeczne i etyczne reguły a przy tym szczęściarzy którym latami wszystko się udaje pawła wąsowskiego zgubiło głęboko utrwalone poczucie bezkarności
jeszcze przez dwa lata handlował na potęgę skórami do tego w „doborowym” towarzystwie sanitariuszy z zespołów w-1 i w-2 którymi na zmianę kierował andrzeja
>>
>>214558112
czy ktoś to w ogóle musi pisać?
>>
>>214558112
chłop se poje
>>
nowickiego i karola beresia
sława zdobyta w telewizyjnym teleturnieju pomagała nam a później śledczym w tropieniu łowców skór bo wiele osób zapamiętało sytuacje w których brał udział „lekarz z milionerów”
nic dziwnego że po wybuchu afery don wasyl był jednym z najczęściej wymienianych przez świadków lekarzy którzy sprzedają informacje o zgonach 28 marca 2002 roku policjanci z cbś zatrzymali go pod zarzutem łapownictwa miał dostać od zakładu czarna róża co najmniej
>>
>>214558112
elegancka picka
smacznego
>>
12 tysięcy złotych rzecz była oczywista bo wąsowskiego obciążyli przedsiębiorcy pogrzebowi współwłaściciel czarnej róży po okazaniu don wasyla przez lustro weneckie rozpoznał go bez wahania: „dałem mu co najmniej piętnaście razy pieniądze w kwocie od 1100–1300 złotych przekazywałem je osobiście przy ulicy sienkiewicza w pogotowiu a czasem on przyjeżdżał do mojego zakładu” mówił olgierd b
mimo obciążających go dowodów lekarz szedł w zaparte „nigdy nie otrzymywałem pieniędzy od zakładów pogrzebowych zakład »czarna róża«
>>
File: 1740115142335281.png (1.4 MB, 1120x970)
1.4 MB
1.4 MB PNG
ehh
>>
znam tylko stąd że mieści się w pobliżu punktu fotograficznego gdzie wywoływałem zdjęcia właścicieli tego zakładu znam z widzenia pani monika prosiła mnie kiedyś o poradę lekarską a pan olgierd był wtedy z nią mężczyzny na którego mówią marianna w ogóle nie znam”
prokurator chciał lekarza aresztować ale sąd choć uznał że don wasyl prawdopodobnie popełnił przestępstwo odmówił zdaniem sędziów ukaranie lekarza nie wymagało trzymania go za kratami do dnia wyroku gdy przed sądem ważyły się jego losy wąsowski jeden jedyny raz nie zaprzeczył że brał pieniądze za skóry sędzia małgorzata frąckowiak-kalinowska zapytała go o to wprost „nie mogę jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie bo mogłoby to być dla mnie obciążające odrzekł lekarz i dodał: zastanawiałem się czy lekarz to
>>
>>214558179
pedale...
>>
osoba publiczna i doszedłem do wniosku że nie jest to jeszcze jednoznacznie ustalone” czym zasugerował że nawet gdyby udowodniono mu że wziął pieniądze nie powinien być ukarany
po wybuchu afery wąsowski stracił zapał do „ofiarnej pracy przy ratowaniu zdrowia i życia mieszkańców łodzi” podobnie jak żona zrobił
>>
>>214558112
śmieszne że dopiero mrożone marketowe jedzenie nie wygląda jak gówno z dupy xd
>>
arhiv, pytanie mam do ciebie
>>
File: screenshot4570.png (1.57 MB, 1920x1080)
1.57 MB
1.57 MB PNG
moja baba, wierna.
>>
File: guinea.jpg (479 KB, 3000x2000)
479 KB
479 KB JPG
>>214558167
O czym ty pierdolisz zjebie?
>>
właśnie specjalizację lekarską i małżeństwo razem z sześcioletnim synem przeniosło się do jednego z miast na pomorzu korupcyjne zarzuty były jednak tylko preludium do mocniejszego akordu pod lupą prowadzących śledztwo znalazły się przecież „wątpliwe zgony” wybrane na podstawie analizy dokumentacji leczenia pacjentów było ich szczególnie dużo w dwóch zespołach które przypomnę zaliczały się jednocześnie do pobierających największą ilość pavulonu i podczas udzielania pomocy notujących nieporównywalnie wysoką w stosunku do innych załóg śmiertelność pacjentów chodziło o zespoły w-1 i w-2 a w obu dyżurował paweł wąsowski
dialog prokuratury z biegłymi i uściślanie opinii tych pierwszych trwało długo lecz don wasyl znalazł się w gronie sześciu lekarzy którym pod koniec
>>
File: 1751452998890.jpg (1.6 MB, 1662x2600)
1.6 MB
1.6 MB JPG
>>214557766
Wojny w Ukrainie też miało nie być a teraz strumyk uchodźców płynie na bolske
>>
2002 roku zarzucono popełnienie przestępstw „przeciwko życiu i zdrowiu pacjentów” zajmujący się wątkiem zabójstw prokurator robert tarsalewski oznajmił wąsowskiemu że jego zdaniem lekarz popełnił sześć przestępstw narażenia swoich pacjentów na niebezpieczeństwo utraty życia i zdrowia wszyscy zmarli bo jak
>>
>>214558179
>idealna antykoncepcja nie istnie...
>>
stwierdzili biegli lekarz nie reanimował pacjentów gdy powinien był to robić a kiedy to robił działał wbrew medycznym regułom
w tle śmierci tych pacjentów był także pavulon choć w większości wypadków brakowało jakichkolwiek bezpośrednich dowodów na zbrodnicze użycie leku badający dokumentację medyczną biegli w wypadku żadnego ze zgonów nie
>>
>>214558230
wystarczy żyda na prezydenta nie wybierać
>>
>>214557962
Jestem e-dziewczyną swojego boja aczkolwiek
>>
wykluczyli podania tego leku jako bezpośredniej przyczyny zatrzymania oddechu
tym razem rozmowa prokuratora z lekarzem trwała ledwie pół godziny paweł wąsowski przyjął strategię stosowaną przez doświadczonych przestępców zgodnie z przysługującym mu prawem odmówił składania wyjaśnień w tym wypadku prokurator nie występował o aresztowanie lekarza i ograniczył się do nałożenia na niego zakazu opuszczania polski i policyjnego dozoru obowiązku
>>
File: 1743583323946800.png (493 KB, 1057x802)
493 KB
493 KB PNG
>>214558230
tylko krwawa rewolucja może odwrócić zniewolenie polski i europy. bank korporacje, chciwe kurwy. człowiek dla nich to mniej niż pies.
>>
>>214558278
te femboj
>>
regularnego meldowania się w najbliższej komendzie odwołanie don wasyla który twierdził że dozór w małym miasteczku jest dla lekarza szykaną nic nie dało sąd utrzymał decyzję
strategia milczenia bardzo utrudniła pracę prokuratorowi musiał się oprzeć na ustaleniach biegłych i szczegółowej analizie zarchiwizowanej dokumentacji pomocne okazały się też ogólne uwagi współpracowników na temat lekarza z
>>
no gracie w te robale czy nie kurde bele
>>
File: 1745502241681417.gif (1.39 MB, 1920x1080)
1.39 MB
1.39 MB GIF
>>214557962
https://www.youtube.com/watch?v=IK5e7w5dT40
>>
milionerów co ciekawe większość doceniała wiedzę medyczną don wasyla kierowca jarosław c ujął to tak: „narwany sposób bycia ale wiedzę miał” umiejętności medyczne wąsowskiego pozytywnie oceniał też sanitariusz zabójca nowicki choć podkreślał że lekarz korzystał z nich sporadycznie utrzymywał że w jego obecności don wasyl tylko raz (!) reanimował pacjenta typowy zapamiętany przez sanitariusza obraz wąsowskiego to lekarz niezainteresowany stanem pacjenta siedzący z przodu karetki z nogami położonymi na desce
>>
>>214558230
>w Ukrainie
już normalnie mówią 'na' znowu Mati
>>
rozdzielczej i czytający gazetę portret ten pojawiał się również w relacji kierowcy helmuta który przypomnijmy zapewniał że don wasyl musiał co najmniej się domyślać że nowicki zabija pacjentów
mimo to do wszystkich niepotwierdzonych twardymi dowodami zeznań zwłaszcza członków załogi a szczególnie sanitariusza zabójcy prokurator musiał w przypadku don wasyla podchodzić szczególnie ostrożnie wiedział że kiedy lekarz pozna przed
>>
>>214558112
smacznego donatello zuchu
>>
procesem zebrany w śledztwie materiał przerwie milczenie i dopasuje swoją wersję wydarzeń do zebranych przeciwko niemu dowodów jego przewaga będzie polegała na tym że zgodnie z zasadami procesu sąd musi brać wyjaśnienia oskarżonego za dobrą monetę chyba że za pomocą innych dowodów wykluczy że mówi prawdę
zbrojąc się do procesowej partii szachów i przewidując ruchy przeciwnika robert tarsalewski sam zrezygnował z dwóch słabiej udokumentowanych przypadków
>>
nieudzielenia pomocy dwójce zmarłych pacjentów i oskarżył pawła wąsowskiego o narażenie życia i zdrowia oraz nieumyślne spowodowanie śmierci czwórki pacjentów poprzez zaniechanie reanimacji lub niewłaściwe jej wykonanie
2 marca 2001 roku o godzinie 2130 dyspozytor wzywa przez głośnik zespół w-1 do pilnego wyjazdu na ulicę wysoką na wschodnim krańcu centrum miasta szczegóły: „wymioty krwią charczy alkoholik”
„drzwi mieszkania otworzyła kobieta pięćdziesięciojednoletni marian c leżał na podłodze
>>
w wymiotach o zapachu alkoholu i krwi już na pierwszy rzut oka był w ciężkim stanie: blady spocony z dreszczami lekarz paweł wąsowski mimo upływu ponad czterech lat i wcześniejszej »niepamięci« przed sądem relacjonował tę wizytę w szczegółach próbowałem nawiązać z nim kontakt pytałem co mu dolega próbował coś z trudem powiedzieć zapytałem kobietę jak się okazało jego konkubinę co się dzieje powiedziała że pan marian pije kilka godzin wcześniej wyszedł na miasto wrócił pijany i poszedł spać gdy weszła do pokoju i zobaczyła wokół niego czerwoną plamę natychmiast zadzwoniła z mieszkania sąsiada na pogotowie”
>>
File: 1743577948167527.gif (181 KB, 82x71)
181 KB
181 KB GIF
>>214558355
>55
dobre
daje swoje
https://www.youtube.com/watch?v=Acn-Jri-tr4
>>
File: GzIGqgsawAAVvhC.jpg (696 KB, 1920x1080)
696 KB
696 KB JPG
I LIKE POLAND
>>
badanie i szybka ocena sytuacji: lekarz wąsowski nie miał wątpliwości że pacjent krwawi z górnego odcinka przewodu pokarmowego i pilnie jest potrzebna operacja „ciśnienie 60 na 0 szybka akcja serca około 120 uderzeń na minutę w połączeniu z krwawieniem nie było wątpliwości że pacjent wchodzi we wstrząs hipowolemiczny [masywny krwotok powoduje utratę co najmniej dwudziestu procent krwi i zagrożenie życia przyp aut]
>>
albo nawet już w nim jest założyłem wkłucie w żyłę przepłukałem wenflon solą fizjologiczną przenieśliśmy pana na nosze i przykryliśmy kocami sanitariusz już sprawdził w którym szpitalu jest miejsce sypał szczegółami lekarz zapamiętałem czułą rozmowę pacjenta przy wyjściu z partnerką powiedział ledwie kilka słów jakby »kocham cię« ona mówiła więcej wsiadłem do karetki z tyłu byłem bezpośrednio za głową pacjenta i dobrze bo kiedy tylko kierowca ruszył pacjent zaczął wymiotować krwią
>>
przechyliłem mu głowę do tyłu i na bok żeby się nie udławił pod policzek podłożyłem mu gruby płat ligniny kierowcy powiedziałem żeby pędził do szpitala sanitariuszowi kazałem szykować kroplówki pytał jaką ja na to: »szybko dawaj pierwszą z brzegu!« w karetce stoją różne płyny infuzyjne sanitariusz wziął z pułki butelkę z fioletową nalepką więc to był płyn ringera [preparat krwiozastępczy m in na krótko podnoszący ciśnienie w krwiobiegu przyp aut] sanitariusz
>>
>>214558439
forza italia
>>
File: 1706478139965323.jpg (602 KB, 748x1228)
602 KB
602 KB JPG
>>214558439
prove it
>>
>>214558439
my akurat tutaj nienawidzimy polski
>>
>>214558439
ok
>>
>>214558439
ragaccy chcą tylko jednej rzeczy i to jest obrzydliwe
oni chcą polskich cipek
polskich witaminek
>>
podłączył kroplówkę ale po 1–2 minutach jazdy pacjent zacharczał i przestał oddychać sprawdziłem: nie miał też krążenia”
trzeba działać błyskawicznie wąsowski wydaje polecenia: sanitariusz podłącza pacjenta do defibrylatora przykleja do ciała elektrody żeby w monitorze urządzenia widzieć czy serce ruszy w tym czasie lekarz wkłada rurkę intubacyjną do tchawicy i podłącza do niej worek ambu kierowca będzie masował serce a w przerwach lekarz uciskając ambu dostarczy powietrze do płuc ratowanego sanitariusz szykuje w tym czasie leki lekarz kazał podać adrenalinę sodkę i hydrokortyzon i podłącza kolejną butelkę płynu ringera „pacjent dostał pierwszą dawkę adrenaliny kazałem odejść od noszy by wykonać defibrylację pierwszy strzał zwykle zaczynałem od 200 dżuli potem kolejne z coraz większą energią 300 aż do
>>
Kupiłem flagę Polski przez internet.
Jaka jest twoja opinia na ten temat?
>>
380 niestety nic ale reanimacja trwała jednocześnie latarką sprawdzałem źrenice: były szerokie i nie reagowały na światło w końcu po 15–20 minutach doszedłem do przekonania że pacjentowi nie można pomóc nastąpiła śmierć mózgowa powiedziałem: odstępujemy od reanimacji sanitariusz sprzątał karetkę i doprowadzał do ładu ciało pacjenta a my z kierowcą siedzieliśmy chwilę z przodu żeby odsapnąć po ciężkiej pracy od przyjazdu do pacjenta do zakończenia reanimacji minęło koło 50 minut nawet nie wypełniałem dokumentów byłem zmęczony fizycznym wysiłkiem roztrzęsiony i przybity tym że pana mariana nie udało się uratować kiedy doszliśmy do siebie pojechaliśmy z powrotem do mieszkania pacjenta chodziło o to żeby rodzina nie szukała bezskutecznie bliskiego w szpitalu żeby się nie stresowała
>>
powiedziałem konkubinie że pan marian nie żyje chciała zobaczyć zwłoki płacząc żegnała się w karetce ze swoim partnerem”
wanda w konkubina zmarłego zapamiętała dramatyczną wizytę pogotowia zupełnie inaczej „nim przyjechała karetka przyszła do mnie sąsiadka a marian po prostu spał prócz czerwonej plamy nie zauważyłam u niego żadnych niepokojących objawów” mówiła w sądzie
kiedy przyjechał zespół sąsiadka bożena ś od progu poznała lekarza: niecały rok wcześniej widziała jak wygrywał w milionerach nie mogła się powstrzymać i zapytała go czy ma już wymarzoną stadninę koni o której mówił w telewizji don wasyl powiedział że nad tym pracuje
„po
>>
File: 1753580969528887.png (459 KB, 664x443)
459 KB
459 KB PNG
>>214558439
o nie, drugi raz nie dam się nabrać na obóz pracy w Orta Nova
>>
wejściu lekarz i sanitariusz zachowywali się jednak dziwnie bo porozumiewali się bez słów relacjonowała wanda w lekarz tylko spojrzał na sanitariusza a ten podał zastrzyk i nagle tuż po nim marian dostał bardzo silnych drgawek rzucało go wręcz po dywanie wystraszyłam się: pogotowie wiele razy przyjeżdżało wcześniej do niego ale po żadnym zastrzyku tak się nie zachowywał krzyknęłam: »panowie co wy z nim robicie?!« jeden z nich powiedział: »nic« po chwili dodał że
>>
>>214558514
ok
>>
zabierają go do szpitala marianem przestało rzucać zanim go wywieźli na noszach zdążył głośno i wyraźnie powiedzieć że »bardzo mnie kocha« kiedy mówiłam że na drugi dzień odwiedzę go w klinice przytaknął
zostałam w mieszkaniu z sąsiadką piłyśmy herbatę kiedy po 10–15 minutach [sąsiadka mówiła nawet o 5–7 minutach przyp aut] zadzwonił dzwonek w drzwiach stali lekarz i sanitariusz pomyślałam że coś zostawili ale jeden z
>>
>>214558439
go to work
>>
>>214558514
trzeba było kupić flagę monako i zawiesić do góry nogami
>>
>>214558230
>Wojny w Ukrainie też miało nie być
ja mówiłem miesiącami przed że będzie
>>
>>214558569
Tylko „ok”? Spalę flagę, kiedy przyjdzie.
>>
nich powiedział krótko: »przykro nam c w drodze do szpitala zmarł« pobiegłam do karetki marian był cały wiotki krzyczałam: »coście mu zrobili?!« ale jeden z mężczyzn odciągnął mnie od ciała zapytali o rodzinę mariana [zgoda członka rodziny była konieczna do sprzedania skóry przyp aut] podałyśmy telefon do syna pojechali tam ze zwłokami”
po wyjeździe karetki zszokowana pani wanda zbierała myśli i jednocześnie szukała opakowania po feralnym zastrzyku
>>
File: 1708553952404657.jpg (243 KB, 1920x1080)
243 KB
243 KB JPG
>>214558439
baza
>>
pogotowie zawsze zostawiało w mieszkaniu puste opakowania fiolki i strzykawki ale tym razem dziwna rzecz wszystko było sprzątnięte kobieta znalazła tylko opakowanie po igle sąsiadka powiedziała jej że widziała jak lekarz chowa do fartucha pustą ampułkę gdy kilka dni później kobieta
>>
>>214558514
i played albion online short when it was released and i meet best friends from mmo i ever had.
they were 2 lads from brazil. so i got soft spot for u
>>
>>214558603
najbogatszy brazylijczyk
>>
>>214558603
nagraj filmik
>>
rozmawiała przed pogrzebem z synem zmarłego mariana ten potwierdził że karetka z ciałem przyjechała do niego lekarz wąsowski poinformował go wtedy że gdy zabierali mariana c z mieszkania mężczyzna „był już w stanie agonalnym płynęła mu z ust piana i charczał” dodał też że „u ojca musiała być niezła impreza widziałem na stole butelkę a konkubina była tak pijana że nie może było się z nią dogadać” syn zmarłego bardzo się zdziwił wiedział że pani wanda przeszła wylew i w ogóle nie pije mało tego walczyła z nałogiem ojca i nigdy nie pozwalała mu
>>
File: GoxXDvlbUAAI6XA.jpg (169 KB, 1920x1080)
169 KB
169 KB JPG
>>214558480
Forza politalia
>>214558490
In our national anthem there is a reference to Poland or something similar
>>214558559
What?
>>214558496
>>214558493
Poland is cool.
The shield constellation is a Polish guy or something like that
>>214558611
Baci
>>214558594
Cringe.
You must be a NEET
>>
pić w domu
potem głos zabrał sanitariusz wskazał czerwone plamy przypalonej skóry na klatce piersiowej zmarłego jako dowód że zespół zaciekle walczył o jego życie i zapytał syna czy „zgadza się na wezwanie firmy pogrzebowej bo nie mogą trzymać ciała w karetce” sanitariuszem tym był andrzej nowicki czarną różę wezwano jak później sprawdził prokurator z telefonu kierowcy po chwili przyjechał karawan
sąd musiał odpowiedzieć na trudne pytanie: która twarz don wasyla z zespołu w-1 jest tą prawdziwą? w karcie wyjazdu do mariana c lekarz nie wpisał ani słowa na temat podania pacjentowi płynów krwiozastępczych choćby wspomnianego płynu ringera a bez tego jak pisał w opinii biegły reanimacja nie mogła się udać do tego pytanie podstawowe: czy w ogóle się ona odbyła skoro jak zapamiętały
>>
>>214558597
Och, to dobra odpowiedź! Flaga Monako jest tańsza! Niestety, byłem głupi…
>>214558633
im glad, i love poland, i wish i was polish, i want to love poland.
>>214558647
i wont burn anymore
>>214558640
yay
>>
konkubina pacjenta i sąsiadka zespół wrócił z ciałem do mieszkania po ledwie kilku–kilkunastu minutach na domiar złego kierowca jarosław c i sanitariusz nowicki konsekwentnie twierdzili że wizyty u mariana c nie pamiętają
pytanie jak wąsowski który w prokuraturze podobnie jak oni zapewniał że nie pamięta żadnych szczegółów przed sądem z
>>
>>214558430
fajne, takie podobne do machine girl trochę
>>
gelato zrobione
>>
detalami odtworzył akcję rzekomego ratowania mariana c lekarz przekonywał że przez wiele miesięcy oglądał dokumentację pacjenta wydobywał z zakamarków pamięci i zapisywał szczegóły wizyty w przypominaniu sobie zdarzeń miały pomóc nawet sny w których don wasylowi ukazywała się udzielana
>>
File: 1753715212908200.gif (1.26 MB, 500x281)
1.26 MB
1.26 MB GIF
jeszcze mu loda zróbcie
>>
>>214558689
>i want to love poland.
by this, i mean i wish poland was a person, i would pat poland and give poland money, i would do anything to make poland happy, poland deserves to be happy, they're unique
>>
AVANTI RAGAZZI DI BUDA
AVANTI RAGAZZI DI PEST
>>
marianowi c pomoc dlaczego nie wpisał wszystkich danych do dokumentacji pacjenta? nie przywiązywał do tego wagi a papiery wypełniał znacznie później po powrocie do bazy choć dziś oczywiście zrobiłby inaczej naganne bałaganiarstwo to nie przestępstwo świadczący o niedbalstwie wyrok sądu lekarskiego? błędy młodości z których wyciągnął wnioski
lekarz szedł w zaparte nawet w sprawie tak
>>
ewidentnej jak jego uczestnictwo w handlu skórami jeśli z bilingów wynikało że do czarnej róży dzwoniono z jego telefonu twierdził że zostawił komórkę w ambulansie i musiał jej użyć ktoś inny choć w tej kwestii wykazanie że kłamie nie było problemem sąd nie mógł uznać że jedno kłamstwo odbiera wiarygodność całej przedstawionej przez don wasyla wersji zdarzeń podobnie było w przypadku kolejnej wizyty będącej przedmiotem śledztwa
25 maja 2001 roku o godzinie 2232 zespół w-1 z wąsowskim i sanitariuszem nowickim miał pomóc blisko
>>
przyszedł do nitki Zachodni Pan, tym razem z Włoch i od razu psolaczki kundelki mu ładne gelato zrobili
>>
osiemdziesięcioletniej anastazji a w jej mieszkaniu nieopodal centrali pogotowia kobieta miała wysokie ciśnienie i była czerwona na twarzy ale normalnie rozmawiała z zespołem i sąsiadem który na jej prośbę wezwał karetkę mało tego na własnych nogach weszła do windy widział ją syn który wezwany przez matkę właśnie dojechał na miejsce potem jak zwykle w historiach których bohaterami byli nowicki i wąsowski w ambulansie zdarzenia nagle nabrały dramatyzmu po ledwie pięciu–dziesięciu minutach zadzwonił domofonem lekarz i powiedział że matka „umarła podczas przewozu” zespół zapytał zszokowanego syna czy ma zakład pogrzebowy który mógłby zorganizować pochówek ten odpowiedział
>>
File: 1742223946230089.gif (313 KB, 630x630)
313 KB
313 KB GIF
cwelis wypierdalaj
>>
>>214558657
>In our national anthem there is a reference to Poland or something similar
yeah its same here in our anthem.
funy huh?
but its so good that we can have some brotherhood in the sea of fucking despair.
I think it matters a lot
>>
twierdząco lecz wtedy lekarz nieoczekiwanie oznajmił że będzie musiała zostać przeprowadzona sekcja zwłok wobec wielokrotnie opisywanej tu taktyki szantażu zespołu sprzedającego skórę syn zmarłej kobiety zmienił zdanie i przystał na wezwanie czarnej róży na koniec zorientował się że matce zginęła z palca złota obrączka napisał więc do pogotowia skargę z której jak zwykle nic nie wynikło
w kartę pacjentki don wasyl wpisał że prowadził reanimację anastazji a
>>
>>214558657
>In our national anthem there is a reference to Poland or something similar
W polskim też jest o Włochach
>>
File: 1755516149466955.gif (679 KB, 375x498)
679 KB
679 KB GIF
>>214558719
jest słodką animką, więc nie widzę przeciwwskazań
>>
ale nie zanotował użycia żadnych związanych z nią leków bez których resuscytacja nie może się udać z dokumentu wynikało za to że podczas reanimacji podał pacjentce silnie obniżający ciśnienie ebrantil co jak ocenili biegli było rażącym błędem
nowicki i kierowca oczywiście nie pamiętali wizyty a wąsowski przed sądem znów odzyskał pamięć i podał wersję zaskakująco zbieżną z opinią biegłego w skrócie: nie wypisał rzetelnie dokumentów bo po powrocie do bazy
>>
File: 1755962846418202.jpg (46 KB, 830x830)
46 KB
46 KB JPG
>>214558689
>>
musiał pilnie iść do toalety choć oczywiście w trakcie reanimacji podawał kobiecie niezbędne leki przede wszystkim adrenalinę ebrantil zaś podał nie podczas reanimacji tylko wcześniej w mieszkaniu pacjentki gdy kobieta była w dobrym stanie i robił to „bardzo powoli powolutku” zbyt szybkie podanie leku jak już pisałem może zabić lekarz podkreślił też że kobietę reanimował mniej więcej pół godziny a syn po prostu się pomylił mówiąc że karetka
>>
>>214558782
>we can have some brotherhood
Włoch i polski nic nigdy nie łączyło w ciągu ostatnich 300 lat
>inb4 jeden cwel gdzieś pojechał w delegację 100 lat temu i go nie wyśmiali więc wielki sojusz państw
>>
File: 1756938263015536.jpg (65 KB, 800x1078)
65 KB
65 KB JPG
>>214558804
>>214558782
Italy and Poland love each other
>>
wróciła z ciałem matki znacznie wcześniej podobnie pomylił się opisując szantaż związany z sekcją zwłok i wezwaniem czarnej róży
ze wszystkich łowców skór którzy ostatecznie trafili na ławę oskarżonych największy kłopot sędziowie musieli mieć z don wasylem przyjęta przez lekarza strategia powodowała konieczność nakładania na siebie w przypadku każdej
>>
File: 1747503512881500.png (956 KB, 1060x707)
956 KB
956 KB PNG
>>214558779
nom to
jak można mieć 40 lat i siedzieć na kanale czwartym? (też tak będę robił jak dożyję)
>>
parzyste otwieram browara nieparzyste ide spac
>>
historii z osobna wszystkich zebranych dowodów i porównywania ich z dopasowaną do nich wersją wydarzeń lekarza biegli wobec „przypływu” pamięci oskarżonego musieli znacznie modyfikować opinie a ostateczny wynik równania w praktyce zależał od drobiazgów w historii marka c przesądziło to że lekarz powinien zacząć
>>
File: 1731653411293065.webm (3.93 MB, 640x480)
3.93 MB
3.93 MB WEBM
POLSKA DLA POLAKÓW ( i animek)
https://www.youtube.com/watch?v=xMfORltyfzc&list=RDxMfORltyfzc
>>
zapytajmy 5000 debili, jeden na pewno odgadnie bieg wydarzeń
>>
podawać pacjentowi preparat krwiozastępczy już w mieszkaniu a nie zgodnie z wersją lekarza w karetce
w przypadku anastazji a decydujące o uznaniu winy pawła wąsowskiego były dwa elementy lekarz po rzekomym podaniu ebrantilu w mieszkaniu kobiety nie powinien był pozwolić jej iść na własnych nogach nawet przez chwilę (wejście do windy) a
>>
>>214558834
POLISH PILLOW jest droższy, ponieważ Polska to najlepszy kraj na świecie.
>>
>>214558779
>>214558864
chlop nie postuje od pół roku i dalej wam siedzi bez czynszu w pacynie niesamowitą miał aure
>>
moment w którym z telefonu don wasyla wykonano połączenie do czarnej róży oznaczał że czas reanimacji musiał być o ile w ogóle do niej doszło istotnie krótszy niż dziewiętnaście i pół minuty czyli za krótki na to by można było ją przerwać
nigdy nie dowiemy się czy wizyty karetki z wąsowskim i nowickim u anastazji a i marka c w praktyce nie wyglądały inaczej może ambulans jak opisywał to sanitariusz zabójca mówiąc o zwyczajach załogi stał na uboczu w oczekiwaniu na śmierć pacjentów których stan nagle się pogorszył? może „koń” nowicki podał im pavulon lub
>>
File: 1741879607627526.png (1.23 MB, 1063x1500)
1.23 MB
1.23 MB PNG
>>214558878
smacznego browara
ja już piję drugie
>>
>>214558845
ja ruchałem włoszkę w mediolanie raz
>>
>>214558845
walka z eurpejskim szatanem nas łączy
widze że jesteś szybki żeby odrzucić takie małe rzeczy
dlatego jesteś sam anon :(
>>
File: 六堂える.jpg (108 KB, 1280x720)
108 KB
108 KB JPG
>>214558881
Watch Himitsu no Aipri if you like cute things
>>
inny zabójczy lek? jeśli pominąć wyjaśnienia lekarza który jak wynika z przebiegu procesu wielokrotnie kłamał wersja ta staje się bardzo prawdopodobna
jestem jednak pewny że opisane wyżej w detalach historie dwojga z czwórki pacjentów pogotowia którym doktor wąsowski nie pomógł w należyty sposób pozwolą każdemu stworzyć własny obraz lekarza z milionerów
rozdział xviii
bez dyskusji
wydawać
>>
>>214558918
dziekuje smacznego pozdrawiam
>>
by się mogło że przełom w śledztwie postawienie lekarzom i sanitariuszom zarzutów doprowadzenia do śmierci pacjentów a także zabójstw oraz ujawnienie wielu związanych z morderstwami szczegółów rozwieje wątpliwości co do tego czy afera w łódzkim pogotowiu była rzeczywistością czy dziennikarskim wymysłem tak się jednak nie stało w jakimś sensie
>>
>>214558931
>dlatego jesteś sam anon :(
ZAMKNIJ MORDĘ!!!
>>
opisywana strategia przeczenia faktom przez środowisko lekarskie i nieprzychylne nam media okazała się skuteczna: mijały miesiące i lata emocje stopniowo gasły i znaczna część opinii publicznej w tym elity odłożyła sprawę ad acta uznawszy że skoro od razu nie stało się nic „niejasna historia” prędzej czy później rozejdzie się po kościach
to oczywiście ośmieliło kolejnych negatywnych bohaterów afery do wyjścia z cienia w czerwcu 2004 roku ryszard lewandowski niczym wańka-wstańka znów mógł objąć stery łódzkiego pogotowia rządząca województwem łódzkim populistyczna koalicja ligi polskich rodzin samoobrony i polskiego stronnictwa ludowego zastanawiała się nad pozbawieniem stanowiska dyrektora tyki i zastąpieniem go właśnie skompromitowanym lewandowskim jedna ze stacji telewizyjnych poprosiła
>>
>>214558973
>>214558973
>>214558973
>>214558973
>>
File: 1663583827421567.gif (141 KB, 220x204)
141 KB
141 KB GIF
>>214558859
ttbt
>>
o komentarz doktora janusza morawskiego który bezskutecznie próbował kiedyś zainteresować lewandowskiego olbrzymim zużyciem środków zwiotczających w stacji morawski przypomniał o tym przed kamerami dodając że mówił dyrektorowi iż lek mógł służyć do zabijania ale ten sprawę zignorował niedługo po publikacji materiału morawski otrzymał od lewandowskiego… prywatny akt oskarżenia były dyrektor oskarżył go o zniesławienie i do końca szedł w zaparte twierdząc że doktor nie przekazał mu żadnego raportu z którego wynikałoby że pogotowie mogło uśmiercać pacjentów
mniej więcej w tym samym czasie łódzki sąd pracy przywrócił na posadę w pogotowiu dyscyplinarnie zwolnionego tomasza szredera uznał
>>
spierdallaj kurwa nie mam czasu 5 tysięcy za skórę a tu kurwa pavulon stygnie
>>
>>214558514
br noob r3kt pl hax0r pwned pwned pl masters
>>
że dyrektor tyka nie miał prawa zwolnić funkcyjnego związkowca bez zgody założonego przez niego związku zawodowego po decyzji sądu część pracowników pogotowia zapowiedziała odejście z pracy a sam tyka nie wytrzymał „może powinienem przygotować karetkę reanimacyjną w składzie: tomasz szreder andrzej nowicki i karol bereś?” pytał retorycznie dziennikarzy szreder nie pojawił się w końcu w pogotowiu lecz tylko dlatego że jego powrót zablokowała w ostatniej chwili
>>
>>214558893
nie jesteś zbyt mądry
>>
>>214558931
>walka z eurpejskim szatanem nas łączy
czyli nic
>dlatego jesteś sam anon :(
pudło, mam animki

[Advertise on 4chan]

Delete Post: [File Only] Style:
[Disable Mobile View / Use Desktop Site]

[Enable Mobile View / Use Mobile Site]

All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective parties. Images uploaded are the responsibility of the Poster. Comments are owned by the Poster.