mentalne przygotowanie przed poniedziałkiemedycja elficka
rozpierdole tego anona z lustra i ten jego uśmieszek
nie wiem jak wy ale ja sie o npc z fejsbuczka dowiedziałam
>bo całe życie byli niewolnikami i przyzwyczaili się.nie potrafię uwierzyć, że kanna sam z siebie to przyznałto bardziej czarna pigułka żbsz.
>osoby, które publikują tutaj posty, również chodzą do pracy
>>214625797>jebane women power i black lifes matter w moim filmiku o dinozaurachzcynglowany
15 lat szkoły, 10 lat w wagoklatce i nigdy się nie przyzwyczaje do wstawania rano
>>214625825często ubolewam nad złym postępowaniem wobec mojej sympatii w licbazie
>>214625835>Nie było takiej klasycznej czarnej z microsoftu?chciałem jak najtańszą bo jak dostane wypłate to sobie kupie jakąś normalną i szkoda kasy mi było wydawać a stara klawiatura była nie do użytku jużdziwie się, że takie gówno przeszło europejskie testy jakości
>>214625837polećcie mi jakieś fajne komiksy anime, ostatnio czytam atak na tytan i podoba mi sie
>>214625882patrząc na to ile tysięcy godzin człowiek spędza rocznie używając komputera to wydanie tych 200 czy ileś złotych za licencje windowsa to jest dosłownie nic biorąc pod uwagę że np nie musisz się martwić o to czy dane oprogramowanie ma wersje na twoje distro albo czy do wszystkiego będą sterowniki
>>214625682Baza za ten jpg z Azjatką z poważną miną i pięknymi stopami.
>>214625926przecież to emo tomek był pierwszy chyba a potem się te dwie kurwiszcza przyznały, że wymyślały go sobie
spłodził troona nagroda
>>214625942Morda tam ChatGpt.
>>214625715>poniedziałek
>>214625963trochę poboli ale potem w listopadzie nie zdechniesz na grypę
>7 września>nadal nie mam gf
>>214625984Komitet Wyborczy Grzegorza Brauna.https://www.youtube.com/watch?v=_weGGZaHtTE
>>214625984uf azjastópki na ostro
>>214625996No to poczytaj bo fajne, to sie doslownie nazywa "world of reversed gender roles"
>>214626030nie bo nie chce mi sie robic zdjecia i teraz nie mam juz jakichs wiekszych bo tak wczoraj rozdrapalem
>>214626046czyli chcecie mi powiedzieć, że narzekacie na samotność i brak dziewczyn mimo tego, że sami z nimi zerwaliście gdy dawały wam atencję?
>>214626049Owszem>>214626038Wypierdalaj
>>214626049Śliczne masz oczyLubię się na cb patrzećKiedy się śmiejesz czuje zapach wiosny
>>214626046taki wygląd to jeden wielki red flag
KOCHAM CIĘ, MIYAKOTAK BARDZO CIĘ KOCHAMCHCĘ SIĘ Z TOBĄ OŻENIĆJESTEŚ TAKA SEKSOWNA
>>214625926znasz źródło? ja nie mogę całego filmiku z nią znaleźć
>>214626093>śniadanie za 12$ gdzie w stanach minimalna jest chyba 9to tak jakby w polsce ktoś kupił śniadanie za te kilkanaście zł, dosłownie normalna cena
>>214626175jednym z moich celów życiowych jest przyczynianie się do akceptacji pedofilów przez społeczeństwoco mogę robić w tej kwestii? prócz wspierania środowisk lgbt?
>>214626177kolejny zjebany dzien sie zapowiada. musze wstac o 5 zeby na 6 byc w fabryce smrodu i oczywiscie za chuja nie moge zasnac
>>214626177moja szeroka żona
o gurwa bloody moon
>>214626197to w związku z jakimś wydarzeniem czy jesteś meteoropatą
>>214626279dobry goj, płać za chujowe szczepienia i czekaj na mutację bakterii
>>214626304cio
>>214626304zagrajcie w jakąś dobrą grę japonśką a nie jakieś neoszenmuły
>>214626197dobra mam ale to jest droższe niż sliksong
>>214626333tak wygląda idealne kobiece ciało, czy się z tym zgadzacie czy nie
>>214626218
>>214626304zgadza sie
>>214626333
>>214626446ale właśnie mnie inejblowała bo ciągle ze mną chlała ja piwo a ona wino ehhh
>>214626455dobrynie wiem pewnie nie bo i tak zdjecia by mi sie nie chcialo robic
>>214626484dobra zamknij ten swój krzywy ryj, bo mi się niedobrze robi
>>214626279Chcę mieć dzieci z Miyako jak królik
anonki czy /v/ to same casuale? gadają tam o tym jaki to hollow knight 1 nie był trudny, i nie wiem czy to jest jakiś biegnący żart czy oni tak na serio
Pięść Północnej GwiazdyNiecodzienne Perypetie JoJa - Widmowa Krew, Duch Bitewny, Gwiezdni Krzyżowcy, Niezniszczalny Diament, Złoty Wiatr, Kamienny Ocean, Wyścig Stalowej Kuli, JóziolionEwangelia: Nowy PoczątekTam i TutajDzień Jak CodzieńWymieszani SamurajePiekielny GlinaKrew TrójcyZapierdol!!ZmrożenieBuzi x SiorkaBrama;Steina
>>214626584>19latki spiewaja o VC i nfskurwa ale jestem staryhttps://www.youtube.com/watch?v=06WthgCFaKk
>>214626609>Zapierdol!!hahaha to juz jutro
>>214626589pewnie dlatego ze z tego discorda gowno sie robi, powstaja grupki a potem nikt tutaj nie bedzie wchodzic
>>214626743EEEEEEH?! BOMBA! BOOM BOOM?!
kiedyś były filmy a teraz nie mahttps://youtu.be/G9n38Otr1ig
>>214626768nie bombaoshigoto
>>214626527
>>214626743z psychologiem możesz sobie pogadać uczuciach i problemach ale on ci piguł nie sprzeda za to psychiatra pogada z toba 5 minut przepisze jakąś trucizne każe spierdalać i regularnie pojawiać sie po kolejne recepty wybór jest twój psycholodzy wydają się mniej skuteczni w leczeniu ze spierdolenia ale tez mogą zjebać mniej rzeczy
zajebiste są te gotowe zupy z biedronki. jem sobie z jajeczkiem na twardo.
>>214626797kosplejerki do gazu a jesica nigri na publiczny zbiornik spermy
>>214626790HEJ PAPIEŻUHEJ PAPIEŻU TYYYZAPIERDALAJHEJ PAPIEŻU HEJ PAPIEŻU TYYYZAPIERDALAJZAPIERDALAJ JAK SZALONYMOŻESZ ZGUBIĆ KALESONYJESTEŚ TYPIE POPIERDOLOOONYYYZARAZ ZGUBISZ KALESONY
>>214626833
>>214626790Kupiłbym sobie figurkę Marisy, ale obciach trzymać takie rzeczy jak się mieszka z rodzicami
>>214626797>nie bombahell yeah...
>>214626819>nie cierpię węgrów żbszczm jest tylko taki jeden na /v4/
>>214626833smacznegoktóre zupki? ja kupuje węgierskie gulaszowe od jemyjemyspoko są ale trzeba samemu przyprawić bo mdłe będą
>>214626833brak ekranowania oraz jeśli odwiązałeś skrętkę może prowadzić do zmniejszenia tzw "signal integrity" i zmeniejszenia przepustowości>jak działa wysoka częstotliwośćelektronikę cyfrową też obowiazują prawa fizyki.
>>214626909hmm nom dobra dzięki to będę gadał o rzeczach codziennychco myślisz że ona sobie myśli jak ja jej tak wypisuję czasem? że chcę ją wyruchać? że chcę ją zdżiefować? rozumie moje intencje?prawiczkiem nie jestem ale zawse wszystko zjebie z kobietami i się na nich nie znam
>>214626909Wow
>>214626884https://litter.catbox.moe/bnt6k869kyaaplm0.mp4
>>214626869wietnamczycy robią zajebiste jedzenie, co mam z białorusina? dosłownie nic
>>214626943a nic myślę tak sobie i melancholijnie się zrobiło
>>214626945ja już 3 miesiące lekką ręką i nie zanosi się na zmianę ja pierdolę
wietnamczycy robią zajebiste córki, co mam z białorusina? białoskurwysyna
>>214626945
>>214627046Mi ostatnio kolega lat 24 powiedział że nie rozumie jak moge dotykać swojego napletka bez bólu ja kurwa nie wiem o co chodzi rozmawiam z nim i on pyta czy to normalne że nie nie może ściągnąć do końca napletka (24 lata)Powiedziałem stulejarzowi żeby wypierdalał do lekarza.Ja też miałem stuleje w wieku 5-6 lat ale matka mi to ogarneła.
>>214626869fajne ale wolę stópki dojrzałej kobiety>>214626909dziekuje. zupki biedronkowe, mają w takich plastikowych przezroczystych pojemnikach i są bardzo smaczne. teraz jem zupę jarzynową.jemyjeymy też próbowałem i też spoko ale te biedronkowe lepsze.i fajny filmik.
zaproponował mu część rozrywkową poszli do kabaretu i tam carter pyta się breżniewa czy chce poznać amerykański dowcip zaciekawiony breżniew mówi że chce carter prowadzi go do małej kabiny breżniew wchodzi a tam stoi tylko mały stolik na środku stolika znajduje się guzik i napis „naciśnijmnie"breżniew nacisnął i z góry na głowę wylało mu się wiadro wodycarter bardzo się śmiał breżniew wcaleza kilka miesięcy carter składa wizytę w zsrr i po częścioficjalnej breżniew proponuje mu część rozrywkową136chcesz poznać jimmy rosyjski dowcip?oczywiściebreżniew zaprowadził go do kabiny carter wszedł zobaczył mały stolik z guziczkiem i napis „naciśnij mnie" przygotował się na wodę wcisnął guzik i nic się nie stało wychodzi zawiedziony i mówi:u nas w nowym jorkuuże niet nowowo jorka uże niet odpowiada breżniew»gorbaczow i reagan na znak przyjaźni wymienili się sekretarkamiminął miesiąc i
byku skąd te proxy bierzesz?przydałaby mi się jakaś jak zablokują forczana w anglii
że jeden z podległych mu robotników taszczy na plecach przez plac budowy worek cementuhej wiśniewski a nie wygodniej by było na taczce?próbowałem panie kierowniku ale mnie kółko w plecyuwieraczerwony kapturek idzie przez las nagle z krzaków wyskakuj© i wielki wilk yuchchch uchchch stój głupia cipooj wilku dlaczego mnie tak brzydko przezywasz? nazywam się czerwony kapturek i idę do mojej chorej babci a gdzie masz koszyczek???? o ja głupia cipa koszyczka zapomniałamł" rmyśliwy opowiada w licznym towarzystwie swoją przygodęłowieckąpolowałem tego dnia na zająca już miałem go na muszce gdy nagle z krzaków wyskoczył lis i wbił zęby w kark szaraka nie zdążyłem wystrzelić gdy raptownie z góry jak pocisk spada jastrząb chwyta w szpony lisa i zająca i unosi ich w powietrze1 co? i co?mierzę dokładnie ze sztucera strzelam spada lis mierzędrugi raz strzelam spada jastrząba zając? co z zającem?zając jak to zając poleciał dalejpo seansie u harrisa pacjent woła głośno:o jezu będę chodziłwyleczył pana harris?nie w tym czasie ukradli mi samochód"140 ¦>pijany generał wybrał się na polowanie idzie przez las wraz ze swym adiutantem i niesie gotową do strzału broń nagle coś zaszeleściło w krzakach generał
polanie oczy ma zwrócone ku niebu i przemawiato że żona umarła to nic wola boska że bydło padło to nic wola boska że chałupa się spaliła to wola boska ale powiedz mi boże dlaczego zawalił się szałas który z takim wysiłkiem zbudowałem?
tak bardzo potrzeba pieniędzy i nigdy nic nie wygrywamjahwe poczuł się zawstydzony rozsunął chmury i spojrzał swym obliczem na dółsamuelu ty mnie daj szansę ty wreszcie zagraj na loteriidwaj szwagrowie postanowili kupić swojej teściowej złote kolczyki aby się umocnić w tej decyzji poszli do restauracji po kilku kolejkach jeden z nich mówi:wiesz co na złote kolczyki już nie wystarczy pieniędzy w tym roku kupimy jej srebrneminęło kilka godzin „zakrapianej" zabawywiesz co na srebrne kolczyki też już nie starczy ale mam pomysł w tym roku przekłujemy jej tylko uszy143jaka jest różnica pomiędzy gwiazdami i zakonnicami? żadna i gwiazdy świecą i zakonnice świecą_ no to po małymrzekł rolnik wyciągając jądra z sieczkarnizorro wybrał się w zaloty do swojej ukochanej postawił konia pod oknem i mówi mu:stój tu gdyby wrócił jej mąż ja wyskoczę przez oknoi uciekniemyw trakcie pieszczot ktoś nagle energicznie puka do drzwi zorro chwyta spodnie w garść i wyskakuje przez okno drzwi się uchylają koń wsadza łeb i
>>214627193podgrzewasz w mikrofali czy do garnka przelewasz?ja w mikrofali
skończy 16 lat hnco żołnierz je?żołnierz je obrońcą naszych granicile par butów ma żołnierz i z czego?dwie pary z czego jedna stale w magazynieco żołnierz ma pod łóżkiem? porządeka co ma w spodniach?chodzićpo co ma płaszcz?145ox 2iin t3co¦a |i sb2 o) ojoso t3a eolinai? ^ ¦ o co o" 2 "sm 89 % <uii &58iln uj > co &ol2o8t301o coj& coc3 i 3n o ui o oc colilii:n 01¦sg0> >>¦3 1 gii10)a¦o o> ¦s gh« s5s"2o snogi mają zanurzone po kostki w gównie ale palą sobie spokojnie papierosy tak
znowu odpalił atomówę
ruchanie stóp.
zaraz będziemy top 1ktoś pisał do modów na ircu?
>>214627390wlewam do garnka, nie mam mikrofali
>>214627488o husario
>>214627488jak ostatnio ktoś napisał to zaczęli wypierdalać całe nitki
ogłoszono konkurs na najlepszy zegar z kukułką trzecie miejsce zajął zegar z którego co godzinę wyskakiwała kukułka i wołała „lenin lenin"drugie miejsce ząjął zegar z którego co pół godziny wyskakiwała kukułka i krzyczała „lenin lenin"pierwsze miejsce zajął zegar z którego co godzinę wyskakiwał lenin i wołał „ku ku"czy to prawda że przyjaźń polskosowiecka ma mocne podstawy?tak my ich kochamy zawzięcie a oni nas
zażarciefrancuscy archeolodzy wykopali w egipcie mumię ich naukowcy nie mogli jednak dojść do zgody co do wieku znaleziska postanowili wysłać mumię do radzieckich naukowców z prośbą o konsultację„to jest ramzes ii" przychodzi z moskwy zdecydowana odpowiedźjak to ustaliliście? pytają się francuzizajęli się nim nasi specjaliści to sam się przyznałradziecka delegacja zwiedza farmę w usa na której uprawiana jest dorodna pszenicaa jak w waszym kraju udaje się pszenica? pyta się amerykanin rosjanw naszym kraju pszenica rośnie jak te słupy telegraficznetaka wysoka?nie tak gęsto107106 » »dlaczego w polsce przebywa tylu żołnierzy sowieckich?żeby bronić polskiprzed kim?przed objęciem władzy przez polakóww stanach zjednoczonych pentagon ogłosił konkurs na oblatywanie nowego typu samolotu zgłosił się rosjaninja to zrobię za tysiąc dolarówdlaczego za tysiąc?bo jak się zabiję to coś musi zostać dla żony i
wtajemnicza go w sytuacjęidź do załogi i zabaw ich jakoś to się im należy niektórzy z nich zaraz zginąbosman wchodzi do pomieszczenia załogi i krzyczy od proguchłopaki coś wam powiem mam takiego ksa że jak rąbnę nim w stół to się okręt rozpadnieodpowiada mu chóralny wybuch śmiechu bosman aby rozśmieszyć ich jeszcze bardziej wyjmuje przyrodzenie i uderza nim z rozmachem w stół okręt przełamuje się na pół po jakimś czasie zdziesiątkowana załoga gromadzi się na jedynej ocalałej szalupie bosman melduje kapitanowi w jaki sposób rozbawił załogęty idioto coś ty zrobił w ostatniej chwili udało nam się ominąć torpedęegzamin wstępny na akademię medycznąproszę wymienić trzy najbardziej rozpowszechnione w polsce dewiacje seksualne pyta się profesor kandydata na studentahomoseksualizm sodomia i miłość do związku radzieckiegodlaczego nie wolno kąpać się w bugu?bo nie daj boże ktoś zacząłby się topić i machać rękamirosjanie mogliby pomyśleć że są wzywani na pomocbreżniew po śmierci trafił do piekła przyjmujący go diabeł
wyjaśnił mu że głębokość zanurzenia w smole zależy od ilości zbrodni umieszczono go w smole po pas siedzi w tej smole i niezadowolony rozgląda się dookoła widzi napoleona po pachy w smole stalina po szyję nagle zobaczył hitlera zanurzonego zaledwie po kostki breżniew oburzony tą jawną niesprawiedliwością zrobił straszną awanturę aby wyjaśnić sprawę przyszedł sam lucyfer spojrzał wnikliwie i krzyknął: ty hitler złaź w tej chwili z głowy lenina109 ¦¦za łamanie socjalistycznej dyscypliny pracy pzpr wyznaczyła dla robotników trzy kary::1) ostrzeżenie miesięczny pobyt w zsrr 2) nagana trzymiesięczny pobyt w zsrr3) recydywa przyznanie obywatelstwa zsrrnad labą spotykają się żołnierze dwóch zwycięskich armii sasza i john rozmowa schodzi na rzecz dla żołnierzy najważniejszą jedzenienas karmią bardzo
>>214627547>znowu zajebał całą nitke?>*wpierdala całą nitke bo nie chce mu sie klikać po kolei*>pora na sissycośtam transy jebane >>214627541pora kupić mikrofale i r/frajerai jeszcze thermomixa
razy aż w końcu zirytowany breżniew nie wytrzymujeco wy się tu ciągle o tę polskę pytacie?lepiej mi się pracuje gdy wam się włosy jeżącia zwerbowała zawodowego mordercę aby zastrzelił breżniewa w czasie manifestacji z okazji rewolucji październikowej „szakal" dostał milion dolarów zaliczki pozostałe 9 milionów ma otrzymać po wykonaniu zadaniaw czasie manifestacji nie pada jednak strzał szefowie cia są przekonani że kgb wykryło spisek i „szakal" wpadł po kilku jednak dniach ten przyjeżdża do siedziby cia i blady z wściekłości rzuca na stół milion dolarówzwracampieniądze zadanie jest niewykonalnedlaczego?ile razy wyciągałem karabin to ludzie łapali mnie za ręce i krzyczeli „no strzelaj prędzej strzelaj"111110rchajcie muzyki absolwent politechnikiludziakimwy sierotąifordja też zbieram przytakuje breżniew mam ich już cały łagierbreżniew żegna na lotnisku gierka długo wpatruje się w zamknięte drzwiczki samolotu i macha ręką na pożegnanienaprawdę go tak lubisz? pyta się kosyginpolityk to z niego żaden ale jak on całujejaka była przyczyna śmierci breżniewa?zmarł na zawał gdy dowiedział się że jego syn uciekł zdomu starców
brigidte bardot odwiedziła zsrr sławną aktorkę na kremlu przyjął sam breżniew oczarowany jej urodą pyta się jakie jest jej życzenie on je spełniniech pan otworzy granicewypaliła bez namysłu bardotkaot figlarka chichocze breżniew chce zostać ze mną sam na samcała polska przygotowuje się do wizyty breżniewa wreszcie przyjechał na lotnisko wita go wystrzał salwy honorowej przechodząca obok lotniska staruszka łapie się za głowęolaboga znowu wojnanie bójcie się babciu to nie wojna to breżniew przyjechał uspokaja ją życzliwy przechodzieńpo chwili rozlega się druga salwaa jednak wojna denerwuje się starowinkanie babciu to breżniew przyjechała co za pierwszym razem nie trafili? pyta się z dezaprobatą staruszka113112nauczycielka__też nie ale gdy z wiania to on na też nipewno ich powieś ia jasiutak są__ prosze dzies^po tygodnm ten sam q „ ponownie ^ leple ubrany114stycznym państwie mówi o elektryczności w każdej chałupie radiu i ciągnikuchłopi jak to chłopi
zapisał się do partii i jakby tego było mało w dniu urodzin bieruta wysłał mutelegram:„kochany panie prezydencie życzę panu tego czego życzy całynaród"został aresztowany za podżeganie do morderstwa»poznań powinien zostać wpisany do księgi guinessadlaczego?bo w tym mieście odbył się pierwszy na świecie strajkwłaścicieli fabrykkiedy?w czerwcu 1956 rokudo ministerstwa łączności przyszła kontrola niku w celu ustalenia winnego faktu iż seria znaczków z portretami dostojników państwowych nie chce przyklejać się do listów po miesięcznych laboratoryjnych badaniach jakości papieru i kleju wydała wreszcie werdykt: „znaczki są w porządku to obywatele plują na ich niewłaściwą stronę"krótko po wojnie do jednej z wiosek przyjeżdża partyjny agitator zarządza zbiórkę wszystkich chłopów i prowadzi ich do pałacu chłopi mieszkańcy nędznych chałup są zaszokowani bogactwem wnętrz na zakończenie wycieczki agitator przemawia: tu w tym pałacu w tych luksusach mieszkał wasz hrabia czywy wiecie że ten
darmozjad potrafił w ciągu nocy przegraćw karty cztery takie wsie jak ta w której mieszkacie? co o tym myślicie?musi mu karta nie szła odpowiada po dłuższym zastanowieniu najbystrzejszy chłoppewien członek partii miał dwie papugi jedną nauczył mówić„niech żyje stalin" a drugą „precz ze stalinem" któregoś dnia niespodzianie przyszli do niego koledzy z pracy gospodarz w popłochu schował „trefną" papugę do lodówki w czasie przyjęcia jeden z gości znalazł ptaka w lodówce nawymyslał gospodarzowi od okrutników i umieścił zmarzniętą papugę w klatce ta gdy tylko doszła do siebie rozłożyła skrzydła i na cały głos wrzasnęła „niech żyje stalin"no tak sybir nawet papugom pomaga zmądrzeć skomentowała drugabierut jak każdy dyktator lubił się stroić w szatki demokraty w przerwie obrad zjazdu partii ambasador usa z drwiącym uśmiechem wytknął mu że wszystkie jego wystąpienia i propozycje przyjmowane są przez salę wybuchami entuzjazmu bierut postanowił temu przeciwdziałać po przerwie wyszedł na trybunę i powiedział głośno:pocałujcie mnie w dna sali zrobił się zgiełk i rumora co nie mówiłem u nas też jest opozycja uśmiechnął się triumfująco bierut do ambasadoranie panie sekretarzu oni się po prostu ustawiają w kolejkęw
kiedyś chwaliłem się że biorę wszystkie wasze posty na klatę bez filterków... ale widzę że nie mam wyboru >>214627620hehe, kupiłem maly piekarnik rok temu i to mi wystarczy
„kto jest najwspanialszą postacią w historii świata i dlaczegowłaśnie stalin?"fragment rekomendacji o przyjęcie na członka pzpr „ma pozytywny stosunek do zsrr mimo że był tam trzy razy"kowalski zostaje wezwany przed oblicze egzekutywyokłamaliście nas gdy wstępowaliście do partii to w ankie cie personalnej napisaliście że wasz ojciec przed wojną był górnikiem tymczasem dowiedzieliśmy się że był właścicielem domu publicznegoto prawda ale tatuś zawsze mówił że ten burdel to prawdziwa kopalnia złotaw latach 50tych dygnitarz partyjny przychodzi do gabinetu lekarskiego i uskarża się że go łamie w gwieździe pokazując przy tym na plecyprzecież to krzyż
>>214626484>>214626455>>214626333>>214626353Antalyi, Turcja
dziwi się lekarzczyżby towarzysz doktor był wierzący? zapytuje się podejrzliwie dygnitarzsołtys namawia swego sąsiada aby dał pięć tysięcy złotych pożyczki na modernizację wsi chłop się waha:to niepewny interes a jak przepadną?nie przepadną gwarantem pożyczki jest prezydent bieruton nie będzie żył wiecznieza bieruta gwarantuje stalinon też nie najlepiej ostatnio wyglądagwarantem tej pożyczki jest związek radzieckia mało to mocarstw upadło w historiity skąpcu żałujesz pięciu tysięcy złotych za upadek związku radzieckiegopodczas obrad egzekutywy jeden z towarzyszy co pewien czas głośno cmoka zniecierpliwieni sąsiedzi zwracają mu uwagę że tak nie wypada na co cmokający odpowiada:nie lubię pieprzenia bez całowaniaw jednej ze spółdzielni produkcyjnych na południu polski odbywa się zebranie załogi program przewiduje dwa główne tematy:1) budowę nowej stodoły do przechowywania siana2) budowę socjalizmu w polsce rozpoczyna się zebranie wstaje prezes i zagaja:ponieważ z powodu braku desek realizacja punktu pierwszego jest nieaktualna proponuję od
>>214627772https://www.youtube.com/watch?v=UDgkHB-s82U
na zachódsłyszałeś że już nie będziemy importować butów z czechosłowacji? dlaczego?dostajemy dwa miliony par z zsrr za ile za darmo do podzelowaniabierut wybrał się na spacer zatrzymał gazeciarza aby kupi „trybunę ludu" chłopak się zmieszał bo nie miał właśnie tej gazety ale zobaczył przejeżdżającego na rowerze innego gazeciarza i krzyknął za nim:ty bierut zatrzymaj się masz klienta pan chce kupić „trybunę ludu"bierut kupił gazetę po czym pyta się gazeciarza:dlaczego nazwałeś go „bierut"?wszyscy na niego tak mówią on nie ma wstydu w koszarach sowieckich czyści buty oficerom12188na trasie 1majowego pochodu przodownicy niosą ogromny portret bieruta na"krawężniku stoi pijaniuteńki facet i na widok portretu głośno krzyczydajcie go tu kupuje to ścierwopo 10 minutach jest już przesłuchiwany w kazamatach ubdopiero po tygodniu zrozpaczona żona dowiaduje się że mężowigrozi wieloletni wyrok zrozpaczona
pyta się oficera o powód tejsrogościchciał kupić portret bieruta wyjaśnił ubekpanie kochany nie miejcie mu tego za złe on ile razy się upijeto kupuje byle co « kowalskiego pytają się dlaczego nie był na pogrzebie bierutaja nie uznaję kultu jednostkijak to?gdyby to był pogrzeb całego kc to bym poszedłw siedlcach nad oką związek patriotów polskich organizuje polskie wojsko rolę większości oficerów pełnili tam rosjanie odbywa się właśnie msza polowa do dowódcy oddziału podchodzi kapelan podając mu krzyż do pocałowanianie mogę proszę księdza jestem komunistą od 1930 rokucałuj jak ci mówię szepcze mu do ucha „ksiądz" ja jestem komunistą od 1920 rokulata pięćdziesiąte załamany polski oficer opowiada przy wódceswoim kolegom:wyobraźcie sobie wracam wczoraj nieco wcześniej do domui znajduję żonę w łóżku z naszym doradcą wojskowymmajorem iwanowemi co? pytają koledzynic na szczęście mnie nie zauważyłw latach 50tych gazety polskie triumfalnie doniosły o nowej umowie handlowej zawartej pomiędzy prl a zsrr1 zsrr dostanie od polski połowę wydobytego na śląsku węgla2 w zamian za to polska wyśle do zsrr połowę wytworzonego w kraju mięsapanie goldberg dlaczego zdecydował się pan
prl odwiedza pałac buckinghamprzed spotkaniem z królową jeden z nich pyta się lorda kanclerza czy może pocałować królową w rękękrólowa ma egzemę stosuje dyplomatyczny wybieg anglikco za pech żali się prlowski parlamentarzysta ostatni raz jak byłem na kremlu to towarzysz breżniew miałhemoroidypo 1968 roku gomułka na czele polskiej delegacji odlatuje do moskwy wita go tam breżniew z wyraźnie niezadowoloną miną podczas kolacji pyta się gomułki:podobno dopuściliście do wystawienia w jednym z teatrówantyradzieckiej sztuki?tak towarzyszu nazywała się „dziady" mówi strapionywiesławi co podobała się?po pierwszym przedstawieniu zdjęliśmy i zakazaliśmyco z reżyserem?zwolniony z pracya autor?nie żyjei słusznie w takich sprawach należy działać zdecydowaniemówi zadowolony breżniewgomułce się zmarło i poszedł rzecz jasna do piekła w poczekalni u
lucyfera zobaczył dziwne urządzenia coś jakby zegary z jedną wskazówką która co pewien czas wykonywała szybkiobrótco to jest? pyta się dyżurnego diabłato są liczniki które mierzą ilość błędnych decyzji politykówbardzo chciałbym zobaczyć swój licznik124to raczej niemożliwe on zawsze stał na biurku lucyferaczy to dlatego że byłem taki znany?nie lucyfer używał go jako wentylatoraw gabinecie szydlaka dzwoni telefonkto mówi? sprawdza sekretarkamalinowska koleżanka towarzysza szydlaka ze szkoływyłączcie się bo kłamiecie towarzysz szydlak nie chodził do żadnej szkołynowak oddał kiedyś w czasie wojny przysługę gomułce za co ten przyrzekł mu dozgonną wdzięczność w 20 lat po wojnie nowak zgłasza się do gomułki i prosi o rewanż chce
ale zasuwa
kumpli siedzi w restauracji przy wódeczcewiesz franek chyba rozejdę się ze swoją starądlaczego?jest strasznie marudna od 8 miesięcy zanudza mnie o to samoo co?żebym wyniósł choinkę do śmietnikazaczyna się noc poślubna mąż kładzie dłoń na brzuchu żony pieści ją i mówi:kocham
zatonął statek wszyscy utonęli do bezludnej wyspy dopłynęło jedynie dwóch marynarzy i zakonnica żyli sobie zgodnie i szczęśliwie aż któregoś dnia zakonnica powiedziała:mam już dość tych świństw i popełniła samobójstwodwaj marynarze żyli sobie zgodnie i szczęśliwie aż po tygodniu jeden z nich powiedział:mam już dość tych świństw odkopujemy zakonnicęna plaży nudystówpani mi się bardzo podobatak widzę tocześć stary słyszałem że się ożeniłeśożeniłem sięmusisz być szczęśliwy?muszępierwsza „leżąca" randkapołóż rękę na mym łonie prosi dziewczynaco to jest mymłon? dziwi się chłopak13stolarz wraz z przyjacielem wypili nieco w knajpie a że zrobiło się późno postanowili zakończyć imprezę w domu stolarza
lucjan motyka minister kultury nigdy nie lubił artystów kiedyś w czasie wizyty w teatrze powiedział do wybitnego aktora:czy pan wie że zarabia pan więcej od członka kc?tak być powinno ja jestem aktorem a on statystąw trakcie sprawowania władzy gierek zachorował żeby ratować się od śmierci kazał się zamrozić aby jednak dożyć tych czasów kiedy będzie mógł oglądać owoce swojej polityki po 50 latach rozmrozili go i wypuścili ze szpitala aby się mógł przyzwyczaić do nowej rzeczywistości a on jest wprost zaszokowany ulice są pełne pięknych samochodów dookoła wysokie zadbane domy ludzie na ulicach ładnie ubrani i zadowolenia więc jednak miałem rację pomyślał sobie kupię „trybunę ludu" żeby się przekonać kto teraz rządzi zgłoszę się do niego i powiem komu to wszystko zawdzięczają podchodzi do pierwszego kioskuproszę „trybunę ludu"jak? nigdy nie słyszałem o takiej gazecieto samo powiedzieli mu w kilku następnych kioskach
wreszcie dotarł do kiosku w których siedziała stareńka babinka„trybuna ludu"? tak pamiętam była taka gazeta gdy rządzili komuniści a pan wie że podobno kilku tych drani jest jeszcze na wolnościstanisława gierkowa zwiedza paryskie muzeum przewodnik pokazuje zabytkowe meble i mówi:one są hebanowepani gierkowa patrzy z namysłem i odpowiadacoś mnie się wydaje że one cheba nowe nie sągierek odwiedził usa składając oficjalną wizytę w trakcie jednego ze swoich przemówień nazwał nbcona najważniejszym człowiekiem w ameryce nbcon będąc w dobrym humorze zwraca gierkowi uwagę że się mylijestem trzeci pod względem ważności
razy dziennie"na mistrzostwach świata w hokeju na lodzie rozgrywanym w katowicach polska wygrała z zsrr 6:4 na drugi dzień gierek otrzymuje depeszę od breżniewa gratuluję stop huta katowice stop rurociąg „przyjaźń" stop¦babcia przyszła zapisać się do zbowidu pytają ją jakie mazasługi wojennew czasie wojny pomagałam partyzantomjak pomagaliście?nosiłam im do lasu chleb mleko słoninępewnie wdzięczni byli?jeszcze jak zawsze powtarzali gut dankebabciu ale to byli niemcytak ale z nrd128gierek wizytuje port w gdynico wieziecie? pyta się marynarzywęgiel do indii a z powrotem przywieziemy herbatę i przyprawy korzennea wy co wieziecie?siarkę do argentyny a w powrotnej drodze przywieziemy wołowinę i winaa wy dokąd płyniecie?wieziemy obrabiarki do zsrra co z powrotem?z powrotem wracamy pociągiem¦jak się macie drodzy towarzysze? zażartował gierek witając się z robotnikamidobrze towarzyszu sekretarzu zażartowali robotnicyotwarte
idzie tak szybko że nikt nie zauważy>>214628029>>214628029>>214628029>>214628029
>>214628083>>214628083>>214628083>>214628083>>214628083
podobno gierek był znakomitym fotografem a najlepsze zdjęcie jakie mu wyszło to zdjęcie gomułkigierek pragnął przekonać się jak bardzo jest popularny odwiedził jedno z przedszkoli i zagaduje malucha czy ty mnie znasz? maluch kręci głowąjj(sv129no jak to przypomnij sobie mamusia i tatuś na pewno ci o mnie mówili dzięki mnie macie kolorowy telewizor nowemeble samochódrozpromieniony chłopczyk spojrzał na gierka chłopaki mój wujek helmut przyjechał w czasie pierwszej swej wizyty w polsce papież spotyka sięz gierkiemproszę powiedzieć panie sekretarzu czy cieszy się pan żepolak objął tron watykański? tak szczerze mówiąc to wolałbym na tym stanowisku babiuchacarter odwiedza polskę i razem z gierkiem zwiedza zakopanenagle patrzą a za jedną chałupą baca bije swoją babę grubym drągiemoburzony o łamanie praw człowieka carter pyta sięgórala o co poszłochciała mieć „poloneza" kupiłem chciała mieć „mercedesa" kupiłem a teraz głupiej babie
kojarzy mu się z herbatą „ulung" »»"dlaczego jasiu? pyta się panibo ile razy babcia widzi pana gierka w telewizji to kiwagłową i mówi do siebie „gdzie się taki ulung"w polskich przedsiębiorstwach zaczęła się reforma gospodarcza dyrektor poucza na zebraniu załogę:musimy oszczędzać oszczędzać i jeszcze raz
aresztowali?panu kapitanowi spodobał się ten kawał z herbatąstudent historii oblał egzamin nie wiedział na czym polegają różnice w stosunkach społecznych w przedwojennej i powojennej polscenie martw się pociesza go ojciec twój kolega wiedział na czym polegają te różnice i powiedział to na egzaminie niestety nie wrócił do domunajwiększym osiągnięciem minionego okresu w socjalistycznej chirurgii jest: członek wysunięty z ramienia na czołojaki jest stosunek narodów jugosławii do rwpg?taki jak jąder do stosunku biorą udział ale nie wchodząw czasie jednej z pierwszych wizyt papieża w polsce jeden ksiądzpyta drugiego:skąd ja księdza znam?jak to skąd przecież pracujemy razem w drugim komisariacie91kowalski opowiada sąsiadowi:znalazłem znakomity sposób na wyprowadzenie naszego kraju z kryzysu należy powiesić wszystkich komunistów a tory kolejowe pomalować na białodlaczego tory należy pomalować na biało? dziwi się sąsiada dlaczego nie pytasz się o to pierwsze?sekretarz partii upił się i wykrzykuje w barze na cały głos:jestem synem klasy robotniczej mój