anime strona edycja
ale nasrane
https://www.youtube.com/watch?v=A7FOjRZTsc8
schludnie choć nasrane
cwele nie widzą o minilaucie
MILKA MMMAX TRIOLADE
nawet nie czytam ale nitka będzie kompletnie nieuzywalnakto by pomyślał że przeklejaczkxx będzie gwoździem do trumny /polska/
>>214731272ttbtdawaj mati wracamy na diskorda
>>214731272znudzi się i wrócisz ty i ja
>>214731322ZAMNNNN
>>214731255godne to i sprawiedliwe
onx chyba botuje bo nie wiem jak można tak szybko zmieniać vpn i wrzucać te posty
>>214731422no co ty
dajcie ksiązke bo nie mam co przeklejać
>>214731697dawaj krwawy południk
>>214723610
>>214731805im więcej stron tym lepiej w sumie ale pobrane'd
>>214731347fajna mleczna takadwa paski zjadłem i już zasłodzony
>>214731820https://www.youtube.com/watch?v=84ueChhEwn4>>214731670dobre te puddingimilermiś ma takie giga puddingi
>>214731911to ma chyba z 300, już nie pamiętam. jak chcesz zupełny długi bełkot to bierz goedel escher bach eternal golden braid
dr lsądząc po państwa minach jesteście zbulwersowani że kwadrat może być ujemnyhistoria gospodarcza z dr mbo widzicie państwo rzeki węgierskie z gospodarczego punktu widzenia płyną w bezsensownym kierunku dlatego węgrzy nastawili się na hodowlę wołowiny wołowiny nie trzeba wozić wołowina idzie sama269strażacy ze szkoły głównej służby pożarniczej w
antykoncepcyjnym?ocynkowane wiadro ale pani musi być spora tak z metr dziewięćdziesiąt a pan malutki taki metr dwadzieścia w kapeluszu pan staje na wiadro co by dosięgnął i zabiera się do roboty gdy pani widzi że pan dochodzi kopie w wiadroinformatyka:t72 sam środek manewrów coś się dymi śmierdzi siarkowodorem jest duszno i gorąco cuchnie ropą i jak ten młody żołnierz co w życiu komputera na oczy nie widział ma rozpoznać sytuację taktyczną kompanii czyli wiedzieć
na nie chodzić mało tego nie będę sprawdzał obecności na moich zajęciach ani nawet zapamiętywał twarzy tych którzy nie przychodząreszta świataszkoła wyższa psychologii społecznejdemokracja: teoria i praktyka z dr rm w pewnej chwili mówi:to oni mi powinni płacić za korzystanie z tych dróg no i po przecinku powinienem tu dodać: „kwa" jak bym nie był na wykładach a w ministerstwie300akademia wychowania fizycznego we wrocławiuanatomia z prof zikumpel na
politykiem to tak jak twierdzić że ornitolog musi umieć lataćsfhistoria powszechna z prof dr hab md na zajęciach mała dygresja o janczarach:wiecie państwo osomani woleli otaczać się janczarami bo jak by to powiedziała dzisiejsza młodzież: „nie ufali swoim ziomom"historia polski 19181990 z dr wk mała dygresja o szlachcie:szlachectwo przechodziło z matki i ojca na syna a że synek był podobny do kamerdynera to już innasprawahistoria
telefony od kolegów a wszyscy by mówili: „ja oczywiście nie wierzę ale powiedz która jest najlepsza" bo wiadomo że jak facet widzi dwie to musi porównaćprawo cywilne z mgr sw trosce o nasz rozwój fizyczny:pamiętajcie panowie że jak niesiecie zakupy to tylko na dwie ręce bo się triceps deformuje pamiętajcie też że żaden mężczyzna nie nosi śmieci dlaczego? bo wiadro jest jednoprawo cywilnedziś obalono teorię darwinawiecie panowie (na sali większość pań) dlaczego ludzie zeszli z drzewa? no cóż siedział sobie samiec na gałęzi bujał się i spadł nie chciało mu się włazić leniowi patentowanemu i samica zlazła za nim179prawo cywilneo tym jak należy rozpoczynać dzień:zaczynamy panowie nie od wiki czy ma różowe czy też
w jakimś stopniu dyskryminował lub obrażał płeć piękną na ostatnim wykładzie postanowił je za to przeprosić mniej więcej takim tekstem:jako że mamy ostatni wykład to chciałbym serdecznie wszystkie panie przeprosić za to wszystko co tu o was mówiłemw tym momencie dziewczyny nie mogły uwierzyć w przemianę profesora ale ten po kilkusekundowej przerwie dodał:ale ktoś musiał uświadomić wam całą prawdę o wasdr witek prawo:widzą państwo my prawnicy rozróżniamy zawsze tylko dwie możliwości np „w sądzie" i „poza nim" dlatego właśnie dzielimy ludzi na facetów i niefacetów112gabi m język niemiecki: komentarz po odpowiedzi ustnej studenta:_ no wie pan z taką wymową to pan może co najwyżej do turków się porównywaćsocjologia ćwiczeniaponieważ zbliża się kolokwium zaliczeniowe na zakończenie zajęć dedykuję państwu piosenkę zespołu „łzy" pt „uczę się ciebie na pamięć"prawo administracyjne profesor u prowadzi wykład:no więc co ja państwu mogę powiedzieć o uprzedniej reformie administracyjnej wprowadzającej 49 województw? no chyba to że ją musieli wymyślić podczas tak
gospodarcza z dr „głową"proszę państwa jak się chce jakąś dobrą wojnę zrobić to się nie da bez terytorium polskirachunkowość z dr ć megzamin z rachunkowości koniec czasu dr zbiera pracepani doktor dziwne te pytania były spodziewałem się zabójstw morderstw gwałtówco takiego? jakich gwałtównastawiony byłem od §460 wzwyżjakiego 460?prawa karnegopanie to egzamin z rachunkowości218socjologiadoktor opowiada nam swoje przeżycia z wakacyjnych wojaży:pojechaliśmy na ekstremalny spływ i pływaliśmy pod nad i obok kajakatutaj chwila zastanowieniai nawet wódka nam zatonęłałacina z panem szacytował swoją przewrotną i oryginalną parafrazę sentencji „słodko i zaszczytnie umierać za ojczyznę" w jego wersji brzmi to:wolę mieć twardy stolec niż za ojczyznę poleclaborki z dr ch 2ponieważ na pracownię fizyczną chodzić mogą tylko ludzie wpisani na dany semestr trzeba było pokazywać indeksy profesor tłumaczy:musimy walczyć z hobbystami wiecie państwo to są tacy ludzie co to przychodzą do nas na uczelnię z nudy teraz już ich chyba nie ma ale za moich czasów jak nic nie grali w tv to przychodzili tu tacy hobbyści średnio 4050 lat na wykłady i nie żeby siedli z tyłu ale do pierwszej ławki włazili
którzy to swoi?uzasadniając wymaganie przejrzystości interfejsuo informatyzowaniu przedsiębiorstw:najtrudniejszą rzeczą do zinformatyzowania są zeszyty w kratkęmatematykom potrzebne są dwie liczby: zero i jeden pozostałe wymyślili księgowiczy może pan zbinaryzować swoją odpowiedź?po podaniu przez studenta odpowiedzi o treści: „chyba tak"199jak widzę taki algorytm to zawsze mi się robi przykro że sam na to nie wpadłemo algorytmie a priorina wstępnie do
bez bo macie abonament z firmy ale od najnowszego orzecznictwa snprawo cywilneo płynności norm moralnych:załóżmy że jest wyspa na której żyją dwie grupy ludożerców: jedna na wybrzeżu druga w głębi no i morze wyrzuciło na brzeg piękną dziewicę oczywiście wszyscy z pierwszego plemienia się zebrali i ją na surowo zjedli na co ci z głębi się oburzyli bo to trzeba z cebulką z czosneczkiem z pieprzykiem ugotować a nie barbarzyńcyprawo cywilne rada na przyszłość:załóżmy taką prostą sytuację: sprawa rozwodowa jak wiadomo wina leży po obustronach dokończyliśmy wszyscy chóremno właśnie zawsze wina jest po obu stronach: żony i teściowejprawo cywilne krótka szkoła życia:panowie trzeba sobie umieć radzić w życiu załóżmy że wracamy do domu późną nocą co zrobić żeby rano nie było awantury? idziemy do kuchni tłuczemy talerze wywalamy filiżanki i idziemy spać rano wstajemy i jak zaczną się wymówki idziemy do kuchni i mówimy że nie posprzątane180wrocławwrocławscy lekarze czyli akademia
na moment pojawia się w nich czyjaś głowa po czym zamykają się ponownie profesor z niegasnącym promiennym uśmiechem zbierając się do wyjścia:proszę wybaczyć siła wyższa: córka141lektoraty z języka angielskiegogrupa silnie sfeminizowana a profesor do grupy:a wy to za równouprawnieniem jesteście? a ja myślałem że wy takie feminazistki wszystkiedr m monolog refleksyjny:czyli jesteście już po egzaminie z filozofii? czyli nie pamiętacie kim był kant? ja też nie
zwanego dnia następnego bo w dniu wejścia w życie okazało się że niektóre kopalnie to się w trzech województwach znalazłymetody wyceny przedsiębiorstwpodczas omawiania przykładu:proszę mi teraz powiedzieć ile jest tych współczynników? dla ułatwienia podpowiem państwu że jest ich czterydr в fizykainformacja na kartce wywieszona w gablocie: „dzisiejszy egzamin z fizyki zaliczyli następujący studenci:koniec informacji"113dr pie:jeżeli x jest większe od 0 to funkcja rosnąć [zapewne gdy mniejsze to funkcja maleć ) ]prof antonio w prawosprawa dotyczy odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny antonio opowiado jednej ze spraw którą prowadzi jego znajomy z lublina:no i wtedy dziecko uderzyło w tego pajaca na sprężynie a ten odchylił się do tyłu poleciał do przodu i wybił dziecku okogłos z sali:jezusnie jezus a kazus
>>214731697czemu ty to robisz tak właściwie?
omawiał przykładowy projekt systemu oceny mieszkania studenckiego i parametry którymi kieruje się student przy wyborze miejsca zamieszkaniadr inż aż:proszę mamy tutaj nawet odległość od sklepu monopolowego161język angielskipani e jak patrzę na
medycznalekarze i doktorzy doktor burski i pan mareczek dziś dowiesz się co o strażakach sądzą lekarze z akademii medycznej we wrocławiu dlaczego mówimy: „zalać robaka" oraz o tym ile metrów długości może mieć penis i co z tego wynikaanatomiadlatego właśnie ci wszyscy pakerzy potrzebują pasów uciskających na talię gdyby nie one to wątroba by im wskoczyła do mosznyłacinawzmianka o środku przeczyszczającym:w każdym razie działa nie przerywając snupierwsza pomocstraż pożarna w ogóle ma jakieś niepohamowane zapędy do używania sprzętu nim im zdążymy powiedzieć że w samochodzie nie ma już nikogo to przerobią samochód tymi nożycami na kabrioletwykład:amerykanie przeprowadzili symulację ataku wąglikiem bydła () w wyniku agroterroryzmu załamałby się cały ich system żywieniowy aż nie mogę sobie tego wyobrazić: spasieni amerykanie stojący w kolejce po chleb181wykład:w dużym mieście to przede wszystkim żyją szczury dopiero potem ludzie i inne zwierzętapierwsza pomocomawianie ratowania porażonego prądem:z izolacją jest jak z życiem im
przerwa na eie u mgr ziemniakstoimy z kumplami na korytarzu i gadamy jeden z chłopaków trzyma ręce w kieszeniach spodni nagle korytarzem nadciąga mgr ziemniak wszyscy zwracają się do niego grzecznie „dzień dobry" a ten się zatrzymuje koło nas i do gościa z rękoma w kieszeniach:golfista kumpel zmieszany:słucham? nie rozumiem magister z ripostą:to może bilardzista?my już zaczynamy łapać kumpel nadal nie mgr do niego:to w takim razie na pewno jest pan bosman bo trzyma pan ostro za ster i kotwicami majda114doktor przehabilitowany k marketing:dziś omówimy znaczenie marki firmy każdy ma markę którą darzy zaufaniem ja chcąc nie chcąc muszę ufać siemensowi bo właśnie z tej firmy mam rozrusznik sercaprof sp anatomiaw trakcie egzaminu do studentki:proszę pani z rachunku prawdopodobieństwa wynika że gdyby małpa pisała ten test zdobyłaby na nim 25 punktów pani posunęła się dalej i zdobyła tylko 4staszek s z mikro pierwszy rok:jakby ktoś nie wiedział co to jest monopol to niech
warszawieczy kiedykolwiek zastanawiałeś się co sprawia że na dany sygnał ci faceci z uśmiechem na ustach wskakują w czerwone kombinezony i potem wsiadają do swoich czerwonych samochodów i ładują w sam środek największego ognia? skąd bierze się ich odwaga? być
algebry abstrakcyjnejpowiedzmy szczerze mam godzinę żeby wam dokopać i zrobię tostudent nie wielbłąd pić musi oj przepraszam miało być: student nie poseł uczyć się musiróżniczki z dr pspo nie zapowiedzianej kartkówce dr pyta:jakim cudem dostałem 10 sztuk więcej kartkówek niż jest osób na sali?analiza matematyczna 2 z dr kta całka jest łatwiusia zawołajcie konserwatora to nawet on ją policzydr d druty:kartkówki proszę pisać na papierze kancelaryjnym jakby ktoś jeszcze nie wiedział jak wygląda taki papier to mogę powiedzieć że jest to kartka a3 zgięta na pół tzw „papier błagalny" na takim papierze będziecie państwo składać pod koniec semestru podanie do dziekanatu z prośbą o kontynuację studiów bez zaliczenia z przedmiotu teoria obwodów200laborka z języków programowania na jednych z ostatnich zajęć doktorek wszedł poczekał aż wszyscy usiądą po czym zapytał:czy są jakieś pytania? nie? to do widzeniadr m analiza matematyczna 2 zajęcia o 18:55 (na dodatek wykład) wchodzi spóźniony student na salę i mówi:dzień dobry przepraszam wykładowca:dzień dobry w zasadzie to dobry wieczór chociaż chciałoby się już powiedzieć: „dobranoc"prof p z fizyki:z czasem to mamy teraz agencję towarzyską znaczy
zaliczeniu z anatomii (egzamin ustny) dostał pytanie z narządów rodnych kobiety lekka panika i zamiast powiedzieć „nie doczytałem" wypalił:pani profesor szczerze mówiąc nie dotykałemakademia marynarki wojennejwykładna koniec zajęć wykładowca:są jakieś pytania? na to z sali:ma pan pożyczyć 100 zł do pierwszego?akademia rolnicza w poznaniufizykawykładowca znany z tego że co ćwiczenia dość wnikliwie pyta studentów pewnego pięknego dnia o dziwo nikogo nie spytał nawet nie wyzwał a co więcej dał darmowe punkty potrzebne do zaliczenia swoją dobroć podsumował:będę jak myśliwy który zimą dokarmia zwierzęta aby wiosną zabić301wyższa szkoła hotelarstwa i turystyki w warszawiegeografia u wiekowej pani profesora kto jest chętny może sobie skeroksować te materiałyzarządzanie finansami z rafałem g:finanse są jak dom gdy dom jest prywatny to jest w nim mieszkanie gdy dom jest służbowy to jest w nim biuro a gdy
dr „głowa" historia gospodarcza o dwudziestoleciu w polsce:drugi rząd chjeny (dla niewtajemniczonych rząd ludowców i prawicy) niewiele zdążył spieprzyć mimo że miał szczere chęci219metody fizycznećwiczenie polegało na izolacji jąder komórkowych z utartych liści grochu preparaty rozdzielały się w wirówce a główny prowadzący (zwany królik) gdzieś zniknął wirówka się zatrzymała a dr g wyszła na korytarz i zawołała:królik? królik chodź tu wyciągniesz i będziesz pokazywał jądrachemia fizycznazajęcia laboratoryjne po moich imieninach wszyscy zapijają kaca
>9 urządzeń w 9 różnych krajach>równiutko wydzielone po 2000 znaków posty gotowe do użycia>przeklejaczkx bierze głęboki wdech>strzela z palców i kładzie swoje komicznie muskularne jak jojo palce: mały na ctrl, środkowy na tab, wskazujący między c i v, a kciuk na alt>"pokazczas">teleportuje się w mgnieniu oka między krajami rozwiązując przy tym ręcznie kapcze i przeklejając przeklejki z plików txt do okienek na 4chan.org tempie 17 na minutę>zbyt ciasne spodnie nie mogą sobie poradzić ze wzbierającą opuchlizną>"9 minut 55 sekund od 0 do 310?">"mamy nowy rekord">wstaje od krzesła i rozkłada się w głebokim fotelu>klaszcza trzy razy w dłonie>U.N. Owen was her zaczyna wypełniać mury pomieszczenia>sporych rozmiarów analny wibrator ciasno zakleszczony między już nieco luźnymi zwieraczami przeklejaczkx się włącza>"to było niezłe"sasuga
większy opór tym większa przyjemnośćkoło zainteresowań (medycyna sądowa) prowadzący:tu widzicie móżdżek połączony z mózgiem za pomocą robaka za co odpowiada móżdżek?my:za koordynację ruchową prowadzący:może to dlatego mówi się: „zalać robaka"łacinagdy was słucham przypomina mi się dwuwiersz naszej noblistki: „nie męcz aptek i lekarza sam znajdź drogę do cmentarza"wykład z historii medycynyprofesor opowiada o operacjach bez znieczuleń w średniowieczu:no i wszyscy leżeli w takim klasztorze po dwie osoby na posłaniu ze słomy i widzieli operacje prowadzone przed ołtarzem oczywiście jako że środków znieczulających ówcześnie nie znano słyszeli też entuzjastyczne okrzyki operowanego i182anatomia prowadząca:czy to wszystko jest jasne? studenci
spojrzy na rachunek tp safizykazdaję ostatni egzamin ustny u prof w trochę nie bardzo mi idzie w końcu profesor mówi:będzie lepiej dla mojego i pana zdrowia psychicznego jak dam panu ten wpisprof hp podstawy pr:egzamin będzie miał formę testu chyba że chcieli byście inaczej np „na kolana" przychodzi studentka i mówi: „ja się uczyłam panie profesorze" i bach na kolanaprof hp podstawy pr: dzwoni jego telefonehhh znowu te dziewczyny115jedne z pierwszych zajęć z prawa prof xxx z sentymentem wspomina swoje studia:tak studia życie bez stresu picie bez umiaru i seks bez zobowiązań no jeśli nie liczyć mojego syna tak czyinaczej piękny okresmgr т finanse przedsiębiorstwna ćwiczeniach dotyczących inwestowania kapitału:o tym co trzeba obliczyć w tym zadaniu za dużo nie wiem i za dużo nie powiem więc przejdźmy do następnego zadaniaślązacy atakują czyli politechnika śląskaw dzisiejszym odcinku kontynuujemy naszą misję dezinformacyjną: nie dowiecie się więc czy
napojem podchodzi nasz ulubiony doktor i patrzy na jedno stanowisko (nie wolno na laboratorium nic wnosić) drugie i w końcu woła:grupa proszę do mniewszyscy się zwlekli do niego a on tylko popatrzył na nas z wyższością i cytuję:bo to się kwa wódkę pije a nie jakieś wynalazkihistoria gospodarcza z dr „głową" o dwudziestoleciu:obózkondycyjnoszkoleniowyw berezie kartuskiej zapewniał różne rozrywki zwłaszcza opozycjidr „głowa" historia gospodarczamówiąc o dwudziestoleciu międzywojennym:tyle dobrego co zrobiły niemcy dla reklamy naszego państwa to doprawdy trudno przecenić zresztą polska miała w ogóle wianuszek sympatyków wokoło220dr „głowa" historia gospodarczadziś zajmiemy się sprawą która zastanawiała pewnie państwa od wczesnego dzieciństwa a mianowicie: uwłaszczeniem chłopów w xix wiekudr „głowa" historia gospodarczabank polski (z xviii w) to był taki przekręt że nawet dzisiejsza agencja własności rolnej skarbu państwa nie zdoła tego przebićorganizacja i zarządzanie z dr kto nie jest tak jak w ciemnej uliczce gdy idą młodzi krzepcy i jak zwykle spragnieni i napotykają ruchomą kasę
się burdel czas między dwoma zenitami podzielił jakiś kretyn na 24 nazwał godziną a to podzielił na 60 minut no i to jeszcze na 60 sekund a drugi kompletny kretyn postanowił zmierzyć czas obiegu wokół słońca i wyraził go w dobach które nijak się do tego nie mają i tak dalej sobie tam dzielili i nazywali przedłużali i skracaliobliczenia w chemii nieorganicznejczy ktoś z państwa ma chęć przyjść do tablicy i rozwiązać to zadanie? nie? a to nawet dobrze się składa bo już myślałem że dojdzie do zderzeń ludzi wybiegających z poszczególnych rzędówjasiu stasiu:proszę państwa nie ma się co oszukiwać życie wieczne to wegetacja201analiza matematyczna 2 z dr к spóźnił się na wykład i mówi:później
potakują prowadząca:jasne jak słońce w nocy wszyscy nadal potakują + ćwiczenia z anatomiiprzed i po zajęciach proszę dyżurnych o policzenie kości żeby nikt sobie nic nie wziął do domu na pamiątkę albo na zupęanatomiamedycyna sądowa to był naprawdę piękny okres w moich studiach studenci rzygali na równi z asystentamianatomiatu widzicie tzw mięsień dziewiczy może dlatego jest w zanikunestor wrocławskich chirurgów prof m czyta na wykładzie błędy studentów na kolokwium:„penis może mieć nawet do 30 m" no to ładnie czyli ja tu stoję i prowadzę wykład a mój mały kieruje ruchem na placu grunwaldzkim?anatomiaprofesor podając czaszkę trzymiesięcznego płodu:kto upuści i rozbije ma 12 miesięcy na oddanie nowej183łacinana początek kolokwium:dzisiaj piszecie ale oczywiście nie zaliczycie wykład:to już ostatni wykład z biologii zapewne jesteście szalenie zmartwieni z tego powodu wykład:dlatego radzę zacząć się uczyć do egzaminu co najmniej tydzień wcześniej a nie 24 godziny przed pomiędzy jednym piwkiem a drugimłacina„stoma" oznacza to samo co „cavum oris" (jama ustna) ale nie martwcie się ci ze stomatologii też tego nie wiedzą
wolny senny czkrwiek rozwiązujemy zadanie coś na~ nie idzie tu doktor wkracza do akcji zapisuje wszystk na tablicy siada na ławce i myśli po pięciu minutach patrzy na zegarek i mówi:o przepraszam państwa ale przysnęło mi się kt rozwiązał zadanie?do studenta który chciał odjeść od tablicy bez omówienia tego co na niej napisał:chwila a teraz posłuchamy sobie ścieżki dźwięko wejegzamin z etykikrótkie pytanie zwięzła odpowiedź a po niej dłuu uuga cisza aż wreszcie egzaminator:yyyymoże pani powtórzyć? bo jakoś przysnąłe" na momentdrm:dlaczego ta faza nazywa się premodernistyczna? no zapytajcie mnie państwo
firma intel jeszcze istnieje czy koniec wykładu czuć w nogach oraz czy mniejsze jest lepsze na politechnice śląskiejwykład pdp tzw zbiorniczki wykład trwa w najlepsze po czym prof:na laboratorium będą państwo obcować z bakteriami różne procesy sami państwo wiedzą może i fermentacja destylacja chociaż to jest przez prawo zabronione państwo ma monopol tylko no ale wiecie może i będziemrs longfmger ćwiczenia z delphi:czy ktoś pamięta jak się rysowało elipsę w turbo pascalu?ktoś się tam zgłosił a doktor na to:to nie będzie mu to potrzebne bo w delphi rysuje się zupełnie inaczej116inżynieria materiałowaodbywa się badanie twardości kawałka metalu poprzez odciśnięcie w nim kulki a następnie dokładne zmierzenia średnicy pod mikroskopem kolega dostał ów kawałeczek metalu wykonał odcisk i włożył pod mikroskop zapomniał jednak że na tym kawałku swoje ćwiczenia przeprowadzało pewnie z pół politechniki więc oznajmia prowadzącemu:przepraszam bardzo ale ja nie wiem która dziura na to magister:no wie pan ja za panem nie chodzę ale niech pan spróbuje w tę bezpiecznądr grażyna k matematykapani doktor pisze na tablicy: з л з = 9student:pani doktor to chyba 27 będzieale to tak w przybliżeniu
komunikacja między studentami przebiega bardzo dobrze zaoczni popełnili dokładnie te same błędy co wydr inż a żołnierekw trakcie ćwiczeń dzwoni czyjaś komórkastudent:mogę wyjść? dr:tak a kto dzwoni? student:żona dr:skąd wiedziała gdzie jestem?dr inż a żołnierek:panie dawid pan zrozumiał? takto wytłumaczy pan reszcieistotny parametrdoktor omawiał przykładowy projekt systemu oceny mieszkania
może parę cytatów rzuci światło na tę kwestiętechniczne systemy zabezpieczeń wykład:centralka alarmowa to w rzeczywistości komputer który myśli szybciej niż całe towarzystwo na tej auli co z tego skoro nie potrafi węża z wodą pociągnąć dlatego w zasadzie tylko do tego jesteście potrzebnitechniczne systemy zabezpieczeń wykład:kiedyś moi panowie oficer to była persona a dzisiaj? ani mi się nie chce patrzeć na zebrane w tej auli twarze ani nawet w lustro nie patrzę z zachwytemratownictwo chemicznei kiedy już kompletnie nie macie pojęcia co to za substancja zasypcie ją podchlorynem sodu będzie się utleniać a ludzie zobaczą że coś zrobiliście a nawet jak na drugi dzień znowu wezwą straż pożarną to już nie będzie na
zaczniemy wcześniej skończymy mgr в wf (siłownia):będziemy ćwiczyć tylko mięśnie kulturystyczne inne możecie sobie sami ćwiczyć w domu pewnie myślicie że wszystkie są kulturystyczne? a taki np mięsień podnośnik jąder jego da się wyćwiczyć tylko w jeden sposób dwie miski jedna z gorącą wodą druga z lodowatą i na przemian wkładacie do zimnej: podnoszą się do gorącej: opadają doktor rz:i trzeba cztery takie działki aby była setka niektórzy wiedzą jak to mało:)prof p z fizyki:to jest klarowna definicja tak jak kobieta to nie jest mężczyzna a mężczyzna to już wiadomo co to jestmateriałoznawstwo z dr p:panie zamiast mówić: „poszło mi oczko w rajstopach" powinny mówić: „tworzywo polimerowe ulokowane w moich rajstopach uległo dekohezji" tak lepiej brzmiprof p z fizyki:proszę pani zero to nie jest nic nic
dom jest publiczny to jest w nim burdel i z finansami jest dokładnie tak samoakademia pedagogiczna w krakowiewchodzi dr p do sali wykładowej i pierwsze co robi to sprawdza czy mikrofon działa mówiąc:zdrowaś zdrowaś no działa u mnie w parafii ksiądz tak zawsze robiakademia pedagogiczna w krakowiewykład z polityki regionalnej dr opowiada o strefach przygranicznych co to się dzieje w województwie lubuskim że najwięcej burdeli itpjak by ktoś nie miał co robić po studiach to zachęcam do zajęcia się tą dziedziną życia tfu oczywiście chodziło mi o badanie pogranicza302akademia muzyczna w warszawieprofesor zwykł był po wyłożeniu tematu mawiać:
waszej zmianiepłk edward absolwent sprzed lat:kiedyś chłopaki to w tej szkole był taki komendant który dbał o studentów jak tatuś sam do ormo należał więc mogliśmy na wszystkich rozróbach walić milicjantów po mordzie a on i tak potem to załatwił270matematykajakieś zadania rozwiązujemy dr s do jednego ze studentów męczących się przy tablicy:co pan tak cicho mamroczesz panie podchorąży? pan masz być oficerem trzeba się nauczyć głośno mówić żeby czasem swojej kompanii posłać jakiegoś jobatrzytygodniowe praktyki na poligonie po zakończeniu turnusu pakujemy się do autokaru i wracamy na uczelnię jeden z wykładowców:panowie podchorążowie wracamy do miasta mam nadzieję że nie wydziczeliście całkiem w tym lesie kiedy wjedziemy proszę nie szczekać na tramwajeteoria rozwoju pożaru wykład prof w na swoim wykładzie nieco zboczył w kierunku porównywania innych szkół wyższych:często zdarza się że tego samego różnie uczą na różnych
panowie zrozumieli?po czym spoglądał na kobiecą część populacji mojej grupy:a panie zapisały?wyższa szkoła bankowości i finansów w katowicachprzepraszam że przedstawiłem wam to na tak debilnym przykładzie szewca ale czegóż innego można się po mnie spodziewaćwyższa szkoła humanistycznoekonomiczna w łodzimgr w (postrach i linuksożerca)[mgr w] linux jako system operacyjny jest
wykładprzepraszam państwa za spóźnienie nawiasem mówiąc myślałam że na sali będzie ze dwóch trzech studentów a reszta roztropnie da nogę no ale jak już jesteście to trudno w końcu to nie starsze rocznikićwiczenia z anatomii prowadząca:ściana boczna jamy nosowej jest najbardziej skomplikowanapo sekundzie z dzikim uśmiechem na twarzy:dlatego najczęściej pytam właśnie z niej184anatomiapoza tym życzę wam szampańskiego sylwestra ale nie aż tak by potem pięć dni spać bo po świętach kolokwiumanatomiakumpel odpowiada no i nie może wybrnąć z nerwów czuciowych języka (czuciowe i smakowe) na co pytająca:musi pan pamiętać o smakowych przecież tylko językiem pan wyczuje że ogórek jest kwaśny jak pan na nim usiądzie
to jest pół litra na dwóch202materiałoznawstwo z dr p:zamiast mówić że ktoś raz jest kretynem a raz kochany możemy powiedzieć: poziom fluktuacji ulega zmianommechanika z mgr fpo rozwiązaniu przykładowego zadania na tablicy:teraz możemy przejść do fazy mazania tablicy żeby państwo mogli się wykazaćprof p fizyka o swojej żonie:to typowa chemica pełna kwasu bez zasad i rozkłada się w każdej temperaturzedr bigłyk chemia wody:pan to orłem nie jest raczej takie ptactwo wodne z pana203materiałoznawstwo z dr p: książka ta jest raczej trudno dostępna bo we wroc ławiu są dwa egzemplarze oba u mniespawalnictwo z dr dw każdej pozycji da się spawać śmiech na salimówię o ułożeniu elementów a nie spawaczamechanika z mgr f mgr f rozwiązuje na tablicy kratownicę (dużo prętów i punktów)który punkt daje nam najwięcej sił? oczywiście zna ny punkt gmateriałoznawstwo z dr pwykład wstępny omówienie warunków współpracyu mnie na wykładzie można jeść pić ale nie piwo bo bywam zazdrosny dr choroś coś o multimediach nudypierwszy dzień wiosny pierwsze zajęcia rano
ćwiczenia paćwiczenia trwają doktor rozwiązuje zadanie tłumaczy tłumaczy drugi sposób tłumaczy tłumaczy po czym:to jest takie zadanie w którym żeby cokolwiek było dobrze wszystko musi być dobrzewykład pdp tzw zbiorniczki profesor tłumaczy coś o zbiornikach przepływie itp po czym:żeby państwu uzmysłowić to jest tak: jak bierzemy pół litra wychylamy kielona i nie ma prawa się nic stać117matematyka wykład u dr stanisława k:czy ktoś z państwa próbował całkować bez parametru „k"?na sali cisza doktor zrobił dziwną minę i napisał na tablicy „całkowanie" i skreślił „k"mgr cz grafika
zapomogowopożyczkową że później się niby zaczynają negocjacjeorganizacja i zarządzanie z dr kz pewnością oglądaliście państwo nieraz obrady naszego sejmu i widzieliście jak posłowie uchwalają ustawy w pijanym widzie zależnie od tego
to już tego pan nie poczujeanatomianie będę wam mówić co to jest istota biała w końcu zdaliście egzamin wstępny a tam pytania są takie że mózg się ścinapierwsza pomoc krwawienia tętnicze i żylnew pewnych przypadkach takiego ucisku nie da się zastosować na
czterech zdaniach powiedzieć wszystko co trzeba na temat schopenhauera:zdania te brzmiały tak: był dziwakiem nienawidził kobiet i filozofii bał się otrucia i nie brał do ręki brzytwy urodził się w gdańsku145dr m o okresie pozytywizmu w literaturze polskiej:tam było napisane: „najlepiej spożyć przed 1885" potem jest już nieświeże i się nieświeżo artystom odbijadr m wykład na temat młodej polski ramy czasowe:młoda polska to taka piękna epoka która na początku i na końcu ma trupa czyż to nie urocze? jeszcze piękniej by było jakby w środku też był trup ale jest ślub niestety na szczęściewykład dr m:a teraz pokażę państwu jak wyglądał bunt modernistycznydr pochyla się do nas z katedry i mówi:wy głąby jedne wy trąby jerychońskie nieuki paskudnepo sali przeszedł tłumiony śmiech dr wyprostował się z tryumfalną miną i kontynuuje:i tak właśnie wyglądał bunt modernistyczny oni się zachowywali zupełnie jak wy zamiast zaprotestować: „jak to my młodzi ambitni
czyje imieniny były wczorajprawo administracyjne z dr l mówi o jednym z profesorów prawa administracyjnego:prof k jest już w takim wieku że zajmuje się zagadnieniami ze stratosfery prawa administracyjnego po przeczytaniu jego ostatniej książki mogę powiedzieć że wiem czego nie rozumiem221poprawka z prawoznawstwa u dr k do ściągających:proszę państwa bądźmy szczerzy każdy kto się na tym przedmiocie zna zdał w pierwszym terminie i tutaj go nie ma poza mną nie możecie ufać nikomu bo możecie się przejechaćderzkona ostatnich zajęciach derzko wypowiadał się na temat godzin rektorskich (związanych z mszą za papieża):a jak państwo następnym razem znów będą całą grupą uciekać z zajęć to proszę wstąpić do mojego pokoju i powiedzieć koledze on do mnie ma numer zadzwoni i ja też w domu zostanęochrona środowiska z prof dr hab janem boć ostatnio najpopularniejszym dowcipem na roku było pytanie ww
przykład na szyi bo potem zapytają nas czemu powiesiliśmy pacjenta w karetce+nestor wrocławskich chirurgówlata sześćdziesiąte xx wieku partia profesorowi podesłała „swojego" asystenta a że profesor m nie bardzo lubił partię więc starał się go pozbyć pewnego dnia z toalety dochodzi krzyk na cały budynek:n papieru nie ma w kiblu na chj mi taki asystent jak papieru nie ma w kiblu?185historia medycyny homeopatianasza pani profesor jest zawziętym wrogiem homeopatii oraz wszelkich
złożoność czasową283analiza z prof mbardzo przepraszam jeśli ktoś z państwa już to zna rozwiązywanie krzyżówek lub granie w szachy jest jak najbardziej dozwolonelogika z prof unastawiał na tablicy dużo śmiesznych znaczków na sali konsternacja nikt nic nie kapuje a profesor na to:po tym szumie wnioskuję że to co mówię jest tak jasne że państwo się nudzicie więc ja chyba powinienem przyspieszyć?analiza z prof mzapomniałem która to miała być potęga w tym wzorze mam nadzieję że państwo nie uważają mnie za takiego kujona żebym to pamiętałlogika z
sieci student pyta:może pan mniej więcej powiedzieć co będzie na kolokwium?dr grzybowski:oczywiście ja dam wam coś do zrobienia no a wy będziecie musieli to zrobićdr szalbierz ekonomia:kto poda przykład produktów homogenicznych? ktoś (z nadzieją w głosie):serek homogenizowany?mgr x pytając dłuższy czas jednego ze studentów który nic nie umie:panie y czy na podstawie artykułu 24 kpa mogę wstawić panu banie?pany:no nie wiem mgrx:no widzi pan nic pan nie umie a nieznajomość przepisów prawa nie jest usprawiedliwieniem proszę siadać bania163prawo konstytucyjne egzamindzisiaj na egzaminie z prawa konstytucyjnego dr j repel:przynajmniej połowę osób widzę tutaj po raz pierwszy mam się przedstawić?łódźpolitechnika łódzkapamiętacie kawał o pijanym facecie który w tramwaju pytał gdzie jest i gdy w odpowiedzi usłyszał że w łodzi to powiedział: „to to ja wiem ale na jakim oceanie?" witamy w łodzi konkretnie na wodach polibudy łódzkiej gdzie dowiemy się jak można zróżniczkować babcię czy też co ma wspólnego wódka z całkamitelekomunikacja ftimsegzamin pani profesor lubi mieć napisane słowo w słowo dokładnie tak jak podawała na wykładach więc wszyscy rżną ze ściąg w
uczelniach wynika to przede wszystkim ze specyfiki danej uczelni podczas gdy na akademii muzycznej uczą studentów subtelnych różnic między skrzypcami a fortepianem dla studenta sgsp wystarczy informacja że podstawowa różnica to taka że fortepian dłużej się paliakademia z jakieś ważnej okazji dziekan w czasie przemówienia:będziemy równać poziomem do najlepszych uczelni w kraju ale i wy musicie pokazać na co was stać nie tak jak na ostatnich juwenaliach kiedy nie potrafiliście wygrać w kosza nawet z braciszkami z atk271pułkownik doktor największy elegant:panowie podchorążowie mundur zobowiązuje dlaczego niektórym nie chce się guzików pozapinać? jak chcecie
dwóch kolegów przebranych w togi obowiązkowe zakrzaczenie laurowe (z braku powyższego zastąpione zerwaną z okolicznego gmachu winoroślą) na skroniach gliniane miseczki z kiściami winogron siedzą grzecznie wśród tłumu normalnych nudnych studentów udając rzy mian na wakacjach zdyszany dr choroś wpada do salki przekrwione gały pot na twarzy słowem: syndrom dnia poprzedniego w pełnej krasie podlany niedospaniem zaczyna zduszonym głosem zajęcia podnosi wzrok roz204gląda się ożywia potrząsa głową i kontynuuje wykład po chwili jego wzrok wraca w wiadomy punkt na sali a wyraz twarzy staje się jakby coraz bardziej zaniepokojony
prosty jak konstrukcja cepa[student 1] a co to jest cep?[student 2] coś takiego do zboża[student 3] no tak ale jaka jest jego konstrukcja?[mgr w] są różne definicje na przykład taka że cep składa się z przedcezapia zacepia i śródcepia mówiłem że linux jest prosty ale wiecie są definicje trudniejsze dużo trudniejsze na przykład taka że cep składa się z manipulatora drewnianego i ubijacza obrotowego i cokolwiek to znaczy ja wolę konstrukcję linuxa według tej pierwszej definicji i wam też tak zalecam303wyższa szkoła informatyki i zarządzania w rzeszowiepanowie oczywiście wiedzą co to jest iloczyn kartezjański? jak nie to przypominam jak w „beverly hills 90210" każdy z każdymotóż proszę państwa komputer to młodszy brat sieczkarni jest motor który podaje te dane czy też słomę i są te ostrza czyli jednostka przetwarzająca danepapieski wydział teologiczny w warszawiepat teologia moralna z księdzem profesorem chprof ch (flegmatyk z niesamowitym poczuciem humoru i
inżynierska magister zapowiada kolokwium:będą cztery rysunki do zrobienia w czasie 45 minutna to kolega:panie magistrze może tak poszlibyśmy na jakość a nie na ilość?odpowiedź magistra:ale ja nie jestem pańską dziewczyną żeby pan tak do mnie mówiłdr s na ćwiczeniach z analizy matematycznej do kogoś bardzo męczącego się przy tablicy:pan to niech już sobie pieniążki na mundur odkładadoc reginald k:odróżnienie voltów od watów przekracza możliwości przeciętnego inteligenta z telewizjidr m sieci komputerowe:patrzy się pan tak na mnie gdyby to była inna epoka to pomyślałbym że jest pan ze służb bezpieczeństwa118podstawy automatyki ćwiczenia świeżo narysowany wykres na tablicy prowadzący tłumaczy ciszakumpel zadaje
chodzić jak ostatnie sieroty to zapraszam na uniwersytet warszawski ale tam byście nie pociągnęli długo bo tam się uczyć trzeba a nie to co tu proszę więc docenić te luzy tutaj i pozapinać guzikidr s pożyczony z uniwerku warszawskiego:witam panów na dzisiejszym wykładzie jak miło tu znowu prowadzić zajęcia tam na uniwerku trzeba się cały czas kontrolować bo kobiety a dopiero tutaj można się kwa normalnie
doskonałym refleksem jeśli chodzi o żarty) mówi baaaaaardzo poooowwwooollliii:na następnym wykładzie będziemy mówili o pornografii taaaaak pornografiistudent (żartem):to co księże profesorze może będą jakieś filmy zdjęcia?prof ch (baaaaaardzo poooowwwooollliii):taaaaak? to niech pan się umyje a ja przyniosę aparat304medycy z katowic warszawy i lublinaswego czas dużo było słychać o lekarzach że strajkują że wyjeżdżają ja to strajk zacząłbym na studiach gdyby mi takie rzeczy opowiadali jak tym medykom o swoim fachu opowiedzą przyszli lekarze z warszawy katowic i lublina dowiecie się co mają przykazania do nerwów jaka z natury jest kobieta oraz co może chrzęścić w ząbkach305akademia medyczna w katowicachzakazy dr w: odwrotna transkryptaza to taki typowy robotnik co zrobi to spieprzyzaliczenie z patomorfy z nowotworów dr pączek:i gdzie jeszcze może być ten nowotwór? student:obiły mi się o uszy narządy płciowe gdy pączek i cała reszta studentów zwijała się ze śmie chu dodał:no ale nie mojekrótkie i bolesne podsumowanie 2na ćwiczeniach z histologii oglądamy spokojnie pre paraty z układu płciowego męskiego i co jakiś czas padają
niepewnym głosem podejmuje znów epicką opowieść o skanerach bębnowych nerwowo marszczy br^i> znów zerka ukradkiem w końcu ja mówię:panie doktorze my ich też widzimy oni tam naprawdę sąps zemścił się na obronie wpisyopuściłem ongiś termin wpisu oceny do indeks11 u jednego z prowadzących (wyższy rangą) i chciałem się z nim dogadać w sprawie terminu zapuściłem sondę u kumpli i wywiedziałem się kiedy jest taki termin możliwy dowiedziałem się przy okazji że prowadzący będzie w cчёи tygodnia kilkukrotnie wyjeżdżał na cały dzień pzwonię do niego w piątekdzień dobry jestem studentem u pana na xx^moje nazwisko yyy nr indeksu ### z przyczyn пieгз1e™ycп ode mnie nie mogłem wziąć od pana wpisu w normalnym terminie czy moglibyśmy ustalić termin kiedy пi°8^yт do pana przyjść po wpis?oczywiście może w poniedziałek o 1000? ja przez chwilę jestem cicho w końcu mówię:w poniedziałek podobno pan wyjeżdża do gdańskahmm faktycznie to może w czwartek?w czwartek też podobno pan wyjeżdżafaktycznie faktycznie no to piątekw piątek jeszcze pan nie wróciten poirytowany i odrobinę rozdrażniony:no
profesora na egzaminie:jaki ptak jest najbardziej chroniony w polsce?boćjan (zwróćcie uwagę na nazwisko profesora)dr stasia mwszyscy siedzimy w sali kobiety prowadzącej zajęcia nie ma prawie godzinę nagle uchylają się drzwi i pojawia się jej głowa:cześć a co wy tak siedzicie? my:czekamy na panią doktor ona:na mnie? niemożliwe i poszła222ukraiński z dr p studentka:a czy to wypracowanie jest na ocenę? doktor:nie na orzeszkipoznańakademia ekonomiczna w poznaniudziś akademia ekonomiczna w poznaniu co nam zwykłym ludziom ekonomiści mogą doradzić?
pytanie:to jak ta faza się zachowuje? odpowiedź:nie wiem jak w pana przypadku bo pan jest w fazie przesunięty w bokpodstawy automatyki ćwiczeniaprowadzący liczy zadanie masa szlaczków na tablicy kresek linii równoległych itd itp nakreślone nieźle w końcuprowadzący:widzicie to? sala: (echo i krzywe miny)
mam147ipolitechnika lubelskatym razem wykładowcy z politechniki lubelskiej po wiedzą nam z czym mieszać wodę jak magister może rozdziewiczać oraz dlaczego dystrybuanta nazywa się dystrybuantąustny egzamin z matmy z dr rddlaczego dystrybuanta nazywa się „dystrybuanta" a nie „dystrybuant"?yy nie wiemprzez szacunek dla płci pięknejklimatyzacja z dr sfacet który prowadził wykłady był 100% męskim szowinistą sytuacja wygląda mniej więcej tak: godzi na 7:30 czekamy pod salą jako że to polibuda i wydział budowlany to kobiet było tak 10% (u mnie w grupie były trzy na 30 osób) no i się zdarzyło że owe kobitki czekały również prowadzący chwilkę się spóźnia
prof uprof u przychodzi chory i na wstępie oświadcza że nie wie czy zdoła wygłosić cały wykład zanim mu gardło wysiądziestudentka:to musi pan szybko mówić prof u:pomysł jest niezły ale wtedy państwo musieliby szybko myślećprzy następnej okazji:to nie moja wina że połowa studentów jest impregnowana intelektualnie284logika z prof ujak z kontekstu nie wynika co mam na myśli to co robi student????student się pyta student się nie boi nawet jak student gada głupoty to ja i tak nie zdołam zapamiętać nazwiska■ prof c przy ogłaszaniu wyników kolokwium poprawkowego:proszę państwa niestety wszyscy nie zdali przepraszam to znaczy nie wszyscy zdali285teoria mnogości z dr l student:a czy w ogóle mają sens zbiory o mocy pomiędzy alef 0 i continuum?dr l po chwili milczenia:nie naszą rzeczą jest rozpatrywać sensprawo międzynarodoweomówienie porównawcze sytuacji
kończących wydział mechaniczny:popatrzcie sobie w lewo potem w prawo tych kolegów za pięć lat tu nie zobaczyciefakultet z zanieczyszczeń żywności pod koniec straszliwie nudnego wykładu prof k informuje nas o swoim wyjeździe na konferencję:jeśli nie wrócę w następny czwartek a na pewno nie wrócę to wykład się nie odbędziematematyka dyskretna z dr rto równanie to czysta przyjemność połączona z perwersją inżynieria materiałowa na ifewykład z inżynierii materiałowej prowadzony w
wysławiaćstudenci sgsp gościnnie w wspswyższa szkoła pedagogiki specjalnej (w której generalnie studiowały same dziewczyny) zaproponowała nam zorganizowanie wspólnych zajęć z nauki tańca (bo u nas z kolei sami chłopcy) po pierwszych zajęciach instruktorka (która jak się dowiedzieliśmy wykładała na wsps wf) stwierdziła:wiecie co strażaki to już chyba wolę żebyście na
teksty typu: „kto ma przekrój przez nasieniowód?" albo „mam przekrój przez najądrze chce ktoś?" nagle jeden student (płci męskiej) rzuca dość głośno hasło: mam penisaa asystentka mu na to:no to wcześnie się pan zorientowałakademia medyczna w lubliniewykład z anatomii wykładowca rozpoczyna zdaniem:jak wszyscy dobrodzieje dobrze wiedzą kobieta z natury jest dziurawa306farmacja stosowanamgr z entuzjazmem podrzuca właśnie wykonane tabletki nad stołem tabletki roztrzaskują się grupa przygląda się
prowadzący:wy nie macie wyobraźni przestrzennej na płaszczyźniepodstawy automatyki ćwiczenia doktor prowadzi ćwiczenia wypisuje masę wzorków na tablicy po czym stwierdza:automatyk wprowadzający do układu opóźnienie działa jak sabotażysta a my takich na egzaminie będziemy tępićdr d analiza algorytmów:czy państwo szyfrują pocztę elektroniczną?badanie wzrokiem sali ale nikt się nie zgłaszaooo widzę że wszyscy bez zabezpieczenia119dr o elektrotechnikawykład niefortunnie usnęło się jednemu ze studentów z pierwszego rzędu więc usłużny kolega go budzi szturchając łokciemdr o:po jaką cholerę go pan budził? po cichu spał i nikomu nie przeszkadzał■prof zdzisław r wykład z elektroniki:ten egzamin nie jest trudny jeśli się do niego przygotujecie nie zmienia to jednak faktu że właśnie jesteśmy w trakcie ustalania piątego tejminudoc dr inż reginald k:czas który tutaj zmarnujemy nie będzie czasem zmarnowanympa ćwiczeniatona wzorów na tablicy brak czegokolwiek do ich wypełnienia i prowadzący rzecze:student z kalkulatorem jest groźniejszy niż c4 dlatego proszę nie wstawiać tu żadnych wartości i liczyć tego na kalkulatorze mnie wystarczy jak będą liczby wymierne i zmiennestachu łanowy matematykagdy student odpowiadając
to może powie mi pan kiedy będę na uczelni a nie podpuszcza mnie podchwytliwymi pytani^1™205analiza matematyczna u pani dr ljmieliśmy matmę na pierwszym roku z panią dr lj zawsze zabiegana zawsze się gdzieś spieszyła ale punktualna któregoś razu nie przyszła na wykład więc po 30 minutach całą grupą (60 osób) zmyliśmy się na następnych zajęciach z rozbrajającą szczerością tłumaczyła się:dostałam takie fajne nowe zadanka i tak się nad nimi zasiedziałam że mi się godziny pomieszały te zadanka będą na kolokwiuminżynieria chemiczna prof an rozdział substancji przykład:jeżeli chcemy rozdzielić panią ode mnie to szukamy różnicy na przykład pani umie pływać a ja nie to należy wrzucić nas do wody jedno utonie drugie wypłynieteoria informacji u dr gwidzę że jest u was dużo dziewczyn u mnie na roku były tylko dwie niemki widzieliście tę reklamę plusa? no to jedna była jak plus a druga jak heyahdr r religie i filozofie orientuna pierwszych
paramedycznych cudów na wykładzie opowiada (streszczenie):rektor w mińsku chciał założyć wydział nauk paramedycznych (rozmowa przy koniaku) więc postanowiłam go uświadomić czym jest homeopatia nalałam koniaku do jego szklanki przelałam go do swojej pięć razy wypłukałam szklankę rektora wodą następnie napełniłam go wodą i powiedziałam: „a teraz ma pan koniak homeopatyczny i niech mi pan spróbuje powiedzieć że upił się tak samo jak ja koniakiem tradycyjnym" biologia wykładyjakie tam są receptory to wam teraz nie powiem nie chcę was zniechęcić do medycyny dowiecie się na trzecim roku gdy już nie opłaca się zrezygnować rektor przy rozdaniu indeksów:gdy będą państwo podchodzić po indeks proszę zerknąć na tę piętnastowieczną księgę o anatomii niedawno jedną taką skradziono z jagiellonki+wykład z biologii:a teraz omówię doświadczenie mojego naukowego idola (chwila namysłu) zaraz tylko jak on się nazywał biologiatłumaczenie w wykonaniu biologa:bo tu jest to a tamto to tamto
defiladzie maszerowalitermodynamikaprof t wypożyczany z politechniki warszawskiej miał u nas gościnne występy na jednym semestrze twierdził że rozumie specyfikę naszej uczelni czego wyraz dał na egzaminie była akurat sesja letnia wszyscy dziobią na koszarach nagle alarm dla całego stanu szkoły gigantyczny pożar lasu wróciliśmy po trzydziestu godzinach272przez przypadek dwadzieścia minut przed godziną egzaminu setka nieprzytomnych wchodzi na aulę przedstawiciel tłumaczy co się wydarzyło a profesor na to:ja was rozumiem i idę na rękę zaczniemy egzamin dwie godziny późniejteoria rozwoju pożaru wykład:jest bardzo dużo materiału dlatego będę mówił szybko i bez przerw niestety nie ma tu czasu na rozpieszczanie ale po wykładzie będą ćwiczenia i wtedy asystentka was dopieściostatni wykład
zrezygnowana i senna mgr pyta radośnie:co powinniśmy zrobić aby tabletki nie rozpadały się tak łatwo?na to arek flegmatycznie i z zadumą:może niżej rzucać albo kocyk na stół położyćfarmakokinetykanasza „wybitna" koleżanka monisia opowiada o nerwach dr pyta:a jaki jest szósty nerw czaszkowy? (dla niezwiązanych z am nerw nazywa się odwodzący)monisia:ten no może jakaś podpowiedz? dr dobrotliwie:a szóste
zajęciach mówi do sali:proszę mi się dokładnie przyjrzeć dobrze bo większość z was i tak nie będzie chodzić na zajęcia a potem mnie szukacie ostatnio na korytarzu zatrzymał mnie jeden z moich studentów i pyta: „przepraszam ale nie wie pan gdzie ma gabinet dr r? taki niski grubawy i trochę łysy" ja mało z krzesła nie spadłem206teoria
dokładnie wytłumaczyć bo w polskim są tylko dwa: pieszo i na piechotęa z buta?chemia nieorganicznastudent to taka probówka wypełniona w 60% wodą w której zapierdzielają różne reakcje chemiczne223matematyka z prof marianemna egzamin macie do wyboru: albo zadania łatwe miłe i przyjemne albo zadania mniej łatwe miłe i przyjemne w tym pierwszym przypadku przychodzicie tylko z kartką i długopisem a w tym drugim to z czym chcecie i z kim
co nie?186anatomiapewien profesor notorycznie spóźnia się na zajęcia (raz nawet pół godziny) więc koledzy pytają go dlaczego się spóźnia na co on:proszę państwa nawet gdy mnie nie ma to tak jakbym tu była dla wszystkich studentów mamy radę pewnej pani profesor z am wrocław (notabene radzimy sobie ją tę radę wziąć do serca) która tak oto powiedziała na wykładzie z historii
nie to chciałem państwu pokazać(wytłumaczyć) drugi wykład z fizyki z dr zna pierwszym roku jeszcze wszyscy się nie znaliśmy bo to drugi tydzień studiów doktor w trakcie wyprowadzania jakiegoś wzoru nagle szum na auli doktor się odwraca i po chwili ciszy znowu wraca do wyprowadzeń za jakiś czas szum się podwaja doktor przerywa wyprowadzenie namierza kolesiapanie kwapisz ma pan szczęście że ja nie mam pamięci do nazwisk bo jakbym miał to by pan miał przerąbane na egzaminieszanowny dr g mechanika budowlidostając ostatni wpis z tego przedmiotu chciałem wykazać się lizusostwem i podziękowałem panu doktorowi za wspaniale prowadzone zajęcia (szkoda że ani razu na nich nie byłem) i dodałem że jest mi przykro że już nie będę miał z nim zajęć itd itp a pan doktor na to:ano szkoda szkoda trzeba było wcześniej powiedzieć to bym panu załatwił dodatkowo roczek mechaniki ekstra149matematykanie za bardzo poszedł mi egzamin więc doktor mnie podsumował:czy pan denaturat
może mieć swój adres ip233ćwiczenia z makroekonomiizajęcia prowadził fajny młody gościu który nie miał ambicji pokazywać kto tu rządzi tylko chciał puścić wszystkich na egzamin pierwszy termin mimo łatwych pytań część osób oblała więc umówiliśmy się na poprawkę siadamy w sali wyciągamy kartki a facet rzuca tekstem:proszę schować wszystkie kartki bo będzie test wyboru tak lub nie ponieważ nie chce mi się więcej tu przychodzić to od razu powiem że większość jest nanie
podał zły wynik staszek nigdy się nie wkurzał jedynie ze stoickim spokojem odpowiadał:to co pan podał to jest przybliżony wynik a teraz dokładnie?120dr sz matematykadoktor na wykładzie o jakimś twierdzeniu:proszę państwa ja tego nie pamiętampo czym zapisuje trzy tablice jakimiś porąbanymi całkami i dodaje:ale państwo to pamiętać musząprof endrju z fizyka:więc to jest trywialne rozwiązanie tego banalnego problemumaszynoznawstwo laborka „maszyny do wtrysku tworzyw sztucznych" magister:kto następny? jakaś pani ma ochotę na wtrysk? (śmiech w tle)magister:nie rozumiem państwa reakcji (z próbą ukrycia śmiechu)fizyka ćwiczeniawykładowca a la macgyver terroryzował ludzi z zadań wziął do tablicy
13:00:i tyle wiedzy na dziś teraz kolacja i do łóżeczka każdy do swojego bo jutro od rana znowu trzeba służyć ojczyźnieratownictwo chemiczne egzaminpanowie co wy tak blisko siebie siedzicie? a w zasadzie nieważna płeć ważne uczuciepłk z stara gwardia strażacka:panowie po to studiujecie tu tyle lat żeby zdobyć gwiazdki oficerskie a wiecie dlaczego gwiazdki na pagonie na mundurze strażackim nie są metalowe jak na wojskowym tylko haftowane? żeby dziewczyna jak kładzie nogi nie podarła rajstopsłużba wewnętrznaa słyszeliście że za mundurem panny sznurem? a tu połowa nawet krawatu nie potrafi zawiązać z takim węzłem to się można powiesić a nie panienki na mundur wyrywać273ratownictwo medyczne w sgsppani kpt dr m lekarka
chronicznie spóźniają się na zajęcia z powodu zawsze przedłużającego się wykładu na temat praw czło wieka u prof k reakcja mgr:niech państwo wstaną i powiedzą profesorowi k że muszą już wyjść wtedy się dopiero przekonamy ile są warte prawa człowiekaprawo międzynarodowe z mgr k kolokwium się zbliża a pan mgr postanawia że będzie delikatny i nie powie tego wprostnapiszą mi państwo za jakiś czas pracę semestralnąa poda pan magister tematy? tematy? no pewnie: „prawo międzynarodowe pub liczne „the best of"286prawo międzynarodowesiedzimy na ćwiczeniach mgr k opowiada nam w charakterze dygresji o tym jak to w niemczech jeden facet umówił się z innym
LUDZIE ZRÓBCIE COŚ
obwodów vel drutylaborka z drutów prowadzi dr ld w połowie zajęć wpada kolega prowadzącego dr aj i pyta czy ma wolny oscyloskop dr ld rozgląda się po sali podchodzi do jednej grupy zadaje im pytanie niestety biedni studenci nie znają odpowiedzi na to dr ld uznaje że są nieprzygotowani do zajęć wywala ich z sali po czym z uśmiechem zwraca się do dr aj:oto twój wolny oscyloskopmikroekonomia u dr witekgościu jak zwykle zanudza gadając nie na temat w końcu narysował piramidę potrzeb i zaczyna ją omawiać chwila zamyślenia i wypala tekst:a czy wiecie państwo że bezdomni nie mają lodówek?informatyka u mgr hco potrzeba żeby komputer działał? odpowiedź z sali:prąd mgr h:część osób od was to jak widzę pogromcy audiotele takie rzeczy wiedząinżynieria metali
przykazanie to jakie? monisia:nie cudzołóż dr:to proszę teraz skojarzyć monisia:językowogardłowywykład z botanikiprofesor kończąc wykład o porostach:i wniosek z tego kochani że nie ma życia bez współżycia307wykład z botanikiprof opowiada obrazowo jak to muchy zapładniają kwiat figi mówi o jajeczkach i wijących się larwach większość studentów ma już miny mocno zniesmaczone kiedy padają słowa:i kiedy jecie figi i coś wam chrzęści w ząbkach tu zawiesił głos wiele osób już zzieleniało na twarzya prof kończy zdanie radośnie:to są to pesteczkimedycyna katastrofkoleżanka biedzi się ze sprzączką zakładając koledze uprzęż usztywniającą kręgosłup nie
chcecie tylko po co? nawet ja tych zadań nie będę umiał rozwiązaćmatematyka z prof marianemstudenci przejechali się na poprzednim egzaminie bo zadania były łatwe a nie: bardzo łatwematematyka z prof marianem wykład o macierzach:na przykład macierz dziesiątego stopnia jest świetnym przykładem na egzamin można podyktować zadanie wyjść wrócić po godzinie i w międzyczasie wpisać już oceny
dr „ciomplak" przy sprawdzaniu:czy pana program dobrze działa? student:tak > drc:jest pan pewien? student:nooooo drc:a podłączyłby się pan pod kroplówkę obsługiwanąprzez ten program?mechanika teoretyczna z dr k będąc przy temacie ruchu wirowego wykładowca rzucił:czyja u was puszczałem już bąka?rysunek techniczny z dr aleksandrem b przy omawianiu kół zębatych:człowiek zużywa w ciągu życia średnio od czterech do pięciu zegarków234geometria wykreślna ćwiczenia z mgr miyagi przy oznaczaniu punktów na rzutach na sali sami faceci:z przodu c z tyłu d jak w życiu panowiepodstawy automatyki ćwiczenia doktor do studenta:ile jest grzechów głównych?siedemno to niech pan powie jaki jest pierwszyhmm no chrzest?teoretyczne podstawy informatyki z dr wrachunek lambda to bardzo ciekawa rzecz jest stosowany do no właściwie poza programem tego przedmiotu to chyba nie ma zastosowańdr s sieci komputerowew systemie adresacji ipv6 przypada 16 tysięcy adresów na metr kwadratowy ja nawet żonie założyłem
która miała pod opieką medyczną wszystkich studentów naszej uczelni największe brawa dostała na jednym z wykładów za tekst:ja wiem jak ciężko jest czasami po akcji ale zawsze możecie przyjść do mnie ja jeszcze żadnemu strażakowi nie odmówiłamdo 1997 roku sgsp była uczelnią wyłącznie męską fakt ten w ostatnim roku przed przejściem na emeryturę tak skwitował jeden z wieloletnich wykładowców:szkoda że u nas dziewczyn nie ma możecie wierzyć lub nie ale większość z nich wie dużo lepiej
kowalskiej profesor:powodzenia wykład z matematyki z dr ropowiadając o kombinacjach dr r nie omieszkał wspomnieć o pokerze:wtedy mówimy że gracz uzyskał tak zwanego fula asów na dziesiątkach chciałem użyć królów i dam ale to by brzydko brzmiało matematyka i z dr lotrzymaliśmy takie równanie prawda? teraz pytanie czy to będzie cud gospodarczy? co można zrobić z tym równaniem żeby udało się kupić za to węgiel?matematyka dyskretna z dr r podczas wykładu o wyprowadzaniu dowodów wprost i nie wprost:ludzie są na ogół leniwi studenci niby są ludźmi ale studenci nie podlegają temu prawu studenci są zawsze leniwi matematyka 1 z dr ldr l lubi nam czasem niektóre rzeczy obrazować w jasny przyziemny sposób166kiedyś na dyskotekach to nie było takiego trzęsawiska jak teraz kiedyś dziadek szedł tylko z babcią i ją różniczkował jeśli brał ze sobą też sąsiadkę to najpierw różniczkował babcię a potem dopiero sąsiadkę tak samo babciamatematyka z dr rchińczyków jest tyle co liczb naturalnychdr r
bardzo jej to wychodzi i prowadzący zniecierpliwiony mówi:no niech mu pani obciągnie porządnie grupa leży prowadzący zajęcia mocno zdziwiony:nie rozumiem państwa reakcji przecież jak pani mu tego porządnie nie obciągnie to nie będzie dobrze usztywnionyakademia medyczna w warszawiemikrobiologia z prof o profesor do studenta:panie kolego zjada pan parówkę a zatem wprowadza pan do organizmu obce białko to jak to się dzieje że organizm nie wytwarza przeciwko temu obcemu białku przeciwciał?student:trzeba by tę parówkę podać dożylnie panie profesorze308anatomiakolos z anatomii zakresem obejmował układ moczo wopłciowy asystent zadaje pytanie studentce:jak są unerwione wargi sromowe większe? studentka nie bardzo wie ale nieśmiało zaczyna mówić:autonomicznie czuciowo i ruchowo asystent zaciekawiony:tak?
medycyny:proszę państwa ja już wiele lat pracuję w zawodzie i jedną rzecz zauważyłam student który uczy się wszystkiego na pewno mądry nie będzieakademia medyczna we wrocławiuoto dawka żartów z akademii medycznej we wrocławiu tym razem dowiemy się dlaczego medycy nie kręcą filmów jak przywrócić wątrobie młodość oraz z czym wykładowcy kojarzą się juwenaliafizjologiano te wzory trzeba wykuć na pamięć czyli wiadomo napisać ściągębiofizykaistnieje wiele metod pomiaru zakresu błędu w wynikach my będziemy używać najlepszej tzn „na oko"187zaliczenia warunkowe rozmówka przed zaliczeniem:jak było na praktykach?fajnie wziąłem już dwie łapówkianatomia prowadząca:taka śliczna pogoda za oknem aż się kochać chceśmiech wśród ludzi prowadząca:ale to nie dla was wy możecie co najwyżej zamknąć okno zaciągnąć zasłonkę włączyć lampkę i się uczyćanatomia pierwsze zajęcia nowego semestru prof 1:a ty co? już pierwszego dnia ich pytasz? prof 2:a co? chcę ich trochę postraszyć prof 1 (głośno):to jest mobbingfizjologiadzisiaj będziemy się
to jakis bot jest?
drobniutką blondyneczkę która jak zresztą wszyscy nic nie umiała biedna stoi przy tej tablicy prof łazi po sali cisza grobowa w końcu wypalił ni stąd ni zowąd:proszę pana dlaczego pan nic nie umiemgr stanisław ł:niech pan powie byle co byle dobrzenie wiemprawidłowa odpowiedź121stachu łanowy matematykadziewczyna biedzi się przy
z dr rhpierwsze spotkanie na pierwszym wykładzie wykładowca (legenda polibudy wrocławskiej) do studentów:krążą tu o mnie po politechnice jakieś pogłoski jakobym był świnią i ja w tym miejscu muszę panom wyraźnie powiedzieć (długie wymowne milczenie) że jest to prawda207materiałoznawstwo z dr popowiada nam różne ciekawe historie z czasów powstawania politechniki wrocławskiej mówi o jednym z profesorów (czy doktorów):on miał taki charakter jak swoją specjalność materiały wybuchowelaborka z technologii betonów z dr kpierwsze zajęcia w semestrze demonstracja urządzeń w laboratorium kolejne urządzenie to wibrator do betonu i dr k mówi:nie bawimy się wibratorem tylko studenci zaoczni mogą to robić w końcu płacą za tę przyjemnośćmateriałoznawstwo z dr pdoktor czytał nam fragment książki (trudno dostępnej)co
matematyka z prof marianem jakiś chłopak odpowiada na pytanie ale robi to tak cicho że praktycznie nikt go nie słyszy reakcja mariana:nie zawsze będzie pan mówił dobrze nie zawsze będzie pan miał rację ale na żonę zawsze będzie pan krzyczał więc głośniej proszęmatematykaprzechodzimy do działu prawdopodobieństwa państwo tego działu nie lubią ja też nie bo jak to wykładam nikt mnie nie słucha224matematykaprof ze wszystkich sił stara się nas przekonać że twierdzenia i definicje są nam w życiu bardzo potrzebne z wysiłku jest już prawie u kresu swych możliwościa wzory? no proszę bardzo skąd się biorą wzory?na to jakiś cichy głos z końca sali:z
przecinek ja wyraźnie mówiłam tutaj że ma być przecineklogika i teoria mnogościdr na egzaminie czyta listę osób i potem pyta czy kogoś nie wyczytał ponieważ połowa osób podniosła rękę pan doktor na to:wy się rozmnażacie w międzyczasie?mgr wiedźmin na zaliczeniu metrologii 2:wie pan co? ja w tym momencie czuję się jak sejmowa komisja śledcza zadałem panu pytanie pan mi odpowiedział a ja nie rozumiem własnego pytania150ćwiczenia z matematyki z dr pituchem dr p do koleżanki która ufarbowała włosy na niebiesko: o widać
od was w jaki sposób należy obsługiwać sikawkęratownictwo chemiczne laborkawiecie co? tutaj leżą sprawozdania badań robionych wczoraj przez poprzednią grupę a wam dziwnym trafem wyszły dzisiaj takie same wyniki przepisać i spadamyna weekendbryg dr inż marian:ja rozumiem że strażak musi lać wodę ale panowie nie na kolokwium żaden papier nie wytrzyma takiej ilości wody jaką tu nalaliścielaborka środki neutralizacji skażeńproszę tym razem łaskawie przeczytać instrukcję przed rozpoczęciem ćwiczenia na ostatniej laborce mieliście zneutralizować kwas izooctowy a skończyło się na tym że w laboratorium jeszcze przez dwa dni jakiś promil się unosił274elektromechanika pierwszy wykładegzamin będzie pisemny zanim was starsi koledzy nauczą informuję że znam już następujące metody ściągania: na piórko na zeszycik na radyjko na dzwonki na tołstoja () na kurtynę i na alarmteoria spalania i wybuchówwybuch deflagracyjny różni się od wybuchu detonacyjnego przede wszystkim szybkością fali uderzeniowej jeśli w czasie pożaru nastąpi wybuch deflagracyjny zdążycie jeszcze krzyknąć: „o
pan z tego zrozumiał? kumpel:niewiele drp:ja to czytałem wielokrotnie i też niewiele z tego rozumiemprof k sztuczna inteligencja do studenta na egzaminie:pan poda spontanicznie jakieś zdanie i przeprowadzi jego analizęstudent sili się na dobry przykład ale profesor mu przerywa:pan nie chodził na wykład nie taki przykład podawałem208materiałoznawstwo z dr pjeśli weźmiemy taki znany w polsce roztwór c2h5oh dolejemy do niego trochę soczku i wrzucimy jedną kostkę lodu to otrzymamy tylko proszę nie mówić że drinka otrzymamy roztwór stały i o tym właśnie będzie dzisiejszy wykładinżynieria chemiczna z prof anjeden lubi ciepłą wódkę a drugi spocone blondynki kwestia gustupo raz trzeci będziemy już gościć na tej bardzo ciekawej uczelni jaką jest politechnika wrocławska to z niej dostajemy najwięcej rodzynków (poza liceum) a z nich można się dowiedzieć czym są „malutkie notatki" gdzie spotykamy się z nieskończonością oraz kiedy kobieta ma najpiękniejsze trzydzieści lat swojego życiadrbkilka dni po egzaminie wpadamy do doktorki aby zapytać o wyniki dzień dobry chcieliśmy się dowiedzieć jakie mamy ocenynikt nie zdał mówi dra moglibyśmy zobaczyć prace? a ona na to:nie bo jeszcze nie sprawdzałamprof jp:
kanibalaw tym momencie wstaje pewien kolega znany z dość kontrowersyjnych poglądów i ciekawych pomysłówja myślę że można by go skazać za nielegalny ubójdr ch prawo konstytucyjnepierwsze zajęcia zapoznanie z konstytucją rp oraz min tym czym są partie polityczne pada stwierdzenie:bo wiecie państwo każda partia ma jakiegoś zajobadr ch prawo konstytucyjne doktor ch opowiada nam na zajęciach o tworzeniu prawa w polskim sejmie:siedzą ci posłowie w sejmie debatują burza mózgów no w każdym razie burzasystem prawaa przeczytacie sobie koryckiego kucińskiego i paru innych palantów287pmp z mgr кpotrzebne były pewne trudno dostępne materiały więc na zajęcia mgr k przychodzi z pokaźną teczką nielegalnych kserówek a że nie chce nikomu wpajać złych nawyków to rozgląda się czujnie mruczy: „to może pan" i oddaje dyskretnie teczkę koledze z brzeguno gratuluję panu nie każdemu udaje się ot tak w sali znaleźć teczkę ze wszystkimi
to proszę niech pani zaklaszczemetodologia badań naukowychtemat o tworzeniu ankiet wykładowca mgr inż m (mógłby być prezesem polskiego związku osób wy kształconych z ograniczonym słownictwem niestety takowy nie istnieje) raczy nas takimi oto zdaniami:pytania wprowadzające służą do wprowadzenia badanego do ankietypytania o opinie służą uzyskaniu opinii przykładem jest na przykładtworząc odpowiedzi dobrze jest sobie odpowiedzieć napytaniapytania należy dokładnie „owijać w bawełnę" (???) zadając pytania dobrze jest sobie zadać pytania dotyczące na przykład pytaniaanatomia czynnościowa wykład o mięśniach:ciało musi być jędrne i pełne nigdy wychudzone dopiero gdy jest za co uszczypnąć seks jest naprawdę piękny309kolokwium z ginekologii asystent zaczyna pytanie:stoi pan na peronie dworca centralnego obok pana czeka piękna dziewczyna nagle pada na ziemię i krwawi z dróg rodnych i krwawi i krwawi i krwawi i krwawi i wykrwawiła się dziękuję panu do zobaczenia na drugim terminiena ćwiczeniach z histologii oglądamy spokojnie preparaty z układu płciowego żeńskiego student:ja ten
tablic?matematykana tablicy widnieje przerażająca całkakto to potrafi zrobić? nikt się nie zgłaszakto tego nie potrafi zrobić? nieśmiało parę osób się zgłosiłoa komu się nie chce? jeden się zgłosiłno to do tablicy mistrzurachunki z mgr adamem mgr zadaje pytanie:fakturę za kastrację konia w gospodarstwie księgujemy jako podniesienie wartości środka trwałego czy remont bieżący?(głosowanie)widzę że za podniesieniem wartości środka trwałego głosowało siedmiu panów no to który z panów podniósł już swoją wartość?motywacja jakościczłowiek nawet ten głupi ma swe niezbywalne prawa człowieka225statystyka z mgr krzysztofemżeby narysować wykres potrzebna będzie nam ćwiartkawszystkim narobił apetytućwiartka układu współrzędnych oczywiściesystemy organizacji i zarządzania życzenia
tablicy z jakąś funkcją i jej ciągłością w punkcie w końcu wychodzi jej 1 z lewej i 1 z prawej ale tak się zamieszała że nie wie jak to zinterpretować staszek przychodzi więc z pomocą:no jak to dziewczynka nie wie? no jakby dziewczynki lewa noga była w piwnicy a
kwa" jeśli to będzie detonacja to nawet nie zdążycie o tym pomyślećprocesy spalania laboratoriumjednym z ćwiczeń laboratoryjnych na tym arcyciekawym przedmiocie było określenie szybkości wydzielania się dymu i gazów toksycznych z dywanu w warunkach pożarowych wycinało się kawałek dywanu wkładało do specjalnej komory poddawało działaniu promiennika i w funkcji czasu mierzyło powstawanie gazów toksycznych mieliśmy przebadać trzy próbki ale jeden kawałek dywanu gdzieś wcięło więc inny kawałek badaliśmy dwa razy przy czym raz włożyliśmy go odwrotnie wynik był ciekawy bo udowodniliśmy w ten sposób że w palącym się mieszkaniu byłoby dużo bezpieczniej podczas pożaru gdyby dywan leżał odwrotnie położony na podłodzeprowadzący po przeczytaniu naszego sprawozdania stwierdził:panowie to dzieło epokowe już od dziś zacznę do was mówić „inżynierze" a wy jeszcze tylko dokonajcie badań udowadniających że meble też powinny zostać odwrócone na wewnętrzną stronę275podstawy konstrukcji maszyn dr mk na ostatnich ćwiczeniach projektowych kiedy oddawaliśmy prace:słyszałem że
badać oczywiście mamy tutaj gotowe preparaty ale jak sądzę większość będzie chciała zbadać własną krew w celach czysto naukowych poza tym okazja za darmo zbadamy poziom cukru cholesterolu i trójglicerydów oraz co najważniejsze przeprowadzimy test na choroby weneryczne188cytofizjologianastępnie wszczepia się te komórki do wątroby i taka wątroba może dostarczyć jeszcze wiele radościchemia laboratoriumi pamiętajcie by na egzaminie podawać wyniki „z głową" by nie wyszły jakieś bzdury że choremu dziecku trzeba podawać 150 łyżeczek leku na godzinęanatomiana anatomii toczy się wykład prof na temat macicy ładnie nam wszystko tłumaczy jakie zgięcia jakie więzadła a na samym końcu:o kurcze ta macica powinna być odwrotnie189anatomia płód nie je nie trawi nie wali kup inaczej byłoby tam szambo anatomiaa w razie czego jeśli dzieciak zaraz po urodzeniu nie oddycha to dostaje klapsa by zobaczyć jaki ten świat kochanyhistologia prowadzący:
kieliszku to się do ścianek przykleja i marnujenieco później:różnica w pojemności tych kieliszków jak widać wynosi 50% siedem osiem kolejek i naprawdę widać po co całki liczyćinformatyka z dr qwięc widzą państwo otwarłem jak to mówią puszkę z pandorą otwarłem tak (śmiech studentów) puszka pandory to jeszcze nie jest takie śmieszne niektórzy mówią „otwarłem klatkę z piersiami: zamiast „klatkę piersiową"167informatyka z dr qnie wolno wam popełniać błędów wynikających z niedouczeniainżynieria programowania drfk:zasadniczo brak przerwy jest gorszy od samej przerwyinformatyka z dr qdzisiaj dr opowiadał nam o systemach informacyjnych spacerując koło katedry nagle gdzieś w jej „kącie" zauważył długaśną ściągę pozostałość po jakimś kolosie nie przerywając wykładu zaczął ją czytać po chwili:boże święty jakie szczegółowe informacje z takich rzeczy teraz odpytują? chyba się komuś pomyliłoinformatyka z mgr smgr s tłumaczył nam że podczas pisania programu należy
świąteczne:wszystkiego najlepszego () i żeby każdy witał nowy rok ze świadomością że nastała godzina 24:00motywacja jakości z prof hjżona na zdradę męża reaguje najpierw werbalnie a potem materialnie przy pomocy wałka albo innego tłuczkazarządzanie
układ płciowy żeński to super znam asystentka:oj ale z pana to chyba jest wielki teoretyk310legendy studenckiecuda się zdarzają także i na uczelniach całego kraju te same historie i te same teksty od wielu wielu lat regularnie powtarzają się niemal na każdej z polskich uczelni czy to w gdańsku
dlaczego pani klęczy przy mikroskopie zamiast siedzieć?koleżanka:dlaczego pan pyta? nie wolno? prowadzący:no ja nie wiem czy on jest tego wart biochemia laborkina zajęciach używamy probówek wielokrotnego użyt ku (czytaj szklanych mających swoje lata) no i na nich można spotkać różne napisy markerami co jest dosyć istotne aby się połapać we wszystkim jednak nikomu się nie chce nigdy tych napisów ścierać więc kto potrzebu je ten etanolem (tak tym etanolem) probówkę sobie czyści oczywiście pierwsze zajęcia nikt nic nie wie aż tu nagle prof rzuca taki tekst:jak się państwo już zabiorą za rozlewanie to proszę tylko pamiętać że etanol jest skażony a przenieśli nam detoks dwa kilometry za miasto190prosektorium medycyny sądowej koleżanka zemdlała od nadmiaru wrażeń wzrokowych i węchowych na co technik sekcyjny:no cóż zdarza się wynieście ją panowie na zewnątrz i połóżcie na śniegu gdy się obudzi będzie myśleć że to po impreziełacinaprowadząca na początku zajęć:no to zaraz zobaczymy kto tu przybył w celach
najpiękniejsze trzydzieści lat życia każdej kobiety jest pomiędzy 21 a 22 rokiem życia209koleżka zdaje komisyjny egzamin z elektrotechniki mówi o zabezpieczeniach przeciwporażeniowych ale kiepsko mu idzie więc dziekan zniecierpliwiony pyta:czy jak ja włożę dwa palce do gniazdka to mnie zabije?chwila ciszy i pada odpowiedź:pana dziekana to nie ale człowieka to by zabiłopodstawy zarządzania z dr mmpięć minut do egzaminu wszyscy już siedządoktor:proszę pochować ściągiwszyscy oczywiście uśmiechnęli się pod nosem a doktor kontynuuje:kiedyś to mieliśmy gości z wielkiej brytanii bardzo im się u nas podobało na zakończenie jeden z nich tak mi powiedział: „macie tutaj ładne budynki porządne urządzenia ciekawe zajęcia tylko dlaczego wasi studenci robią takie bardzo malutkie
że pani zaczęła się uczyć atrament siępani na włosy wylałmaszyny i napędy z dr zielińskimmaciek (syn profesorki) poszedł do tablicy rozwiązać zadanie z napędów nie miał zielonego pojęcia jak narysować wykres rozruchu silnika a od tego zaczynało się zadanie nakreślił układ współrzędnych i dalej nic starł grot osi odciętych i przedłużył oś prawie dwukrotniena to doktor z:nie w długości rzecz maciuś nie w długości rzecz151uniwersytet marii curieskłodowskiej w lubliniesłyszałem gdzieś plotkę że maria curieskłodowska była kobietą ile w tym prawdy nie wiem ale może dowiemy się szczegółów na uniwersytecie jej imienia w lublinie to czego
w tym roku projekty chodzą po 100 złotych a ci z trzeciego rocznika w zeszłym roku kupowali od starszych po 70 zarobili trzy dychy nie dajcie się tak w jajo robićpłk dr zszkoła główna służby pożarniczej pretendując do miana poważnej uczelni technicznej miała w swoim programie wykłady z przedmiotów często bardzo naukowo brzmiących niezależnie od tego jaką abstrakcję się na tych zajęciach uprawiało jeden z przedmiotów nazywał się: „środki neutralizacji pożarów i skażeń" na pierwszym wykładzie płk z zaczął od słów:nauka pożarnicza wypracowała bardzo wiele skutecznych środków gaśniczych dzięki czemu będziemy mieli o czym mówić przez cały semestr ale co z tego? straż pożarna i tak nie będzie miała na nie forsy a wy dowodząc akcją i tak będziecie mieli do użytku wodę i klasyczną metodę gaszenia przez zatopienieteoria rozwoju pożaruwykład który prowadził sam jm rektor na pierwszym zaczął od definicji pożaru brzmiącej tak:pożar jest to zjawisko
prawa na pierwszym piętrze to co by to była za figura????no szpagat proszę pani szpagatdrdpierwszy rok student wpada do pokoju doktora i pyta wstawiając głowę przez drzwi:będzie następny termin z egzaminu kolosa?a ma pan długopis?głowa się chowa a po paru chwilach trzyma dumnie długopis i mówi: „mam" doktor na to:to niech pan idzie do dziekanatu i skreśli się z listy studentówpo chwili z uśmiechem przyjmuje go w sprawie terminumatematyka wykład doktora p:jeśli ktoś z państwa przechodził kiedyś obok przedszkola to najprawdopodobniej w grupie starszaków omawiany był wzór prof dr hab inż zbigniew c:czy macie państwo jakieś pytania? (0 sekund przerwy) nie sądzę122dr m sieci komputerowe:nie zawsze to co jest mniejsze jest lepsze przepraszam wszystkich których uraziłemprof k architektura komputerów:istniała kiedyś taka firma intel ona chyba jeszcze istnieje?ek algebrastudent próbuje stworzyć na tablicy macierz 5x5ależ pani doktor to mi się nie zmieścina to prowadząca zajęcia z perfidnym uśmiechem:nie ma się co pieścić to się musi zmieścić + laboratorium mn zaczynają się zajęcia кoтpy
towarzyskich a kto w innychanatomia ćwiczeniano tak za dwa tygodnie znowu was nie widzę bo macie te swoje juwenalia na wierzchu genitalia oralia analia a potem na kolokwium znowu w głowie same fekaliacytofizjologiakiedyś bogaci kupowali sobie jachty domy w st tropez a teraz ich marzeniem jest posiadać własne blastocysty iłacinapodczas odpowiedzi z ławki kolega nerwowo obracał w dłoni długopisem w pewnym momencie skuwka się oderwała tak że aż strzeliła o blaszaną lampę na co prowadząca:to zapewne miał być rykoszet ale się nie udał191łacinaprof uwielbia mnie nazywać per „pan w czerwonym kapturku" z racji tego że na pierwszych zajęciach przyszedłem w czerwonej bluzie z kapturem ostentacyjnie więc przyszedłem na drugie zajęcia w innej (tym razem popielatej) bluzie również z kapturem:to że zmienił pan kolor kapturka nie znaczy że pana nie kojarzęnestor wrocławskich chirurgów prof m prowadził egzamin z anatomiijakiej wielkości są jądra? studentka:wiśni prof:a gdzie pani takie jądra widziała? studentka:na zajęciach asystent nam pokazał profesor wezwał
notatki?"procesy i techniki produkcyjne z dr cniech pan się obudzi bo robi pan sensację kolegom że pan w pierwszej ławce śpi a oni gadają mi to nie przeszkadza że pan śpi bo pan nie chrapiewykład z algebry u bpwykładowca podał nam jakąś definicję po czym powiedział:tak to jest teoretycznie ale tak naprawdę to są bzdury210podstawy elektrotechniki z dr mpamiętajcie aby na kolokwium przynieść: ołówek kondomierz i gumkę ponieważ nic tak nie uchroni od błędu jak gumkapodstawy marketingu z dr cnieskończoność jest tylko w matematyce no była jeszcze w przyjaźni polskoradzieckiej i jest jeszcze w amerykańskich melodramatachpodstawy elektrotechniki z dr zjeśli zobaczycie państwo wzory dłuższe niż trzy centymetry to nie musicie ich pamiętaća ten odcinek
państwu jeszcze pokażę bo ja lubię pokazywaćpływanie z mgr sręce na desce nogi do żabki wydech do wody wdech z wody nie odwrotnietworzenie inwentarzy osobowościpierwsze zajęcia około dziesiątej minuty prof z:wiecie dobrze że tego belkę usunęli wiecie co on wam zrobił? wiecie co on mi zrobił? wydłużył rok akademicki i teraz mamy 15 zajęć w semestrze (czyli tyle ile statutowo powinno być przyp autora)w tym momencie na jego twarzy pojawia się iście szatańska mina przymruża oczka nachyla się do studentów i półszeptem mówi:ale ja już sobie z tym poradziłem pół nocy nie przespałem ale
łodzi czy warszawie trwa pokoleniowy przekaz ustny współcześni homerowie niesieni poczuciem misji i moralnej odpowiedzialności za nowe pokolenia zmieniają tylko czas miejsce i bohaterów tych zdarzeńoto i te historie które pozostawiliśmy w wersji takiej w jakiej otrzymaliśmy je po raz pierwszy być może znasz je w zupełnie innej wersji też prawdziwejponieważ zdarzyło mi się studiować na polibudzie łódzkiej usłyszałem od kumpla z wydziału elektronicznego na którym jest dość spory odsiew jak kiedyś na laborce któryś tam asystent mówi sprawdzając raporcik kumpla:nie nie tak tragedia to źle i to źle ale co to tu chwilka ciszysłyszy pan ten szelest? pyta asystent pochylając głowę i wyraźnie czegoś nasłuchującnie nic nie słyszę?naprawdę nic?no naprawdęa to szelest maszyn które szyją panu mundur do woja profesor przed ogłoszeniem wyników kolokwiumczy ktoś z państwa należy do zbowidu??????nie wiecie co to jest zbowid? związek
ryzykiemi to właśnie byłaby perwersja ekhm to znaczy perfidia przepraszam za dużo filmów się naoglądałem wieczoremsystem zapewnienia bezpiecznej żywnościsystem haccp nie obejmuje gospodarstw domowych na przykład: jeśli żona coś ugotuje mężowi zdarza
asystenta prowadzącego i mówi:jak pan nie ma się czym chwalić to niech pan tego nie pokazuje studentkomanatomia wykład:tak bezkarnie to się można bić jedynie na filmach amerykańskich a gdzie tam krwiaki podtwardówkowe nadtwardówkowe? ja bym nakręciła jakiś antyfilm tylko nikt by go wyświetlić nie chciałanatomia wykład:prawdziwej kiły już nie ma na świecie nie żeby mi było żal192wrocławscy inżynierowie czyli politechnika wrocławskajeden z profesorów politechniki wrocławskiej przeglądając czyjś zeszyt na wykładzie z fizyki powiedział: „oj muszę chyba bardziej uważać na to co mówię" gdyby wiedział jak prorocze to były słowa pewnie by ich nie wypowiadałprofesorowie politechniki wrocławskiej lubią mówić o sobie
podaję a domowy i tak mam zawsze wyłączony zwłaszcza w nocyna auli zdziwienie a on na to:no tak bo kiedyś dzwoni w nocy telefon a tam jakiś głos do mnie: „s jest impreza" po czym się rozłączył nie powiedział nawet gdzie i o której mam wpaśćg:bo w poprzednim systemie ja bardzo państwa przepraszam że odwołuję się do jakiegoś trupah prawo:za bycie w gotowości i utrzymywanie się w stanie używalności pracownik dostaje wynagrodzenie169dr k podstawy informatyki kumpel:przepraszam będzie przerwa? drk:a to już pora? kumpel:no 1400 jest drk:aha no tak bo ja na barometr patrzyłem \ poetyka wykład:wiecie ten sposób interpretacji jest już passe tzn nie jest „trendi" nawet „feszyn" nie jestdr k podstawy informatyki:tutaj mamy pewną liczbę aby była poprawnie zapisana stosujemy perwersyjne siekaniedrr:chłopców generalnie trudniej się hodo yyy chowało+drr:dopiero w momencie w którym udomowiono
się też że mąż coś ugotuje żonie czytałem o czymś takim w literaturzedr hj motywacja do jakości:bo w ekonomii chodzi o to żeby więcej wyjąć niż włożyć panie się śmieją a panowie smutnie pospuszczali głowy bo wiedzą że w życiu tak się nie da226systemy organizacji i zarządzaniapani magister możemy przełożyć to kolokwium? prosimy mamy już zapowiedzianych siedem w tym tygodniuna to głos jakiegoś „przytomnego" z końca sali:ej ale my mamy tylko sześć przedmiotówstatystyka z mgr krzysztofemobecność na zajęciach jest obowiązkowa macie wszyscy przynosić ze sobą kalkulatory osoba bez kalkulatora ma nieobecność oczywiście jak będzie sam kalkulator to nie macie wtedy obecnościelementy prawawykładowca na poziomie szanowany elegancki człowiek w wieku budzącym szacunek prowadzi wykład gdy wchodzą spóźnione studentki reakcja:o czipsy przyszłyprawo gospodarcze z dr szopowiada o rękojmi i o tym że darczyńca ma obowiązek rękojmi jeżeli podarowany przez niego przedmiot przyczyni się do zagrożenia życia lub
już włączone w biegu dr(ek)bry to dziś na spokojnie nie będę straszył kartkówką chciałbym się od państwa dowiedziećnagle wysiada faza w kontaktach zzzitw takim wypadku dowiem się co państwo wiedzą ale w praktyce tego nie sprawdzimy proszę wyciągnąć karteczkidoc dr inż zdzisław:ten procesor potrzebuje murzyna przepraszamniewolnika który wykona czarną przepraszamrobotędr śliwka:ja ten problem przedstawię na przykładzie załóżmy taką hipotetyczną sytuację że państwo skończycie studia123dr m czyta sprawozdania z próby rozciągania (tylko wnioski):czego pan nie napisał odnośnie
bojowników o warunek i dziekankę311dziewczyna na najważniejszym egzaminie (decydującym czy będzie miała stypendium) dostaje niewystarczającą ocenę 3 wychodzi z sali trzaskając drzwiami i drze się na cały korytarz nazywając egzaminującego między innymi alfonsem chwilę później jest proszona przez niego 3 zostaje zmienione na wystarczające 4 i pada tekst:wie pani alfons ze mnie nieszczególny ale o swoje kurwy to dbamdr z drutów:wy o mnie mówicie że ja jestem przyjacielem młodzieży ale ja wam coś mogę powiedzieć: wiecie czym ja się różnię od wibratora? tym że ja jestem prawdziwym chmo celu egzaminów na studiach:generalnie staramy się nie stawiać 2 z zaliczenia egzaminy są od tego żeby wyrzucić kogoś ze studiówpytanie z sali pod koniec wykładu:czy można jeszcze raz
sugestie:bo wiecie państwo ja zawsze stoję dla was otworem (sic)po czym zakończyła zajęcia (po jakichś pięciu minutach)filozofia dr p:dionizos to był czub onanizował się na rynku w atenach po szczegóły zapraszam na konsultacjefizyka z dr markiemdoktor wchodzi na ćwiczenia w białym fartuchu na twarzach studentów szok zawsze był w sweterkudzień dobry państwu dzisiaj będziemy przeprowadzać doświadczeniapodnosi długopis po czym go upuszczato było pole grawitacyjne a teraz przejdziemy do rozwiązywania zadań153mgrmmieliśmy kolegę który miał ksywkę odpowiednią do wyglądu i ubioru a mianowicie „hydraulik" chodził zawsze z taką „hydrauliczną" torbą na ramieniu któregoś razu konserwatorzy łazili i mierzyli temperaturę w salach bo strasznie wiało traf chciał że kolega spóźnił się
zacznie się orgia oznaczeńteoretyczne podstawy informatyki z dr wtak wyszło że mamy z tego ćwiczenia przed wykładem no trudno w zasadzie wykład i tak niewiele by tupomógłteoretyczne podstawy informatyki z dr wtam są jeszcze reguły rekursji ja ich tu nie będę omawiał większości z nich nie rozumiemmechanika techniczna prof:był u nas taki murzyn bardzo barwna postaćdr g analizaomawiając sposób wyliczania rzędu macierzy (dla niewtajemniczonych dużo skreślania):a teraz co bardziej wrażliwi niech zamkną oczy bo zacznie się rzeźdr h analiza matematyczna podczas omawiania
specjalnie dedykujemy wszystkim wykładowcom którzy nas czytają a może któryś z nich się przyzna kiedyś do tego że widział swój cytat na portalu joe monster bo tu już prawie było to o czym mówiędr k mikroprocesory:no więc wyjście procesora tx służy do z czego wy się tam tak śmiejecie?głos z sali:z kawału drk:to może opowiedzcie głos z sali:w internecie jest dr k:taa pewnie na joe monsterze211statystyka z prof dw statystyce to jest tak: jak ja nie biję żony a sąsiad codziennie to wychodzi że co drugi dzień obie obrywająfilozofia przyrody z prof jpjeśli
mają też wiele talentów poznajcie tych którzy szkolą tych co to nam będą mosty budować i inne urządzenia obsługiwaćtechniki wytwarzania skrawanieto wcale nie jest takie trudne już nie takie rzeczy ze szwagrem po pijaku robiliśmydr js druty:proszę państwa wczoraj sześć godzin stałem i gadałem jestem już prawie tak dobry jak fidel castrosz i projekt z zastosowania komputerówwitam państwa dzisiaj na ćwiczeniach będziemy robićnagle głos z sali:ale to jest projekthmmm projekt? a to ja jestem nieprzygotowany i
spalania społecznie nieuzasadnione przebiegające w miejscu do tego nie przeznaczonym i niekorzystne z cywilizacyjnego punktu widzenia276fizyka z kpt dr kja też nigdy nie rozumiałem einsteina może trzeba się tak nawalić jak on kiedy tę swoją teorię pisałhydromechanikaskonstruować dobrą pompę pożarniczą to jest sztuka trzeba się narobić żeby dobrze dobrać parametry ssania i tłoczenia zresztą ci z was którzy palą na pewno przekonali się już siedząc w toalecie jak trudno jest jednocześnie i ciągnąć i pchaćfizyka z kpt dr bdostałem właśnie program zajęć na ten semestr i co znalazłem? „zastosowanie laserów w pożarnictwie" chyba się obalę i fiknę boziu ratuj to jest przecież rozkład zajęć na przyszły wiek ■ fizyka z kpt dr januszem bi tak oto po 45 minutach wykładu doszliśmy do takiego wzoru po przerwie
zdrowia obdarowanegona przykład jeżeli podarujemy samochód teściowej to obowiązek rękojmi nas nie dotyczy zaczyna on mieć znaczenie dopiero wtedy gdy teściowa mieszka w górach i jakiś zbieg okoliczności sprawi że samochód będzie miał hamulce nie do końca sprawne227mikroekonomiadziewczyna zaczyna się zabierać do rozwiązywania zadania przy tablicy niestety nie tym sposobem którym rozwiązał by to zadanie szanowny doktor co zresztą raczył skomentować:no tak do kobyły można i od tyłu podejść ale wtedy kopniehistoria myśli ekonomicznej z dr szno bo wiecie kiedyś to było „ząb za ząb oko za oko" jest to bardzo dobry przykład wymiany ekwiwalentnejmikroekonomia z prof wpkprodukt powinien mieć wyróżniające się opakowanie jaskrawe
państwa zatrzyma policja to zacznijcie tłumaczyć jak działa radar przy wnęce rezonansowej wszyscy wymiękają i tak można zaoszczędzić dwieście złotychanaliza matematyczna z dr sz omawiając pewne zagadnienia wyszliśmy nieco poza ramy przedmiotutym będziemy zajmować się w przyszłym semestrze oczywiście już nie ze wszystkimifizyka z dr wtłumaczenie że ziemia jest kulą to tłumaczenie dla ubogich nas stać na więcejmetody numeryczne 2 z dr szkoniec maja ostanie
jakiegoś wzoru:państwo nie znają tego wzoru? to muszą go państwo poznać każda babcia oblicza według niego wysokość emerytury236dr g algebrado rozwiązania tego zadania użyjemy bardzo brzydkiego słowa na „p"???parametrdr inż w metrologiaprzepisy bhp mówią aby w przypadku pożaru prowadzący wyprowadził grupę a następnie rozpoczął gaszenie myślicie że można zmienić priorytety gdy palił będzie się prowadzący?237anal (analiza matematyczna) z dr g definicja drugiej pochodnej jest banalna jako po chodna pochodnej ale taka definicja nie może się pojawić na poważnym wykładzie dlatego definicja będzie długa trudna i niezrozumiała anal (analiza matematyczna) z dr g jest to rozumowanie osoby która twierdzi że księ życ jest bardziej potrzebny od słońca bo świeci w nocy gdy jest ciemno a słońce w dzień gdy
oczywiście można to pisać w łerdzie ale on jest obrzydliwy a poza tym propagowanie takiego oprogramowania jest niemoralne289algorytmika z dr dpytanie: czy klasa problemów rozwiązywalnych w czasie wielomianowologarytmicznym na wielomianowej liczbie procesorów jest równa klasie problemów rozwiązywalnych sekwencyjnie w czasie wielomianowym? to jest problem otwarty macie państwo czas do końca semestruwstęp do matematyki z prof gja proszę państwa pocztę elektroniczną czytam mniej więcej raz na miesiąc oczywiście najczęściej takie listy dotyczą spraw już nieaktualnych więc je po
wyników ćwiczenia?e że próbka eże wykwalifikowany operator doskonale przeprowadził badanie (dr sam je robił)dr m sieci komputerowe:już koniec wykładu czuję to w nogachdr m sieci komputerowe:to musi działać z dwóch powodów po pierwsze bo fizyka musi działać a po drugie bo ja to przeliczyłemdr m sieci komputerowektoś zwrócił doktorowi uwagę na błąd we wzorze a on na to:zawsze się znajdzie jakaś dziura do której można palec włożyćprof dr hab inż zbigniew podczas wykładu z analizy algorytmów temat: „wyszukiwanie wzorca w tekście":sprawdzamy czy ala się zgadza jak się nie zgadza to posuwamy alę tak
powtórzyć?odkąd?od „dzień dobry"studenci wybrali się na egzamin czekają pod drzwiami sali nudziło im się więc zaczęli się bawić indeksami tak jak to się kiedyś grało monetami w podstawówce czyj indeks zatrzyma się bliżej ściany tylko że jednemu to nie wyszło zbyt dobrze bo zamiast w ścianę trafił indeksem pod drzwi i do sali w której siedział egzami312nator przeraził się
na mazury dopływamy dziś łajbą z tektury konkretnie zawijamy do portu „uniwersytet warmińskomazurski" osadnicy z tego portu opowiedzą nam dziś min: czyim problemem jest konfesjonał jak inaczej powiedzieć „twoja matka kopnęła w kalendarz" oraz jak wyglądała misja świętego wojciechagramatyka opisowa z dr leszkiem opowiadając o wielkiej roli elokwencji:wtedy muszę taką nawijkę wstawić żeby zmiękłagramatyka opisowa z dr leszkiem mówiąc o właściwym dobieraniu słów:nie mówimy: „twoja matka kopnęła w kalendarz" ale na przykład: „słuchaj dzisiaj nie będziesz jadł obiadu"gramatyka opisowa z dr leszkiem mówiąc o dostosowaniu używanego języka do odbiorcy:jeżeli dziecko was zapyta co to jest lokomotywa to nie odpowiecie mu przecież że jest to pojazd szynowy dwuśladowy o napędzie elektrycznym spalinowym czy jakim tam jeszcze bo dziecko zada wam tyle pytań że ostatnie będzie brzmiało: „dlaczego tata niesie syfon?"gramatyka opisowa z dr leszkiem tłumacząc rolę komunikatu językowego:powinniście wysłać gratulacje albo kondolencje
wyszedłprof p z fizyki o jakiejś tam definicji:to jest najlepsza definicja sam ją wymyśliłem więc musi być najlepsza193systemy operacyjnemówiąc coś o tematyce wykładu:ale o tym będziecie się uczyć w następnym semestrze u człowieka którym jest chwila zastanowienia profesor x chwila zastanowienia co ja mówię to nie jest człowiekprofesor в:ponieważ jestem nałogowym palaczem musiałbym wychodzić co dziesięć minut na papierosa co zupełnie zdezorganizowałoby wykład mogę więc palić na zajęciach na sali ale wszyscy co do jednego musicie się państwo zgodzić proszę także wiedzieć że mam dobrą pamięć a egzamin jest dnia (tego i tego) no to głosujemy czy wszyscy się zgadzają na palenie w czasie wykładu?wszyscy oczywiście podnoszą ręcenooo i szczerze powiem że w mojej historii zawsze tak głosowanodoktor edziu z magnesów:bo proszę państwa z potencjałem to jest tak: pani ma potencjał i pan ma potencjał między wami występuje różnica potencjałów (śmiech na sali) ale ja mam większy potencjał (gromki śmiech na sali)hydraulikapo skończonym wykładzie gdzie miało być stu studentów a zostało czterech wykładowca mówi:między wami a nieobecnymi jest duża przepaść wy
długo aż się zgodzidr k matematyka ćwiczenia:aha i jak bym zapomniał przed kolokwium powiedzieć to proszę mi przypomnieć żebym powiedział że kolokwium jest łatwe 124spawalnictwolaboratorium dr sprawdził obecność zaczął omawiać zadanie po chwili zawiesił wzrok na naszych kumplach bliźniakach (niemal nie do odróżnienia który jest który) i z ulgą wypalił:to panowie są bliźniakami a bo ja myślałem że jeszcze trochę wczorajszy jestemdr inż as pitppoczątek wykładu na temat odlewnictwa dr inż podaje literaturę i przy swoim ulubionym autorze rzuca:profesor t jest niezwykle płodny w przeciwieństwie do mniepo chwili przyjrzawszy się naszym twarzom dodał:pod względem literatury oczywiście125dr g gi
pytaniem na które zna odpowiedź tylko wykładowca oczywiście nie ma bladego pojęcia jak odpowiedź brzmieć powinnaprofesor:widzę u ciebie dziecko bezkres syberii w oczach teczkaprzed budynkiem wydziału politologii grupa studentów pali papierochy i konwersuje klnąc niemiłosiernie zbliża się prodziekan ds studenckich rozmowy milkną w pewnym momencie rzeczonemu puszczają zamki w dyplomatce i wszystkie papierzyska lądują na bruku dziekan patrzy z niedowierzaniem i wali tekstem:o ka dobrze
kolory jak to wy mówicie zajebistemikroekonomia z dr kwiecie jak się dzielą dziewczyny w poznaniu pod względem urody? a więc są dziewczyny z akademii ekonomicznej są dziewczyny ładne mniej ładne brzydkie i paszczaki oraz laski z polibudy oczywiście z inteligencją jest na odwróteibozmgrdzw mail (numer 1) do grupy:jeszcze dziś prześlę państwu na skrzynki wyniki projektówtego samego dnia mail nr 2:drodzy państwo mój mąż namawia mnie na seans filmowy więc wyników projektów dzisiaj nie będzie228prawo z dr jackiemno więc załóżmy że pani spisała z koleżanką umowę sprzedaży swetra za kwotę 500 złgłosy z sali:drogodrogo? moja żona jak idzie na zakupy mówi że to niedrogo(chwila zastanowienia)to ile tak naprawdę
prawie nic nie wiecie a co dopiero oni194dr p infa:najlepszy sposób na poradzenie sobie z interfejsem użytkownika to zatrudnienie murzyna do klepania kodu () najlepiej programistę z wydziału inżynierii środowiska taki zrobi wszystko krok po kroku tak jak trzeba i będzie się
wykłady godzina popołudniowa pod salą parę osób w oczekiwaniu na wykład doktor przychodzi punktualnie i patrzy na nas ze zrezygnowaniem:naprawdę chce wam się słuchać tego wykładu? w odpowiedzi nieśmiałe pomruki:nie za bardzobo mnie też się nie chce i poszedł212:: i:щ :::: ichemiachemik nie umiera chemik przestaje
okrutnie ale za chwilę indeks wyleciał z powrotem otwiera patrzy a tu ocena z egzaminu: 40 ucieszył się no więc koledzy postanowili wrzucać dalej kolejny dostał 35 następny 30 w tym momencie za częli się zastanawiać kolejna ocena wydawała się dosyć
kosztuje sweter?prawo gospodarcze z dr jackiem zadał nam pytanie po czym:to pytanie było tak debilne że aż sam się sobie dziwię że je państwu zadałembanki z mgr pawłemi ten dziadek jest kompletnym laikiem jeśli chodzi o komputer i nowe technologie nie był na „matriksie" nie grał w „dooma"polityka społeczna z prof ozałóżmy że ania kocha zenka ale zenek nie kocha ani bo on kocha jolę tak więc ania postanowiła zakochać się w marku ponieważ marek nikogo nie kocha właśnie pokazałem państwu przykład na restrukturyzację celówpolityka społeczna z prof opanowie uczyć się uczyć i jeszcze raz uczyć jak pokazują badania im wyższe wykształcenie tym mężczyzna żyje dłużej no tylko ci cholerni dziennikarze psują nam statystyki229rachunki z mgr adamemjesteście jak białoruscy uchodźcy jedna grupa jeden kalkulator tylko tamci więcej wódki mająochrona środowiska z dr p
opowiada o starych czasach jak to on studiował: a propos tego błędu jak ja studiowałem i wykładów cy na tablicy wyszło cos x=3 i studenci zaczęli zadawać pytania jak to możliwe bo ich uczono że maksymalnie jeden to on wtedy mówił: „bo wiecie w czasie wojny to czasem ten cosinus do 20 dochodził"dr k matematyka ćwiczenia:wiecie państwo trzeba rozwiązywać układy równań bo „układy" w życiu się przydająlaborka inżynieria chemiczna z mgr k prowadzący zadaje pytanie: ile wynosi neutralne ph?yyy hmm 5 i pół? prowadzący z pełną powagą:hmm panowie chyba za dużo reklam oglądajądr p mechanika płynówpierwsze zajęcia dr opowiada nam o sobie:mechanika płynów to łatwy przedmiot a ja do tego słabych ocen stawiać nie lubię kiedyś byłem nawet przez to na dywaniku mieli mi za złe że zaliczyły wszystkie grupy i były tylko trzy oceny dostateczne a to wcale nie tak cztery byłydr hab k sieci przemysłoweżalił się nam na temat nowych zasad
reagowaćmiernictwo z dr franiąjak ja bym się cieszyła gdybyście się raz nauczyli i wszyscy dostali chociaż raz 3 jednak z drugiej strony zdaję sobie sprawę że was młodszych mężczyzn mało obchodzą przyjemności starszej panichemia ogólna z prof wai ten wielki duński chemik i fizyk który stworzył model atomu (chwila milczenia) i wiecie państwo co ja zrobiłem? zapomniałem jak on się nazywał213algebra liniowa 1 z dr bogdanem p pierwszy wykład z al: najważniejsze o macierzach jest to że piszemy przez „rz" bo się wymienia na maciorado gościa przy tablicy do którego nie było pytań z sali: to ja dziękuję panu
cieszył że mu to w ogóle działa jeśli będzie chciało działać natomiast student wydziału informatyki zawsze będzie musiał coś udziwnić napisać po swojemu i to też nie będzie działaćpodstawy inżynieriiprof b podczas rozwodzenia się nad jakością materiałów mówi do nas przyszłych inżynierów:pamiętajcie że prawdziwy inżynier musi znać się na materiałach wyobraźmy sobie że produkujemy klamki pamiętajcie studenci na tej klamce może się kiedyś powiesić jakieś małe dzieckodoktorek na wykładzie:homo sapiens można zdefiniować jako człowieka chodzącego na dwóch nogach używającego narzędzi i mającego mózg nawiasem mówiąc dzisiaj nie wszyscy pasują do tej definicjigeometria wykreślnawykładowczyni rysuje na tablicy swoje rysunki w izometrii i po pewnym czasie patrzy na salę widzi studentów którzy nic nie kapują i wrzeszczy:wy nie macie
nazwa wskazywać typ urody męskiej tylko to jest coś co można wymoczyć z sianawojskowa akademia techniczna w warszawieczy wat to jednostka układu si? na to pytanie na pewno znają odpowiedź studenci wojskowej akademii technicznej z warszawy a to właśnie u nich gościmy dziś z wizytą i na pewno dowiemy się czy krowę da się scałkować skąd się bierze kolargol oraz jak się ma krzywa gaussa do życiawykład z podstaw fizyki ciała
majątkowej:oczywiście dotyczyło to tylko nieruchomości bo ruchomości zawsze można zabrać na przykład żonę173literatura staropolska z prof k z pogardą w głosie o mailach do niej przychodzą cych:kiedyś takie stworzonko (student) napisało mi że zajęcia odbywają się nieregularnie ale jeżeli wykłady są co dwa tygodnie to są regularnie prawda?gramatyka opisowa z dr leszkiem o tym co jest ważne:ważne jest czy ktoś na wykładzie był obecny duchowogramatyka opisowa z dr leszkiem mówiąc o tym że nie trzeba bywać na wykładach: ja nie wnikam gdzie kto pracuje i o której wracagramatyka opisowa z dr leszkiem kończąc wprowadzenie: to tyle słów ewangelia na początek żeby lekcję ho milią rozpocząćgramatyka opisowa z dr leszkiemopowiadając o innym wykładowcy z naszej uczelni:znamy się z okresu prenatalnegogramatyka opisowa z dr leszkiem opowiadając o tym jak należy zachowywać się na wykładzie:mam kilka niezłomnych
wzroku przestrzennego bo płaskie telewizory w domu macie195mechanikawykładowca do studenta mającego fryzurę afro i mówiącego jakieś bzdury w odpowiedzi na zadane pytanie:mały ty masz płaski mózg wszystko ci we włosy poszłomagnesy z dr rludziom z grupy uzbierało się kolokwiów w jednym tygodniu a mieliśmy mieć kolokwium z magnesów przed zajęciami posłaliśmy jednego z nas żeby negocjował przełożenie udało się więc co niektórzy opuścili zajęcia przed przyjściem dr r po kilku minutach dr r wchodzi do sali wkóny na maksa trzaska drzwiami pisze na tablicy gr a gr b odwraca się i mówi wpienionym głosem:posłańcowi jednak nie wyszłosiedzę zaraz obok posłańca i widzę jak koleś blednie do odcienia kredy ludzie klną pod nosem i ślą smsy do tych co wyszli a tu dr r nagle:tylko żartowałemalgebraw przerwie wykładu dwóch studentów podchodzi do prowadzącego nim zdążyli coś powiedzieć prowadzący uprzejmie ich przeprosił i wyszedł z sali po powrocie rozpoczął drugą godzinę wykładu 20 minut przed końcem ci sami dwaj studenci wstają ubierają kurtki i ruszają w kierunku wyjściaprowadzący:przepraszam panowie w tym momencie rezygnują z wykładu?196studenci:właśnie o tym chcieliśmy rozmawiać z panem w
jednoznaczna (25 nie wchodziło w grę) wreszcie jeden postanowił zaryzykować wrzuca indeks czeka nagle otwierają się drzwi staje w nich egzaminator: piątka za odwagęuniwersytet warszawski wydział biologii egzamin z botaniki student siedzi już prawie godzinę i idzie mu coraz gorzej profesor postanowił dać mu ostatnią szansę:no więc zadam panu ostatnie pytanie jak pan od powie dostaje pan trójkę jak nie to pan oblał niech pan mi powie ile jest liści na tym drzewie? zapytał prof wskazując za oknostudent myśli patrzy na drzewo znowu myśli wreszcie mówi:pięć tysięcy osiemset czterdzieści dwa a skąd pan to wie? pyta profesoraaaaa to już jest drugie pytaniedla studentów zdających sesję
przyjmowania (nowa matura) na polśl którym jest przeciwny i które zdrowo krytykował:126_ nie no nie będę tak mówił bo mnie jeszcze wypieprzą chociaż nie nie wypieprzą bo jestem habilitowany kiedyś chcieli ale nie zdążylidr p matematyka ćwiczenia wyjaśnienie dlaczego musimy umieć liczyć w pamięci przybliżone wyniki:jesteście na pustyni budujecie fabrykę i nie macie ani komputera ani kalkulatora i musicie to policzyćdr в logistykaw czasie wykładu dzwoni komórka doktora przed odebraniem mówi:no pewnie dzwonią powiedzieć że wygrałem w totkamechanikano wiecie państwo jak mówią: dyplom to 10 minut wstydu a zostaje na całe życiedr m numerki:wyobrazić sobie funkcję pięciu zmiennych jest już bardzo trudno no ale jak to mówią studenci jest to tylko
potwierdzą ale za to dowiemy się chociaż o tym jakim typem ptaka jest świstak co piją polacy oraz jak rozpozhaćczarownicęprawo konstytucyjne dziekan witek:czy państwo tam u góry mogą przestać się pieścić? wie pani jest takie powiedzenie: „czwarty roczek mija a ja niczyja" ale bez przesady nie na wykładzieprawa człowieka z prof jasiem:żona mówiła mi żebym został dzisiaj w łóżku bo przeziębiony jestem a ja na to: „moja droga czy ty wiesz jakie laski są na prawie?" i wykładu opuścić nie mogłem155prawoegzamin u prof kam:omów państwo ostrogotównie wiemdobrze to omów państwo wizygotówteż nie wiempytanie ratunkowe?jeśli możnaporównaj państwo ostrogotów z państwem wizygotówprawo wstęp do prawoznawstwa z dr d student się wynurza udając mądralę:a ja mam na ten temat odmienną koncepcję nazwijmy ją antykoncepcjądoktor d:jak na pana patrzę to myślę że to nie byłby taki głupi pomysłprawo
przerwieprowadzący:proszę napisać pytanie na kartce i podać adres poczty elektronicznej a ja jak znajdę chwilę wolnego czasu postaram się na nie odpowiedziećjasiu stasiu:bądźcie czujni bo będzie za późno gdy cosinus fi was dopadniesystemy operacyjnekolega kupił cyfrówkę i postanowił ukradkiem zrobić
bardzo chyba że pan ma pytania do siebieuniwersytet wrocławskidziś znowu zawitaliśmy do wrocławia tyle że tym razem gościnę zapewnił nam uniwersytet wrocławski i dzięki ich uprzejmości poznacie przykład ciekawości naukowca z czego obecnie składa się człowiek oraz co jaruzelski puszczał społeczeństwuanaliza numerycznaoczywiście milcząco zakładamy że to co robimy ma senswstęp do badań historycznych z dr „głową" w naszej bibliotece wydziałowej mamy piękną en cyklopedię historii 17 tomów tylko w co poniektórych brakuje zdjęć bo ktoś z uporem maniaka je wycina żyletką gromki śmiech na sali dr kontynuuje: чproszę państwa proszę się nie śmiać to robią histo rycy tacy jak państwo a nie jakieś śrubokręty z polibudy214logikaciekawość to bardzo dobra cecha widzicie prof m to świetny przykład nie tylko w kwestii matematyki ale ogólnie w życiu kiedyś byłem z nim w bardzo odległym kraju i nie mogliśmy znaleźć skrzynki pocztowej były jakieś takie różne kontenery ale nie było niczego co by przypominało skrzynkę po jakimś czasie prof m doszedł do
wchodzi student na egzamin do profesora otwiera walizkę wyciąga trzy flaszki wódki stawia na stole wy ciąga indeks i mówi:proszę trzy pokwitować a profesor na to:dwie biorę313bohaterem następnych historii jest podobno inglotwykładowca probabilistyki z polibudy wrocławskieja kto to był naprawdę tego już nikt nie ustaliinglot męczy na egzaminie studenta z prawdopodobieństwa student nie kumaty więc inglot chce się zlito^ wać nad studentem i pyta:jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia 6 w kostce do gry?jedenale niech pan się zastanowi przecież kostka ma sześć ścianjedenwnerwiony ingot podaje kostkę do grymasz pan rzucaj student wyrzuca 6 inglot zdumiony:niech pan jeszcze raz
wniosku że jeden z nich to skrzynka pocztowa i zadowolony wrzucił do niej pocztówkę wtedy powiedziałem: „wiesz ja tam niedawno wrzuciłem skórkę po bananie" na co on: „ciekawe czy dojdzie?" i to jest właśnie przykład takiej ciekawościlogikanależy dwa razy pomyśleć zanim zacznie się programować aby nie trzeba było dwa razy programować nim zacznie się myślećwykładna moim wykładzie można popijać ale proszę nie jeść nie żuć gumy nie palić i nie przedłużać gatunku pod ławkąprogramowanie obiektowena przykład taka klasa „człowiek" kiedyś człowiek składał się z ciała i duszy teraz musi być co najmniej pesel i nip + języki formalne i złożoność obliczeniowaz moich skromnych doświadczeń z nerkowcami wynika że już lepiej trawkę palić215języki formalne i złożoność obliczeniowamyślę że jak mawia wicepremier łże pan jak bura suka
prowadzącemu zdjęcie który niby nic nie widział ten po jakimś czasie rzuca kredą i krzyczy:nie proszę państwa ja nie mogę tak prowadzić wykładu zastanawiając się jak wyjdę na tych zdjęciach zatem proszę niech pan teraz pstrykapo czym przybrał kilka póz do fotografowaniaprof p z fizyki:z kim ma pan ćwiczenia? z doktorem xxxmaciejem xxx? moja prawa ręka a to szczęście będzie miał komu nie zaliczyć ja nie mam łatwego wyboru (230 osób na sali)ww ekonomia:oj coś widzę że większość z panów na drugi rok będzie miało prawko na transporter opancerzony197politechniki to zazwyczaj siedliska facetów którzy mają nie tylko kurwiki w oczach na szczęście czasem trafiają się niewinne niewiasty na tych uczelniach ale wtedy biada imdr r matematyka:całka jest jak kobieta każdą rozwiązuje się inaczej tak samo jak inaczej rozbiera się każdą kobietęmgr в wf (siłownia):czytając listę obecności wyczytuje jedyną dziewczynę która jest w grupiea ta blondynka to co grupy pomyliła? dobrze że jej nie ma będziecie ćwiczyć a nie ślinić sięprof p z fizyki:1 załóżmy że na dwumetrowej miotle przelatuje przed nami alicja o przepraszam miałem na myśli babę jagę ale popatrzyłem na alicję i mi się skojarzyłoprof p z
działów fizyki prof do egzaminowanego:może pan sam wybrać sobie temat i omówić go ale wtedy ma pan jedną ocenę niżej albo ja wybiorę panu temat i wtedy jest jedna ocena wyżej proszę niech pan decydujestudent:to może niech pan prof wybierze prof:dobry tok myślenia to już ma pan 3 bo 2 + jedna wyżej to 3 walczy pan dalej?bezpieczeństwo publiczne z dr z maj ciepło za
kwestia ilości piwadr ł budownictwowykładowca wprost przepadał za dziewczynami ale też potrafił im dopiec przy temacie wystroju wnętrz (u polaków tylko na zewnątrz wszystko musi być idealne w środku już byle jak) powiedział pewnej pięknej pani:popatrzcie na nią jest piękna a też ma kiszkę stolcową127laboratorium z materiałówlaborka na temat smarów olejów i tym podobnych prowadzący po krótkim wstępie teoretycznym daje studentom szansę popisania się:to wymieńcie znane wam typy olejówkolega в siedzący bezpośrednio przed nim odpowiada:z pierwszego tłoczenia?dr m numerki:interesują mnie studenci którzy potrafią zobaczyć 1 wykres funkcji przestrzennej bez zastosowania środków 1wspomagającychmechanika z prof śkolega przypomniał mi dzisiaj hasło profesora ś gdy podczas jednego z wykładów komentował kartkówki (które niezbyt nam poszły):jak tak można? na co drugiej kartce jest napisane „moment to siła" to przecież bez sensu jak „węgiel tlenem polskiej gospodarki"prof „krecik" sieci komputerowe:ja
gramatyka opisowa z dr leszkiem opowiadając o badaniu gardła a propos „pyłu który szkodzi jego więzadłom głosowym":pani foniatria cztery razy wchodziła mi do gardła i kiedy zapytała: „czy mogę jeszcze raz w pana wejść?" odparłem: „a da mi pani chociaż raz szansę rewanżu?"prawo cywilne z mgr sprzestrzegając żeby uważać kto podpisuje:no bo panowie później jest taka sytuacja że się patrzy w fakturę a tam się okazuje że ją przyjął zdzisiu do spraw żadnychprawo konstytucyjne z mgr b dygresja polityczna:jest postulat żeby osoby ubezwłasnowolnione (zwykle z powodu choroby umysłowej) nie mogły należeć do partii chociaż jeśli się przyjrzeć to wtedy nie mielibyśmy żadnych partiiprawo cywilne z mgr s przestroga na przyszłość:panowie pamiętajcie po trzecim piwie nie podejmujemy żadnych decyzji poza wyborem taksówkiprawo konstytucyjnena sali ogólny nastrój nudy i przygnębienia bo się pogoda zepsuła a godziny dłużą wykładowca spojrzał na nas i rzecze:no tak nie dość że nudy to i tak wszyscy skończymy tak samo176tu przerwał a my się zastanawiamy jak skończymy sędziowie? radcy? niena cmentarzuprawo cywilne z mgr smówiąc że oświadczenie woli może mieć błąd a nie pomyłkę:panowie wiecie co to jest
krajem oczywiście im dalej od wiejskiej bo na wiejskiej to same smoki latająhmezdrwtłumaczył nam jak wyglądał wielki kryzys w polsce w dwudziestoleciu międzywojennym:to był okres absurdu wtedy nawet warszawę zaliczali do polski zachodniejhmezdrwpróbuje wytłumaczyć pojęcie kapitału ludzkiego:przed wojną secesyjną w usa czarny wykształcony niewolnik był droższy od niewykształconego czarnego niewolnika dzisiaj już nie ma niewolnictwa i taka wycena nie ma sensuhmezdrwzbliża się sesja więc zaczęliśmy poważnie myśleć o egzaminie tak samo jak dr ww zeszłym roku w
jest i tak jasnouniwersytet im adama mickiewicza w poznaniuna uniwersytecie im adama mickiewicza dowiemy się jak działa guma od gaci kim jest idol oraz kto jest najważniejszy na świecie czas zacząćkonwersatorium z prawa karnego dr p: po raz pierwszy w mojej karierze na uczelni byłem na zwolnieniu lekarskim i muszę powiedzieć że mi się podobałopodstawy paleontologii z dr bo małżach: wyjaśniając to tak bardziej obrazowo to mięśnie otwierające i zamykające muszlę działają podobnie jak guma od gaci naciąga się a później strzela238konwersatorium prawa międzynarodowego pani dr в:i przynieśli nam projekt nowej siedziby wydziału tam był nakreślony jakiś korytarz i krzyżyki powiedzieli nam że w
fizyki:pani jest trochę chora taka pogoda ale to może być alergia na mnie () to lepiej niech pani nie przychodzi na ustny alergia się nasiliprof p z fizyki:jest pęd i popęd wiosna się zbliża państwo będą trenować i jedno i drugie tzn popędu nie trzeba (śmiech) za to pęd się przyda (jeszcze większy śmiech) 0))198prof r z fizyki:z równaniami różniczkowymi jest jak z kobietami państwo się sami domyśla o co chodzifizyka 2: co jest najlepszym środkiem
wiem że to jest nudne ale przez to trzeba przejść jak rekolekcje trzeba zawsze sprawdzać jednostki na przykład jeśli komuś droga do domu wychodzi w litrach mogłoby się pojawić pytanie: po jaką (chwila przerwy) z jakiego powodu to liczymy?dr n systemy operacyjne podczas egzaminu ustnego:128
rzuca student wyrzuca 6poproszę indeks i wpisał mu trójc314student zdaje egzamin lecz odpowiedzi studenta są poniżej krytyki w końcu inglot dosyć wściekły mówi:dam panu 3 jeżeli powie pan ile jest żarówek w tej salistudent zaskoczony szybko policzył i odpowiada:trzydzieści inglot:nieprawdapo czym wyjął jedną żarówkę z szuflady biurkaza rok ten sam student podszedł do egzaminu i sytuacja się powtórzyła na pytanie inglota o ilość żarówek odpowiedział: 31 na co inglot z uśmiechem:nieprawda nie mam żarówki w szufladzieale ja mam odparł student wyciągając żarówkę z marynarkii dostał trojęwchodzi wykładowca do sali na podłodze zauważa niedopałek papierosa surowym głosem pyta:czyj to pet?cisza
xx w z dr skomentarz do referatu o komunizmie a konkretniej o komunizmie w azji:w mongolii??? tam był przecież jeden robotnik wiecie jak wyglądał u nich plan 5letni? ogrodzenie 100 tysięcy hektarów pastwiskhistoria powszechna państwa i prawa z prof yoda:krzesło elektryczne jest uznawane za mało humanitarne no cóż nie było możliwości przeprowadzenia dyskusji z zainteresowanymi157historia powszechna państwa i prawa z prof yoda:jeśli państwo jeszcze z liceum nie zapomnieli anglia jest wyspąhistoria procesu polskiego z dr naw:jednym ze sposobów rozpoznania czarownicy było spojrzenie jej głęboko w oczy w których nie powinno się widzieć własnego odbicia no panowie jeśli spojrzycie w oczy koleżanki i zobaczycie jakieś mgiełki zygzaki względnie kurwiki na bank czarownicahistoria procesu polskiegorzecz miała miejsce dzień po otrzęsinach pierwszego roku dr naw rozpoczynając zajęcia:dzień dobry państwu mam nadzieję że wszyscy wytrzeźwielia potem jeszcze:proste pytanie: co jest mocniejsze wódka czy śliwowica? a w sumie to teraz jeszcze możecie nie wiedzieć ale zapewniam że pod koniec studiów to już będziecie znawcami i weteranamihistoria procesu polskiego z dr naw:od momentu gdy kobiety zaczęły
pierwszym podejściu wygrałem ze studentami 74 do 0 ale nie przejmujcie się w końcu zdajecie rekordzistka zdawała 14 razy i zdałapolityka społeczna z prof ow holandii każdy mężczyzna spełniający określone warunki ma prawo do dwóch stosunków seksualnych w miesiącu w tym celu państwo opłaca specjalnie wykwalifikowaną w tym celu pielęgniarkę proszę się tak
mgrbw środę przed świętami postanowiliśmy się zwolnić ze wszystkich zajęć a że mgr b miał z nami pierwsze zajęcia zostawiliśmy go na koniec przychodzi minutę przed zajęciami i wychodzi do niego komitetk:bo my byśmy nie chcieli mieć zajęć в:ok to ja idę po klucz a was nie macała uradowana grupa udaje się na drugie schody co by nie spotkać naszego magistra a tu zonk on też wybrał te schody ale wiedząc co ma powiedzieć:ok nie widziałem was raz jeszczekurs c zp1wymyślanie nazw jest czynnością zawodową informatykametody numeryczne pkktoś kto wymyślił trzy kropeczki powinien jakąś nagrodę dostaćhistoria polski 19181990 u dr wk parlamentaryzm w rosji ziemstwa pytanie do koleżanki:skąd się biorą urzędnicy ziemstw? tylko proszę bez fizjologii i szczegółów biologicznych216wstęp do teorii polityki z dr em mówi o okrągłym stole i próbach rozmów jaruzelskiego z opozycją:dziś byśmy powiedzieli że jaruzelski puszczał strzałki
pierwszy rok zaocznej elektroniki (sami faceci część w wieku wykładowcy) po wykładzie a przed końcem zajęć dr o usiadł na pierwszej ławce przed nami i kiwając nóżkami wypalił:kwa a wiecie panowie że na bemowie wszyscy już wiedzą że przeklinam na zajęciach co za poleni pojńcy tu mieszkają? czas się stąd wynieść293fizyka z prof antonim rpodczas wykładu profesor
oczywiście może się pan z tym nie zgodzić ale radzę się jednak zgodzićdr sz elektronika ćwiczenia:bo urządzenia elektryczne mają tę właściwość że zwykle lepiej działają po podłączeniu do napięciamgr k mechanikana pierwszych zajęciach w drugim semestrze mgr pyta:kto miał w poprzednim semestrze 5 z mechaniki? zgłasza się pewien koleś uradowany zapewne że zabłyśnie a mgr na to:pan? to dobrze proszę skoczyć po kredęegzamin z sieci komputerowych izadanie (autentyczne):pies bernardyn biegnie z prędkością 10 km/h i niesie pudełko 10 płytek dvd o pojemności 47 gb każda czy będzie on przesyłał dane szybciej niż sieć
na sali pyta jeszcze raz:czyj to pet? ciszapytam po raz ostatni czyj to pet? z końca sali cichy głos:niczyj można sobie wziąć315fakty pierwszy artykuł z rodzynkami pojawił się na joe monsterorg 13 lipca 2004 dzięki bobeshowi pierwszy rodzynek został nadesłany 25 października 2004 roku i na stronie umieścił go masakra to właśnie masakra jest tym człowiekiem który przez dwa lata odsiewał ziarna od plew i to dzięki niemu 2493 rodzynki
społeczeństwuhistoria powszechna z prof dr hab md jeden facet na roku cały czas zadaje głupie pytania md w końcu się wkurzył:ja bym prosił pana o nie przerywanie mi tak często wykładuw tym momencie zacząłem bić brawo a inni się dołączyli kiedy aplauz umilkł d popatrzył na delikwenta:mam nadzieję że aplauz z sali pan zrozumiałmiędzynarodowe stosunki politycznepierwszy wykład wykładowca mówi o wymaganiach itp w pewnym momencie informuje że wyniki egzaminu będą umieszczone na drzwiach jego pokoju ktoś zapytał czy jest możliwość umieszczenia wyników w internecie na co szanowny pan wykładowca zaczął się rozwodzić:wyniki w internecie to świetna sprawa nie trzeba przyjeżdżać na uczelnie ludzie spoza wrocławia nie muszą specjalnie tutaj jeździć można zapisać przecież numery indeksów i nie łamie się wtedy ustawy o ochronie danych osobowych można szybko wszystko znaleźć bardzo wygodne dla mnie to też wygodniejsze tak tak więc jak mówiłem wyniki będą wisiały na drzwiach mojego gabinetu217wstęp do teorii politykitwierdzenie że politolog będzie dobrym
wypadł i wtedy ten pan powziął wątpliwości co do jakości wykonania samochoduprawo konstytucyjne z mgr b wyjawiając sekrety ściągania:niektórzy to na długopisie ściągi piszą ja to sobie nawet grawerowałemprawo cywilneopowiada o swoim dawnym wykładowcy:on miał niesamowitą zdolność zapamiętywania imion a używał tylko dwóch: zosia i andrzejek ale nigdy się nie pomyliłwstęp do prawoznawstwawykładowca opowiada o facecie który pomimo zakazu gadał przez telefon w samolocie:dzwonił bo żona umierała absolutnie kryzysowa sytuacja musiał się dowiedzieć gdzie schowała testamentwstęp do prawoznawstwa z mgr z opowiadając o pewnym profesorze:mieliśmy fascynującą
nie ekscytować trudno jest spełnić te warunki nie będąc obywatelem holandii231politechnika poznańskaw poznaniu to ja nigdy nie byłem ale wiem ze to miasto wielu targów czasem łezka się też w oku kręci jak człowiek czyta co to wykładowcy na politechnice poznańskiej opowiadają a mówią min o tym jak długo może wykładać profesor czy mrówka może mieć swój adres ip oraz czy człowiek może się mylićchemia budowlanaprof ł na wykładzie dla studentów pierwszego roku budownictwa:czego nie wybiły pestycydy w pomidorach teraz wybije ł na wykładach z chemiiwytrzymałość materiałów z dr marianem o podczas wykładu:proszę państwa człowiek zawsze może się pomylić ale inżynier już niewytrzymałość materiałównieśmiertelna dr jadwiga p na pierwszych ćwiczeniach z wytrzymałości mówi do studentów na koniec zajęć (od kwadransa trwała już duża przerwa):a teraz niech państwo zanotują sobie wzór podania o egzamin komisyjny bo na pewno się komuś przyda algebra z władcą pierścieni i ciałprzepraszam że pod koniec wykładu będę mówił głupoty ale od tych pisaków jest taki zapachalgebra z władcą pierścieni i ciałmieliśmy tu wybór jak adam w raju232prof chprofesor to
fast ethernet (100 mb/s) na odcinku 8 km? dlaczego nie stosuje się psów w sieciach komputerowych?dr k matematyka ćwiczenia wytłumaczenie działań nieprzemiennych:no wiecie państwo są działania nieprzemienne na przykład możemy wykręcić korki i wsadzić palce do kontaktu ale wsadzić palce do kontaktu i wykręcić korków to się już nie da129uniwersytet śląskizaprosili nas studenci z uniwersytetu śląskiego abyśmy zobaczyli jak to ich wykładowcy opowiadają czym jest
film o szkocji i wrzosowiskach pani justice pauzuje i mówi:no na tych wrzosowiskach żyją przerywa jej kolega:świstaki? na co ona:ja się nie orientuję w nazewnictwie tamtejszych ptaków159język angielskipani e jak patrzę na pani torebkę to przypomina mi się taki film: „moja macocha jest kosmitką"dr d kolokwium:proszę państwa proszę pochować ściągi piszecie tylko z głowy i na głos niby do siebie czyli z niczegoprof ch wstęp do teorii polityki w trakcie wykładu:dzisiaj niestety musimy kończyć wcześniej mam małą
pojawiły się na stronie przemilczmy 4747 kiepskich rodzynków spoczywających na śmietniku historii (zamordowane przez masakrę) największe szczęście uczęszczania do najśmieszniejszych uczelni mieli:tombstone z akademii medycznej we wrocławiu (71 rodzynków)florentynka ze szkoły głównej służby pożarniczej (65 rodzynków)kapella z uniwerku warszawskiego (59)oraz k z uniwersytetu warmińskomazurskiego (54) masę historii i powiedzeń dodali także: perii (46) jaretzky (36) basik3 (29) bilska (25) tj7mu (25) kornikus (24) masakra (24) wojtekl9 (22) wolfmoon (22) leidi (21) elc (17) elineusz (17) kalik (17) karpik (17) marogaix (17) czopex (16) kozak (16) moczocmuj (16) manwe_ (15) kapishon21 (14) zosienka (14) jimmy_jb (13) k4r0l (13) reqmisiek (13) sapo
a jak mężczyźni jaki układ w ciele człowieka warto poznać bez książki oraz jak wyglądają wykłady a la dżem z pieprzem zapraszamy więc już na rodzynkizmysły z dr bojarczykiemćwiczenia ogólnej uprawy roli i roślin wszyscy zaczytani w notatki z poprzednich ćwiczeń a dr bojarczyk mówi:drodzy studenci otwórzcie swoje umysły na nową wiedzęchwila ciszy na sali i po minucie dr wziął głęboki wdech nosem i rzekł:o sianem zapachniało politologia logika z dr sdr woła koleżankę do tablicy ta niewiele umiejąc stoi przez chwilę w końcu dr zadaje
może wykładać dopóty dopóki potrafi trzymać kredę i moczmetaloznawstwo z dr leszkiemzwykłych metaloznawców to na świecie jest na pęczki takich bardzo dobrych najwyżej kilkadziesiąt a tych najlepszych zaledwie kilku a tak właściwie to tylko japojazdy lądoweopowieść wykładowcy ó wypadku samochodowym:w pierwszym momencie pomyślałem że oślepłem jednak po chwili nadeszła refleksja i zapytałem siebie: „dlaczego na biało?"algebra z władcą pierścieni i ciałto co zaraz stanie się z tą macierzą przejdzie ludzkie pojęcieanaliza matematyczna z sarenką vel mućkąszczerze mówiąc nie mam pojęcia jak ta funkcja wygląda i wcale mnie to nie ciekawidr в sieci komputerowewykład z sieci tematyka: różnice między 4 i 6 wersją protokołu ip kwestia adresowania węzłów sieci i doktorek mówi:wipv4 mieliśmy 2л32 awipv6 mamy 3(10л38) adresów co oznacza że każda mrówka
głodnemu robisocjologia z dr xrobiąc przerwę opowiadał o swoim koledze który kazał mu robić częste przerwy na kawę zwłaszcza na zajęciach popołudniowych:kiedyś śniło mi się że prowadzę wykłady budzę się i rzeczywiście prowadzę wykładyprawo z prof koolzmiany wprowadzane w ustawie przez „kaczorów" są tak samo robione jak seks z młodą dziewoją szybkoi beznadziejniesztuczna inteligencja podczas wystawiania ocen:no to zgodnie z tradycją panującą na tej uczelni wszyscy macie po 40 a ci co nie przychodzili po 30matematyka z prof rmiał mocne zacięcie muzycznena fortepianie to
jakby był hydraulikiem i nadał córce imię ruraćwiczenia z prawa administracyjnegodyskusja na temat art 3 ust 2 ustawy prawo o zgromadzeniach („uczestnicy zgromadzeń nie mogą na nie wnosić broni ani innych niebezpiecznych narzędzi")dr в:no i jestem myśliwym stąd w dniu świętego huberta nie mogę wziąć udziału w zgromadzeniu niosąc strzelbę mogę co najwyżej pokazać moje porożeprawo administracyjne wykład z profesorem j:nasze spotkanie składać się będzie z trzech części z pierwszej drugiej i trzeciejprawo administracyjne prof j:ja sobie nawet nie mogę wyobrazić co studenci potrafią wymyśleć o taki przykład który mi utkwił w pamięci: pytanie na egzaminie w 2000 roku o uprawnienia wójta odpowiedź studenta: „wójt kieruje siłami zbrojnymi prlu"240prawo administracyjne prof j:nie wierzcie wykładowcom którzy mówią że są najważniejsi po prostu najważniejszy to jestem jamgr pz język angielski omawiając jakieś zadanie:w tym zdaniu większość ludzi by wstawiła ten czas ale ostatnio większość wybrała
kognitywizm jakie są przysłowia hydrologów oraz czy warto mieć wiele aparatów kopulacyjnychprof dr hab joshua prawo historia:fantazja studencka jest jak miłosierdzie boże nieograniczonadr s egzamin z systemów operacyjnych do studentki zdającej egzamin:będzie 3 ale z panią jako gatunkiem to ja nie mam o czym rozmawiaćdr o laboratorium z fizykido studenta któremu zdarzył się błąd w sprawozdaniu:pan maturę robił czy pan maturę kupił?dr в matematyczne podstawy informatyki na wykładzie:to jest takie proste że aż nie wiem jak to zapisać
pytanie:czy wolałaby pani aby mąż panią zdradzał przez cztery kolejne dni w miesiącu (np pon wt śr czw) czy co tydzień w jeden dzień?koleżanka mówi:wolałabym by wcale mnie nie zdradzał na co doktor:i gadaj tu z babą o logice85informatyka z dr hpierwsze zajęcia z informatyki stoimy przed salą i ustawiamy się na browaranagle okazuje się że obok stoi pani dr która postanowiła się wtrącić do rozmowy:wiecie co? na krupniczej jest taka knajpa w której wszyscy się integrują nawet jak byście się tam schlali to zdążą was donieść na informatykęzoologia stosowana z prof nowosadembardzo mi przykro ale dziś będę wredny musiałem pchać samochód i chcę odreagowaćanatomia zwierząt z dr w dyktuje na
wykład etyki prawniczejkognitywizm jest epistomologicznym korelatem obiektywizmu ontologicznegowykład z hydrologiidr r podczas wykładu o typach genetycznych jezior a propos tego że na wykładzie można spożywać napoje:130znacie dwa przysłowia hydrologów? _ ?pierwsze: „jak se poźródlisz tak se wodogrzmotniesz" i drugie: „jak hydrolog nie pije to mu morda tatarakiem zarasta"fizjologia roślinprzyszłam dowiedzieć się o wyniki swojego kolokwium które poszło beznadziejnie pisała cała grupa ale tylko moje gdzieś zaginęło po kilkunastominutowych poszukiwaniach:ale ja pamiętam co pani dostała to była 4 chcąc wpisać ocenę do zeszytu dr pyta:a który rok? i nazwisko proszędr s egzamintrwa egzamin dr s nas pilnuje nagle gdzieś z szumu przeglądanych ściąg słychać jak student mówi do studenta:co ma być na drugie (pytanie)? dr s usłyszał to i mówi do całej sali:na drugie ma być schabowybiogeochemia metali ciężkichpo 20 minutach tłumaczenia jak ma wyglądać zaliczenie prof rozpoczął wykład w pierwszej ławce podniesiona rękana pytania już
ćwiczeniach:żyła wspólna nogi i szyi (chwila konsternacji ale studenci posłusznie piszą) co ja mówię? nie piszcie tegochemia rolnaczytajże pani kasiunie mam na imię kasiawszystko jedno dla mnie każda kobieta to kasia kasie są takie niewinneinformatyka z prof brzuskim zaliczenie semestru robię co mi kazał w eхceїи zadanie zrobione prof przychodzi i mówi:no dobrze ale jak pan to zrobił? skąd pan wziął wzór?86oczywiście jak na studenta przystało odpowiadam:yyyyyyyyy (?) prof stwierdził:idę po kalkulator przylazł z kalkulatorem i liczy no to mówię że poкa żę jak to zrobiłem prof ze zdziwieniem patrzy i stwier dza:to tutaj w tym programie są takie funkcje? jezus maria ja o tym nic nie
(13) astalawista (12) sir_delek (12) fijau (11) krystianj (11) paszek (11) sol_na_rany (11) hemrod (10) ioi69 (10) qba (10)316 poza nimi to jeszcze 831 osób dorzuciło po jednym lub więcej rodzynkówpodziękowaniawszystkim którzy nadesłali swoje rodzynki choć nie musielirodzynki to nieustające dzieło przystojnego kolegi masakry (zaobrączkowany niestety drogie panie) który od ponad dwóch lat zajmuje się ich moderacją czyli oddzielaniem ziaren od plew to on jest gwarancją tego że najlepsze rodzynki idą w świat by bawić uczyć i uspokajać nerwy studentów jemu cześć i chwała osobiste gratulacje możesz słać na adres: masakra@joemonsterorgksiążkę składali: nataa i pablo key a ostatni szlif podkręcił znany wielebny doktor joe monster oraz niezmordowana ekipa wydawnictwa inrock z
poznaniaekipie redaktorów i moderatorów jm którzy swoim zaangażowaniem sprawiają że łatwiej poświęcać swój czas i energię na tworzenie tej lepszej strony internetu pod adresem wwwjoemonsterorgwszystkim którzy wiernie czytają od dwóch lat rodzynki i
tego co mówię stan zaporowylxzajęcia z technik badań społecznych wykład na temat pojęć ich zakresów itp pani mgr wyjaśnia zakres pojęcia „krasnoludek" takimi oto słowami:a dla niektórych krasnoludek to takie małe stworzonko „szczające" do mlekamatematyka z gckolega wstaje aby zamknąć okno męczy się męczy udało się w tym momencie matematyk:hiiiimeeenfilozofia
głupio gadacie241dr s podstawy automatyzacjico zwala z nóg podczas jazdy w autobusie? (chodziło o bezwładność)z ostatniego rzędu pada odpowiedź:smród (wybuch śmiechu na sali)fizyka zajęcia „pokazowe"w ten dzień pan od pokazówek nazywany ze względu na pewne podobieństwo einsteinem zabrał się za doświadczenia z elektryczności wyciąga jakieś dziwne urządzonko z dwoma żarówkami podłącza
odpowiedziałem reszta po wykładzieręka dalej w górzeno słucham pana skoro pan musirzutnik się pali wykładu nie było131zoologia bezkręgowców ćwiczeniajeden student chciał wyjść wcześniej z zajęć dr mówi że jeśli student powie jak odróżnić samca raka od samicy to może spadać student myśli i stwierdza:po nogachno dobrze ale nie do końca proszę uzasadnić na to student:jak ma owłosione to znaczy że nie goli więc pewnie facetsprzątał salę po zajęciachzoologia bezkręgowców u prof w wszystko ze śmiertelną powagą (jest to poważny 70letni naukowiec):wirki z rodzaju multipeniata mają kilka aparatów kopulacyjnych przez co pewnie wielu z państwa im zazdrości jednakże
wiedziałem dam panu 40 żeby średniej nie zawyżaćanatomia zwierząt doktor:jak się nazywają żeńskie narządy rozrodcze? my:jajniki jajowody macica narządy płciowe ze wnętrzne (itd itd) doktor:są też inne nazwy ale nie używa się ich na anatomiianatomia zwierzątpo zajęciach z układu rozrodczego prowadzący przy wyjściu z prosektorium:no więc zachęcam do nauki zwłaszcza że tego układu możecie się uczyć także bez książekfi(lo)zjologia studiowania psor na fizjologii:bo wiecie że kobiety studiujązawzięcie a panowie zażarcie?87cukryna egzaminie u mojego starego wykładowcy ciągną za język bo nie chcą robić poprawek dla
omówimy go sobie i stwierdzimy że jest do banitaktyka gaśniczapamiętajcie że wchodząc do płonącego mieszkania musicie bardzo powoli otworzyć drzwi gwałtowne otwarcie spowoduje nagły napływ powietrza i rozgorzenieco spowoduje panie kapitanie?rozgorzenie co?no pierdnie277techniczne systemy zabezpieczeń wykładcoś słabiutka frekwencja na dzisiejszym wykładzie prawię słyszę jak reszta panów studentów siedzi w pokojach i wznosi kolejne toasty za tych mułów co na wykład poszli czyli za wastermodynamika z prof tsugeruję dzisiejszy wieczór nad książką bo jutro się spotykamy proszę się przejąć bo w tym roku nie będę wyznaczał czternastego terminu poprawkowegotaktyka pożarniczaośmiu was tylko na wykładzie? do tylu to nie warto nawet ust otwierać no chyba żeby flaszkę obalićtaktyka pożarniczażeby szybko otworzyć drzwi trzeba uderzyć toporkiem jak najbliżej zamka bo jak walniecie w środek to tylko dziura się zrobi w drzwiach a w zasadzie to można najpierw klamką spróbować otworzyćtaktyka pożarniczapanowie podchorążowie (tytuł studentów uczelni mundurowych)
uprzedzam zainteresowanych że po każdej kopulacji jeden aparat odpada pomyślcie tylko rodzice by was mogli lepiej kontrolowaćfizyka dla biologów u dr nakielskiego dr szuka przykładu i wymyśla:załóżmy że mam małego ptakawszyscy rechocą a dr ze stoickim spokojem czeka i kontynuuje:a ten ptak ma małe jajaznów rechot i pokaz cierpliwości po którym doktor wygłasza:ale pomimo tego bardzo wysoko się wznosi niektórzy płakali132kulturoznawstwojak państwo na drugim roku już zapewne wiecie uniwersytet jest strukturą feudalną tu nie ma równości ani sprawiedliwościpierwsze zajęciajeśli chodzi o książki to polecam jednak te starsze wydania jeszcze z czasów prluszmer na salio widzę że liga polskich rodzin już
jednego inteligenta no to profesorowie prowadzący zadają ostatnie pytanie:to niech pan nam wymieni trzy rodzaje cukrów (chodziło o glukozę fruktozę i laktozę)student odpowiedział:kryształ w proszku a po dłuższym zastanowieniu dodał: i jeszcze w kostkachzoologia stosowana z prof n:pamiętajcie żeby nigdy nie mówić do waszego partnera „ty pasożycie" pasożyt może być tylko innego gatunkuakademia wychowania fizycznego w krakowienapisał do nas trzosnek: „moja małżonka zauważyła że na joe monsterorg niedoceniane są jeszcze wspaniałe teksty jakimi rzucają czasami studenci" i jest to prawdą poniżej kilka przykładów z krakowskiej uczelni mającej kształcić sportowcówdwie studentki przychodzą zaliczyć kolokwium do dr aproszę niech panie usiądą przygotują coś do pisania a ja wylosuję testypisania?? jękliwie przerywa
państwo jak się wchodzi po schodach na któreśtam piętro powiedzmy do żony to można sobie odpocząć zapalić czy piwko wypić tak dla relaksusieci komputerowemgr k został idolem męskiej części grupy gdy omawiając temat wygłosił uwagę:bufory powinny być duże i słabo pokrytezaliczenie u dr c techniki wytwarzania na wstępie
się odzywa133anatomia z dr b stając na środku auli z rozłożonymi lekko uniesionymi rękami:wyobraźmy sobie że jestem macicąinformatykapo przeanalizowaniu programu studenta:jeszcze parę błędów i zbędnych instrukcji i byśmy mieli nowego windowsadr pietras:jest to mówiąc trywialnie rozmowa dupy z kijemsocjologia reklamyobserwując drzemiących studentów:państwo będziecie kiedyś dyrektorami będziecie robić nasiadówki to chociaż nauczcie się spać tak żeby nikt nie
humanistycznoekonomiczna w łodzifilmoznawstwo z dr odo studentów na zakończenie tuż przed świętami bożego narodzenia a w nawiązaniu do wykładu:a propos szatana wesołych świątcollegium cmtasekonomia dla humanistów z dr kwyobraźcie sobie że w krajach trzeciego świata dziecko jest tańsze niż w krajach rozwiniętych to znaczy że w niemczech mogę mieć albo zuźkę (dziecko) albo bmw a w indiach zamiast zuźki mogę mieć co najwyżej radio tranzystorowe polska jako kraj szczególnie bogaty pozwala mi utrzymywać i zuźkę i 8letniego lanosamedycyakademia medyczna w łodzianatomiawykład o budowie miednicy mniejszej:proszę państwa u człowieka jest tak natomiast u kobietyszkoła policealnaanatomia z profesor gjaki mięsień obciąga napletek????okrężny ust298wojskowa akademia medyczna w łodzigłówny reanimator wykład z ratownictwa:ważna jest odpowiednia kolejność czynności przy ratowaniu porażonego prądem sam przekonałem się o tym próbując parę lat temu na wakacjach ratować mojego jamnika który przegryzł kabel prowadzący prąd do namiotu zamiast odłączyć prąd złapałem jamnika za uszy i próbowałem go odciągnąć niestety sam zostałem porażony prądemz sali:bo to był pies przewodnikakademia medyczna w białymstoku
niezależnie od tego ile mieszkań zalejemy podczas akcji i tak nas będą kochać zatem wody nie oszczędzaćkpt e podczas zakładania uprzęży ratowniczej (służącej do ewakuacji po linie):panowie nawet oficer ma tylko dwa jajka proszę te paski
studentka a nie może nas pan tylko ustnie przelecieć?student oddaje pracę zaliczeniową jest grubo po terminie więc poprawa odbywa się na poczekaniu praca w całości zerżniętato jest praca pani s z waszej grupy co do przecinka tylko nazwisko inneojejku skąd mogłem wiedzieć że pani się pokapuje mnie by się nawet czytać nie chciało■praktyki terenowe studenci i
założyć jeszcze raz278uniwersytet warszawskio „warszawce" krążą różne legendy i plotki zarówno dobre jak i zle jednak rodzynki z uniwersytetu warszawskiego prawdopodobnie mogą powalić was na kolana tekstami o kowektorze murach cyklopowych czy porównaniu prawa do gna sprawdźcie samihistoria
widziałpolitologiagatunki wyższe zazwyczaj papusiają gatunki niższe wy na przykład wpieprzacie świnki +politologiadzisiaj nie da się otworzyć mediów żeby jakiś ćwierćinteligentpolityk nie mówił o wartościachsocjologia reklamydo studenta z walkmanem na uszach w czasie wykładu:może to nawet jest śmieszne kiedy tam panu gra muzyka a ja tutaj się ruszam przy tablicysocjologia reklamyusiłując zrozumieć treść swoich slajdów:ojej (chwila przerwy) poddaję się a może coś prostszego? kiedyś to wszystko rozumiałemsocjologia reklamypo kompletnie nieadekwatnym komentarzu studenta:wie pan ja się już przyzwyczaiłem że za panem nie nadążam + socjologiana ćwiczeniach u pewnego pana doktora pada pytanie:kim był ikar??? na to doktor:ikar to taki luzak który poszedł na maksa134socjologiapo wejściu spóźnionego kolegi:ja i tak jestem cały czas pod wrażeniem tego jak pan na początku pierwszego roku spóźnił się na zajęcia o godzinie 12:45 i powiedział że pan zaspał to było uroczesocjologiato jest tak jak z komputerem albo z długopisem dla mnie nie ma żadnej różnicy jak nie działa to jestem bezradny () jak mi się samochód rozkraczył no to co ja mogę? no
prowadzący zakwaterowani w dość obskurnym pensjonacie pisząca te słowa dzieli pokój „w żeńskim skrzydle" z dr k drugiego albo trzeciego dnia około 23:00 słychać walenie do drzwi i głos z dykcją i intonacją zdradzającą 23 promila:dziewczyny co jest z wami? impreza się rozkręca i temu podobne okrzyki wabiącepo jakiejś minucie k uznała że sprawę trzeba wyjaśnić podchodzi do drzwi otwiera i słodziutkim głosem zwraca się do studenta:89dziękujemy za zaproszenie proszę tylko powiedzieć gdzie mamy iść przebierzmy się i będziemy najdalej za kwadransjuż w momencie otwarcia drzwi twarz biednego chłopięcia zaczyna w błyskawicznym tempie prezentować naprzemiennie barwy narodowe jednocześnie osłabiony szokiem i alkoholem umysł generuje natychmiast zwerbalizowany komunikat:ale przecież panie są za starejeszcze przed końcem wypowiedzi jakiś mało zatruty neuron podnosi alarm w rezultacie gama kolorów na twarzy studenta rozszerza się o fiolet i zieleń czemu towarzyszą próby tłumaczenia:to znaczy nie że stare tylko że tego nobrzydkie? uprzejmie podpowiada ktak tonący w nerwach student chwyta się podpowiedzi za późno zauważając że
jeden rysunek to drugi a popiół z fajki myk myk na wypociny kolesia po obejrzeniu wszystkiego i udzieleniu stosownych wskazówek pani f z naganą w głosie:w sumie dobrze ale fleja z pana strasznarozdanie dyplomówodbywa się rozdanie dyplomów dla absolwentów wydziału informatyki ps data 12 styczeń 2005 przemawia dziekan prof dr hab inż pwydział informatyki jest najmłodszym wydziałem politechniki szczecińskiej powstał w 1999 roku więc liczy sobie dopiero cztery lata243ustny egzamin z historii architekturyprowadzący płotek miał zwyczaj w przypadku niewiedzy delikwenta wysyłać go na korytarz w celu uzupełnienia wiedzy otwierają się drzwi od gabinetu i na korytarz wybiega spanikowana studentkaco to są hefalumpy?wszyscy obecni w obłędzie rzucają się do książek po jakimś czasie wykładowca do znajomego przez komórkę:ty słuchaj znowu się na te hefalumpy nabraliwykładowcy przed zajęciamistoimy przed jakimiś zajęciami pod salą tłumek lekki chaos nagle z kanciapy obok sali wynurza się pani mgr inż g wyraz twarzy: misja wzrok: rozbiegany rozgląda się po studentach procesy pamięciowe w toku ping
mogę tylko mówić do niego ale to co do niego mówiłem nie miało charakteru wykładufilozofiaw odpowiedzi na nasze pytanie typu „o so chozi?":jest on po prostu rozumiany jako emergencyjny ewolucjonizm deifikacyjnyfilozofiagrzyb jest jedną nogą w królestwie zwierząt drugą nogą w królestwie roślin paradoks polega na tym że grzyb ma jedną nogęfilozofiaprzeczytajcie sobie moją książkę (która dotyczyła tematu) ja teraz to jej już nie
kryje ona brzytwę doprowadzony do „ekstazy nerwowej" chłopina wrzeszczy więc rozpaczliwie: proszę mnie już nie dręczyć po czym najszybciej jak na to pozwalają osłabione nogi ucieka to uciekanie przed dr k stało się jego nawykiem już do końca praktykna prośbę grupy ćwiczenia są przeniesione z piątku na środę ale za to dość późno (17:30 19:00) nagle dzwoni komórka jedna ze studentek dyskretnie „nurkuje"
matematyki z prof kkiedyś wierzono że jak człowiek umiera to zalęgają się w nim wampiry i jak ktoś żywy przejdzie koło tego zmarłego to te wampiry na niego hyc i rozpalają w nim gorączkę aż wyssają z niego życie dziś nasi czarodzieje z sanepidu mówią o mikrobachhistoria starożytna z doktorem pawłem j przy omawianiu systemu kształcenia w antycznej helladzie:mam trzynastoletniego syna zgodnie z antycznym ideałem kształcenia powinienem go oddać na kochanka któremuś z moich kolegówhistoria starożytna z doktorem pawłem jna pierwszym roku historii są obok zajęć z historii starożytnej praca roczna i egzamin z tejże przy czym wszystkich trzech nie można realizować u jednej osoby pytamy doktora j czy można u niego realizować
dwa z powyższych punktówpanowie odradzam w zakładzie historii starożytnej mamy jedenaście małp a wy chcecie ciągle patrzeć tylko na jedną?279historia starożytna z doktorem pawłem juczniowie przed zajęciami nie chodzą teraz na browara? boże co to się porobiło z młodzieżąhistoria prawa polskiego z prof pkiedy miałem 10 lat we wsi w której mieszkałem chłopi mieli jedno ciekawe powiedzenie: „prawo jest jak gwno albo się w nie wdepnie albo można je obejść"ćwiczenia z analizy matematycznej u dr m komentuje nasze zamiłowanie do chodzenia do tablicy:wy to jesteście jak te antylopy gnu???jak lew złapie jedną antylopę to pozostałe patrzą się na nią bezmyślnie i tylko cieszą się że to nie oneanaliza matematyczna z prof mkowektor jest dwoistym pojęciem do wektora wektor kowektor nie oznacza to jednakże że kobra jest dwoistym pojęciem do bryanaliza matematyczna z prof mdzielenie wektorów jest niedozwolone może poza niektórymi zakładami
rozumiem kompletnie ale jak to pisałem to rozumiałem teraz mnie nie pytajcie co chciałem przez to powiedzieć135filozofiaplaton to nie jest pralka do której zamieszcza się instrukcję obsługiontologia z dr k (w skrócie to dział filozofii zajmujący się ogólną teorią bytu charakterem i strukturą rzeczywistości już sama definicja jest straszna a to przedmiot tylko dla twardzieli)proces powstawania to proces odwrotny do niemieszania demieszaniepo namyśle:takie oddzielenie soku malinowego od wódki we wściekłym psieontologia z dr kparmenides był już dla ludzi wszystkim: formalistą nominalistą nihilistą kaczyński pewnie by powiedział że to liberałontologia z dr k opowiadając mit:efektem podróży nie jest złe przeznaczenie tylko pis tu śmiech na sali a dr z wyrzutem: co? nie rozumiem teraz po chwili zastanowienia śmiech i: no tak ale przejdźmy dalej oni spotkali się na platformie tu już ogólny śmiech tak parmenides to przewidziałontologia z dr kkłócenie się ze średniowiecznymi kopistami to kopanie się z krawężnikiem136ontologia z dr kjest taka książka nie będę
to jest filtrowane
pod stolik a zaraz potem słychać jej teatralny szept przerywany szmerem głosu z telefonu:nie mogę rozmawiać ćwiczenia mam na uczelni naprawdęniespodziewanie studentka „wynurza się" spod stolika i zwraca dramatycznym głosem:pani doktor dzwoni moja mama czy może pani potwierdzić że rzeczywiście przenieśliśmy zajęcia90politechnika krakowskastudenci politechniki krakowskiej zaprezentują nam co to jest ceownik jaki drut się gorzej
mówił jaka bo jeszcze ktoś przeczyta 700 stron twarda okładka śliski papier jak wpadnie do wanny to nic się nie stanieontologia z dr kto jest oryginalny fragment a nie jak jedna baba drugiej babieontologia z dr kco on tu wykorzystuje? ano zmieloną jak skóra w parówkach tezę parmenidesa+ontologia z dr ko sprzeczności u platona:czy on tego przypadkiem nie pop pomylił mówiąc delikatnie bo nie będę klął przed dziesiątąontologia z dr k" filozofia to poszukiwanie prawdy bytu a nie grzebanie się w farfoclach zmysłowościhistoriai co wy myślicie że podczas badań warstw archeologicznych wyskoczy krasnoludek i powie wam że jest z xi wieku?historianie chodziłem jeszcze w bluzkach damskich
polsce można śmierdziećróżnicajaka jest różnica między studentami prawa a studentami uczelni technicznych? taka jak między einsteinem a frankensteinempani profesor wykładająca historię prawa sądowego oglądała co tydzień film o tematyce biblijnej i co tydzień na wykładach dzieliła się ze studentami swoimi przemyśleniami na temat filmu wśród nich znalazło się min:dawid miał trzysta nałożnic kiedy on zdążył je obrobić?245w xviii wieku ostatecznie zakazano palenia czarownic na stosie od tej chwili są już całkiem bezkarnepiękne czasy na wykładzie z historii prawa polskiego profesor:w średniowieczu mąż miał prawo karcenia żony w xiv wieku zostało ono ograniczone nie mógł jej karcić nożem ani łańcuchemo zawodzie prawnika:jest wiele interesujących zawodów na „p" jak prawnik praczka
ciągnie oraz w czym najlepiej chłodzić napoje alkoholowenarzędzia informatyczne z dr jznajomy spytał prowadzącego laborki co ma źle w kodzie programu po pięciu minutach przyglądania się i zastanawiania dr j stwierdził jednoznacznie:tu musi być jakiś błądpo czym odszedłmateriały konstrukcyjneprof w znany specjalista w swojej dziedzinie zwykł przy nas odbierać telefony (zawsze nosi dwa na nasz wykład komórkę i przenośny stacjonarny) no więc środek wykładu prof opowiada o znaczeniu wielkości ziarna w stali dzwoni telefon prof rozmawia strzępki rozmowy:nie wie pan że szyny się robi ze stali austenitowej? sam pomiar twardości nie wystarczy proszę przywieźć kawałek do nas proszę wyciąć tramwaje po tym jeżdżą? co za problem proszę zrobić wkładki termitowe proszę do mnie kogoś na rozmowę przysłać to załatwimy bo teraz mam wykładodłożył słuchawkę i zwraca się do nas:dziwi się że mu się szyny ścierają przecież powinny się ścierać tramwaje po nich jeżdżą a do tego jeszcze z huty katowice z
lecznictwa zamkniętegoanaliza matematyczna z prof mpowtarzam teraz to co było w zeszłym roku (spojrzenie po sali) jakoś nikt nie śpi ani gazety nie czyta to niepokojące280analiza matematyczna z prof mwektor to nie jest ciąg n liczb dla mnie wektor to jest strzałkao rozwoju nauk psychologicznych:prawdziwych behawiorystów już nie ma a jeśli nawet są to się nie przyznająanaliza matematyczna z prof mrozumieją państwo? moja żona twierdzi że ja mówię tak że nie można nic zrozumieć po pierwsze że mówię za cicho a po drugie że nie można nic zrozumieć a po trzecie że nawet jak się zrozumie to to jest bez sensuanaliza matematyczna z prof mrównanie liniowe jest baaaardzo łatwo rozwiązać natomiast równanie różniczkowe rozwiązać jest bardzo trudno tak naprawdę to równań różniczkowych w ogóle nie da się rozwiązaćanaliza matematyczna z prof mto jest taki dowód że jak się go raz zobaczy to się go pamięta aż do pierwszego wylewuanaliza matematyczna z prof mrozmawiałem kiedyś z jednym inżynierem który twierdził że jednoznaczność rozkładu na czynniki
pierwsze jest oczywista podałem mu zatem przykład niejednoznaczności w rozkładzie pewnych obiektów no to mnie wyśmiał:(281dr k programowanieomawiamy algorytm rozstawiania hetmanów na szachownicy dr k:tak żeby żadne dwa się nie szachowały ktoś z sali:ale szachować można tylko króla hetmany mogą się najwyżej atakowaćdrk:racja więc żadne dwa hetmany żadni dwaj hetmani yyy (konsternacja)ktoś z sali:żadne dwie królówki (:d) drk:żadne dwie królówki zwane hetmanami
ale chyba nie są najgorsze?137programowanie z dr b 999% facetów na rokuwiecie państwo co jest najważniejsze na studiach? nauka nauka i jeszcze raz kobiety fizyka z prof wjaki jest najtańszy automat na świecie? otóż człowiek: wyprodukować go jest tanio łatwo i przyjemnieprof z przedstawiając się na pierwszych zajęciach:głos mi więdnie włos mi rzednie psują mi się zęby przednie a z męskich rzeczy zostało mi jedynie golenie także na żadne propozycje nie liczę prof z mówiąc o emocjach:ale nie
>>214732890co z tego jak bump limit zaraz będzie
huty katowice to się zawsze ścierająrysunek techniczny prof:istota jest najistotniejsza91podstawy informatyki z dr x student:jaką ocenę dostałem za ten referat? drx:nie będzie ocen są punkty otrzymał pan 4 punktystudent:a na ile możliwych? drx:a jeszcze nie ustaliłem punktacjimateriałoznawstwo doktor:twardszy drut gorzej się ciągniemateriałoznawstwopierwszy wykład w mojej historii akademickiej zaczął się od słów:na początku bóg stworzył niebo ziemię i pręt stalowy żebrowany „fi" \6wytrzymałość materiałów profesor w trakcie wykładu:no i wyobraźmy sobie taki ceownik czy panie wiedzą co to jest ceownik? no w avonie tego nie dostaniecieanaliza matematycznaprzerabialiśmy szeregi gościu pytał ale niewiele nas wtedy umiało w końcu rzekł:92studenci kończący pierwszy semestr studiów poznają praktyczne szeregi w wojsku (wtedy na jego twarzy zapanował uśmiech)metody obliczeniowe ćwiczeniaprzy rozwiązywaniu problemu brzegowego na nasze stwierdzenie że by to liczyć trzeba mieć doświadczenie padło hasło:doświadczenie przychodzi z wiekiem szkoda tylko że czasami jest to wieko od trumnymateriały konstrukcyjnezajęcia
stronąpanie majster jutro mom fucha zwolni mnie pan? pyta masztalski ¦ dobra mosz wolnena drugi dzień majster widzi masztalskiego w robocieprzecież cię zwolniłemja ale tak żech wczoraj zapił że nic bych tam dzisiok nie zarobiłspotyka się dwóch kolegówgdzie pracujesz?w odlewnicotam robicie?tajemnica wojskowaa ile wam płacą?dziesięć złotych od bomby dwa od granatuokoło południa żelozko krzyczy do chłopców z brygadychodźcie tu do mnie mom pół litraterożki w czasie pracy? dziwi się jedennie praca przerywomy bo co by to było jakby nas złapali na piciu przy pracychodzą dwaj robotnicy po terenie zakładu nagle jeden z nich rozdeptał ślimakaczemuś go rozdeptał? pyta koleganie wytrzymałem cały dzień za mną chodziłmasztalski zgłasza się w dziale kadr
jedzeniem wszyscy się żegnaliau nas nie na to druga bo mama moja była znakomitą kucharkąjak pani w tym roku spędziła sylwestra? pyta masztalską sąsiadkęnie musiałam go wcale spędzać sam zszedłprzekupka warszawska opowiada koleżance o swojej wizycie w krakowie: te przekupki krakowskie to strasznie pyskate było ich dziesięć i ledwo je przegadałamstarsza lady zwierza się przyjaciółce:wyobraź sobie że co roku kazałam się fotografowaća co robiłaś przed wynalezieniem fotografii?słyszałaś? zośka miała kraksę całą twarz ma okaleczoną ale chirurg zapewnia że po operacji plastycznej odzyska dawny wyglądbiedaczka235121oo clii3 <l>o n 1 8 n s ułi n 3i 8 i ii iojmotnie młoda ładna niewiasta bo nie masz żadnej pewności czy nie jest to przypadkiem twoja przyszła żonamiędzy rozbitkami:myślisz że nas na tym oceanie odnajdą?mnie na pewno płacę alimenty trzem kobietomczy pana poglądy często różnią się od poglądów żony? pyta sąsiad sąsiadatak ale na szczęście ona o tym nie wiefrancik jak ci tam
a ani jednego dolara i to jest paranojajeden facet zbierał znaczki poszedł na wojnę i dostał całą serięidzie masztalski z karabinemgdzie idziesz? pyta ecik ¦¦ na wojnęa po co?aaa zabiję jednego dwóch i wrócęa jak ciebie zabiją? mnie? za co?mały staś prosi starszego brata:poproś mamę żeby mi dała na kinomama jest tak samo moja jak twojatak ale ty ją dłużej znaszwidziałam wczoraj pańskiego syna czy wyleczył się już z tej kleptomanii?jest już znaczą poprawa obecnie przynosi już tylkp rzeczy które nam się mogą przydać dziadkubudzi dziadka wnuczekco?248wstawajcie dziadkuco?wstawajcie napijecie się herbaty i mnie też podacieto jego rówieśnicamały chłopiec siusia pod murem widzi to i i mówi z zachwytem: jakie to praktycznemąż myśliwy dzwoni z polowania do domu:
idzie? ponoć żeś się ożenił? pyta kolegaa dyć taka dobrze żyjecie?jak dwa gołąbki roz jo z domu furgom roz onaidzie karlik kopyciok wieczorem z zaświeconą latarkąkaj idziesz? zatrzymuje go stuchlikdo narzeczoneja po eo ci ta latarka? jo żech do swojej chodził bez latarkino jo tak sobie od razu pomyśloł jakech ją zobaczyłsłyszołech że w sprzedaży ukazały się szkła przez kiere wszystko widzi się piękniejsze nawet własną żonęznom je już od lat mruczy stuchlik tylko że
możemy za bardzo ulegać emocjom bo kiedy chłopak za mocno „zainwestuje" swój kapitał to po dziewięciu miesiącach bardzo szybko zaczynają rosnąć odsetki prof l:chłopie rzuć tę lpr w cholerę i zajmij się zapładnianiem kobietdr к o koniunkcyjnej postaci normalnej:wy to macie wiedzieć tak jak wiecie ile wody dolać do spirytusu żeby była dobra wódkahistoria filozofii z dr rstołowatość to funkcja stołu ale drzewo nie rośnie po to żeby być stołem138historia filozofii z dr rmieliśmy już einsteina potrzebny teraz jest zweisteinhistoria filozofii z dr rsą na przykład tacy muzycy janko muzykant czy inni co nut nie znają a śpiewająhistoria filozofii z dr rwpada takiemu do ręki książka do nauki jogi i zaczyna kombinować jak sobie te nogi na uszach zawiesićhistoria filozofii z dr r o ideach platona:na przykład mam ideę zjeść dzisiaj schabowegohistoria filozofii z dr rprzewodniczącym sejmowego koła kobiet powinien być obojnak żeby rozumiał
odbywają się wyjątkowo w laboratorium inżynierii materiałowej prof w:no proszę państwa a tu mamy ciekły azot (trąca nogą wielki metalowy dymion obok którego stoi) doskonale nadaje się do chłodzenia wódeczki albo czegoś podobnegokolega:a gdzie takie coś można kupić?no w sklepie pan tego raczej nie kupinawet w monopolowym?no niestety a szkodamaszyny elektrycznedoktor o rozwiązywaniu zadania:bierzemy byka za rogi i patrzymy co mu brakujeautomatykadoktor do kolegi który próbował odpowiadać:niech pan przestanie myśleć o strachu93zaliczenie z ochrony środowiskaprzychodzi zaliczenie ustne siedzę u doktora w gabinecie zaraz po przepytaniu (75% poprawnych odpowiedzi) i takie hasło pada z
go uczę proszę sądu ale ten dureń za każdym razem daje się złapaćna rozprawie sędzia zwraca się do sali:proszę o spokój kto się nie będzie cicho zachowywał wyjdzie natychmiast na ulicębum bum hurra drze się oskarżonypijak podchodzi do policjanta stojącego na ulicyczy mogę koło pana trochę postać?nie wypada aby palant stał przy sokole odpowiada policjantw tym momencie pijak unosi ramiona i mówi:to ja już odlatujępolicjant widzi dwóch bijących się ze sobą mężczyzn i małe dziecko wołające z płaczem: „tato tato" funkcjonariusz rozdziela walczących i pyta malca:który z nich jest twoim ojcem?nie wiem łka dziecko właśnie o to siębilichłopiec chwyta za rękę policjanta i ciągnie go za sobąproszę dokumenty do kontroli obyuaielu uukluaone panie utadzoja należą do
zosiu kochanie czekaj na mnie będę za dwie godzinyjak tam łowy?świetnie przez cały miesiąc nie będziemy kupować mięsaco ubiłeś jelenia?nie przepiłem całą pensjęw gabinecie dyrektora banku zjawia się sprzątaczkapanie dyrektorze proszę mi dać klucz od sejfuczy pani oszalała? to niemożliweto straszne ja codziennie tak muszę się namęczyć z tą szpilkঠz jaką szpilką?no żeby otworzyć sejf i zrobić tam porządekmłody tata pcha wózek z dzieckiem które wydziera się w niebogłosy ojciec kołysząc wózek szepcze:kaziu uspokój się kaziu uspokój sięma pan wiele cierpliwości mówi przechodząca obok babcia a jaki piękny bobas i jakie piękne ma imię kazimierzchłopak ma na imię oleś a kazimierz to ja249"%masz coś do jedzenia? pyta szympans szympansicę po wybuchu wojny atomowejcona w milczeniu podaje mu jabłkonie wygłupiaj się protestuje szympans ja już nie chcę zaczynać tej historii od początkuspis treściwstęp___ 5ulubione dowcipy masztalskiego 18na najmłodszych 24na
>>214732928no fajnie zwal se konia jeszcze cwelu do tych 5 postów które widzisz
się nie szachują zwane atakowaniempsychometria na psychologii dr z:po co państwo nagrywacie te wykłady? macie problemy z zaśnięciem i słuchacie do poduszki?logika z prof ute obiekty którymi się zajmujemy to mogą być stoły krzesła kufle z piwem ważne żeby spełniały aksjomatylogika z prof ui ten sikorski to był jeden z nielicznych ludzi którzy potrafią zasnąć na własnym wykładzie ja się naprawdę bardzo staram i już prawie na każdym wykładzie umiem zasnąć ale na swoim jeszcze mi się niestety nie udało282logika z prof udr przeprowadza strasznie długi dowód studenci zapomniawszy już czego dowodzimy zaczynają się zajmować swoimi sprawami prof u:proszę nie odjeżdżać jeszcze tylko chwila hm jeszcze tylko chwila moja ulubiona dentystka zawsze tak mówiła coś w tym jestlogika z prof una mocy twierdzenia skolemalowenheima można zbudować przeliczalny model teorii mnogości (baczne spojrzenie po sali) ludzie was to nie dziwi? jak byłem w
ust doktora:no pan to musi wyjść z dobrą oceną bo pan w przeciwieństwie do niektórych nie przysypiał na zajęciach tylko pan uważał i czasem pytania zadawałdr kulesza zajęcia z termodynamikipo ośmiu miesiącach walki udało mi się zdać egzamin (sesja letnia) więc udaję się w tłusty czwartek po upragniony wpis z indeksem doktor otwiera indeks patrzy a tam karteczka wpięta z dziekanatu: do zapłaty 360 zł (za powtarzanie termodynamiki gdybym jej nie zdał) patrzy i mówi:gratuluję zaoszczędził pan metr sześcienny pączków■matematykana sali większość facetów jak to na polibudziepaństwo nic nie umiecie wiecie że nie ma obowiązku nauki w szkole wyższej
z taką kupą forsy nie boi się pan chodzić? przecież mógłby pan zapłacić czekiem wystarczyłoby wypisaćwiecie jak jo by umiołpisać to dwa lata temu byłbych już robił w hucie katowice¦ 227 parłyjnychczy towarzysz sekretarz był wczoraj na zebraniu?nie spałem w domuprowadzący zebranie zwraca się do zgromadzonych na sali: ponieważ po referacie programowym żaden z towarzyszy nie zabrał głosu przechodzę ód razu do podsu nia dyskusji sumowamasztalski na złamanie karku biegnie chodnikiem do szybu i dosłownie wpada na sztygara kaj tak lecisz masztalski?pyta sztygarskarbnika żech widzioł sapie masztalskiprzestoń dyć skarbnik to ino legendaja jo wiem ale to był skarbnik z popksiądz chodzący po kolędzie staje przed kolejnymi drzwiami:ten to na pewno księdza nie wpuści szepcze jeden z lokatorów to masztalski to jest proszę księdza partyjnya telewizor kolorowy ma? pyta ksiądznie maa samochód zagraniczny ma?nie maa daczę ma?nie ma to to nie jest partyjny mówi ksiądz tylko zwykły bezbożnik
stale trzeba je napełniać238wczoraj byłem z żoną w kinie i nagle usiadła obok mnie śliczna dziewczynamiałeś szczęście bo mogło być odwrotniechodzą masztalski z edkiem po cmentarzu: kaj chćiołbyś leżeć? pyta ecikkole wilima jaskóły mo taki piękny pomnik i tako fajno gałąź tu rośnie a ty?jo chciołbych leżeć kole trudki pytlikowejale przeca trudka jeszcze żyje dziwi się masztalskino dyć jo też nie jest jeszcze trupblady jesteś eciczku co ci to? pyta masztalski _wiesz od rana cięgiem kręciłech się na karuzelia to czamu?wiesz dołech temu co sprzedaje bilety pięć tysięcy i nie mioł reszty no a przeca musiołech to jakoś odzyskaća więc poznał pan swoją żonę w londynie?nie w londynie zaręczyliśmy się w
na to kolega:ale jest obowiązek służby wojskowej nawet doktor spadła ze śmiechu z krzesłana kolokwium przed laborkami dzień po tym jak do iraku się wprosiliśmy:jako że polska jest w stanie wojny i może to być ostatni dzień naszego życia nie będę wam robił problemów kogo satysfakcjonuje 30 może wyjść94analiza matematyczna ćwiczeniazostałem poproszony do tablicy do rozwiązania pewnego zadania popełniłem przy tym kardynalny błąd a dr na to:zdał pan maturę?no takto ja bym na pana miejscu zaskarżył dyrektora pańskiej szkoły i wygrał by pan ja panu załatwię dobrego adwokata95na kolosie z maszynna zaliczeniu mgr mówi do jednego z kolczykiem w uchu:pan należy do unii europejskiej? no takbo tam kolczykują bydłoprof wpewnego razu studentka z zarządzania i marketingu zdawała egzamin doszło do tego że jeden z egzaminujących zadał jej pytanie:a jak by pani zrobiła koło zębate?po chwili namysłu studentka odpowiedziała zgodnie ze swoją specjalnością:koła zębatego się nie robi tylko
obie stronyhistoria filozofii z dr rwiewiórka nie myśli czy drzewo istnieje tylko po nim łazihistoria filozofii z dr rfilozof nierzetelny to jak kombajn bizon co to przeżuwa wszystko a potem robi snopki i rozrzuca je na wszystkie strony139vhistoria literatury brytyjskiej z prof bno cóż moi państwo z angielskim już tak jest: pisze się „krowa" czyta się „koń" a znaczy „gęś"pozytywizmnasz profesor opowiada jak to był w wojsku
kopenhadze wzięliśmy ślub a poznałem ją dopiero po powrocie do domuna piekłodiabeł przychodzi do domu a diablica przyprowadza małediablątko i mówi:musisz dać mu w skórę bo cały dzień był grzeczny jakanioł239przed lucyferem stają trzy mężatki:ile razy zdradziłaś swego chłopa? pyta pierwsząno dwadzieścia trzydiabły do kotła z nią ile razy ty zdradziłaś swego chłopa? pyta drugąno dwadzieścia mówi drugadiabły do kotła z nią a ty ile razy zdradziłaś? zwraca się do trzeciej jo ino dwa razydiabły dorównać do dwudziestu i do
taka niebieska?" w odpowiedzi słyszy „dokumenty proszę"tato powiedz mi dlaczego chirurdzy zakładają do operacji rękawiczkichyba dlatego żeby nie zostawiać odcisków palcówstr 18 501 dowcipów o policjantach i złodziejachskąd macie państwo taką wyborną kawę?mąż przywiózł z brazyliii nie wystygła? dziwi się obecny na przyjęciupolicjantpolicja drogowa zatrzymuje samochód pana leszka i jego żonyniedobrze mówi policjant sprawdzający dokumenty bardzo tu czuć bimbremno widzi pan jakiego ja mam szwagra? zdenerwował się leszeka mówił że pijemy napoleona stoją dwie żony policjantów na balkonie i jednamówi do drugiej:patrz mój franek wraca dzisiaj do domu z bukietem róż będę mu musiała dać da co nie macie wazonów? młoda ale już słynna piosenkarka staje przed sądem za spowodowanie trzech groźnych wypadków drogowych501 dowcipów 0 policjantach i złodziejach str 19sędzia zwraca się do niej z naganą:jak to możliwe? od miesiąca ma pani prawo jazdy i już potrąciła pani trzy osoby?a ile przysługuje na miesiąc wysoki sądzie?w nocy do policyjnego patrolu podbiega mężczyznapanowie tam na parkingu jakieś łobuzy włamują się do samochodu sąsiada
a weź tak /brit/ albo /cum/ zasraj ciekawe czy bana szybko złapiesz na tym
kupuje puenta profesora:no i widzicie państwo i potem taka pani inżynier idzie w świat nic nie umiejąc na szczęście ludzie się już połapali co to za kierunek i takich już nie przyjmująmikrokontrolery z prof m na rzutniku jakiś kod w asemblerze a ten fragment obrazuje bogate życie wewnętrzne programisty i jest zupełnie niepotrzebnybudownictwo ogólne z dr mlicznik wody montujemy w garażu bądź w holu czyli gdzieś gdzie najczęściej wchodzi inkasent nie montuje się natomiast tego licznika w sypialni mimo że tam tenże inkasent też często zachodzi96laboratorium z elektroniki z dr skoledzy mieli akurat doświadczenie z doktorem który miał w zwyczaju opieć nas za wszystko zawołali go więc żeby sprawdził poprawność podpięcia układu na reakcję dr nie trzeba było długo czekaćno nie co za debile podpięli oscyloskop do masy przecież to ma być (chwila wahania) to ma być do masy podpięteaisdwykłady mamy z doktorem który olewa je jeszcze bardziej niż grupa prowadzi je z
do psheks really live in these? they're so small, how do you fit inside?
228vtaształski pyta edka:jak jest powódź a na polu leży żyto i pszenica to co się a nas pierwej zbiera?jo myślę że pszenicagłupiś narto masztalski przeca że plenumdo zakładu pracy przyjeżdża dziennikarz i pyta masztalskiego: co towarzysz myśli o atestacji?jo myślę tak jak w „trybunie ludu"to co nie macie własnych poglądów?mom odpowiada masztalski ale się z nimi nie zgadzomumarł agitator i poszedł do piekła po trzech miesiącach sam lucyfer dzwoni do nieba:panie boże kochany weź mi tego agitatora do nieba on mi tu jakieś zebrania zwołuje szkolenia partyjne robi kółka zainteresowań zakłada w piekle taki nieporządek że wytrzymać trudno a wszystkie diabły całkiem skołowanedobrze przyślij go do mnie powiedział bóg miłosierny nawet dla piekłapo trzech miesiącach lucyfer dzwoni do nieba żeby się dowiedzieć jak też tam radzą sobie z agitatoremhallo pan bóg?tak to ja alenie pan bóg tylko towarzysz bóg a w ogóle to boga nie mabaca postanowił zapisać się do partii sekretarz gratuluje mu decyzji i mówi wskazując na zdjęcia marksa i engelsa:
sprawdźcie również hamulce powiedział posterunkowy^wasz samochód stoczył się z pagórka dziesięć minut temut^)к к кstrfy 501 dowcipów o policjantach i złodziejachpodniecony policjant wpada do domu i opowiadażonie:wiesz zlikwidowałem dziś groźną bandę jednego rzuciłem chwytem judo drugiego walnąłem ciosem karate a trzeciemu tak przyłożyłem że aż mu kredki z tornistra wypadłyjacy są najpożyteczniejsi ludzie w społeczeństwie?złodzieje gdyby nie było złodziei nie byłoby policji a gdyby nie było policji świat składałby się z samych złodzieiw sądzie:jak oskarżony pana nazwał?powiedział: ty i wymienił pewien instrumentpowiedział: ty trąbo ty fujaro?nie proszę wysokiego sądu wymienił instument płciowyzjfkdlaczego policjanci mają guziki na rękawach?żeby nie wycierali w nie nosówdlaczego te guziki się błyszczą?501 dowcipów 0 policjantach i złodziejach str 31bo i tak wycierająa dlaczego niektórzy policjanci mają białe mankiety na rękawach?bo jeśli już wycierają w nie nosy to niech bęidzie to higienicznepolicjant dostał na urodziny prezent narty wodne ^v pierwszej chwili bardzo się ucieszył z prezentu
facet i bełkocze do siebielitr na siedmiu litr na siedmiu litr n siedmiu501 dowcipów 0 policjantach i złodziejach str 21podchodzi do niego policjant i pyta:jak to możliwe żeś pan taki pijany skoro w siedmiu wypiliście tylko jeden litr?sześciu nie przyszłodo księgarni wchodzi policjant i mówi:proszę o rondelależ tu jest księgarnia i sprzedajemy tylko książkito dlaczego na wystawie jest napis: gorki?komisarz policji do poszkodowanej:i niczego pani nie podejrzewała kiedy oskarżony wprowadził panią do ciemnego parku?podejrzewałam ale nie przyszło mi do głowy że może mi zerwać z ręki zegarek i uciecpolicjant odwiedza w domu swego kolegę i widzi ze zdziwieniem że ten stoi przy stole i wpycha do tyłka serdelekco ty robisz? pyta zdziwionybyłem u dentysty wyrwał mi ząb i kazał dzisiaj jeść drugą stronąstrę) 501 dowcipów o policjantach i złodziejach^do śpiącego na ławce w parku podchodzi policjant i mówi:panie co to? hotel?a co to ja? informacja? w miasteczku na dzikim zachodzie słynny „pistolero" szybki joe strzelił do strażnika w czasie napadu na bank i został schwytany natychmiast wysyła
kotłana jasnowidzówproszę mi wywróżyć przyszłośćczeka cię wielkie szczęście o ile nic nie stan i przeszkodzienie stanie nadwóch jasnowidzów wita się na ulicy:ty czujesz się dobrze mówi pierwszy a ja?na międzynarodowym kongresie jasnowidzów dziennikarz pyta przewodniczącego:czy w przyszłym roku znów spotkacie się mieście?tego jeszcze nie wiemysię w naszymdo komisariatu zgłasza się wróżka i informuje o zniknięciu swego mężaswego męża 240potrafi pani wszystko wyczytać z kart żartuje milicjant to powinna powiedzieć gdzie jest mąż dajcie 3oozłotych to powiemna gospodarzy i gości1 dobranoc panie kowalski bardzo mi było miło gościć u pana w domu p^y okazjj mogłein się przekonać że człowiek
teściową 30na bacę 35na papugi r 41na ludożerców 45na uczniów i nauczycieli: 47na panny i kawalerów____ 51na rodziców 55na szczęśliwych ojców 59na marklowice wąchoćk rzyki poraź i żabnicę 61w sklepie 66w sądzie _____________ 69w więzieniu 71w szpitalu ___ 73w restauracji 75na kelnerów 79na fryzjerów 82na przepowiadających pogodę 84na listonoszy i 85na urzędników 87na dyrektorów 91na sekretarki 94baba u lekarza 96masztalski i inni u lekarza 102na wariatów 109na homoseksualistów 111na pijaków 113na kochanków 120na
i na posłaniu obok niego jakiś żołnierz dziwne rzeczy pod kocem wyczyniał profesor komentuje:myślałem że to ekstremalny onanista a okazało się że to był buddysta i jogę ćwiczyłsocjologia kultury z dr z zajęcia organizacyjnepotem zajmiemy się postmodernizmem i innymi pierdołami umieściłem je na samym końcu listy bo pod koniec semestru i tak braknie nam czasutraktat o ogniu i matematykach:proszę państwa jak matematycy gaszą ogień? otóż mając dany stół wiadro z wodą na stole i ogień biorą wiadro ze stołu i używają na ogniu ale co będzie gdy wiadro znajdzie się pod stołem? matematyk weźmie wiadro położy na stole i otrzyma problem który potrafi już rozwiązać
pantoflarzy 124na sąsiadów 126na fachowców 129na budowlanych 131na marynarzy 133na górników 134na żołnierzy 136na milicjantów 140na właścicieli samochodów 145na studentów 150na naukowców 152na księży___ 155na niebiosa 157na żony i mężów 158na babcie 170na dziadków 172„czym się różni wróbel?" 175na małe i duże zwierzątka 178na zajączka 181na psy 184dowcipy makabryczne 186dziwne przygody masztalskiego i jego najbliższych 189maształski za granicą 192masztalski wypoczywa 196na wędkarzy _ 199w kręgu kultury___201zagadki204na artystów i literatów¦ 216na szkotów 218na rosjan amerykanów i innych 221na zakłady pracy 224na partyjnych 228na rządzących __________ 230między nami kobietami 233między nami mężczyznami 236na piekło ___ 239na jasnowidzów 240na gospodarzy i gości 241ogłoszenia 242różne___ 242wydanie iiark vvywchodzi policjant do księgarnipoproszę jakąś książkęczy to ma być coś z filozofii czy może coś
może długo wytrzymać bez jedzeniażona tłumaczy sie mężowi:nabawiłam trochę dłużej u tych kowalskich bo na usilne ^t du usadłam do fortepianu ł grałam przezdobrze zrobiłaś kochanie ja ich także nie cierpięprzyjęciu jeden z gości siedzi w kącie i ziewaja widzę pan si j^^j _ r2uca przechodzący właśnie mężczyzna ¦ ¦
lżejszego?wszystko jedno przyjechałem radiowozemdwóch policjantów stoi z psem podchodzi do nich dwóch chłopców i z zaciekawieniem zaczynają oglądać psao co chodzi chłopcy?przed chwilą dowiedzieliśmy się że na rogu ulicy stoi pies z dwoma kutasamijj^ telefon dzwonił w komisariacie policjina pomoc na pomoc przyjeżdżajcie szybko woła oszalały głosstr® 501 dowcipów o policjantach i złodziejachprzyjeżdżamy ale co się stało?przyjeżdżajcie szybko kot wszedł do mojego pokojunie przeszkadza się policji dla tak malej sprawy kim jesteście?papugąpolicjant kupuje szczotkę przez chwilę bezradnie obraca ją w dłoniach przypatrując się nowemu zakupowi wreszcie pyta się sprzedawcy:a gdzie jest instrukcja obsługi?ćzy w polsce policjant może zostać prezydentem?możea czy prezydent może zostać policjantem?nie może bo żeby zostać policjantem trzeba mieć średnie wykształcenie^policjant z drogówki zatrzymuje na szosie pana mądralępan ma zupełnie nieczytelny numer rejestracyjnynie szkodzi panie władzo ja i tak znam go na pamięćstr 8 501 dowcipów o policjantach i
egza min maturalny: ?nie denerwujcie się ja tylko jednego takiego miałem > który nie zdał ale on jest ministrem masztalski staje przed gabinetem premiera chce wejść ale nagle zatrzymuje się na podłodze leży puszysty jasny dywanchodźcie dalej śmiało zachęca premier po trzecim etapie reformy wszyscy będą mieli takie dywany w domu i w pracywiecie co uśmiecha się masztalski od opowiadania wiców to jest jo a nie wypewien premier zwiedza luwr chcąc popisać się znajomością rzeczy wymienia nazwiska malarzy nie podchodząc nawet do ich płócien:230renóir gauguin cezanne a tozbliża się do jednego z obrazów to chyba picasso nie panie
>>214733014zasrywam tylko cwelowskie generaly
by się stało gdyby wszystkich polskich policjantów wywieźć do rosji?w obu państwach podniósłby się współczynnik inteligencjiwpada policjant do cukierni i mówi:poproszę tortpokroić na sześć kawałków czy na dwanaście?na sześć bo dwunastu nie zjemyżona do policjanta:dlaczego co chwilę nakręcasz budzik na dzwonienie?bo chcę żeby sąsiedzi myśleli że mamy telefondwóch policjantów wybrało się na polowanie na kaczki chodzili cały dzień po bagnach bardzo się zmęczyli pobrudzili nic nie upolowaliwiesz co? mówi jeden z nich albo te kaczki latają za wysoko albo my za nisko podrzucamy psastrę$) 501 dowcipów o policjantach i
pyta policjant kolegęczy zapamiętałeś jego numer i markę?skądże ledwo mignąłale piękna blondynka siedziała koło kierowcypewno i miała niebieskie oczy ^rnocą idzie przez cmentarz pijany ziutek nagle ukazuje mu się biała zjawajestem stary trup umarłem na białaczkę idzie dalej po chwili ukazuje mu się żółta zjawajestem stary trup umarłem na żółtaczkę zaraz potem ukazuje mu się czerwona zjawajestem stary trup umarłem na czerwonkę ziutek idzie dalej i spotyka niebieską zjawęwiem wiem jesteś stary trup tylko nie wiemna co umarłeśdobrze dobrze dokumenty poproszę501 dowcipów 0 policjantach i złodziejach str@5)w pewnym miasteczku przed plebanią przejeżdżający samochód potrącił psa zabijając go na
złodziejachpani krystyna potrąciła babcię samochodemtrzeba było użyć klaksonu mówi policjantja wiem ale nie chciałam jej przestraszyćdwaj policjanci wchodzą do restauracji i zamawiają herbatępo chwili kelner podaje dwie szklanki zamówionej herbaty a policjanci zaczynają mieszać ją łyżkami tak głośno że siedzący przy pozostałych stolikach goście przyglądają się im z zainteresowaniemw pewnym momencie jeden z policjantów zauważa to i mówi do kolegi:józek chyba mieszamy nie w tę stronęw środku nocy przed hotelem dwóch policjantów zatrzymuje młodą kobietę przeglądając pokazany przez nią dowód jeden z nich pyta:imię?irenanazwisko?bzikzawód?zawód? wzrusza ramionami irena no jak wam to powiedzieć501 dowcipów 0 policjantach i złodziejach str 9co pani robi?co robię? no ta chodzę od latarni do latarnijasiu pisz „elektromonter"do pijanego podchodzi policjantnazwiskokowalskidobra dobra wy wszyscy jesteście kowalscyno dobrze nazywam się henryk sienkiewiczo widzicie trzeba było tak od razu mówić a nie kłamać że jest pan jakimś tam kowalskimpolicjant podskoczył nie wierząc własnym oczomtuż przed nim widzi jadącego
okropnie a pan?o ja równieżz ^1g pan c0> "wynośmy się co prędzejlestety nie mogę jestem gospodarzem domuogłoszenia„emeryt któremu podnieśli pozastarszą kobietę cel ma" trymonialny"„wszelkie naprawy fiata 126p peprowad^szybko tanio z
>>214733090no to pasuje, nie rozumiem w czym nasz bardziej cwelski od innych
gwarancją zakład zegarmistrzowski w kowal wdowiec bez głogów pozna kobietę która by mu dokończyła sweter na drutach wdowa lat 40 wykształcenie wyższe pozna mężczyznę do 55 lat z własnym interesem"„zamienię teściową na psa może być wściekły" jest do sprzed^ duży dwuletni buldog jada wszystko szczególnie lubi dzieciróżnekocha nie kochakocha nie kochana nie kocha panie starszy daj pan jeszcze eden koniak242po badaniu starsza pani zwraca się do lekarza: jakie kolosalne postępy zrobiła medycyna gdy byłam młoda musiałam się przed badaniem rozebrać a teraz wystarczy że pokażę językspotykają się dwie staruszki:wiesz mówi jedna ja już nie mogę spać bez okularów a dlaczego?bo "we śnie nie poznaję ludzijasiu co ty rysujesz?psat a gdzie ogonek?jeszcze w kałamarzumąż ogląda mecz w telewizji i maluje sufitgdybym nie daj boże sp:i< i > przerwie meczu zadzwoń po pna pustyni wędrowiec spot\ ijak daleko do najbliższeja będzie ze cztery fatann uanemik zatrudnił się w stępnego dnia przychcnlpaniedyrektor/jak to się stało?to był momtntirubiniei
generał mnie prosił żebych mu tam jedna sprawa załatwiłpojechali kadar przyjął maszalskiego jak bratanka a ecik znów stał e boku i nic z tego nie rozumiał wiesz mówi masztalski po spotkaniu jadymy do moskwy bo żech jest umówiony z gorbaczowem w moskwie najpier uroczysty obiad a potem masztalski otrzymał wysokie odznaczenie
gdzie nowa??
\o wna243przychodzi kościotrup do lekarza a lekarz załamuje ręce imówi:czemu tak późnoprzychodzi kościotrup do knajpy staje przed ladą i woła: kelner duże piwo kieliszek wódki i szmatę do podłogi ¦ dwóch chirurgów sprzecza się przy łóżku chorego:to na pewno marskość wątrobya ja się założę że to nieżyt żołądkasekcja zwłok wykaże który z nas miał racjędzwonek w progu mieszkania stoi mężczyznasłucham pana? mówi właścicielczy to tu przecieka rura? nie a czy tu mieszkają państwo masztalscy?już nie wyprowadzili się trzy miesiące temuco za ludzie? zamawiają hydraulika a potem się wyprowadzają ^pracownik sklepu spożywczego telefonuje do kolegi po fachusłuchaj pożycz nam 10 worków cukru 8 worków kaszy 15 worków mąki i kierownika mamy kontrolę a nasz kierownik nie pijedlaczego tak niemiłosiernie bije pan swego psa?bo proszę pana to wstrętne bydlę dopiero co pożarło mi legitymację członka towarzystwa opieki nad zwierzętamiw czasie stanu wojennego ktoś wiezie furą dwie trumny znajomy pyta woźnicę:kto ci umarł?niktno to po co ci dwie trumny?no wiesz sprzedawali po dwie to wziąłemmasztalski gra z psem w szachyma pan cholernie mądrego psa komentuje
podwórko zobaczyły ją dwie plotkujące staruszkieli byłaby to truda?toć to ona ale wiesz ta sukienka to by sobie mogła wyprasowaćmłoda dziewczyna do koleżanki:czego twoja mama życzyłaby sobie na urodziny?żeby jej o nich nie przypominać233aale ta maryśka powoli żyje ¦ co ty jowisz?wiem co mówię potrzebowała pięćdziesięciu lat żeby mieć czterdzieści ^matka do córki: ¦ pogódźcie się przecież mąż cię kochamożliwe ten łajdak i do tego jest zdolnyżelozkówa z masztalską plotkują na schodach:
>>214732978wrzyj kurwo
>>214733184https://www.youtube.com/watch?v=aM-BSUIyFME&t=20s
oskarżonego nie zauważył pan czegoś dziwnego w jego zachowaniu?czuć było od niego alkohola jakieś bliższe szczegóły?to był „jarzębiak"ilu policjantów potrzeba aby wkręcić żarówkę?pięciu jeden stoi na stole i trzyma żarówkę a czterech kręci stołem^ a jak mądry policjant odkręca żarówkę?stoi trzymając żarówkę i czeka bo wie że ziemia się kręcipolicjant z żoną podziwia obrazy wiszące w mieszkaniu przyjaciela rozmawiają o malarstwieczy pani pyta gospodarz domu zna może tycjana?sfrgj) 50? dowcipów o policjantach i złodziejachoczywiście nawet wczoraj przejeżdżając przez krakowskie przedmieście spotkałam go w autobusienumer 19zapada kłopotliwe milczenie które przerywa policjant:kochanie przecież dziewiętnastka nie jeździ przez krakowskie przedmieście musiałaś go widzieć gdzie indziejpolicjant zatrzymuje samochód
dlaczego policjanci nie jeżdżą ostatnio rowerami?bo przeczytali w gazecie że się można zarazić aids od pedałów501 dowcipów 0 policjantach i złodziejach str 29jak policjant otwiera konserwę rybną?otwierać policjajim i janet spędzali urlop podróżując samochodem po krainie wielkich jezior na szczycie dosyć stromego wzgórza tuż za małą wsią zepsuł się im samochód jim wysiadł i wczołgał się pod niego aby ustalić przyczynę awarii po dziesięciu minutach mocno zniecierpliwiona janet też
anony?
Już nie mogę znieść tego cholernego bota