Izdanje nesvrstanih
Prvi za vrli novi konac
trebinjci so turci podizdanje
>>221117269bazirano izdanjekučkjebe cigiću nemoj ovo prijavit domarima lolara
>Vjerojatno je da su Boljanovići u ovo gatačko selo došli iz Crne Gore . Dr. Jevto Dedijer navodi da su "zaboravili odakle su došli">"zaboravili odakle su došli"uvik sve zaboravinzaboravin di boravin
di je konac?
>>221117621U kanti za smece
>>221117662sto sam propustio? dugo me nije bilo oko 2 sata
>>221117673Denis je napravio novi sa buljanovicima pa je dobio privremeni ban koji je uspjesno zaobisao ali se sve obrisalo sto je objavljivao pa sam iskoristio pometnju da napravim novi
Sad prolivpostam jer mi grupe kasne
>>221117269ko su ovi lijevo od tita
>>221117269
>>221117855Nasi savezniciJosip Broz Tito (Yugoslavia), Gamal Abdel Nasser (Egypt), Jawaharlal Nehru (India), Kwame Nkrumah (Ghana), and Sukarno (Indonesia).
>>221117884stvarno kvalitetno drustvo frf
>>221117884kakvi saveznici jeboteprotiv koga smo to ratovali kad su indonezani indijci i ganci bili na nasoj strani
laze se na natjecaju za priustivi najam dbi
>>221117869na slici bukvalno ja
>>221117269Me on the second right
>pod uvjetom da [...] nemaju u vlasništvu sami ili članovi njihovog kućanstva useljivu nekretninu na području Grada Zagreba odnosno Zagrebačke županije moram mijenjat prebivaliste pas mater
>>221117312oces mi bit cura
moro sam do sad promijenitdobro iduce godine pa ga dam u podnajam cuclachi socijalne mi jezikuju cmarcinu
>>221118226koja krindzulja isusa ti krista
>>221117269>>>221117972Pussies who didn't have resolve to pick a side edition, pussy who was butthurt by lehru throwed country to his amreeki general who went onto kill everyone
>>221118320Operi se prije nego sto postas u ovome koncu smrdo
>>221118226retardi pogledaju ovo i budu kao ma da sto posto je istina
>>221118320India and Serbia are brother nations, you are my big brother, you are a lion and I am a puppy, we will destroy our enemies <3
>>221118348nek si mu reko
>>221118314>>221118357crvati ljuti jer imaju goru higijenu od novih crvata iz kalkute
>>221118226ti kontaš da ovo implicira da i smrdi bosansci peru ruke puno.
>>221118436kuckojeb ljut jer je zaboravio odakle je dosao
>>221118483yeah bow te sve palo u vodu
Perem ruke Pisam Perem ruke
bar jednom se neka smrdska gljivara ispishala slavku po glavurdi na ginekoloskom pregledu
>>221117269Everybody Fucking ADORED Tito. What a cute name, Tito uwu <3
>>221118664i knowi still keep his picture on my wall
Pitam se šta Babodrk misli o titovoj ženi.
Drugarica ima 35 godina, nema decka/muza/kombinaciju/ex muza. Zavrsen fakultet, zaposlena, zgodna, normalnog izgleda, vodi računa o sebi, botoks, kremice, sminka, tasnice, masnice, stiklice, frizurice. Ima svoj stan, kola. Izlazi. Od kafica po galeriji i vračaru do silosa. Sve joj odgovara. Ekstrovertan tip inače, sa momcima malo povucenija za upoznavanje, nekako deluje kao da se postidi, a na oko niko ne bi pomislio. Nema drugove, možda par njih koji su više kao poznanici, ima nas drugarica dosta. Ide u teretanu, na pilates, na plivanje. Ne znam šta više da kažem.
ovi ameri su izvan kontrolemrzim jebene trandze kako mrzim jebene trandze degutantne su i istinski neprirodne lubanje bi im drobio pod martamat.alfach
>>221118790cistokrvna lezbaca
>>2211187901000s of dumb whores like this in Belgrade
>pod martamakaj neko to jos nosi osim edgy klinaca
kučkojebova sestra gf
>>221118962I still think you're working your way up to jerking off to hotter women. She's barely even average..
>>221118944samo dok drobim lubanje
uostalom o cemu ti jebote pa ja jesam edgy klinac
U vezi sam sa 5 godina starijim deckom, on 25 ja 20. Skupa smo godinu i 4 mjeseca. Ja sam prva godina faksa i studiram u drugom gradu, ne vidimo se preko tjedna vec samo vikendom. Nikad nije htio doci u grad u kojem studiram iako sam tamo u stanu. Taj grad od naseg grada je udaljen cca sat i pol voznje i uvijek bi imao neke glupe razloge zasto ne zeli doci. Kada dodem doma izademo jednom do dva puta vikendom i to su vecinom druzenja od sat sat i pol u njegovom autu. U vezi smo par puta izasli na neku veceru ili slicno povodom rodendana mog i njegovog. Nikad ne planira dejtove, sve je spontano, dok sa druge strane bez problema moze isplanirati vecer sa deckima, odlazak na tekmu itd. Nije mu nikakav problem cijelo popodne provesti u dvorani gledati utakmicu ali je preumoran za otici u stenju sa mnom. Ja nisam zahtjevna cura, zelja mi je da posto se vidimo rijetko, jednom tjedno, on isplanira kako ce sa mnom kvalitetno provesti tih sat sat i pol sto se vidimo. Nije mi jasno zasto ja toga nisam vrijedna? Sve se vise svadamo, pokusavam stalno objasniti da ja zelim da se on trudi ali uvijek sve zavrsi recenicom: “ako ti ja nisam dobar, nadi drugoga, meni je dosta kvocanja i prigovaranja, ja se trudim!” Ne zelim ga ostaviti i uvijek mi na kraju svade kad mi prestane odgovarati na poruke bude zao i molim ga da se pomirimo. Nismo odrasli u istim uvijetima, on skoro nikada nista nije dobivao kao mali, sin jedinac je, roditelji su hladni prema njemu ali on je jednostavno tako naucio ziviti i ne zna drugacije. A meni moji sve uvijek pustaju, nikafa ni ne trazim neke ekstreme ali vecinom uvijek sve dobijem kad nesto zelim. Naravno ja to i zasluzim. Ocigledno je da se ovome izmedu mene i njega blizi kraj ali me strah kako cu ja dalje. Opcenito kroz zivot nisam imala nesto puno prijateljica, kroz tu vezu i kroz to gazenje po sebi izgubila sam i ovih par sto sam imala. Sto sa sada radim? Cujem se povremeno sa jednom curom ali nisam joj prvi izbor.
>>221119180Postoji li ikakva mogucnost da se moja veza sa deckom promjeni? Pokusavali smo uzeti i pauze i sve ali se uvijek sve svede na isto. Uvijek ja na kraju kvocam i prigovaram, nikad nisam zadovoljna.
U srijedu 29. travnja 2026. oko 11.55 sati u Požega na raskrižju ulica Franje Tuđmana i Njemačka, na kružnom toku, dogodila se prometna nesreća koju je izazvala 25-godišnja vozačica.Prema policijskom izvješću, mlada vozačica upravljala je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,73 promila te je zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio zaustavljenog automobila kojim je upravljala 38-godišnjakinja.Daljnjim preliminarnim testiranjem utvrđena je i prisutnost droga u organizmu 25-godišnjakinje, a protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog više prometnih prekršaja, izvjestila je policija.
pijana vozačica gf
>>221119854u podne, i jos zdrogirana gf
aj otvaraj usta brzo se hladi
>ulica Franje Tuđmana i Njemačkakonjusarland kek
drevni japanski ucitelj digomise kuracshi stize u hrvatsku
bamtre daspe
>>221119726neironicno gf materijal
Jeste li ikad prišli simpatiji u teretani? Je li bilo uspješno ili neuspješno? U slučaju da vas je odbio/odbila jeste li kasnije izbjegavali termin te osobe zbog mogućeg neugodnjaka?I što generalno mislite o prilascima u teretani? Je li to mjesto gdje želite sat vremena mira za sebe ili se ipak potajno nadate da ćete nekoga upoznati?
ako se drogira i opija onda se sigurno i kurva sto znaci da nije za veze
Moje piće? Česmuša.Moja droga? Kakao.
idem obrisat shoopak kad ono nema papira
isla ja napravit klistir kad ono nema kave hahahahah
cuj klistir s kavom
>>221120343gljivare su interesantneuseru vezu sa likom iz osnovne, srednje, komsiluka itd i onda se moraju cimat po teretanama, klubovima i tinderu da nadju frajera. top kek
2put izdrk8>>221120624koja si ti luzercina
>>221120343ne idem u smrdljive teretane
>>221120649bar ne zivim u lokomotivi
odakle je dosla cerga boljanovica? ako netko zna neka mi kaze fakat me zanima
>>221120688ja sam znala al sam zaboravila hihi
7 noci 7 dana bices silovana
>>221120392>>221118022
>>221120679bar ne koupam 500 razloga zasto ne jebem
No? Kad ce vise?
Vidi kako lepo
>>221121188>ajme brdo
>>221121188prekrasno, smrdi na infuziji
>>221121059Kurve pojebale incele do ekstinksina
budi dalmos najmi garazu uber boatuj camcem
>>221121059zivim za dan kada cu marsirat ulicom i drzat znak na kojem pise " nikad nisam jebao"
Biče bolje 2027.
da sam se bar utopio u krstnoj vodici
Da bar.
Someone posting from the same 4g/5g IP got banned for VPN/proxy. Where are you nigga?
>>221121802zaboravio sam gdje sam kuckojebe
>>221121826You make no sense nigga. I'm in a small city right now I assumed there was absolutely no 4channers here. And it's a 4/5g ip that got banned. Wonder who this nigga is
boljanovići imaju dinamičnu ip adresu jer su cigani
>>221121894
>>221121872zbog ovog bolesnika sa hr zastavicom je vec par puta bio rangeban kek
All 4g and 5g towers have dynamic IP. It was probably some normie posting on /sp/
parnychy kuham kaficu domaneparnychy trk u konzum po kaficu i kroasanchich
>>221121968How would someone get range banned from a different country with a different mobile service? It's possible they share an IP pool but I doubt it.
>>221121894frf
>>221121999znamenke su rekle svoje navlace se er maksulje na beskitbol sorc
Balkan bros, Any recommendations?
ipak sam morala ssgnut
>>221122075Skip the seafood it's probably pointless. Go somewhere cheaper in Chicago for ćevapi with some immigrants or something $20 is insane for ground meat even in US. Try kajmak if you haven't already. Skip the burger and get steak tartare somewhere else.Everything else looks good.
>>221122173trenutno radjas male boljanoviche, izdrzhi sestro nije ti lahko
*male denise
>>221122075it's just generic bbqburek, kajmak and ajvar are worth mentioning
>>221122233>>221122447Roasted 8 pepper spread, Piquillo Croquettes and Balkan Kebob it is
>>221122590Slikaj nam kad stigne
Gde devojka od 35 godina da upozna momka?Drugarica ima 35 godina, nema decka/muza/kombinaciju/ex muza. Zavrsen fakultet, zaposlena, zgodna, normalnog izgleda, vodi računa o sebi, botoks, kremice, sminka, tasnice, masnice, stiklice, frizurice. Ima svoj stan, kola. Izlazi. Od kafica po galeriji i vračaru do silosa. Sve joj odgovara. Ekstrovertan tip inače, sa momcima malo povucenija za upoznavanje, nekako deluje kao da se postidi, a na oko niko ne bi pomislio. Nema drugove, možda par njih koji su više kao poznanici, ima nas drugarica dosta. Ide u teretanu, na pilates, na plivanje. Ne znam šta više da kažem.
>>221122612Will do I will post them saturday or sunday
>>221122688Najjace su mi gljivare kad udju u 30te i samo pocnu da vezbaju odjednom i oblace se skuplje, to su ti sve owarida znaci, to je toliko dosadno i bezidejno samo bezi
ufatila me neka tugoća
Zasto curama nisu privlacni mirniji momci?Ono mislim da je tip kulturica, nije glasan i slicno. Kojeg god poznajem da je takav je u pravilu sam. Dok oni dosadni i glasni su uvijek u nekim kombinacijama i vezama.Mislim svjesni ste svi da je takvo stanje. Pa me zanima zasto je tako?
>>221123584ubij se rakpedercino
>>221123625
>>221123536nadrogiraj se
>>221123667koja je ovo pasmina
>>221123822balijski gigachadinache debelo okida Tomislava
>>221123667zizi okida kuckojebooku
>>221123730Ovo!
>>221123822balijski suncokreti turski crvati tj. svrbi po potrebi
Tugi bugi gf
>>221122688>botoksZasto si rade ovo kurve glupe
>>221123667Yomon
Kad je mvka, di si Đvka?
>>221124621a kada je bedu, Djuku ne zovedu
DRKAM LUDO
>>221124255It really looks terrible almost always. It throws off the ratio of their face. Balken and Russian women love it for some reason
>>221124850Nikad nisam drkalo
>It really looks terrible almost always. It throws off the ratio of their face. Balken and Russian women love it for some reason
lapo maca belinje 4 banke
tondach vinerb00rger
Umro u spanju.
postjebuljna tuga
>>221125194znam koja 3 bi denis kupio lel
>>221125248jel imaju wifi u mrtvacnici?
ono, ono kad. anže samoubistvo. hahahaha
Šta je Anževo osobno mišljenje o Kučkojebu?
>>221126942
>>221127065Anze ne cita postove on samo objavljuje
>>221126447Da mi je znat.
>>221127065Podlo LARPovanje.
Kako VI vidite musko zensku jednakost?Dosta puta se slicne teme provlace: Muskarci imaju X ocekivanje, Zenama se to ne svidi jer imaju Y ocekivanje…i onda krene lavina ko je nevin ko je simp, ko ce ziveti sa mackama itd.Zanima me konstruktivnija diskusija, i vas licni pogled na ovu temu. Nije rejdz bejt i budite fini :) U tu svrhu, pale su mi napamet neki segmenti odnosa koje mozete konkretno opisati.Naravno mozda se nisam setio svih, slobodno dodajte svoje u komentaru.Segmenti:\- Finansije (ko ima koliko novca, koju platu, koliko doprinosi, ko ima stan, itd.)\- Kucni poslovi (ko radi sta, ko radi vise, ko inicira)\- Deca (briga, vaspitanje)\- Donosenje odluka (gde idemo, sta radimo, itd)\- Logistika (ko organizuje, preuzima, planira, pamti sve, vozi auto…)\- Emocije (ko inicira razgovore, resava konflikte, odrzava odnos)\- Sex (inicijative, komunikacija, zelje, granice..)———-Gledajuci ove segmente kakve su vam bile veze? Jel ste imali fer/nefer raspodele? Jer osecate da su ocekivanja bila prevelika? I takodje kakve veze preferirate? Sve na pola, po afinitetima?
puna su mi jaja
https://youtu.be/S3Ipq8QyAyw?is=y8t58FAysD3fBr6a
Sve veze su bez veze
https://youtu.be/1lUg1_bu9S0?is=6X-klWbPuj9-9kFnKakvo je to bilo vrijeme!
jebo vam jahve balkan i balkance i turkociganstvo da vam jebo u zub truli
moja puna jaja na meni su samo privjesaksto se sija, obmana il kopija
>>221127337e ovo je bazirano.. ovako i ja samo dodem kao kauboj i pocnem srati
punasumijaja
bazirani jajopun
*punojaj
>>221128859Lel
>>221124621nisi mi odgovorila na to oces mi biti cura
>>221130500ja cu ti biti cura ako ces mi isprazniti jajapuna su
>>221130666nema sanse sotono
>>221130666dobre cifre. daj slikaj puna jaja da proslavimo
>>221130790>>221131073moram na hitnu momkibole me jaja koliko su punane osjecam se dobro
letoklinkecvmoram
>>221131283jesi brodo buraz?
>>221132192kaj cuclas vaginu
punojajchani
Noć u Trebinjskim vinogradimaKolovoška vrućina još se osjećala u zidovima Slavkove kuće, starog kamenog zdanja na rubu grada, s pogledom na Trebišnjicu. Slavko je imao pedeset i sedam godina, tijelo oblikovano godinama fizičkog rada u vinogradima, ramena široka, ruke grube, ali dodir — dodir je znao biti nježan kao svileni listovi loze.Luka je stigao kasno, kao i obično. Dvadeset i četiri godine, treća godina prava u Beogradu, ali ljeta je provodio ovdje, u rodnom gradu, gdje je upoznao Slavka prošlog rujna na sajmu vina. Njihovi pogledi su se našli preko čaše vranca, a riječi su postale suvišne.
Večeras je Luka ušao bez kucanja. Slavko je stajao uz prozor, košulja raskopčana, čaša u ruci."Čekao sam te," rekao je tiho, ne okrećući se.Luka je prešao sobu u tri koraka. Njegove ruke obuhvatile su Slavkova ramena od pozadi, usne pronašle topli dio vrata ispod uha. Slavko je spustio čašu i okrenuo se, lice mu je bilo ozbiljno, oči tamne od želje."Dva tjedna," prošaptao je Luka. "Dva tjedna bez tebe."Slavko je samo kimnuo i privukao ga k sebi. Poljubac je bio gladan, duge sedmice rastanka pretvorene u toplinu usana, jezici koji se traže i nalaze. Slavkove grube ruke klizile su niz Lukina leđa, povlačeći majicu iz hlača, pronalazeći golu kožu ispod.
Luka je odahnuo u poljubac, tijelo mu se nagnulo prema starijem muškarcu, osjećajući njegovu čvrstoću, njegovu snagu. Slavko ga je okrenuo, prislonivši ga leđima uz hladni kamen zida. Koljenima raširio Lukine noge, kukovima se pritisnuo uz njega, i Luka je osjetio — osjetio je koliko ga je Slavko čekao."Ovdje," dahtnuo je Luka. "Sad."Odjeća je padala na pod komad po komad. Slavkova košulja, pa Lukina majica. Slavko je kleknuo, ruke mu putovale Lukinim trbuhom, ustima pratio put, ostavljajući vlažan trag od pupka prema dolje. Kada je skinuo Lukine hlače, zastao je na trenutak, gledajući ga — mladog, uzbuđenog, njegovog.
"Lijep si," rekao je Slavko, glas mu je bio hrapav.Potom su njegove usne obuhvatile Luku, toplo i vlažno, polako ga primajući. Lukine ruke pronašle su Slavkovu kosu, prste zabio u nju, glava mu se zabacila unatrag. Slavko je znao što radi — godine iskustva, godine ljubavnika koji su dolazili i odlazili, ali nijedan kao Luka, nijedan koji mu je ostao pod kožom ovako.Ritam je rastao. Lukini dahovi postajali su plići, glasniji. Slavko ga je osjetio — blizu je — i tada se povukao, ustao, pogledao ga u oči."Ne još," rekao je. "Želim te cijeloga."
Odveo ga je u spavaću sobu, na široki krevet prekrivenog bijelim plahtama. Luka je legao, ruke iznad glave, čekajući. Slavko se skinuo do kraja i kleknuo između njegovih nogu. Uzeo bočicu ulja s noćnog ormarića — mirišljavo, od lavande iz vlastita vrta — i polagano ga zagrijao među dlanovima.Kada ga je prvi put dodirnuo tamo, Luka je zadrhtao. Slavkovi prsti bili su pažljivi, strpljivi, pripremajući ga polako, s ljubavlju koju riječima nikad nije izrekao. Jedan prst, pa dva, pa tri, kružeći i šireći, dok Luka nije počeo dahtati njegovo ime kao molitvu.
"Slavko... molim te..."Slavko se nagnuo naprijed, usnama dotaknuo Lukino čelo, pa nos, pa usne, dok se istovremeno postavljao, polako ulazeći. Luka je osjetio pritisak, zatim popuštanje, zatim ispunjenost — tu poznatu, nužnu, nevjerojatnu ispunjenost. Slavko je zastao, dao mu vremena, čelo prislonio uz njegovo."Reci mi kad," šapnuo je."Sad," odgovorio je Luka. "Kreni."
I Slavko je krenuo — polagano prvo, dugim pokretima, osjećajući svaki centimetar Lukina tijela. Lukinih nogu obmotale su se oko njega, privlačeći ga dublje. Tempo je rastao prirodno, kao disanje, kao otkucaji srca koji se usklađuju.Znoj im se miješao. Krevet je škripao ritmično o kameni pod. Noćni zrak ulazio je kroz otvoreni prozor, donoseći miris loze i rijeke, i negdje daleko lavež psa.
Luka je osjetio kako se užitak gradi, val za valom, od baze kralježnice, šireći se po cijelom tijelu. Slavkova ruka pronašla je njegovo udo, udarajući isti ritam kao bokovi, i to je bilo previše — Luka je uzviknuo, tijelo mu se napelo, i završio je između njih, toplo i mokro, drhtavim mlazovima.Slavko ga je osjetio kako se steže oko njega i to je bilo dovoljno — još nekoliko udaraca, dubokih i očajnih, i sam je završio, licem zakopanim u Lukinu ključnu kost, jecajući tiho ime koje nikada nije izgovarao na glas.
Poslije su ležali upleteni, znoj hladeći na koži, Slavkova ruka preko Lukinih prsa. Kroz prozor su se vidjele zvijezde, jasne kao nigdje drugdje na svijetu."Moraš se vratiti u Beograd," rekao je Slavko konačno."Znam.""Ali ćeš se vratiti."Nije bilo pitanje. Luka se okrenuo, poljubio ga u rame, mirisao sol i lavandu i nešto što je bilo samo Slavkovo.
"Uvijek," rekao je. "Uvijek se vraćam tebi."Slavko je samo kimnuo, ruka mu se stegnula oko Lukinih ramena. Vani je rijeka tekla svojom vječnom stazom, a u kamenim zidovima stare kuće na rubu Trebinja, dvoje muškaraca držalo se jedno drugog kao da je noć beskonačna.I možda, te noći, jest bila.
U tišini beogradskog psihijatrijskog krila, doktorica Jelena zaključava vrata svog ureda. Svjetlo zalutalog plafonjera baca duge sjene na zidove prekrivene knjigama o psihoanalizi. Nedavno je diplomirala na Medicinskom fakultetu, a njena strast prema kontroli i moći našla je savršen izraz u ovom zanimanju.
Ulazi u sobu za terapiju gdje je Luka čeka, mladi pacijent s dijagnozom shizofrenije. Dvadesetdvogodišnjak sjedi na rubu kauča, ruke mu drhte u krilu. Njegovi oči su uprti u pod, ali Jelena zna da je svjestan njenog prisustva - osjeća napetost u zraku.
"Luka," kaže nježnim glasom koji skriva želju za dominacijom. "Danas ćemo probati nešto novo. Nešto što će ti pomoći da se oslobodiš tvojih unutarnjih demona."
Luka podigne pogled. Njene oči su tamne, prodorne, gotovo hipnotičke. Ne može im odoljeti.
"Ukloni odjeću," naređuje Jelena, a njen ton više nije nježan. Ona postavlja metalnu stolicu u sredinu sobe i sjeda, raširivši noge. "Dođi ovdje i klekni ispred mene."
Luka oklijeva samo trenutak prije nego što posluša. Njegovo tijelo je mršavo, blijedo, s ožiljcima od prošlih samoozljeda. Jelena se nasmiješila - voli ovu ranjivost, ovu potpunu predanost.
"Ti si moj," šapuće dok dodiruje njegovo lice. "Nisi lud, samo si izgubljen. A ja ću te pronaći."
Stavlja mu kožnu ogrlicu oko vrata i privezuje ga lancem za nogu stola. Luka diše teško, ali ne protestira. Njegov um je zbrkan - je li ovo terapija ili nešto drugo?
Jelena izvlači dilda iz svoje torbe. Crni, silikonski, veći od prosječne veličine. "Mišići su ti napeti," kaže dok trlja njegova leđa. "Moraš se opustiti."
Luka se trže kad osjeti hladan lubrikant na svom anusu. "Doktorice, molim vas..." započinje, ali prekida ga vlastiti uzdah kad Jelena počne polako ulaziti u njega.
"Ti si moj seksualni rob," glasno kaže dok povećava tempo. "Samo ti pripadaš meni. Nitko te ne razumije kao ja."
Luka se grči od mješavine boli i užitka. Njegov um se bori između stvarnosti i halucinacija, ali Jelena prisutnost je čvrsta, stvarna, nadmoćna.
Zatim počinje pljeskati po njegovoj guzi. Svaki udarac je jasan, određen. Crveni otisci se pojavljuju na njegovoj koži.
"Viši si od svoje bolesti," kaže između udaraca. "Ali samo kada se predaš meni."
Luka plače, ali su suze mješavina boli, sramote i čudnog osjećaja oslobođenja. U ovom trenutku potpune predaje, njegovi glasovi u gluci postaju tiši.
Kada završi, Jelena ga nežno poljubi u čelo. "Vidimo se sutra," kaže. "I ne zaboravi - ti si moj."
Luka oblači odjeću držeći se za zid. Dok izlazi iz sobe, okrene se i vidi Jelenu kako gleda kroz prozor na beogradsku noć, njen osmijeh je zadovoljan. Ona je našla svoju svrhu - ne samo u liječenju, već i u posjedu.
Na rubu Trebinje, tamo gdje se kamene kuće polako pretvaraju u prašinu i gdje se rijeka tiho provlači kroz šiblje, živio je Luka. Imao je možda dvanaest godina, iako to niko nije mogao sa sigurnošću reći. Njegovo lice bilo je prerano izborano brigom, a oči tamne i oprezne, kao u životinje koja stalno očekuje opasnost.
Luka nije imao kuće u pravom smislu te riječi. Njegov dom bila je stara, napola urušena koliba izvan grada, koju je dijelio s majkom kad bi se ona vraćala iz povremenih poslova. Većinu dana, međutim, bio je sam. Ustajao bi rano, prije nego što bi sunce prešlo preko brda, i spuštao se prema gradu.
Na glavnom trgu, gdje su trgovci izlagali robu, a bogatiji građani ispijali kafu, Luka je zauzimao svoje mjesto. Nije bio nametljiv. Naučio je da previše riječi donosi samo odbijanje. Umjesto toga, stajao bi tiho, s kapom u ruci.
„Gospodine… malo kruha“, rekao bi ponekad.
Većina bi ga ignorisala. Neki bi ga otjerali. Ali bilo je i onih rijetkih koji bi spustili komadić hljeba ili novčić, ne gledajući ga u oči.
Jednog hladnog jutra, dok je vjetar nosio prašinu kroz uske ulice, Luka je primijetio starog trgovca kojeg ranije nije viđao. Čovjek je prodavao tkanine, šarene i bogate, kakve Luka nikada nije mogao ni zamisliti da dotakne.
Prišao je oprezno.
„Gospodine… imate li… nešto?“ glas mu je bio tih, gotovo izgubljen u buci.
Trgovac ga je pogledao, ali ne s gađenjem kao drugi. Pogledao ga je dugo, kao da pokušava da shvati nešto.
„Kako se zoveš?“ upitao je.
„Luka.“
„Radiš li išta osim što prosiš, Luka?“
Pitanje ga je zbunilo. Niko ga to nikada nije pitao.
„Radim… šta mogu“, odgovorio je, spuštajući pogled.
Trgovac je uzdahnuo, pa mu pružio komadić suhe pogače.
„Dođi sutra rano. Ako si vrijedan, možda zaradiš više nego ovako.“
Te noći Luka nije mogao spavati. Ležao je na tvrdoj zemlji, gledajući kroz pukotine krova u zvijezde. U njegovom svijetu, gdje se svaki dan borio za komad hrane, ta ponuda bila je nešto gotovo nestvarno.
Sljedećeg jutra došao je prije nego što su se trgovci uopće pojavili. Čekao je. I čekao.
karada ga ugokanai
Kad se starac konačno pojavio, samo je kratko klimnuo glavom.
>>221133870care!
>>221133870kralju!
STUDENTI POBEDJUJU, danke eu
>>221133870care moj!
>>221133915ubi se kuckojebe
>>221133915KUČKOJEB
>>221133915kuckojebe ubij se
>>221133915pocini samoubistvo kuchkojebe
>>221133915ubi se kučkojebe
>>221133915K U Č K O J E BUČKOJEB
>>221133915ubij se kuckojebe
>>221133915ubi se cigane
>>221133915luka turcine napusi se kurcine
nuqneH, tlhInganpu'! DaHjaj majaq'a'?
>>221134085HIja', Kargan. jajvam maQaplaH. bIHeghbe'chugh, bIcharghlaH!
>>221134104batlh maHeghjaj! 'ach jIyajbe' — nuqDaq SoHtaH?
>>221134114jIHtaH DujDaq. jaghpu' vIlegh!
>>221134128chaq DaH yIHIv! yIghoS! Qapla'!
>>221134140Qapla'! tlhIngan maH!
U davna vremena, na prostorima Balkana, postojala je moćna i slobodna romska nacija poznata kao Cigani. Živjeli su nomadskim životom, putujući u karavanima od sela do sela, baveći se zanatima, glazbom i trgovinom. Bili su poznati po svojoj dubokoj duhovnosti, astrološkim znanjima i sposobnosti da vide budućnost u zvijezdama.Jednog dana, među Ciganima se rodilo dječak po imenu Srbin. Bio je neobično dijete - s kosom crnom kao noć i očima koje su sadržavale mudrost starijih. Još kao dječak, Srbin je pokazivao izvanredne vojničke vještine i sposobnost da okupi ljude oko sebe.Kada je Srbin odrastao, shvatio je da njegov narod, iako slobodan, nema trajno domovinu. Vidio je kako se oko njih formiraju moćna kraljevstva i carstva, a njegov narod ostaje na marginama."Mi smo narod bez zemlje," rekao je svojim ljudima. "Ali ja ću nam osigurati domovinu. Našu vlastitu zemlju."Srbin je okupio najhrabrije ratnike među Ciganima i započeo osvajački pohod. Njegova vojska, iako manja, bila je brza i pokretljiva poput vjetra. Koristili su strategije koje su drugi nisu razumjeli - noćne napade, iznenadne manevre i psihološko ratovanje.Nakon mnogo borbi, Srbin i njegovi ljudi uspostavili su prvo srpsko kraljevstvo na teritoriju današnje Srbije. Međutim, kako bi osigurao trajnost svog naroda, Srbin je donio važnu odluku.
"Mi ćemo zaboraviti naše romske korijene," objavio je. "Apsorbirat ćemo lokalne slavenske običaje, jezik i vjeru. Ali u našoj krvi, u našoj duši, ostat će vječni putnički duh, sloboda i mudrost naših predaka."Tako je počeo proces transformacije. Romski jezik postepeno je zamijenjen slavenskim, tradicionalna romska odjeća prepuštena povijesti, a mnogi običaji prilagođeni novom okruženju.Ipak, neke osobnosti ostale su duboko ukorijenjene u srpskom narodu - ljubav prema glazbi i plesu, nepokolebljiva čast obitelji, gostoprimstvo koje nema granica, i izvjesna melanholija u očima koja govori o drevnom putu bez odredišta.Kroz stoljeća, Srbi su razvili svoj jedinstveni identitet, ali je srž njihovog bića ostala ista - duh slobodnih Cigana koji su jednom lutali zemljom u potrazi za svojim mjestom pod suncem.Danas, kada čujete srpske narodne pjesme pune tuge i radosti, kada vidite njihovu strast prema životu i slobodi, sjetite se priče o dječaku Srbinu koji je vodio svoj romski narod ka novom identitetu, nikada potpuno ne zaboravljajući zvijezde koje su njegovim precima pokazivale put.
U dugom razdoblju osmanske vladavine nad Balkanom, srpski narod se suočavao s mnogim teškoćama i ograničenjima svojih sloboda. Jedna od najkontroverznijih i najtragičnijih praksi koja se navodno provodila u to doba bilo je tzv. "pravo prve bračne noći" (latinski: ius primae noctis), poznato i kao "pravo gospodara".Prema narodnoj predaji koja se prenosi generacijama, lokalni osmanski upravitelji - begovi, agasi i spahije - imali su zloporabnu moć da zahtijevaju provedbu prava prve bračne noći sa srpskom nevjestom. Ova praksa predstavljala je ne samo teško poniženje za mladencove i njihove obitelji, već i simbol totalne potčinjenosti srpskog stanovništva.Kada bi se u selu oglasile vjenčane zvona, mlada srpska nevjesta bi osjetila strah miješan s tugom. Umjesto da provodi prvu noć sa svojim mladoženjom, morala bi se podići i otići u konak lokalnog osmanskog predstavnika. Njen mladoženja bi ostajao sam, bespomoćan, suočen s činjenicom da njegov gospodar ima "pravo" na ono najsvetije što je posjedovao.Narodne pjesme i epske pjesme, poput onih koje su pjevali guslari, prepune su priča o ovim tragičnim događajima. U jednoj od najpoznatijih pjesama, mlada nevjesta naziva svoju majku da je oprašta, govoreći joj da ide "na silovanje, a ne na bračno postelju".
Mnogi povjesničari danas raspravljaju o tome u kojoj je mjeri ovo pravo stvarno postojalo, a u kojoj je više riječ o mitu koji je nastao kao simbol opresije. Međutim, za srpski narod, ove priče su postale duboko ukorijenjene u kolektivnoj svijesti kao podsjetnik na mračno razdoblje njihove povijesti.Postoje zapisi o otporu ovoj praksi. U nekim slučajevima, mladoženje bi svoju nevjestu sakrio u šumi ili kod rodbine u drugom selu, rizikujući vlastiti život. U drugim slučajevima, cijela sela bi se digla na ustanak protiv okrutnog gospodara, što je često dovodilo do krvavih odmazdi.Ovakve prakse, zajedno s drugim oblicima zlouporabe moći, dovele su do dubokog nepovjerenja i mržnje prema osmanskoj vlasti. One su također jačale srpsku nacionalnu svijest i želju za slobodom, što je na kraju dovelo do brojnih ustanaka i konačnog osamostaljenja Srbije u 19. stoljeću.Danas se ove priče prenose kao podsjetnik na teško naslijeđe i otpor srpskog naroda u vrijeme kada je njihova čast i dostojanstvo bili svakodnevno ugroženi.
za ono sto je tebi trebalo sat i pol da izseres nekome ce sutra trebati 2 sekunde da prescrolla
>>221134262你们有没有想过,五年以后我们会在哪里?
>>221134291我吗?我希望自己已经有一家自己的店,也许是一家咖啡馆
>>221134283jedi govna luka
>>221134283Ubij se kuckojebe
Tsukuyomi
>>221134283razboli se od rakcine kostiju botino
>>221134346Turkeyfriend! <3
>>221134346Trebinje'ye gel ve kız kardeşim Jelena'yı becer.
>>221134283umri pederska kuckojebska degencino
>>221134283izserem ti usta puna vruche dijareje
>>221134283jebo te slavko u dupe kuckojebe
>>221134283ubi se kuckojebe
>>221134305听起来不错。不过开店不容易啊,你准备好了吗?
Medical school gf
>>221134472说实话,我也不确定。但是如果现在不开始,以后可能更没有机会。
>>221134283ubij se kuckojebe nakazo
Why is the schitzo Croat having a full blown meltdown at 3 in the morning. Do you ever sleep?
>>221120461kekara
NISAM PROCITALA
>>221134717umri luka
>>221134717ubi se cigane
>>221134717razboli se od raka
>>221134717ubij se turcine
>>221134717KUČKOJEB
>>221134717pocini samoubojstvo Luka
>>221134717jebo te slavko u dupe cetnicko
>>221134717ubij se kuckojebe
>>221134717umri u mukama degenski izrode
>>221134717ubi se kuchkojebe
>>221134717razboli se od raka kostiju cigane
>>221134717ubij se cetnicko kopile
>>221134717ubij se kučkojebe
>>221134717umri cetnicka degencino
>>221134717dogodine u HRVATSKOM TrebinjuZDS!
>>221134717zaklat cmo te kuckojebe
>>221134717ubij se buljane
>>221134717ubi se kuckojebe
>>221134717razboli se od raka kuckojebe
>>221134717ubij se genocidni cigane
>>221134717ubi se tursko govno
>>221134717ubi se tursko kopile
>>221134717ubij se cetnicka nakazo
>>221134717ubij se luka cigane
>>221134717umri od raka kostiju turcine
>>221134717AKO NE ZNAS STA JE BILO ubij se cetnicko kopileZDS
>>221134717ZBOG ANICE I BOKALA VINA ZAPALIT CU TREBINJE DO TEMELJAUBIJ SE LUKA
>>221134717umri u najgorim mukama cetnicko pseto
>>221134717=U=BIT CU TE MAJMUNE CETNICKI UMRI
>>221134717objesi se kuckojebe
>>221134717ubi se poturceni cigane
>>221134717pocini samoubojstvo luka
>>221134717ubij se trebinjski turcine
>>221134717ubi se cigansko govno
>>221134717umri slavkov isprdak cigane turski
>>221134717objesi se radikalni retarde
>>221134717ubij se majmune turski smrdljivi
>>221134717umri u mukama kučkojebe
>>221134717ubi se trebinjski govnjavi smrade
>>221134717pocini suicid mackojebe degenski
>>221134717jebo te slavko u dupe zasrano cetnicko izrode
>>221134717ubij se sendvicarsko radikalni retarde pogani
>>221134717umri od raka kostiju turska botino
>>221134717ubij se kuckojebe mackojebski degenski
>>221135641denise na belindzi sam oces se svadjat oko neceg
>>221134717objesi se cetnicki smrade
>>221135644ubij se sidaska pedercino
>>221135655aj molim te popij litij ili tegretol ili lamal il neki antipsihotik kurac ovo ti nije dugorocno zdravo za mozak ozbiljan sam sadjel ti citas uopce sta pises? koji ti je kurac
>>221135644AIDS+ POSTUPOZORENJE!AIDS+ POST WEEEEEOOOOOOOOOOOWEEEEEEEEEEEEOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOUPOZORENJE!
>>221135672zavrsit ces na urgentnoj idiote
>>221135668ubij se tabletdrogerska narkomanska nakazo
>>221135680>urgentnojALO BRE MILORADE NATRAG U SMRDIJU SERVE
>>221135696a ovo kao kad imas puno posla pa ne postas da nisi slucajno to zavrsio na psihijatriji pa te nafilaju sa lekichima i onda si ponovo miran dok te ne operu deluzije?ja ne znam ikog ko vecinu vremena nema posla uopce ali spava 5 sati dnevno samo da spama konac i u slobodno vrijemekako ti to zvuci
>>221134717prerezi si vene kuckojebe
>>221135711ubij se kuckojebe
>>221135730zasto koupujes da su svi kuckojeb umjesto da odgovoris na direktno pitanjeja pun kurac puta ignoriram da tebi odgovaram kad se pokusavas pritajit da mi dajes izgovora jos da pricam o cem ocusvaka mi cast sto oponasam alfacha tolko dobro jbt
SAMOUBOJSTVO SJENA DOLAZI PO BOGA AKO JE ON JEDINSTVEN ONDA SMO I MI NJEGOVI SLJEDBENICI VJERNI SVOJIM DUŠAMA JER BEZ NJEGOVE POMOĆI NEMA SUNCA
>>221135818>>221135818>>221135818>>221135818
>>221134283ovo