edycja schowana
>>214391641ja też odchodzę, niech to będzie ostatnia moja edycja, ostatni taniec można by rzec
>>214391628nawet nie wiem co jej napisac zeby nie bylo awkward zbsz
>>214391732jako iż to jest moja ostatnia edycja, chcę ci życzyć powodzenia oskar, mieliśmy swoje góry i doły, ale pod koniec dnia postowaliśmy na tym samym generale, chcę odejść stąd jako twój przyjaciel, nie wróg
a mi tam spam nie przeszkadza, już się przyzwyczaiłem
>>214391783widzimy sie za tydzien
a ten od niebieskiej animki już wrócił?
mnie że może to być jedna z tych instytucji gdzie jak ujął to z typowym dla cudzoziemca umiłowaniem takich finezji "dziewczęta co prawda nie uczą się aż głowy puchną lecz pachną za to przemile" ale chyba nawet i to nie bardzo im się udałogdy stawiłem się na pierwszą rozmowę u dyrektorki pratt ta wyraziła się z uznaniem o "ślicznych niebieskich oczach" mojego dziecka (niebieskie!oczy lolity!) i o mojej przyjaźni z "tym francuskim geniuszem" (gaston!geniusz!) po czym przekazała dolly niejakiej pannie cormorant zmarszczyła brwi w chwili swoistego recueilleynent i rzekła:
przetrzeźwiałem
>>214391807nie on ale moja najdłuższa przerwa to pół roku była
>>214391839niedobrze
mniej nam na tym zależy panie humbird żeby nasze uczennice stały się molami książkowymi umiały wyklepać nazwy wszystkich europejskich stolic których i tak nikt nie zna albo wykuły na pamięć daty zapomnianych bitewtroszczymy się o to aby dziecko było przystosowane do życia w grupie
>>214391796pierwszy rok?heh, też kiedyś byłem taki jak ty: młody, głupi i niedoświadczonypo dziesięciu latach tego samego gówna też będziesz miał dosyć, ale jeszcze się o tym przekonaszlurkuj, lurkuj ile wlezie, postuj jakby jutro miało nie być, bo te dziesięć lat naprawdę szybko ci minieno cóż, taka mała rada od starocioty
dlatego też główny nacisk kładziemy na cztery r: ruch retorykę rówieśnicze rozrywki randki stoimy w obliczu konkretnych faktów pańska czarująca dolly wejdzie niebawem do grupy wiekowej w której randki i wszystko co ich dotyczy a więc strój terminarz specyficzna etykieta znaczyć będą dla niej tyle ile dla pana znaczą powiedzmy interesy kontakty i sukcesy w interesach czyli równie wiele jak dla mnie znaczy
[uśmiech] szczęście moich dziewczynek dorothy humbird już teraz uwikłana jest w cały system życia społecznego a składają się nań czy nam się to podoba czy nie stoiska z hotdogami narożne sklepy lemoniady i coca-cole kino square dancing prywatki na plażach a nawet imprezy z wzajemnym czesaniem jako gwoździem programu! oczywiście w naszej szkole nie pochwalamy niektórych spośród tych praktyk; innym zaś nadajemy bardziej konstruktywny kierunek w sumie staramy się jednak ignorować ciemniejszą
>>214391881ale nie wciągaj innych jak jest jeszcze jakakolwiek okazja żeby się nie zadomowić
stronę medalu i zdecydowanie skupiamy się na jaśniejszej jednym słowem stosując określone metody nauczania interesujemy się nie tyle kompozycją wypracowań ile zawartym w nich komunikatem czyli z całym szacunkiem dla szekspira i reszty chcemy żeby nasze dziewczęta swobodnie komunikowały się z otaczającym je żywym światem zamiast tkwić w starych stęchłych księgach być może wciąż jeszcze działamy po omacku ale macamy inteligentnie jak ginekolog kiedy bada nowotwór rozumujemy panie humburg w kategoriach organicznych oraz organizacyjnych usunęliśmy z programu całe mnóstwo błahych przedmiotów których znajomość tradycyjnie wpajano młodym dziewczętom kosztem wiedzy umiejętności i postaw niezbędnych aby kobieta mogła pokierować własnym życiem jak również -
doda cynik życiem męża panie humberson spójrzmy na to w ten sposób: pozycja gwiazdy na niebie jest owszem ważna lecz wybór najbardziej wygodnego miejsca na lodówkę w kuchni może być dla początkującej gospodyni jeszcze ważniejszy powiada pan że nie stawia szkole żadnych wymagań prócz tego by dziewczynka odebrała solidne wykształcenie? ale co właściwie nazywamy wykształceniem? w dawnych czasach polegało ono głównie na słowach; chcę przez to powiedzieć że dziecko któremu kazano by opanować pamięciowo porządną encyklopedię nauczyłoby się tyle samo co w szkole albo i więcej
>>214391945niech młody nauczy się, że dla anona nie ma nigdzie miejsca na tym świecie
doktorze hummer może nie zdaje pan sobie sprawy ale dla współczesnej dziewczynki u progu pokwitania znajomość okresów historycznych jest mniej istotna niż jej własny okres [perskie oko]? że przytoczę żart na który pozwoliła sobie przy mnie pewnego dnia psychoanalityczka z żeńskiego koledżu żyjemy nie tylko w świecie myśli lecz i rzeczy słowa nie poparte doświadczeniem nic nie znaczą cóż może dorothy hummerson obchodzić grecja i orient te ich haremy i niewolnice?
>>214392008>niech młodyco was nagle na jakieś dziwaczne sentymenty wzięło?
>>214392043dziesięć lat to 1/3 mojej egzystencji
program taki wydał mi się dość przerażający ale dwie inteligentne panie związane niegdyś z tą szkołą zapewniły mnie że dziewczynki przerabiają sporo rozsądnych lektur a całe to gadanie o "komunikacie" jest mniej lub bardziej czczą reklamą która ma na celu przydanie staroświeckiej szkole finansowo opłacalnego pozoru nowoczesności choć sama instytucja pozostaje w istocie nienaganna jak hosanna
drugi powód dla którego nęciła mnie ta właśnie szkoła niejednego czytelnika może ubawi lecz dla mnie był bardzo ważny bo taka już moja natura otóż po drugiej stronie ulicy akurat naprzeciw naszego domu zauważyłem wyrwę między domami: kawałek zachwaszczonego pustkowia z kępami kolorowych krzaków kupą cegieł i paroma rozrzuconymi deskami spryskany szmatławą pianką jesiennych kwiatów przydrożnych w barwach fiołkowego różu i żółci; przez wyrwę tę migotał odcinek schooł road równoległej do naszej thayer street a tuż za nią szkolne boisko prócz psychicznego komfortu jaki mogłem czerpać z tej topografii dzięki której każdy dzień lo upływać miał w sąsiedztwie mojego dnia natychmiast przewidziałem ilu doznam przyjemności gdy z okna swej pracowni (służącej też za sypialnię) wyławiał
powodzenia 'nonki
będę przez potężną lornetkę statystycznie nieunikniony procent nimfetek spośród dziewcząt bawiących się wokół dolly podczas pauzy; niestety już w pierwszym dniu roku szkolnego zjawili się robotnicy i w pewnej odległości od chodnika zagrodzili wyrwę płotem za którym wkrótce wyrosła złośliwa konstrukcja z beżowego drewna całkowicie zasłaniając mi tę czarowną perspektywę; a gdy tylko niedorzeczni rzemieślnicy spiętrzyli dość budulca żeby wszystko popsuć przerwali pracę i nigdy już nie wrócili
>>214392064i przez tyle czasu nie zauważyłeś jednej fundamentalnej reguły?
na thayer street wśród willowej zieleni płowości i złota dostałej akademickiej mieściny nie sposób było uniknąć obszczekania przez życzliwych dzieńdobraków chlubiłem się tym że w stosunkach z nimi umiem utrafić we właściwą temperaturę: nigdy nie opryskliwy zawsze wyniosły
>>214391641Not sure if I could connect with my polish roots?I do not give up shit about fancy things I wanna just eat food and lift weights I like video games I like military movies I just wanna own a shack and live in a swamp
>>214392123żebyś ty tylko wiedział
sąsiad od zachodu który mógł być przedsiębiorcą wykładowcą w koledżu albo jednym i drugim czasem mnie zagadywał przystrzygając jakieś jesienne kwiaty w ogrodzie nawadniając samochód lub w późniejszej porze roku odmrażając podjazd przed domem (wszystkie te czasowniki mogą być chybione ale co mi tam) lecz moje krótkie pomruki akurat na tyle artykułowane żeby brzmiały jak konwencjonalne przytakiwania bądź pytające przerywniki zapobiegały ewolucji tych spotkań ku jakiemukolwiek spoufaleniu z dwóch domów sąsiadujących ze wspomnianym już kawałkiem zakrzaczonej pustaci jeden był zamknięty a drugi zawierał dwie panie od angielskiego krótkowłosą wbitą w tweed pannę lester i przekwitle kobiecą pannę fabian które w trakcie krótkich pogawędek na chodniku nie rozmawiały ze mną o niczym (błogosławiony takt!) prócz młodej urokliwości mej córki oraz naiwnego wdzięku gastona godine sąsiadką od wschodu zdecydowanie najbardziej niebezpieczną była spiczastonosa baba której zmarły brat za życia pracował w koledżu jako nadzorca budynków i terenów pamiętam jak osaczyła dolly kiedy stałem przy oknie salonu czekając w gorączce aż moja miła wróci ze szkoły skrywając chorobliwe wścibstwo pod maską słodkiej przychylności obmierzła stara panna podpierała się cienką parasolką (właśnie przestał padać śnieg z deszczem i zimne mokre słońce wychynęło boczkiem) a dolly w brązowym płaszczu rozpiętym mimo ostrej pogody przyciskała do brzucha stos książek trwałą narośl błyskała różowymi kolanami znad niezgrabnych kaloszy i z nieśmiałym wystraszonym uśmieszkiem który migał i gasł pod jej perkatym noskiem na twarzy może z winy bladego zimowego światła prawie pospolitej wsiowej niemieckiej twarzy małej magdlein parowała pytania panny wschodniej: "a gdzie jest twoja matka kochanie? a czym zajmuje się twój biedny ojciec? a gdzie przedtem mieszkałaś?" innym razem to wstrętne stworzenie zastąpiło mi
>>214392155na szczęście nie wiem także średnio mnie to
>https://www.youtube.com/watch?v=5KnFcsSIzbg>1:50żegnajcie...
drogę rżąc na powitanie ale zrobiłem unik; po kilku dniach otrzymałem od niej krótki list w kopercie z niebieską obwódką subtelną mieszankę jadu i syropu z propozycją żeby dolly wstąpiła do niej w niedzielę i zwinąwszy się w fotelu przejrzała "całą górę pięknych książek które dała mi w dzieciństwie moja droga matka zamiast rozkręcać radio na cały regulator o każdej porze dnia i nocy"
>>214392153>I just wanna own a shack and live in a swampgothic 1 (a polish videogame) has ownable swamp shacksthats the only thing I can think of now
musiałem też mieć się na baczności przed niejaką panią holigan marną zresztą sprzątaczką i kucharką odziedziczoną wraz z odkurzaczem po poprzednich lokatorach dolly jadała obiady w szkole z tym więc nie było problemu a ja całkiem nieźle nauczyłem się przygotowywać jej obfite śniadanie i podgrzewać kolację którą przed wyjściem szykowała pani holigan ta dobra i nieszkodliwa kobieta miała bogu dzięki wzrok dość zamglony toteż przeoczała szczegóły ja zaś nabrałem wielkiej wprawy w ścieleniu łóżek; mimo to prześladowała mnie myśl o pozostawionej gdzieś fatalnej plamie lub o tym że przy tych rzadkich okazjach gdy pani holigan jest w domu równocześnie z lo ta ostatnia w trakcie przytulnych pogaduszek w kuchennym ciepełku może prostodusznie ulec urokowi piersistego współczucia często czułem że mieszkamy w rzęsiście oświetlonym domu ze szkła i lada chwila jakaś pergaminowa twarz o wąskich ustach zajrzy przez niebacznie odsłonięte okno aby za darmo uraczyć się widokiem dla którego najbardziej zblazowany voyeur chętnie poświęciłby skromną fortunkę
słowo o gastonie godin jeśli lubiłem a przynajmniej z ulgą znosiłem -
>>214392256przeklejanie lolity na prawdę ujawniło ile mamy ironicznych (mozna nawet użyć słowa "fake") pedofili tutaj
>>214392153>I just wanna own a shack and live in a swampciekawie nas za granicą widzą
/mN9nqHdKptxhykOkWthiYw==/;stub:no
jego towarzystwo to głównie z racji czaru absolutnego bezpieczeństwa który rzucał swą obfitą figurą na moją tajemnicę; nie żeby ją znał; nie miałem wyraźnego powodu mu się zwierzać a on zanadto był zaprzątnięty sobą i nieobecny aby spostrzec czy też podejrzewać cokolwiek co mogłoby skłonić go do szczerego pytania mnie zaś do szczerej odpowiedzi dobrze się o mnie wyrażał wobec profesorów z beardsley był moim dobrym heroldem
/Z+TUiKPg8Ca61TqScM4fmQ==/;stub:no
>>214392199widziałem jak awatary powstają i umierają, byłem tam kiedy powstawały obecne przeklejki, byłem na dobre i na złe, jestem zmęczony, pora odpocząć, odpoczać na dobre...
gdyby odkrył mes gouts i status lolity zainteresowałoby go to tylko o tyle o ile rzuciłoby nieco światła na prostotę z jaką doń się odnosiłem -
bez cienia wymuszonej uprzejmości ale i bez sprośnych przytyków; choć bowiem umysł miał bezbarwny a pamięć zmąconą mógł sobie zdawać sprawę że wiem o nim więcej niźli mieszczanie z beardsley ten sflaczały stary kawaler o smętnym obliczu z surowego ciasta zwężał się wzwyż ku dwojgu wąskim niezupełnie równym ramionom i stożkowatej gruszce zamiast głowy pokrytej z jednej strony gładką warstwą czarnych włosów a z drugiej zaledwie paroma przyklejonymi pasmami za to od pasa w dół był olbrzymem i z dziwnie słoniowatą ukradkowością przemieszczał się na fenomenalnie
masywnych nogach ubierał się zawsze na czarno nawet krawat nosił czarny; rzadko się kąpał; jego angielszczyzna trąciła burleską a mimo to powszechnie uchodził za niebywale uroczego uroczo zdziwaczałego jegomościa! sąsiedzi go rozpieszczali; znał po imieniu wszystkich małych chłopców w okolicy (mieszkał o kilka ulic ode mnie) niektórym kazał
tłuste usta i mruczał melancholijnie odęty:oui ils sont gentils spojrzeniem piwnych oczu omiatał rozmaite sentymentalne i artystyczne rupiecie jak również swoje własne banalne toiles (konwencjonalnie prymitywne oczy gitary w plasterkach niebieskie sutki i geometryczne wzory na które podówczas była moda) i wskazując niezdecydowanym gestem misę z malowanego drewna lub żyłkowany wazon mówił:
prenez donc une de ces poires la bonne dame d'en face m'en offre plus que je n'en peux savoureralbo:mississe taille lore vient de me donner ces dahlias belles fleurs que j'execre (posępny smutny znużony światem)
z oczywistych powodów wolałem u siebie niż u niego rozgrywać partie szachów na które umawialiśmy się dwa trzy razy w tygodniu przypominał
starego steranego bożka gdy tak siedział z pulchnymi dłońmi na brzuchu wpatrzony w szachownicę jak w trupa przez dziesięć minut rzęził i rozmyślał a potem wykonywał zgubny ruch albo po jeszcze dłuższym namyśle oświadczał poczciwiec: "au roi!" a brzmiało to jak ospałe szczeknięcie starego psa na tle jakiegoś gulgotu od którego trzęsły mu się fafle; i z głębokim westchnieniem unosił łukowate brwi kiedy zwracałem mu uwagę że sam jest w szachu
>>214391881typie, postowałem w erze pedałów i ich discorda, przeklejaczka to jest chuj w porównaniu z tymi atencjuszami
gdy tak siedzieliśmy w mojej zimnej pracowni słyszałem czasem tupot bosych stóp lo ćwiczącej różne techniki taneczne w salonie na dole; ale te spośród zmysłów gastona które zwracały się ku światu zewnętrznemu były
mile przytępione nie zauważał więc owych nagich rytmów i-raz i-dwa i-raz i-dwa cały ciężar ciała na prostą prawą nogę noga do góry i w bok i-raz i-dwa i dopiero kiedy zaczynała skakać robiąc rozkrok ilekroć wzbiła się najwyżej jak mogła zginając jedną nogę a drugą prostując i frunąc aby wylądować na palcach dopiero wtedy mój blady pompatyczny ponury przeciwnik gładził się po głowie albo po policzku jakby brał ten daleki łoskot za echo straszliwych sztychów mej groźnej królowejczasem lo wchodziła leniwym krokiem gdy tak kontemplowaliśmy szachownicę
i zawsze rozkosznie było popatrzeć jak gaston nie odrywając słoniowych ócz od swych figur ceremonialnie wstaje i wita się po czym wypuszcza z dłoni jej wiotkie palce i ani razu na nią nie spojrzawszy zstępuje z powrotem w fotel aby runąć prosto w potrzask który nań zastawiłem
pewnego dnia koło bożego narodzenia po mniej więcej dwutygodniowej przerwie w naszych spotkaniach spytał:
et toutes vos fillettes elles vont bien? z czego jasno wynikało że pomnożył moją niepowtarzalną lolitę przez liczbę kategorii kostiumowych które złowił w dół zwróconym chmurnym okiem w trakcie całego cyklu jej pojawień: przez dżinsy spódnicę szorty pikowany szlafrok
z najwyższą niechęcią tak się rozwodzę nad tym biedakiem (niestety w rok później podczas podróży do europy skąd już nie wrócił wplątał się w jakąś sale histoire i to nie gdzie indziej tylko w neapolu!) ledwie bym o nim wspomniał gdyby jego egzystencja w beardsley nie wiązała się w tak perwersyjny sposób z moją sprawą przytaczam jego przypadek na własną obronę bo z jednej strony był on kompletne beztalencie mierny nauczyciel żaden uczony nadąsany odrażający tłusty stary zboczeniec który ze swą wyniosłą wzgardą wobec amerykańskiego stylu życia i triumfalną nieznajomością języka angielskiego siedział w kołtuńskiej nowej anglii gdzie starzy się nad nim rozpływali a młodzi go pieścili och świetnie się bawił i wszystkich zwodził; a z drugiej strony byłem ja
czeka mnie teraz obrzydliwe zadanie: opis wyraźnego upadku moralnego lolity choć jej udział w zapałach które wzniecała nigdy nie był zbyt wielki to jednak czysty merkantylizm też nie wysuwał się na plan pierwszyale ja byłem słaby byłem niemądry moja nimfięca uczenniczka miała mnie w saku w miarę jak gasło człowieczeństwo między nami namiętność tkliwość i udręka tylko się nasilały; a ona zaczęła to wykorzystywać
wyslalem jej gifa z kotem i napisala kiedy bede teraz wolny
jej tygodniówka wypłacana pod warunkiem że spełni swe podstawowe obowiązki wynosiła u zarania epoki beardsleyańskiej dwadzieścia jeden centów aby pod koniec tego okresu urosnąć do dolara i pięciu centów był
to układ więcej niż hojny zważywszy że co chwila dostawała ode mnie najrozmaitsze drobne upominki i miała na każde zawołanie wszelkie słodycze i filmy pod księżycem choć oczywiście mogłem czule zażądać nadprogramowego pocałunku a nawet całej wiązanki pieszczot gdy wiedziałem że bardzo pragnie jakiegoś instrumentu infantylnych igraszek
nomć https://www.youtube.com/watch?v=0GMbLqIBIFM
nie była jednak łatwa we współżyciu swoje trzy centy dziennie a potem trzy pięciocentówki zarabiała bez najmniejszego zaangażowania; okazywała się też nieubłaganą negocjatorką ilekroć miewała okazję odmówić mi pewnych zabójczych dziwnych sennie rajskich eliksirów bez których potrafiłem przeżyć najwyżej kilka dni nie mogłem zaś wydębić ich siłą gdyż byłoby to sprzeczne z samą naturą miłosnej niespieszności świadoma mocy magicznej swych miękkich ust zdołała w ciągu jednego roku szkolnego! wywindować premię za smakoszowski uścisk do trzech a w końcu i czterech dolarów o czytelniku! nie śmiej się wyobrażając sobie jak rozciągnięty na szafocie rozkoszy gromko wydalam dziesięciocentówki i ćwierćdolarówki tudzież wielkie srebrne dolary niby dźwiękliwa hałaśliwa i do cna oszalała maszyna wymiotująca skarbami; a gdzieś na peryferiach tego ataku skocznej padaczki lolita mocno ściskała garść monet w piąstce którą później gwałtem jej zresztą rozwierałem chyba że zdążyła się wymknąć czmychając w te pędy żeby ukryć łup i tak jak co drugi dzień krążyłem po całym terenie wokół szkoły letargicznym krokiem robiłem obchód sklepów z napojami zaglądałem w zamglone zaułki i między skurczami własnego serca a spadającymi liśćmi słuchałem uchodzącego śmiechu dziewcząt tak też co jakiś czas wdzierałem się do jej pokoju żeby przebadać podarte papiery z kosza na śmieci malowanego w róże i zajrzeć pod poduszkę na dziewiczym łóżku które sam przed chwilą zaścieliłem pewnego razu w jednej z jej książek (nomen omen w "wyspie skarbów") znalazłem osiem dolarowych banknotów a kiedy indziej w dziurze w ścianie za "matką" whistlera odkryłem aż dwadzieścia cztery dolary
/hJIS4T69Wdzv03K/uPfUGQ==/;stub:no
usiłowałem wysoki sądzie uporać się z problemem chłopców o czytałem nawet w "beardsley star" tak zwaną rubrykę dla nastolatków żeby ustalić jak winienem się zachowywać!rada dla ojców nie staraj się wypłoszyć kolegi swojej córki
może trochę trudno ci zrozumieć że zaczyna ona podobać się chłopcom dla ciebie wciąż jest małą dziewczynką lecz chłopcom wydaje się czarująca i zabawna urocza i wesoła lubią ją dziś załatwiasz grubsze interesy w dyrektorskim gabinecie ale jeszcze wczoraj byłeś jimem z ogólniaka i odprowadzałeś do domu swoją jane niosąc jej książki pamiętasz? nie chcesz żeby teraz z kolei twoja córka cieszyła się podziwem i towarzystwem chłopców którzy jej się podobają? nie chcesz żeby razem oddawali się zdrowym rozrywkom?
>>214392976take se
zdrowym rozrywkom? wielki boże!czemu nie miałbyś traktować tych młodych ludzi jak gości w swym domu?czemu nie miałbyś z nimi czasem porozmawiać? rozruszać ich rozśmieszyć żeby się poczuli swobodnie?wstąp no chłopcze z serca radzę do mojego domu schadzek
jeśli córka złamie jakiś zakaz nie wybuchaj gniewem w obecności wspólnika zbrodni niech twoje niezadowolenie skrupi się na niej kiedy zostaniecie sami i niech chłopcy przestaną wreszcie myśleć że jest córką starego ludożercy
stary ludożerca przede wszystkim sporządził spis rzeczy "kategorycznie zabronionych" a obok "niechętnie tolerowanych" kategorycznie zabronione były randki sam na sam we czworo i w sześcioro bo na następnym etapie musiałoby oczywiście dojść do zbiorowej orgii lo mogła czasem wstąpić z koleżankami do cukierni żeby popaplać i pochichotać z przypadkowo spotkaną młodzieżą męską gdy ja czekałem w aucie zachowując dyskretny dystans; obiecałem też że jeśli towarzysko znośna grupa uczniów z akademii butlera dla chłopców zaprosi jej klasę na coroczny bal (z liczną eskortą przyzwoitek rzecz jasna) zgodzę się ewentualnie rozważyć kwestię czy czternastoletnia dziewczynka może przywdziać swoją pierwszą "balówkę"
ja neiche hrkwanzowu rkwau praocaowc kolejyn tdzyien ja peirdole necih emi tkso rkwau pzomzcoej ajzu neie mamssiyl chzdocid orpacya krwau macm bagmam pozmcie mi janeiegmmgoe
(rodzaj sukni w której chudorękie nastolatki wyglądają jak flamingi)ponadto zobowiązałem się wydać u nas w domu przyjątko na które pozwolę jej zaprosić co ładniejsze koleżanki i co milszych chłopców bo pozna ich przecież tymczasem na balu u butlera nie miałem jednak cienia wątpliwości że póki trwać będzie mój reżim nigdy przenigdy nie dam jej się wybrać do kina z młokosem w rui ani gruchać z nim w aucie pójść do koleżanki na
>>214393151bardzo ci współczuję ale nie mam jak pomóc
"prywatkę" z chłopcami czy poza zasięgiem mego słuchu rozmawiać z którymś z nich przez telefon nawet "o tym co zaszło między nim a jedną moją przyjaciółką"lo była wściekła wymyślała mi od parszywych szwindlarzy albo i gorzej -
nihaha
>>214393151harakiri, sepuku lub eutanazol
a ja pewnie straciłbym panowanie nad sobą gdybym wkrótce nie stwierdził z błogą ulgą że gniewa ją właściwie nie tyle utrata konkretnych satysfakcji ile ogólnego przywileju naruszałem proszę sobie wyobrazić pewien konwencjonalny program zakłócałem przebieg sztampowych rozrywek "tego co się normalnie robi" burzyłem rutynę młodości; nie ma bowiem większego konserwatysty niż dziecko a zwłaszcza mała dziewczynka nawet jeśli jest to najbardziej kasztanowa i rumiana najbardziej mitopeiczna nimfetka osnuta mgiełką październikowych sadów
nie zrozumcie mnie źle nie mogę być absolutnie pewien że przez całą zimę nigdy nie zdołała przelotnie nawiązać nieodpowiednich kontaktów z nieznanymi młodymi osobnikami; choćbym nie wiedzieć jak ścisły nadzór roztoczył nad jej rekreacją oczywiście raz po raz zdarzały się nieusprawiedliwione szczeliny chronologiczne zatykane po fakcie przesadnie skomplikowanymi wyjaśnieniami; a szczerbaty szpon mej zazdrości oczywiście raz po raz wiązł w finezyjnych falbankach nimfięcego fałszu; ale wyraźnie czułem i dziś także gotów jestem ręczyć za trafność tej intuicji że nie ma poważnego powodu do niepokoju miałem to poczucie bynajmniej nie dlatego że pomiędzy męskimi niemowami przemykającymi się gdzieś w tle nigdy nie zauważyłem namacalnie twardej młodej gardzieli do zmiażdżenia; było jednak dla mnie "nieprzeparcie widoczne" (ulubione wyrażenie ciotki sybil) że wszystkie odmiany licealistów od spoconego fajtłapy którego ekscytuje "trzymanie się za ręce" aż po samowystarczalnego gwałciciela z krostami i podrasowanym silnikiem auta jednakowo nudzą moją wyrafinowaną acz młodą kochankę "od całego tego gadania o chłopakach tylko mnie mdli" nabazgrała na wewnętrznej stronie okładki podręcznika pod spodem zaś widniało napisane ręką mony (mona lada chwila się pojawi) chytre pytanie:
nie chce jutro isc do pracy bo ze kurwa nie moge ja pierdole
"a rigger?" (też spodziewany)nie mają więc twarzy ci koleżkowie których widywałem w jej towarzystwie
>>214393309to już dzisiaj, chyba że pracę masz we wtorek.
na przykład czerwony sweter: pewnego dnia akurat kiedy spadł pierwszy śnieg odprowadził ją pod dom; patrzyłem z okna salonu jak rozmawiają w pobliżu naszej werandy miała na sobie swój pierwszy sukienny płaszcz z futrzanym kołnierzem; brązową czapeczką nakryła moją faworytną fryzurę z przodu grzywka po bokach wir pukli z tyłu naturalne loki a pociemniałe od wilgoci mokasyny i białe skarpetki wyglądały bardziej niechlujnie niż kiedykolwiek jak zwykle przyciskała książki do piersi mówiąc i słuchając na przemian a jej stopy bez przerwy gestykulowały: przydeptywała czubkiem prawej podbicie lewej cofała prawą krzyżowała obie lekko się kiwała szkicowała parę kroków i zaczynała cały cykl od początku był też niejaki skafander: w któreś niedzielne popołudnie rozmawiał z nią przed restauracją a jego matka i siostra usiłowały mnie odciągnąć pod pozorem pogawędki; wlokłem się z nimi oglądając się za swoją jedyną miłością lo
północ minęłamożna robić obiad to na dzisiaj makrosy będą liczone
/q3lwu9ljepKARJuvW2XInw==/;stub:no
przejęła tymczasem wiele konwencjonalnych póz takich jak ten nastoletni nakaz uprzejmości zgodnie z którym aby pokazać że się dosłownie pęka ze śmiechu należy pochylić głowę toteż (czuła bowiem mój zew) nie przestając udawać przemożnego rozbawienia przeszła tyłem kilka kroków a potem zrobiła zwrot i ruszyła ku mnie z blaknącym uśmiechem bardzo natomiast lubiłem -może dlatego że mi to przypominało jej pierwsze niezapomniane wyznanie -
jebać Boga cwela Chuja zajebanego jak zdechnę to napluje mu w ten niebieski pysk
>>214393328boze ja sie kurwa rozpierdole rozjebie sobie kurwa ryj ja pierdole ja nie dajej ukruwa zyrady jaie chce juz kurwa pracowac ja nie daje juz kurwa rady janie chce juz juzkurwa niemogej asiek urw nien nawidze
>>214393373ciężko napluć na kogoś kto nie istnieje
kiedy wzdychała "ojejku!" na znak żartobliwie melancholijnej uległości wobec losu a także inną sztuczkę: przeciągłe "nie-e" wypowiadane z głębokim pomrukiem prawie warkotem kiedy karząca dłoń przeznaczenia rzeczywiście spadła nade wszystko skoro już mowa o ruchu i młodości -
ehhh to koniec, prze ze mnie nie ztimowalismy klucza w WoW M+
>>214393345co skłoniło cię żeby znowu postować tsurugi asiarz?
lubiłem patrzeć jak pomyka pod górę i w dół thayer street na swym pięknym młodym rowerze: stawała na pedałach kręcąc nimi lubieżnie i znów opadała na siodełko w omdlewającej pozie póki rower nie wytracił rozpędu; potem zatrzymywała się przy naszej skrzynce na listy i nie zsiadając kartkowała czasopismo które przyszło pocztą odkładała je z powrotem i przycisnąwszy czubek języka skosem do górnej wargi odpychała się nogą aby znowu pomknąć przez blady cień i słońce
debil jeden większy od drugiego
w sumie wydawała się lepiej przystosowana do otoczenia niż się spodziewałem zważywszy że zeszłej zimy w kalifornii moja zepsuta niewolniczka naiwnie podzwaniała manelami iście menelickich manier choć nigdy nie zdołałem przywyknąć do ustawicznego niepokoju z którym żyć muszą winowajcy ludzie wielcy tkliwe serca czułem że wspinam się na wyżyny mimikry leżąc w wąskim rozsuwanym łóżku w swej pracowni po seansie adoracji i rozpaczy w zimnej sypialni lolity dokonywałem obrachunku zakończonego dnia czyli patrzyłem jak moja własna postać nie tyle przechodzi ile skrada się przed czerwonym okiem mej wyobraźni widziałem jak czarniawy przystojny doktor humbert trudno przysiąc że nie celt zapewne prawomyślny może nawet skrajnie prawomyślny anglikanin odprowadza córkę do szkoły widziałem jak leniwym uśmiechem i miłym uniesieniem gęstych czarnych brwi jakby z afisza wita poczciwą panią holigan która zalatuje comiesięczną plagą (i przy pierwszej okazji o czym doskonale wiedziałem sięgnie po dżin chlebodawcy) okiem pana zachodniego emerytowanego kata a może autora traktatów religijnych co za różnica? -
obserwowałem sąsiada jak-mu-tam to chyba francuzi albo szwajcarzy gdy rozmyśla nad maszyną do pisania w szczerym oknie swej pracowni ukazując nieco wychudły profil z nieledwie hitlerowskim kosmykiem na bladym czolepodczas weekendów widywano profesora h w dobrze skrojonym płaszczu i brązowych rękawiczkach kiedy wraz z córką szedł spacerkiem do zajazdu waltona (słynącego z porcelanowych króliczków przewiązanych fiołkowymi kokardkami i z bombonierek wśród których siadywało się czekając na"stolik dla dwojga" wciąż jeszcze zapaprany okruszkami po poprzedniku) wdni powszednie można było zobaczyć jak koło pierwszej po południu godnie pozdrawiając argusooki wschód wyprowadza auto z garażu omija przeklęte
>>214393415piękna jest i mam kilka przydatnych reakcyjnych ją przedstawiającychale to tylko dzisiaj chyba bo staram się ograniczać szitpost deski jak /int/
musze isc do lekarza zeby mi przepisal ozempik bo nie umiem przestac wpierdalac
zimozielone krzaki i wyjeżdża na śliską ulicę albo jak przenosi zimne spojrzenie z książki na zegar w nieznośnie wręcz dusznej bibliotece żeńskiego koledżu pośród okazałych młodych kobiet które uwięzły i skamieniały przytłoczone zalewem ludzkiej wiedzy na przechadzce między budynkami uczelni z jej duszpasterzem wielebnym riggerem (który miał także wykłady o biblii w szkole lolity) "podobno jej matka była dawną aktorką i zginęła w katastrofie lotniczej nie? zapewne się przesłyszałem doprawdy?
rozumiem jakie to smutne" (idealizujemy matkę co?) i gdy wolno przepycham swój wózeczek przez labirynt supermarketu tropem profesora w również powolnego łagodnego wdowca o capich ślepiach albo odgarniam śnieg w samej koszuli z wielkim czarno-białym szalem na szyi nie okazując zachłannego pośpiechu (nie szkoda mi nawet czasu żeby wytrzeć buty) wchodzę za swoją rodzoną uczenniczką do domu zawożę dolly do dentysty śliczna pielęgniarka promiennie się na jej widok uśmiecha -
>>214393470skill issue
stare czasopisma ne montrez pas vos zambes podczas wspólnej z dolly kolacji w lokalu widziano jak pan edgar h humbert jadł stek sposobem europejskim czyli nożem i widelcem dubeltowo zasłuchani w koncert: dwaj ukojeni francuzi o marmurowych twarzach siedzą ramię w ramię muzykalna dziewczyneczka pana hh na prawo od ojca a muzykalnego chłopczyka profesora w (ojciec dla higieny spędza weekend w providence) ma na lewo od siebie monsieur gg przy otwieraniu garażu kwadrat światła ogarnia auto i gaśnie w kolorowej piżamie szarpiąc w dół roletę w sypialni dolly w
sobotę rano nie widziano jak w łazience z namaszczeniem ważę zimobladą panienkę w niedzielę rano widziano i słyszano czyli jednak nie taki znów pobożny jak mówię: nie wracaj za późno do dolly która właśnie wybiera się na kryty kort i jak wpuszczam jej dziwnie spostrzegawczą koleżankę:
>>214393380pracuję na pół etatu tylko w środku tygodnia
wie pan jeszcze nigdy nie widziałam mężczyzny w podomce no chyba że na filmiejej koleżanki które tak pragnąłem poznać w sumie sprawiły mi zawódnazywały się opal jakaśtam linda hall avis chapman eva rosen i mona dahl (wszystkie te nazwiska prócz jednego podaję oczywiście w przybliżeniu)opal nieśmiała bezkształtna pryszczata istota w okularach -
nie chce isc kurwa spac ale ja nie mam sily
nadskakiwała dolly a ta nią pomiatała z lindą hall szkolną mistrzynią tenisa dolly przynajmniej dwa razy na tydzień staczała pojedynek: podejrzewam że linda była autentyczną nimfetką lecz z nieznanych mi powodów nigdy nie przychodziła a może jej nie puszczano do nas do domu; pamiętam ją więc tylko jako przebłysk naturalnego słońca na krytym korcie
bycie inteligentnym to nie jest jednoznacznie pozytywna cecha.
z pozostałych żadna nie mogła rościć sobie pretensji do nimfięctwa z
wyjątkiem evy rosen avis była pulchnym poziomym dzieckiem o owłosionych nogach a mona choć ładna w wulgarnie zmysłowy sposób i zaledwie o rok starsza od mojej starzejącej się kochanki oczywiście dawno już przestała być nimfetką jeśli kiedykolwiek nią była natomiast eva rosen mała uchodźczyni z francji stanowiła dobry przykład dziecka u którego mimo braku uderzającej urody przenikliwy amator dostrzeże podstawowe elementy nimfięcego czaru takie jak idealna figura pokwitającego dziewczęcia powłóczyste spojrzenie i wystające kości policzkowe jej lśniące miedziane włosy były nie mniej jedwabiste od włosów lolity a rysy delikatnej mlecznobiałej twarzy o różowych ustach i rzęsach jak rybiki cukrowe miały mniej lisi wyraz niż u jej krewniaczek z wielkiego klanu jednorasowych rudzielców; nie paradowała też w ich zielonym mundurku ale lubiła tak jak ją pamiętam rzeczy czarne lub ciemnowiśniowe na przykład bardzo szykowny czarny sweter i czarne buty na wysokich obcasach a do tego paznokcie lakierowane intensywną czerwienią rozmawiałem z nią po francusku (czemu lo była wyraźnie niechętna) intonację wciąż jeszcze miała zadziwiająco czystą lecz opowiadając o szkole albo o jakichś dziecinnych zabawach przechodziła na potoczny amerykański i wtedy w jej wymowie pobrzmiewał
lekki akcent z brooklynu dość komiczny u paryżaneczki która chodziła do snobistycznej nowoangielskiej szkoły o rzekomo brytyjskich aspiracjach
niestety choć "wujek tej małej francuzki" był "milionerem" lo nie wiedzieć czemu zrezygnowała z evy nim zdążyłem nacieszyć się na swój skromny sposób jej wonną obecnością w otwartym domu humbertów czytelnik wie jaką przywiązywałem wagę do tego żeby moją lolitę otaczał dwór nimfetek żywych nagród pocieszenia przez chwilę próbowałem zainteresować swoje zmysły moną dahl która często u nas bywała zwłaszcza w semestrze wiosennym kiedy ona i lo zapałały takim entuzjazmem do teatru często zastanawiałem się jakież to sekrety dolores haze przeokropna zdrajczyni wyjawiła przyjaciółce zanim pod wpływem mych natrętnych i sowicie opłaconych próśb odsłoniła przede mną doprawdy niewiarygodne szczegóły nadmorskiego romansu mony z żołnierzem bardzo to było dla niej typowe że na najbliższą kumę wybrała sobie akurat tę elegancką zimną rozwiązłą doświadczoną kobietkę która sam słyszałem (choć lolita przysięgała że się właśnie przesłyszałem) pewnego razu radośnie rzekła w hallu do lo gdy ta powiedziała że ma sweter z dziewiczej wełny: "i nic prócz swetra dzidziu" mona miała dziwnie ochrypły głos matowe ciemne włosy z lekką trwałą kolczyki w uszach wypukłe bursztynowe oczy i lubieżne usta
nauczyciele twierdziła lo ganili ją za to że tak się obwiesza tanią biżuterią drżały jej ręce dźwigała brzemię stu pięćdziesięciu punktów ilorazu inteligencji wiem też że miała duże czekoladowe znamię na całkiem już kobiecych plecach które dokładnie obejrzałem tego wieczoru gdy ona i lo ubierając się na tańce w akademii butlera włożyły pastelowe mgławicowe sukienki z głębokimi dekoltami
trochę uprzedzam fakty ale nic na to nie poradzę że moja pamięć ugania się po całej klawiaturze tamtego roku szkolnego kiedy próbowałem dociekać jakich właściwie chłopców zna lolita panna dahl odpowiedziała z wymijającą elegancją lo przy tym nie było bo pojechała grać w tenisa w klubie lindy i zawiadomiła mnie przez telefon że może się spóźnić z powrotem nawet i pół godziny więc czybym nie zabawił mony która przyjdzie poćwiczyć z nią jedną scenę z "poskromienia złośnicy" posługując się wszelkimi dostępnymi modulacjami całą urokliwością manier i głosu jaką potrafiła z siebie wykrzesać a zarazem patrząc na mnie czyżbym się mylił? z lekkim jakby błyskiem krystalicznej ironii piękna mona odparła:
wie pan co dolly nie bardzo obchodzą jacyś tam sobie chłopcywłaściwie to jesteśmy rywalkami obie zabujałyśmy się w wielebnym riggerze(był to żart wspomniałem już przecież o tym ponurym olbrzymie z końską szczęką: omal go nie zamordowałem kiedy zaczął mnie zanudzać wrażeniami ze szwajcarii na herbatce dla rodziców której nie potrafię umiejscowić w czasie)
od kiedy /polska zalewa śmiecio-tekstem ten bot?
nie mogę spać za chwilę kolejne podejście >>214392308oglądałem film i nudnawy był koniec eh
jak się udał bal? o fantastiko jak? szał ciał krótko mówiąc było ekstra czy lo dużo tańczyła? nie niespecjalnie tylko tyle ile mogła wytrzymać a jakiego zdania jest ona omdlewająca mona o lolicie? co proszę? czy lo radzi sobie w szkole? oj jasne przecież to super dziewczyna ale jej ogólne zachowanie? o lo jest w deseczkę a jednak?och jest słodka podsumowała mona z nagłym westchnieniem sięgnęła po książkę która akurat leżała pod ręką zmieniła minę sztucznie marszcząc brwi i oświadczyła:
nie daje mi spokoju ten cały ball zack jak pan uważa rzeczywiście jest taki dobry?
wygląd to jedyne co się liczy w 2025
>>214393781pojutrze to już chyba tydzień będzie
przysunęła się tak blisko mojego fotela że przez wszystkie płyny i kremy wyczułem nieciekawy zapach jej skórynagle dźgnęła mnie dziwaczna myśl: czyżby moja lo bawiła się w stręczycielkę? jeśli tak to wybrała nieodpowiednią zmienniczkę unikając chłodnego spojrzenia mony przez minutę mówiłem o literaturze a potem zjawiła się dolly i z jasnych oczu zrobiły jej się szparki kiedy na nas spojrzała oddaliłem się zostawiając przyjaciółkom pełną swobodę ruchów
na zakręcie schodów jeden z kwadratów w zapajęczonym okienku wypełniała rubinowa szybka i ta rana zionąca wśród neutralnych prostokątów w dodatku asymetryczna o skok konikiem szachowym od górnej krawędzi zawsze mnie dziwnie niepokoiłaczasem bez żartów właściwie jak często bert? pamiętasz cztery pięć
>>214393834I co? Ktoś to kurwa zgłasza, czy moderzy banują zgłaszajacych?
więcej takich okazji? a może żadne ludzkie serce nie wytrzymałoby dwóch czy trzech? czasem (nie znajduję odpowiedzi na twoje pytanie) kiedy lolita zrywami odrabiała lekcje ssąc ołówek przewieszona bokiem przez fotel z nogami w poprzek poręczy wyzbywałem się całej pedagogicznej powściągliwości machałem ręką na wszystkie nasze kłótnie zapominałem o męskiej dumie i dosłownie pełzłem na kolanach do twego fotela moja lolito! rzucałaś mi jedno spojrzenie podobne do szarego puchatego znaku zapytania: "znowu? oj nie" (niedowierzanie irytacja); bo nigdy nie raczyłaś uwierzyć że mogę bez konkretnych zamiarów pragnąć twarz wtulić w twoją kraciastą spódnicę kochanie! kruchość twych gołych ramion jakże pragnąłem objąć je spowić uściskiem wszystkie cztery kształtne kryształowe członki zwinąć cię jak źrebię wziąć twoją głowę w niegodne dłonie odciągnąć do tyłu skórę na obu skroniach ucałować chińszczyznę twych oczu i "o jezu daj mi wreszcie spokój mawiałaś błagam cię daj mi spokój" wstawałem więc z podłogi a ty patrzyłaś na mnie i z rozmysłem udając że kurcz wykrzywia ci twarz przedrzeźniałaś mój tic nerveux ale mniejsza o to mniejsza o to bydlę ze mnie i tyle mniejsza o to snujmy dalej moją nieszczęsną opowieść
dajcie jeden powód dla którego nie powinienem zajebać swoich zjebanych cwelowskich rodziców śmieci genetycznych pokrak
w któreś poniedziałkowe przedpołudnie chyba w grudniu pratt zaprosiła mnie na rozmowę ostatnie świadectwo dolly było marne owszem zamiast jednak zadowolić się tym prawdopodobnym przecież rozstrzygnięciem zagadki nagłego wezwania zacząłem sobie wyobrażać najrozmaitsze okropności i musiałem wzmocnić się dzbankiem "dżinanasa" nim odważyłem się stawić czoło rozmówczyni czując że mam jabłko adama serce i nic więcej wolno wszedłem po schodach na szafotogromny babsztyl stara flądra o stalowych włosach szerokim płaskim nosie i małych oczkach widocznych przez okulary w czarnej oprawce
>>214393880szatniarze się pobudzą i usuwa ale koleś używa strony od tych co ukrywają morskie siki w .png jak dostanie bana to daje nowe ip na szybkości więc nic nie mogą
proszę siadać powiedziała wskazując mi upokarzająco cywilny puf sama zaś z monumentalną żwawością przycupnęła na poręczy dębowego fotelaprzez parę chwil wpatrywała się we mnie z zaciekawionym uśmiechem
pamiętałem że tak samo zachowywała się przy pierwszym spotkaniu wtedy jednak stać mnie było na to by w odpowiedzi łypnąć spode łba w końcu spuściła mnie z oka pogrążyła się w zadumie pewnie udawanej bliska decyzji chwyciła oburącz rąbek spódnicy z ciemnoszarej flaneli i zaczęła pocierać fałdą o fałdę żeby usunąć ślad kredy czy inną plamę nie przestając trzeć nie patrząc na mnie rzekła:
niektórzy ludzie chcą jedynie patrzeć jak płonie świat
spytam bez ogródek panie haze jest pan staroświeckim ojcem w europejskim stylu prawda?
>>214393065nom szukam sobie ale czegoś świetnego nie znalazłem, dużo mumblowania https://www.youtube.com/watch?v=ERy_hdhKWSE
ależ skąd odparłem może konserwatywnym zgoda ale żeby aż staroświeckim tego nie da się o mnie powiedziećwestchnęła zmarszczyła brwi klasnęła w wielkie pulchne dłonie jakby mówiła: "przejdźmy nareszcie do rzeczy!" i znów utkwiła we mnie spojrzenie oczu jak paciorki
dolly haze powiedziała to urocze dziecko ale zdaje się że nie bardzo sobie radzi z raptownym dojrzewaniem seksualnymlekko się skłoniłem bo i cóż miałem począć?wciąż jeszcze balansuje panna pratt podniosła ręce upstrzone wątrobianymi plamami i zademonstrowała to balansowanie między analną a genitalną strefą rozwoju w sumie jest uroczymnajmocniej przepraszam wtrąciłem między czym a czym?
i tu właśnie odzywa się w panu staroświecki europejczyk! zawołała pratt delikatnie stukając w mój zegarek i znienacka odsłaniając uzębieniechcę tylko powiedzieć że u dolly popędy biologiczne pali pan? nie scaliły się jeszcze z psychologicznymi nie ułożyły się by tak rzec w okrągłą formę przez chwilę trzymała w rękach niewidzialny melonjest ładna zdolna choć niedbała (ciężko dysząc nie schodząc z grzędy zrobiła pauzę żeby spojrzeć na świadectwo semestralne uroczego dziecka leżące na biurku po jej prawicy) stopnie ma coraz gorsze
>>214393942zmniejszyłbym im wyplatę do 0
zastanawiam się panie haze znów ten fałszywy namysłno cóż podjęła z żarem jeśli o mnie idzie to owszem palę i -jak mawiał nasz drogi doktor pierce nie napawa mnie to dumą ale daje kupę frajdy zapaliła a dym który buchnął jej z nozdrzy przypominał
dwa słoniowe kły zapoznam pana z paroma szczegółami zajmie nam to tylko chwilę niech no spojrzę [grzebiąc w papierach] zachowuje się wyzywająco wobec panny redcock i z nieznośną bezczelnością wobec panny cormorant o mam tu wyniki jednej z naszych specjalnych ankiet: lubi śpiewać z resztą klasy podczas lekcji chociaż wydaje się roztargniona zakłada nogę na nogę i kiwa lewą stopą do taktu najbardziej charakterystyczne słownictwo: obszar dwustu czterdziestu dwóch wyrazów z najpospolitszego slangu tej grupy wiekowej w oprawie pewnej liczby słów wielosylabowych najwyraźniej europejskiego pochodzenia w czasie lekcji często wzdycha moment tak
>>214393880a po co
wchodzimy w ostatni tydzień listopada w czasie lekcji często wzdycha
zaciekle żuje gumę nie obgryza paznokci choć gdyby obgryzała bardziej by to pasowało do ogólnej tendencji z naukowego punktu widzenia rzecz jasna cykl miesiączkowy jak sama twierdzi od dawna uregulowany nie należy obecnie do żadnej organizacji religijnej nawiasem mówiąc panie haze jej matka była? ach rozumiem a pan jest? w końcu to sprawa pana boga a nam nic do tego jeszcze jedno chcieliśmy wyjaśnić jak rozumiem dolly nie ma żadnych stałych obowiązków domowych chowa ją pan na księżniczkę panie haze? co my tu jeszcze mamy? ładnie obchodzi się z książkami miły głos dość często chichocze trochę buja w obłokach
specyficzne poczucie humoru na przykład zamienia miejscami pierwsze litery w nazwiskach niektórych nauczycielek włosy jasno i ciemno brązowe lśniące
no [śmiech] ale o tym to pan chyba dobrze wie nos drożny stopy prawidłowo wysklepione oczy niech no spojrzę miałam tu gdzieś jeszcze świeższe sprawozdanie o jest panna gold twierdzi że dolly gra w tenisa nawet bardziej stylowo niż linda hall i zasługuje na ocenę celująco-nienaganną natomiast jeśli idzie o koncentrację i grę na punkty jest zaledwie słabo-dostateczna panna cormorant nie potrafi zdecydować czy dolly panuje nad emocjami w wyjątkowym stopniu czy też wcale panna horn melduje że nie umie ona czyli dolly zwerbalizować własnych emocji podczas gdy zdaniem panny cole mała ma nadzwyczaj wprost sprawny metabolizm panna molar uważa że dolly cierpi na krótkowzroczność i powinna zgłosić się do dobrego okulisty lecz panna redcock utrzymuje jakoby dziewczynka symulowała wysilanie wzroku żeby mieć czym usprawiedliwić trudności w nauce kończąc temat panie haze nasi specjaliści zastanawiają się nad pewną naprawdę kluczową sprawą w związku z tym muszę pana o coś spytać ciekawa jestem czy pańska biedna małżonka pan sam albo inny członek rodziny jak rozumiem dolly ma w kalifornii kilka ciotek i dziadka ze strony matki? ach miała! najmocniej przepraszam w każdym razie wszystkim nam nasuwa się pytanie czy ktoś z krewnych pouczył dolly jak przebiega proces reprodukcji u ssaków ogólne wrażenie jest takie że piętnastoletnia dolly wykazuje chorobliwy brak zainteresowania sprawami płci a mówiąc ściślej tłumi ciekawość żeby ocalić swą niewiedzę i poczucie godności niech będzie czternastoletnia
>>214394140dla trzymania nitki czystej rasowo wolnej od botów.
widzi pan panie haze my tu w naszej szkole nie jesteśmy zwolennikami pszczółek i kwiatków bocianów i papużek nierozłączek kładziemy natomiast wielki nacisk na to żeby przygotować uczennice do wzajemnie satysfakcjonującego współżycia i wychowywania udanych dzieci mamy wrażenie że dolly mogłaby poczynić świetne postępy gdyby tylko ruszyła głową znamienny pod tym względem jest raport panny cormorant dolly bywa mówiąc oględnie zuchwała wszyscy jednak mamy wrażenie że powinien pan -
>>214394218ta strona od dekady botami stoi a ty chcesz wisłę kijem cofać
primo zażądać aby lekarz rodzinny ją uświadomił; a secundo pozwolić jej spędzać czas z braćmi koleżanek w klubie młodzieżowym w organizacji doktora riggera lub w miłych domach naszych rodzicówwolno jej spotykać się z chłopcami we własnym miłym domu odparłem
mam nadzieję raźno rzekła pratt kiedy pytaliśmy jakie ma kłopoty nie chciała mówić o sytuacji domowej ale porozmawialiśmy z paroma jej przyjaciółkami i doprawdy uważamy na przykład że koniecznie musi pan cofnąć zakaz udziału w kółku teatralnym po prostu musi pan pozwolić jej zagrać w "łownych zaklinaczach" przy pierwszej przymiarce była wręcz idealną nimfeczką a gdzieś na wiosnę sama autorka spędzi kilka dni w żeńskim koledżu i może będzie na paru próbach w naszym nowym audytorium no bo przecież między innymi takie rzeczy są źródłem radości życia radości z
>>214394258boty kurwa zalewają cały internet i naprawdę coraz ciężej znaleźć jakikolwiek komentarz od człowieka.
tego że jest się piękną i młodą musi pan zrozumiećzawsze mi się zdawało wtrąciłem że jestem bardzo wyrozumiałym ojcem
jaki slop na teraz
ależ tak niewątpliwie lecz panna cormorant uważa ja zaś skłonna jestem z nią się zgodzić że dolly ma obsesję na punkcie seksu i nie znajdując dla niej ujścia wyśmiewa i dręczy inne dziewczynki a nawet co młodsze nauczycielki za ich niewinne randki z chłopcamiwzruszyłem ramionami wyszarzały emigre
>newton był ULTRA religijnym pojebem, ekstremistą chrześcijaństwa >był także świecącymczarnuchemciekawe że o tym otwarcie się nie mówi
wspólnie się zastanówmy panie haze co też może temu dziecku dolegać?mnie tam wydaje się całkiem normalna i zadowolona z życia -powiedziałem (czyżby wreszcie katastrofa? zdemaskowano mnie? ściągnęli tu jakiegoś hipnotyzera?)
co mnie niepokoi rzekła panna pratt spoglądając na zegarek i zaczynając od początku wałkować temat to fakt że zarówno nauczycielki jak i koleżanki stwierdzają u dolly wrogość frustrację skrytość i wszyscy się zastanawiają czemu jest pan tak stanowczo przeciwny wszelkim naturalnym rozrywkom normalnego dzieckama pani na myśli igraszki seksualne? spytałem zawadiacko z rozpaczą: osaczony stary szczur
>>214394331https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/youtube-anti-translate-mv3/
jestem u cioci na urodzinach ale nikt z mną nie gada lol może pogramy
>>214394306 teraz jest problem z danymi dla AI bo większość internetu po którymś tam roku to boty i to generuje problemy by pozyskać dobre dane do trenowania AI
miło mi słyszeć tę cywilizowaną terminologię z szerokim uśmiechem odrzekła pratt ale niezupełnie o to idzie pod auspicjami naszej szkoły teatr tańce i inne naturalne zajęcia nie są technicznie rzecz biorąc igraszkami seksualnymi choć owszem dziewczynki stykają się przy tych okazjach z chłopcami jeśli to właśnie budzi pański opórno dobrze powiedziałem a mój puf westchnął ze znużeniem wygrała pani pozwolę jej wystąpić w tej sztuce pod warunkiem że postaci męskie będą rolować dziewczynki
zawsze mnie fascynuje odparła pratt to w jak zdumiewający sposób cudzoziemcy a przynajmniej naturalizowani amerykanie posługują się naszym bogatym językiem jestem pewna że panna gold która prowadzi kółko teatralne bardzo się ucieszy zauważyłam że jako jedna z nielicznych nauczycielek dosyć lubi chciałam powiedzieć: radzi sobie z dolly no to chyba uporaliśmy się z kwestiami ogólnymi; a teraz kolej na pewien szczególny temat czyli znowu mamy problemurwała zadzierzyście i potarła palcem wskazującym przegrodę nosową z takim wigorem że cały nos wykonał coś w rodzaju tańca wojennego
>>214394393kiedy bańka tego ejaj chujstwa w końcu pęknie do kurwy
>newton był takim chrześcijańskim ekstremistą że miał przez to problemy z kościołem, uważał że biblia jest dosłowna lmao
Opinie o moj thread @ /int/ :^)
Baza Eloch był kosmitą z kosmosu latającym po ziemi na swoim 4 śmigłowym rydwanie zwanym Chwałą Pańską.
tak wyglądam
>>214394545ja po cześci tak widzę na codzień
WYJEBANE W OTCHŁAŃ MAM
>>214394505spora aktywność więc dobry
>>214394545ja tez
byliście kiedyś w ossuarium?
>>214394584Dzieki :)
zapiszę się do azow i będę latał dronem i może w końcu zginę
mam dosłownie zerową umiejętność robienia skomplikowanych rzeczy, pewnie za długo kładłem głowę na szybach samochodów jadących po dziurawych drogach w dzieciństwie
nie dadzą ci żyć i nie dadzą umrzeć
>>214394388hej mała znasz ten przebój? ściągaj majty i się nie bój
tug kiedy jakiś cień po ciemku sie porusza ale thuggujesz to gówno i przypominasz sobie że to nie rzecz sama w sobie
>>214394351on sie zajmował alchemią i okultyzmem nie miał raczej spójnych poglądów z teologią chrześcijańską. teraz mi ai powiedziało np. że był antytrinitarianinem
>>214394718śmieszne
>Newton theism refers to Isaac Newton's specific form of theism, which centered on a God who was the omnipotent, all-powerful creator and sustainer of the universe. Newton believed in a single, rationally immanent God who actively governed the world and could be understood through observations of nature. His theism was not orthodox; he was a heretic
>>214394890na stosie hetetyka. wszystkim rządzi i tak Matka Boska
przeklejaczka wymęczona całym dniem pracy usnęła przed komputerem ehhh
>>214394775>on sie zajmował alchemią i okultyzmemale tak tylko rzucasz pustym hasłem? dla niego alchemia i okultyzm to było opisywanie matematyką prawd jakie widział w biblii, i używanie tego w praktycejak coś sprawdzasz to jak chcesz poświęcić na to 3 sekundy aż dobrniesz do jakiegoś brzęczysłowa i porzucasz temat, to marnujesz tylko swój czas>nie miał raczej spójnych poglądów z teologią chrześcijańskąnomć uważanie że biblia jest dosłowna i że w biblii jest zapisana prawda o świecie to bardzo nie chrześcijańskie>teraz mi ai powiedziało np. że był antytrinitarianinemnomć bo uważał że żydzus cuckstus był synem bożym i cząstką boga ale nie tym samym co bóg stwórca
OBUDŹ SIĘ KURWA BO NA ZAKOŃCZENIE ROKU NIE ZDĄŻYSZ
>>214394986>nomć uważanie że biblia jest dosłowna i że w biblii jest zapisana prawda o świecie to bardzo nie chrześcijańskieyyy tylky kapłani i teolodzy jedynego słusznego kościólka katolickiego mogą o tym decydować, co jest chrześcijańskie a co nie.
chyba zwale sobie konia do kobiet przed snem
>>214395033zwal do chłopów pedale
>>214395012według kapłanów kościoła (pedałów w sukienkach) jebanie ministrantów jest bardzo chrześcijańskie, długa tradycja
>>214394994koniec roku za cztery miesiące pomimo
>>214395053stallone ze srolską i le epickie sralambury
>>214395045>>214395033odpalcie futa
chciałem zagrać sobie w gotićka ale jednak sprzęt za słaby ehh
>>214395077Pindows 11 nie pozwala?
>>214395111co to za obsesja
musimy się wszyscy uspokoić
>>214395124Żadna obsesja. Czysta pogarda do ciapackiego oprogramowania
>>214395077anonek rozdziałkę zmniejszy
na przestrzeni historii były różne okultyzmyokultyzm hellenistycznej grecjiokultyzm starożytnego egiptuokultyzm japońskiokultyzm żydowskibyły też okultyzmy chrześcijańskiedam ci inny okultyzm spróbuj bo to różne są
zmniejsz sobie marzenia weź je nastaw do swoich możliwości tak celuj tak w 110% tak żeby były poza zasięgiem nomćq wcale cię nie zgwałcimy
>>214395216okultyzm 3 rzeszy był najgorszy. to on wysyłał przywołane hordy demony na aliantów.
>>214395209źle się wtedy na to patrzy
zabijcie w sobie to i będzie wam lepiejnaprawdę
>>214394986>ale tak tylko rzucasz pustym hasłem?no fakt to za dużo powiedziane, alchemia to był duży temat historycznie ale ogólnie najciężej wywoływanie zmarłych było potępiane albo astrologia a z tego co czytam nie mieszał się w takie spirytualne rzeczy>nomć uważanie że biblia jest dosłowna i że w biblii jest zapisana prawda o świecie to bardzo nie chrześcijańskiechrześcijaństwo to tradycja+pismo, pismo jest na bazie tradycji samo sie nie zrobiło a pewne doktryny są kluczowe dla sensu chrześcijaństwa takie jak boskość Jezusa czy dogmat Trójcy
>>214395274nie mam kolegów kurwa, przyjaciół też niemoże się boję trochę bo wam w głowie obraz i kurwa wiesz, że jestem frajerem pizdą ale w głowie jestem inny i czekam na moment
>>214395283>sensu chzreścijaństwa to dogmat trójcy świętejBujda katolicka
Pierwotne Chrześcijaństwo to niemalże sam judaizm
>>214395314z samego pisma to J 10, 30 np., dużo by sie rozpisywaćodrzucenie to by było negowanie planu zbawienia
się nudzę
>>214395360Czym jest zbawienie i na czym polega?
Okultyzm NewtonaJego okultystyczne zainteresowania wykraczały poza alchemię, skupiając się na interpretacji ukrytej wiedzy w tekstach sakralnych i starożytnych:Interpretacja biblijna i prorocza: Newton analizował Księgę Daniela i Apokalipsę, traktując je jako zakodowane proroctwa. Przewidział koniec świata nie wcześniej niż w 2060 r., opierając się na obliczeniach "dni prorockich" (np. 1260 lat od pewnych wydarzeń historycznych). Widział w Biblii ukrytą mądrość matematyczną i chronologiczną, np. w geometrii Świątyni Salomona (z Księgi Królewskiej i Ezechiela), którą interpretował jako model wszechświata i historii
>>214395307nie wiem o co ci chodzi ale to nie o to chodzi
>>214395362się kurwa nie nudzisz nie udawaj kurwa
>>214395360Aha rozumiem, że to samo jest napisane w 3 pozostałych Ewangeliach. One nie mogą się różnić, bo na logikę wersja tych wydarzeń powinna być jedna. Prawda? PRAWDA?
>>214395408się srasz kurwa o interpretację słów
>>214395463się o nic nie sram jak już to sobie popierduję w zadumie bo jak czytam>może się boję trochę bo wam w głowie obraz i kurwa wiesz, że jestem frajerem pizdą ale w głowie jestem inny i czekam na momentto ni chuja nie wiem co autor miał na myśli
>>214395423um no to co robię
>>214395494kłamiesz i udajesz cwelu
czy te miski są fajne czy nie warto kupować
zajebałem sobie tabaki czuję się świeżo tyle powiem ale mam nos zatkany
>>214395521nie, bo jebać bezmyślny konsumpcjonizm
nie chce mi się spać
>>214395521można je założyć na głowę i udawać że wyszło się ze skorupki pisanki. dla mnie bomba!>>214395546DZIŚ PÓŹNO PÓJDZIESZ SPAĆ
>>214395370dużo by mówić, krótko z tego co moge pomyśleć to ogółem łaska uświęcająca i ostateczny cel w partycypacji w chwale Bożej przez osobę Jezusa i działanie Ducha Świętego>>214395433dużo mają litera w literę wspólnego stąd jest hipoteza źródła Q ale ogółem znali siebie nawzajem i innych którzy byli przy opisywanych wydarzeniach, gdyby coś źle napisali to by ktoś im zwrócił uwagę. nauk Jezusa było dużo więcej i tak to fragmenty z tego co najważniejsze.
>>214395546a jak do pracy wstaniesz?
>>214395570Oj sobie coś tam od siebie dodali i było git. Najstarsza wcale nie mówiła o zmartwychwstaniu Jezusa, za to kolejne coraz bardziej to podkreślały.
>>214395541wszystkie miski mi się zbiły>>214395552o tak kocham pisanki
>>214395651no pisze przecież
>>214395283>chrześcijaństwo to tradycja+pismo, pismo jest na bazie tradycji samo sie nie zrobiło a pewne doktryny są kluczowe dla sensu chrześcijaństwa takie jak boskość Jezusa czy dogmat Trójcydla mnie anonku to cały religijny bełkot to jest czcze pierdolenie wysrane z dupychujnia święta, wdupowstąpienie przenajświętszej trójcy, więc argument że jak nie wierzysz w tego świętego chuja czy tamtego to nie jesteś chrześcijanem to szczerze mówiąc mam to w dupie
https://youtu.be/tc3wrrXMUScO gurwa
ale mi sie kapcza trafiła
>>214395714Ewangelii było ~30, kościołek rzymski na czele z cezarem, czcicielem Mitry ustanowiły tylko 4 właściwe, zaś następnie przez średniowiecze dodawalo swoje wersety by podkreślić boskość Jezusa, który to sam siebie uważał za Syna Bożego i o wszelkie cuda prosił swojego ojca, Jachwe.
przenajświętsze wdupowstąpienie chuja bożego w dupsko człowiecze
>>214395795a.k.a. ksiądz zostaje po godzinach z ministrantem
>>214395745>4 godzin to pracy>sraxSrax indeed ;-;
>na 50 lat po tym jak USA zasymiluje Kanadę, nikt nie będzie pamiętał o tym że istniało coś takiego jak Kanada, a ogólne książki od historii ją pominą bo Kanada nigdy nic nie odkryła i na nic nie miała wpływu, do niczego się nie przyczyniła
>>214395867aha
>Za 50 lat nikt nie bedzie pamiętał, że istaniało coś takeigo jak polska...
>>214395724to jest konieczne żeby mieć sens z takich rzeczy jak ofiara Jezusa i była o to masa teologicznego dyskursu na którego przytoczenie tutaj nie mam spanu atencyjnego. zresztą też niezła opatrzność że arianizm opanował wczesne chrześcijaństwo kilka wieków ad ale przez polemikę na soborze nicejskim dali się logicznie przegadać na uznanie dogmatu Trójcy
sigma sigma boj sigma boj
>>214395789cesarz nie dodawał tylko walidował z czym do niego przyszli, to znany nowy hoax
>>214395987nomć jeden wysryw z dupy jest niezbędny do uznania innego wysrywu z dupy, tak to bywa
>>214395737>Mamusiu, dlaczego siadasz, kiedy sikasz, a moja druga mama sika na stojąco? Geeeg
>>214396010tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung tung sahur
>>214395737komentarze są śmieszne>jeśli cwel jest szczęśliwy, i ona jest szczęśliwa, to wszystko okw 100% pomijając dzieci, bo lewactwo zawsze w 100% pomija dzieci, bo inaczej to rozpierdala całą ich debilną ideologię
>>214396026Czyli walidował tak jak chciał i jak to mu było na rękę, by stworzyć kościoł powszechny tkz Katolikos dla wszystkich na bazie poganizmu rzymskiego z elementami chrześcijaństwa dla swoich korzyści.
Newton nie rozdzielał alchemii od nauki – w notesach mieszał przepisy alchemiczne z eksperymentami optycznymi. Alchemia wpłynęła na jego teorie materii (analiza i synteza w Opticks), a poszukiwanie unitaryzmu sił (makro- i mikrokosmos) widać w Principia Mathematica. Widział alchemię jako most między religią a nauką, dążąc do zrozumienia boskiego porządku
>>214396125no niezbyt, najbardziej wątpliwe żeby orientował się o co chodzi w chrześcijaństwie. to że nikt poważny nie wierzy w tą teorię spiskową jest dość samo-wyjaśniające
>>214396177teoria spiskowa że cesarz kierował się swoim interesem?
>>214396112>lewactwoNieprawda. To taki sam poziom traumy jak znęcanie się nad dziećmi. Rząd powinien odebrać im te dzieci. Ponieważ psychicznie będą torturowane na zawsze. Nie z powodu transpłciowego ojca, bo oni utrzymują małżeństwo.
znowu nic kurwa dziisAn ie jzrobilem Ajpierdole jaj kuzrnwiamgoe
>>214395404>Przewidział koniec świata nie wcześniej niż w 2060 r.anon nie zobaczy czy newton miał rację bo się dawno sznurnie do tego czasu
nic nie zrobiłem przez 30 lat i mam to w dupie
>>214395552botGPT
>>214396253klękam
>>214396227ale co tutaj nieprawdujesz?
>>214396259Haha, nie jestem botem.
gwardia lewicy alternatywnejnienawidzimy gejów, transów, murzynów, kobiet, dzieci, nastolatkówkochamy programy socjalne
>transpłciowynie istnieje coś takiego, jest na przykład cwel co uciął sobie jaja i wskoczył w sukienkę i nażarł się pigułek, ale to nadal facet
czemu nie śpicie
>>214396048masz sobie 11 ludzi absolutnie zestrachanych po pokazowej śmierci swojego mistrza, dzieje sie coś i zamiast sie chować wszyscy wybierają podobnie poświęcić życie dla jego nauk, z czego jeden wcześniej się go wyparł, a potem dołącza dosłownie oprawca chrześcijan i zamiast sie na nim zemścić albo go odrzucić ze zwykłej przezorności przyjmują do swoich
>>214396334boję się pierwszego dnia szk- YY, pierwszego dnia w korporacji międzynarodowej
>>214396335nomć sporo jest lore tych w tych wysrywach, wielu ludziom bardzo się nudziło by to wysrać
mam aux wysyłajcie piosenki
>>214396280I'm saying that both of them hiding behind marrige. She said that she lover "her" still. That's a lie. She need to have sex with men. That'll fuck up children. Two mommies, one seeks tyrone bbc to dupke other goes to a bar and picks up men for casual sex. And then the psychological torture in house and outside. Aka child abuse. I'm a leftist and i think like that, the comment section filled wity normies that wanna pretend progressive liberal whatever. Fuck. My alarm within 3 hours. ;-;
>>214396398https://www.youtube.com/watch?v=NrhHjoyaHdo
>>214396439Doslownie ja ._.
>>214396334Jestem samotny ._.
>>214396403oh I see, the confusion was caused by the phrase "lewactwo", it doesn't mean a leftist, it means a libtard, someone with utterly retarded extreme views like 54 genders
>>214396479zaakceptuj trans kobiety
>>214391641siema /polska/ dobry wieczórdostalem 840 diamentow w gierce wiec spoxik
>>214396548nie pytałem pedofilu
>>214396548spoko, teraz możesz stą wypierdalać
>>214396563>>214396564t. kartoflany ryj polaczyna z zakolami (prawdopodobnie gruby)
>>214396548nomć będzie na shupo nmćq tćq
bym was kurwa wypućkał
>>214396497
>>214396583dziwaczna projekcja
nie dadzą nigdy anonka co by wypućkał dobrze
ja mam poglądy chorego pojeba ekstremisty, uważam że każdy powinien mieć równe szanse bez sztucznie stawianych blokad dla tych czy tamtych, i że w świetle prawa państwowego każdy tak samo podlega tym samym prawomżadna ideologia i żaden system nie zapewnia ani jednego, ani drugiego punktu, tylko albo faworyzuje albo penalizuje tych albo tamtych
>>214396586nomc, ile diaxow juz masz? 66k here Hikari wpadnie do worka a potem sSeia
>>214396493Oohh rozimijem. Dzieki
jak wymienić grafit w odkurzaczu
Nie lubię dr swag
>>214396613Jeśli ktoś opowiada się za równymi szansami w sensie „wyrównania szans” lub oferowania dodatkowego wsparcia w celu przeciwdziałania dyskryminacji, oznacza to, że nadal będą przegrani, ale powinni to być ci, którzy naprawdę zasługują na przegraną zgodnie ze standardami danej konkurencji – ponieważ są oni gorsi według tych standardów. Tylko ci, którzy „zasługują” na zwycięstwo, powinni wygrać.
>>21439662543k, do czasu jak będą mi dobije 48k ale mam nadzieje że nie będę zmuszony sparkować obu to będzie zapas na s.seie i kolejny double FES
>>214396608>wypućkałnwm co to znaczy? jebac?? pedale ty, zostan fembojem to wieksza szansa bedzie na to ze ci bedzie dane
>>21439666743k to przeciez nic anonku, jako twoj doradca finansowy jestem zmuszony polecic si skippowanie Nozomi, ja tez tak robie i nie ma w tym wstydu.Sam potrzebuje Hikari, sSeia, sMika, sNagisa i dHina
jedyne radykalne i akceptowalne poglądy to dark akap
>>214396691>>214396667zapomnialem dodac ze wyjebalem ostatnio 24k na sparka bo brudna NYFuuka niechciala wpasc
>>214396691dostane je 2 albo śmierć
bo Jo cie kochom
>>214396665>wyrównania szans” lub oferowania dodatkowego wsparcia w celu przeciwdziałania dyskryminacjinie, to jest rak i traktowanie preferencyjne i państwo jak i struktury władzy powinny się od tego odpierdolićrówne szanse czyli nie masz sztucznie nałożonych blokad prawnych, a nie zewnętrzna pomoc i faworyzowanie by komuś się kurwa słupki zgadzały
dobre>murzyny w usa mają prawo chodzić na studia>dyskryminacja przeciwko nim ze względu na kolor skóry jest nielegalna>jeśli ma odpowiednio dobre wyniki, to ma miejsce, proste jakrówne szansezłe>za mało murzynów w usa chodzi na studia>ich wyniki przemnożymy przez mnożnik > 1, tworząc nierówną z dupy wysraną parodię "konkurencji" o miejsca, mnożnik będzie rósł aż słupki będą się nam zgadzać>przez co ludzie którzy nigdy nie powinni pójść na studia się dostaną, kosztem ludzi którzy powinni iść na studiabrak równych szans
przeklejaczka wracaj ja chcę pozgłębiać literaturę
chwała Bogu
jednakże Bogu to dziwka i pedał aczkolwiek
>>214397973tooo tylko Trójca Święta
ughhhh vgh ziew ziewerino wstanerino BIAŁY BYK wstał
>>214398034trojca swieta czyli dziwka, pedał i zjeb
>>214398110odwróćq się i nie patrzćq na to co się wydarzćq za chwilćq >>214398119przykro mi *strzał* *strzał*
Dobranoc
>>214398385słodkich snów
Elo robale