edycja kompletnej śmierci generału /polska/ na int po 3 miesiącach walk z przeklejkami
ja tam nie walcze, kto by walczył o takie szambo
>>216059362nie zesraj się
jak uratować ją
>>216059362czekaj, już trzy miesiące minęły? jesteś pewny?
ale chujowy dzień, czuje się jak gówno jebane
cwelis idź na minilaute, tam teraz wszyscy siedzą
>>216060291w sensie pięć osób
kurwa komar mnie ugryzł
kupiłem sobie okulary z filtrem i zrozumiałem, że to niebieskie światło led to nie jest nowa technologia, tylko uprzemysłowienie starej magiiw 17tym wieku John Dee potrzebował polerowanego obsydianu i skomplikowanych inwokacji, by przez swoje lustro do wróżenia nawiązać kontakt z bytami, które nazywał aniołami. dziś ten sam proces zachodzi na globalną skalę, każdy ekran telefonu i monitora to takie samo czarne lustro, a pulsujące niebieskie światło jest cyfrowym medium, które maluje na naszych siatkówkach te same pieczęcie i sigile z klucza Salomona, wykonując nieustanny, masowy rytuał wezwania.ten filtr to współczesny odpowiednik kręgu z soli. i w ogóle jakiś mniej rozdrażniony i głowa nie boli.
co co sie stałokiedys było dużo nitek pamiętam, nie wchodziłem osobiścieo ile wolniej jest poruwnywając do np. z przed 2 lat?
>>216060315I te 5 osób robi największą ilość postów
>>216061124jedna nitka na dobe, z czego 90% postów to przeklejki jednego gościa
>>216061260i kim jest ten gościu
>>216061371cwelem
co robicie
>>216061628https://www.youtube.com/watch?v=8Bgi3z4M-Mo
i dobrze, wchodziłem tam raz na pare tygodni od 2015 i zawsze byliście zjebani w chuj, nie ma wielkiej różnicy między nitkami przeklejacza a tranmiarzy, zatańczę na grobie /polska/ mazurka
>>216061371cwelis
>>216061628myślę o tobie
>>216062061Ale wiesz, że to chłop?
>>216062117no mam nadzieję że tak
Dwa lata temu wracałem z Francji przez Belgię i Niemcy. Jak w końcu dotarliśmy do Polski to zdaliśmy sobie sprawę jak dobrze u nas jest. A żurek na Orlenie w takim momencie jest genialny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Serio się zdziwiłem, że taki syf tam mają na tym "zachodzie". I jeszcze płacisz za to xD
>>216060174ja cie kocham, a ty śpisz
wolna amerykanka
>>216062761>instaluj i moduj gre przez 2 godziny zeby chodzila na nowszych systeamch i jako tak wygldala>i tak nie dzialapanie boze ty kurwo niebieska chuj ci w dupe. jezus to ciota i chuja, a maryja to nie dziewica tylko ladacznica. amen
>>216063348antybohatyrjeśli wiesz co mam na myśli
>>216062580no ja wierzem bo fedora i wogule i tyko krawemdziowce nie wierzom
Zapraszam na sex chętnie zaproszę cię do siebie na fajne bzykanko spełnię twoje fantazje erotyczne wszystko co chcesz, najchętniej puszyste kobiety
>>216062209znajdź kogoś lepszego od siebie i kopiuj jego zachowania, nie obędzie się bez kompromitacji tu czy tam bo nie wszystko co działa u innych zadziała u ciebie ale po pewnym czasie zdobywasz pewność siebie i szacunek innych
>>216062117jestem magistrem inżynierem politechniki i nie wiem
>>216062061Byłem w podobnej sytuacji. Władze uczelni w dupie miały moją depresję.Już po tobie Anon.
>>216062029jezeli jestes ponizej kwoty wolnej od podatku, czyli jakies 3000zl/rok to nie musisz niczego skladac, jezeli przekroczyles i nie zlozyles to us juz by sie do ciebie przypierdolil skoro mowisz o 2017
>>216062000>ka3.jpgfajny knowyourmeme filename lewaku pierdolony
>>216061983też bdb, mi się ostatnio chce słuchać do it
>>216061628ale wiecie że trawa jest zielona?
>>216061543>i nie ruchajakurat jeżeli chodzi o to to już nie aktualne oniczan
>>216061543opowiadaj kogo zabiłeś>inb4 szpitalnypies się nie liczy
>>216061371jprdl ziomek wes stupki zapostuj pszeciesz urocza jes i wogule
>>216061260https://www.youtube.com/watch?v=H3dhH5goUyE
w poznaniu mieszka chinka o imieniu marysia
>>216061134jeszcze zapostujcie tą dziwkę z patreona bo dzisiaj nie było
>>216061134podobno tamten już się skończyl
>>216062061też o tobie myślę
>>216061124u ciebie wahania jak kryptowaluty d-.-b
>>216060843wyjaśnieniem dosłownie wszystkiego jest bieda i chujowa edukacja
>>216062761Nie śpię siedzę w pracy >>216063348wolny kraj
>>216060441tez czytacie wszystkie posty na glos?
>>216060315> to just sit and watch their life spiral out of control, and make no move to improve their situation until they're sleeping in the alley behind the flat they were evicted from, eating out of bins, no idea which way to turnusuń REEEEEE
>>216059362Tooo.To koniec bracie. It is literally unreadable, not even lurking is zabawne here anymore. I went to r/polska
>>216060291Moi przyjaciele grać tylko csgo
>>216064270>tug babcia nazywa cię imieniem twojego ojca
>>216064487bo mucha to poważne zagrożenie i przeszkadzacz, czyli nie masz wyjebane
>>216060291albo po prostu nie pij chujowej kawy to i smak będzie miała lepszy. hawa i herbata to jedne z tych nielicznych produktów na które faktycznie warto wyrzucać hajs za markę bo różnica w jakości pomiędzy tanimi i drogimi markami jest bardzo duża.
TAK KURWA TRUDNO ZBANOWAĆ JEDNEGO (SŁOWNIE: JEDNEGO) CWELA?
>>216060260>nie sportydebiru, jak się nie ruszasz to twoje ciało tak spowalnia metabolizm, że spadek wagi jest bardzo powolny, sporty jak najbardziej i to nie po to żeby spalić więcej kcal tylko właśnie żeby metabolizm zapierdalał.>-500chciałeś powiedzieć -1000~-1500
>>216059362>walklol
>>216064769>każdy pedał to szpitalnyjuż nie wiem czy ty trollujesz sobie czy jesteś takim debilem
>>216060203moje jedyne leki to alkohol (którego musiałem przestać używać) i kofeina
>>216059362zawsze wiedziałem że cwelgamiści to podłe, zawistne cwele
>>216064798ja miałem o wumpusie i markowach
>>216064964jestem tu sam mogę robić co chce, póki nic się nie spierdoli w trakcie snu to nikt się nawet nie dowie
>>216060174Po co ci psychiatra skoro możesz po prostu znaleźć kogos lepszego od siebie i kopiować jego zachowanie?
>>216059904Idziesz jutro na 18 do kościoła, Mak?
>>216059440jak widzę kosplejerki (ale tylko białe) to włącza się we mnie tryb spermiarza
>>216059362to mnie niepokoi, jak belfrzy ze szkołya ty głupia powiedz czego się boiszzłych ciuchów, opinii, kalorii?
>>216063963Ma infekcje pochwy, zdrowa cipa nie śmierdzi
https://www.youtube.com/watch?v=QbDv4v2zNMYnt
chłopcy są do tulenia a nie kopania
>sugerowanie, że polacy są nad superpotęgą 2020
>>216064769tak, cwel wraca za każdym razem używając vpna
>debil ma głos jak debilFascynujące.
>>216061260No to go do kurwy nędzy zbanujcie? Z czym macie problem XD?
ale zdech to już koniec /polska/
>>216065917To nie koniec
czy cwelis znajduje się z nami w pokoju?
>>216065729no anony tu się podniecali swojego czasu
>>216065947masz rację przecież nic się nigdy nie dzieje przez chwilę o tym zapomniałem
prawdziwym końcem /polska/ byłoby chyba tylko odebranie socjalu w postaci rent zasiłków i emerytur
który to już rok ten kurwidołek się toczy
zapostowałbym sojaka ale nie można z trybu incognito a moja gie ef nie może wiedzieć że lurkuje
>>216065878ale on dobrze wygląda, napewno nie ma powodów do zmartwień na tym polu
>>216059362nareszcie pora wyciągnąć szampana którego trzymałem specjalnie na tą okazję
>>216064769przeklejxczxx jest nieuchwytnx
>>216065882Myślę że taka edukacja finansowa jak osobiste/domowe budżetowanie, podstawy kredytu itd zostaną wprowadzone do szkół w przeciągu następnych 20 lat, po prosty muszą to zrobić.
>>216066144Japa tam
>>216065917człowiek w ogniu film akcji ale jakby lepszy od zwykłego szajsu z mięśniakami niezbyt odkrywczy ale dobrze się ogląda
>>216066245anon od brzucha miałeś się zapostować i się nie zapostowałeś
>>216065947debile było ignorować i by przestali
>>216065948to kurwa przeczytaj jak człowiek ja pierdolepewnie hollow ataraxie czy jak mu było też nie znasz
>>216066068niech się przejdzie po pokoju bo ewidentnie za dużo tu siedzi
mam 17 lat i 364 dni
nawet maras już tu nie siedzi to koniec
mam 18 lat bez jednego dnia
>>216066109debile to jest więzienny przecież
mój wiek łamie regulamin
urodziłem się po 2008 roku
>>216066144no siema co u was pedały pedony incele śmiecie?
będę trolować poza /b/
nie przerwałem korzystania z tej strony internetowej mimo niepełnoletności
zjadłem gorące skrzydełka i zaraz nastąpi zwolnienie blokady
>>216066188nie porównuj go do tego zjeba, jego polityczkowanie od czasu do czasu da się przełknąć
>anime 2000ruchałbym nastolatke>anime 2010ruchałbym siostre>anime 2020ruchałbym zwierzęta
>>216066694parzyste idę do sklepunieparzyste nie idę
daje do myślenia (nie daje)
>>216066762nom, bardziej w obce życie niż ufoludki
>>216066775żarty o chujach nie są słabe bo idą twardo
>>216066802w sensie takim, że zadaje więcej pytań i przez to łatwiej mu jest cię dokładniej zdiagnozować niż psychiatra co sami mówicie, że ma w większym stopniu wyjebane
>>216066840Ja i Kuba tacy sami choć tak niepodobni
spaćku
>>216066864>ur. w Egipcieno ciekawe skąd
>>216066881czy to jest jakiś reverse-pedofil co zamiast groomować dzieci to groomuje dorosłych, żeby lubili dzieci czy CBŚ po prostu
>>216066906kurwa ale bym takiej jajeczniczki zjadł ale nie chce mi się iść do sklepupo prostu zamówię pizzę za jakiś czas
>>216067128skąd wiesz że jest ok? >inb4 bo nikt mi nic nie powiedziałno nie dziwię się śmierdzielu
>>216067435Do psychiatry chyba raczej, i liczyć na wyrozumiałego prowadzącego.
>>216064142w głowie wodospady słucham TLC
>>216063422gdyby tylko to mogło rozwiać nudę
bo jestem samotny, jak zawsze a za bardzo boję się żeby to zmienić
imagine bycie takim sojem że nie możesz ostrego zjeść
mnie też zapraszali ale akurat wtedy fizycznie nie miałem możliwości się pojawić, chociaż pewnie i tak bym odmówił
I chuj kurwa ja pierdole Fazza drugi. Pewnie saudowie swoje konie nakoksowali i tyle kurwa.Dzień dobry
jakie byście chcieli mieć ałto jabyście mieli nieograniczony budżet? musicie nim jeździć na co dzień. nie możecie go sprzedać więc wypierdalać mi z pomysłami kupowania supersamochodów i sprzedawania za duzy hajs.
ja nie mam thinkpada bo wolę lepsze urządzenia
znowu trzęsę znowu klubem znowu pensje znowu grube d-.-b
ale wy jesteście kurwa gównem nie powinniście mieć w ogóle prawa do korzystania z internetu
dopóki nie powiesz to nie będziemy mogli trafnie ocenić
śniło mi się, że tłumaczyłem profesorowi bralczkowi co to jest "pieseł"
polacy są jeszcze gorsi od rusków w cs
ej, ale ja nie chcę robić burd po pijanemu ani niczego nieodwracalnegopo prostu napić się i pogadać
ale to nadal będzie ssacz fujarek
nienałożyła mejkapu i teraz mordy nie chce pokazaćszczwana ślązaczka
czasami czuję się zawiedziony życiem i całą tą egzystencjączasami po prostu jest zmęczony, samą egzystencją...nie mam siły do ludzi, są źródłem większości moich problemów. ludzie mnie męczą. ciężko jest spotkać kogoś rzeczywiście dobrego.nie przeklejka...
>>216068966sory ale brzmisz jak pizda, idź zapierdol jakiegoś cwela nożem
>>216068999i co mi to da?
>>216069030przestaniesz być leszczem i karłem reakcji
>>216069057eh... brzmisz jak chory psychicznie...
>>216069161chory, zajebiście, w chorobie trzeba się trzymać tego co rozum mówi
are we back?? jak tam słodziaki
nic tak nie zabiło /polski/ jak brak huhułek
>>216069191wybornie
>>216065882>t.
>>216069226naprawdę?
>>216069304skłamałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) #raperigcz
chciałbym posiedzieć w ciszy przy ognisku i odpocząć
>>216069353>raperigczco to
>wszystkie dni na studiach zaczynają sięod 13-14 poza jednym na 8 w środy i to jeszcze wykład + ćwiczenia z najtrudniejszego przedmiotu
kapalem się w onsenie całkiem nago, ale dziwna akcja :33333
>>216069959cwel>>216070114pedał larponiec
>>216070114penits?
>>216070130tylko nie pedał ;[[[>>216070132pokaż cycuszki :3333 :***
Jak ominąć zabezpieczenia na karachan.org z dowolnego urządzenia, krótki poradnik.Jeśli posiadasz urządzenie z systemem Android lub iOS możesz używać aplikacji Chance, która zapewnia najwyższy komfort korzystnia z imageboardów na sprzętach mobilnych. Używając Chance karachan po prostu działa i nie wymaga żadnego omijania zabezpieczeń.Więcej informacji o projekcie na Githubie moffatman/chan Ostrożnie! 4chan automatycznie banuje za ten link!1. Wejdź na board karachan.org/fnd/ (jedyne miejsce bez zabezpieczeń), kliknij koło zębate w prawym górnym rogu i potem userjs.2. Wklej ten kod:(async function () {try {localStorage.xD = 'xD';document.getElementById("jesli-zablokujesz-tego-diva-ukraina-odniesie-zwyciestwo").remove();document.getElementById('smok')?.remove();if (document.URL && document.URL.includes('/b/')) {const response = await fetch(document.URL);const text = await response.text();const doc = document.implementation.createHTMLDocument();doc.write(text);const posts = document.getElementsByTagName("blockquote");for (const post of posts)post.innerHTML = doc.getElementById(post.id).innerHTML;}} catch (err) {console.error(err);}}());3. Zapisz.4. Gotowe, oglądasz karachan bez zabezpieczeń.5. Jeśli nie działa, to sprawdź czy na pewno wklejasz go w userjs a nie usercss. Jeśli wchodzisz na kara pierwszy raz, przywitaj się z nami na /b/. Nie używaj emotek.
>>216070300kiedy będę mógł używać serwis minilauta.org w aplikacji Chance™?
Dobra, przemyśliłem to. Przestanę przeklejać przez tydzień, jeśli nie wykurwicie stąd raz na zawsze to wam kurwa jaja powyrywam i powsadzam do spleśniałych, spedalonych ryjców.
ugh BIAŁY BYK idzie spać
>>216059362i dobrze że zdechła
Cwel jest nadmiernie pasywny
i tak nigdy nie uzywalam tego generała DESU
>>216071836ja pierdole jak mozna grac jeszcze w lola
>>216071836jak master to możemy duo
>>216071741>>216060441Bawi mnie że nawet archiwistki sobie poszły. Pewnie chińczyki przestały płacić
dziwne w chuj że o 3 w nocy w poniedziałek nikt nie postuje... wtf kiedyś tu było tak fajnie o 3 w nocy w poniedziałki!
wilno to nasze
co teraz
>>216073417idziemy sie kochać
>>216073275szanowanie sąsiadów
polacy być jak>czemu nikt nas nie lubi :(((also polacy>ekstremalny egoizm jako naród>wilno nasze!>lwów nasz!>*napadają na czechosłowację*==================================polacy:>rusyfikacja :(((((also polacy:>polonizujemy litwinów :DDDD>polonizujemy ukraińców :DDDDD>prawosławie??? trzeba ich nawrócić na katolicyzm!!!!!!a wystarczyłoby szanować innych
>>216074070naprawde?
>>216074184czemu nie
Kultura to zbiór norm, wartości, wierzeń, tradycji oraz praktyk, które są wspólne dla danej grupy społecznej. Obejmuje sztukę, język, obyczaje, a także sposób życia i myślenia ludzi w danej społeczności.
>czym kultura nie jestKultura nie jest jedynie osiągnięciami artystycznymi ani tradycjami, które są statyczne. Nie jest też ograniczona do jednego narodu czy grupy etnicznej, ani nie jest tylko zbiorem zachowań i norm, bez głębszych wartości i przekonań. Kultura nie jest także zjawiskiem niezmiennym; jest dynamiczna i ewoluuje w czasie.
Ludzie to istoty biologiczne zaliczane do gatunku Homo sapiens, charakteryzujące się rozwiniętym mózgiem, zdolnością do myślenia abstrakcyjnego, mowy i tworzenia skomplikowanych struktur społecznych. Są zdolni do odczuwania emocji, nawiązywania relacji oraz tworzenia i przekazywania kultury.
Elo robale
Człowiek to istota ludzka, zaliczana do gatunku Homo sapiens. Jest to istota społeczna, rozwinięta intelektualnie, zdolna do myślenia abstrakcyjnego, wyrażania emocji oraz tworzenia kultury i relacji międzyludzkich.
>>216074216nie wiem czy naprawdę chcesz
>robale?
>>216074390z Tobą? zawsze
Kultura to pojęcie o bardzo szerokim znaczeniu, które można rozumieć na różne sposoby, w zależności od kontekstu. Ogólnie rzecz biorąc, kultura to zespół duchowych, intelektualnych, materialnych i społecznych osiągnięć człowieka lub społeczeństwa.Podstawowe definicje kultury:1. Antropologiczna definicja kultury:Kultura to całokształt zachowań, wierzeń, norm, wartości, języka, sztuki, prawa, obyczajów i wszelkich innych zdolności oraz nawyków nabytych przez człowieka jako członka społeczeństwa.To wszystko, co nie jest biologiczne, a zostało stworzone lub przekazane przez ludzi.2. Humanistyczna definicja kultury:Kultura to dziedzictwo duchowe i artystyczne, czyli literatura, muzyka, teatr, malarstwo, filozofia, nauka, religia itp.W tym ujęciu kultura to to, co „wysokie” – wyraz ludzkiej kreatywności, inteligencji i wrażliwości.3. Socjologiczna definicja kultury:Kultura to wzory zachowań i sposoby życia, które są wspólne dla danej grupy społecznej, np. kultura młodzieżowa, kultura organizacyjna, kultura masowa.---Elementy kultury:Kultura materialna – przedmioty stworzone przez człowieka (narzędzia, budynki, technologie).Kultura niematerialna – idee, wartości, język, wierzenia, normy społeczne, tradycje.---Rodzaje kultury (przykładowo):Kultura narodowa – charakterystyczna dla danego narodu.Kultura popularna (masowa) – powszechnie dostępna, łatwo przyswajalna (np. muzyka pop, seriale).Kultura elitarna (wysoka) – trudniejsza w odbiorze, wymagająca przygotowania (np. opera, klasyczna literatura).Kultura ludowa – twórczość i tradycje przekazywane w lokalnych społecznościach.---Jeśli chcesz, mogę podać definicję kultury według konkretnych filozofów, antropologów lub myślicieli. Chcesz rozszerzyć ten temat?
>>216074422łał czemu
>czy kultura w pewien sposób określa które zachowania w społeczeństwie są nagradze, a które są stygmatyzowane?Tak, kultura w znacznym stopniu określa, które zachowania w społeczeństwie są nagradzane, a które stygmatyzowane. Działa jak swoisty system norm i wartości, który mówi ludziom, co jest „właściwe”, „normalne” lub „pożądane”, a co „niewłaściwe”, „wstydliwe” lub „nieakceptowalne”.---Jak to działa?1. Normy społeczne – pisane i niepisane regułyKultura określa normy, czyli wzorce zachowań.Na przykład: w jednej kulturze okazywanie emocji publicznie może być akceptowane, w innej uznane za brak ogłady.Przestrzeganie tych norm często prowadzi do nagród społecznych (uznania, szacunku, awansu).Łamanie ich może skutkować stygmatyzacją (potępieniem, izolacją, wyśmianiem).2. Wartości kulturoweKultura promuje pewne wartości, np. indywidualizm w kulturze amerykańskiej, a kolektywizm w wielu kulturach azjatyckich.Osoby, które ucieleśniają te wartości, są często społecznie nagradzane.Te, które ich nie przestrzegają, mogą być postrzegane jako „inne” lub „nieodpowiednie”.---Przykłady:Praca i sukces: W kulturach zachodnich ceni się ambicję, przedsiębiorczość i sukces zawodowy – osoby pracowite są nagradzane, a lenistwo czy bezczynność mogą być stygmatyzowane.Wyrażanie tożsamości: W niektórych kulturach osoby o nietypowej tożsamości płciowej lub orientacji seksualnej są akceptowane, w innych mogą być stygmatyzowane.Styl ubierania się: To, co w jednej kulturze uchodzi za modne lub eleganckie, w innej może być postrzegane jako niestosowne lub prowokacyjne.---Stygmatyzacja a władza kulturowa:Kultura nie jest neutralna — to, co jest nagradzane lub potępiane, często zależy od dominujących grup w społeczeństwie (np. religijnych, ekonomicznych, politycznych). Te grupy mają wpływ na to, jakie normy są ustanawiane i utrwalane.
>>216074480coś w sobie masz co mi pasujetrudno to określić
>>216074540hmm ale tajemniczy
>>216074564szaleję za Tobą
>czym jest religiaReligia to system wierzeń, praktyk, rytuałów i zasad moralnych, który odnosi się do rzeczywistości uznawanej za świętą, boską, nadprzyrodzoną lub transcendentalną. Religie często zawierają:1. Wiarę w bóstwo lub bóstwa – np. monoteizm (jeden Bóg, jak w chrześcijaństwie czy islamie), politeizm (wielu bogów, np. w hinduizmie), panteizm, deizm itp.2. Święte pisma lub teksty – np. Biblia, Koran, Wedy.3. Rytuały i obrzędy – modlitwy, msze, posty, pielgrzymki itp.4. Moralność i etyka – normy zachowań, które mają swoje źródło w boskim autorytecie.5. Wspólnotę wierzących – wyznawcy tworzą wspólnoty, np. kościół, umma, sangha.6. Odpowiedź na pytania egzystencjalne – sens życia, istnienie duszy, życie po śmierci, cierpienie itp.Religia może pełnić różne funkcje:Społeczne – budowanie wspólnoty, porządek moralny.Psychologiczne – dawanie nadziei, sensu, poczucia bezpieczeństwa.Kulturowe – wpływa na sztukę, prawo, obyczaje, język.Nie wszystkie religie są teistyczne (oparte na wierze w Boga/Bogów). Przykładem może być buddyzm, który skupia się bardziej na duchowej ścieżce i filozofii niż na czci bóstw.Chcesz, żebym przedstawił religię z perspektywy socjologicznej, filozoficznej czy religioznawczej?
>>216074573a ja ciągle o tobie myślę
>czym jest teoria socjologiczna DurkheimaTeoria socjologiczna Émila Durkheima to jeden z fundamentów klasycznej socjologii. Durkheim był jednym z pierwszych socjologów, który traktował społeczeństwo jako rzeczywistość odrębną od jednostki i postulował, że społeczeństwo rządzi się swoimi własnymi prawami. Oto główne założenia jego teorii:---1. Społeczeństwo jako rzeczywistość sui generisDurkheim uważał, że społeczeństwo nie jest tylko sumą jednostek. Ma własne prawa, normy i mechanizmy funkcjonowania, które trzeba badać niezależnie od psychologii jednostki. Społeczeństwo ma swoje "życie", a jednostki są kształtowane przez jego wpływ.---2. Fakty społeczneTo centralne pojęcie w jego teorii. Fakty społeczne to zewnętrzne wobec jednostki sposoby myślenia, odczuwania i działania, które wywierają na nią presję. Przykłady: normy moralne, prawo, religia, język.Cechy faktów społecznych:Są niezależne od jednostki (egzystują poza nią),Mają charakter przymusu społecznego,Można je badać empirycznie, jak "rzeczy".---3. Solidarność społecznaDurkheim wyróżnił dwa typy solidarności, które opisują, jak spójność społeczna jest utrzymywana:Solidarność mechaniczna – charakterystyczna dla społeczeństw tradycyjnych. Opiera się na podobieństwie jednostek i wspólnych wartościach.Solidarność organiczna – występuje w społeczeństwach nowoczesnych. Ludzie są bardziej zróżnicowani, ale współzależni ze względu na podział pracy.---4. Religia jako zjawisko społeczneDurkheim w książce „Elementarne formy życia religijnego” analizował religię jako wyraz zbiorowej świadomości. Uważał, że religia jest nie tyle relacją człowieka z Bogiem, co wyrazem relacji człowieka ze społeczeństwem. To społeczeństwo nadaje rzeczom „święty” charakter.---5. AnomiaDurkheim wprowadził pojęcie anomii – stanu, w którym normy społeczne słabną
>>216074653my mamy Ciebie jedną
>>216074700ty też jedyny
>>216074403niedoceniony
>>216074942ale czy poznasz mnie w tłumie
>>216075144tak bo tylko ty mnie znasz
>>216075144a powieś mi jak cie poznać
Incelizm, blackpille i wojna płci ostro weszły do mainstreamu, na fb regularnie widzę tego typu treści i dużo normików jest w komentarzachCo się dzieje z tym światem, chciałbym wrócić do 2010, wszystko było takie proste i niewinne
Internet powinien być od 18 roku życia, czany rozpierdoliły moralność współczesnych ludzi
>>216075232>>216075348życzę Ci dobrego dnia
unia lubelska była błędem
>>216075576I co jeszcze Gdzie idziesz
>>216075636>will you know my name, when I see you in heaven
Dlaczego Polacy są tak opaleni?
>>216075707Żebyś kipił murzynie pierdolony
>>216059362ANON WALKA
>>216062580>ŻurekKuuurła u nas to dopiero nie to co na tym zachodzie pedalstwo same kawe sojową piją hruum hruuumPolaczek ma wypalone kubki smakowe od polackiego obrzydliwego żarcia które w krajach pierwszego świata nie daliby nawet świni
Szukam chłopaka +48 600 872 857
dlaczego wszyscy na świecie mówią "kotlet po kijowsku" a polacy mówią "de volallie"
bo francja elegancja
>>216076501Z tego samego powodu dlaczego ci debile mówią sztur zamiast tak jak się powinno czytać
>>216076541co to sztur
>>216076641Maciej sztur i jerzy sztur
>>216076641Maciej Stuhr i Jerzy Stuhr
ughhhh vgh ziew ziewerino wstanerino BIAŁY BYK wstał
>>216076501>>216076493Z tego samego powodu dlaczego szukam chłopaka +48 600 872 857
>>216076653>>216076666a jak się powinno czytaćnie znam niemieckiego
jerzy szczur
krzysztof yiddishbiorę po 500 zł od każdego i nie słucham państwa
to koniec
>>216076863co ci ten dyrektor zrobił że ciągle postujesz jego numer telefonu
>>216075507>>216075521to ale nieironicznie, normiki nigdy nie byli gotowi na internet, to ich przerasta i wierzą we wszystko co widzą w internecie
ja bym zrobił internet od 30
tak z życia to widze sobie jak jakiaś laska przylizuje sie do włocha polki to kurwy
>>216078300Patrząc na polackich królewiczów też bym przylizal się do Włocha
japierdolę zesrałem się w pampersa
>>216078511cwelis...
>>216078623błagm pomóż mi zmienić pieluchę
lek dlaczego Tomów jest takim kurduplem?
>>216078674spierdalaj
>>216078823o chyba sobie odpalę te anime dobry pomysł
Co robiliscie kiedy Worms 3D mialo swoją premierę? Ja grałem w demo
Test
>>216078869pamiętam te zimy lat 2004
>>216078882zaraz przetestuje twoją matkę
dali takiego skurwysyna, to bylo w 2006 roku
kiedyś = byłoteraz = nie ma
>oglądaj trailery z E3 2005>ogladaj gameplaye nowych gierek>”ehhh nigdy nie dadzo, bede na tym żęchu do konca zycia”>doslownie pare miesiecy pozniej kupuja ci nowy komputerdziało się, nowy komputer to bylo takie duże wydarzenie kiedyś
kiedyś było fajnie ale trzeba bylo chodzic do szkolyteraz jest lepie bo nie trzeba być chodzic do szkoly, ma sie swoje pieniazki, i mozna mieszkac gdzie sie chce kupowac co sie chce i rozwijac swoje zainteresowaniaczuje dobrze nie-niewolnik
zesrałem się komuś do bułki cześć
>>216079207*oddaje bułkę* nie jestem już glodny
w sumie to po chuj żyje
hipotetycznie, jak często można robić sobie lewatywę, bez zaburzenia sobie równowagi elektrolitów i zdolności naturalnego wydalania stolca?
>>216079377by ssać moje wielkie jaja
>>216079534czy jesteś dwumetrową opaloną umięśnioną futa kobietą?
Podziwiam was za wylewność i szczerość jaką tutaj macie. Ja się wstydzę pisać, wstydzę się nawet myśleć i uciekam w różne rzeczy. Niepojętym jest dla mnie że niektórzy mogą tak do spodu opowiadać komus w realu wszystko
>>216079377żadna rzecz nie ma w sobie nic, co by ją mogło zniszczyć, czyli co by usuwało jej istnienie, lecz przeciwnie, przeciwstawia się wszystkiemu, co by mogło jej istnienie usunąć, a zatem, o ile może i o ile jest sama w sobie, usiłuje pozostawać w swym istnieniu
>>216079609taki to sobie dzisiaj kurwa POJE!
>>216079609błagam nie jedz tego sosu wczoraj przez przypadek do niego naszczałem
*piję sos jak pojebany*
żywiec białe kontra sos bologne moggingsmaksos bologneużytecznośćsos bolognecenasos bolognejako do kuchnisos bolognejako do towarzystwasos bologneaura mogsos bologne
KURWA SEKS!
>>216080580tobie nigdy nie dam
>>216080704:(
>>216080961ZOSTAW TEGO ROMANA JUZ KURWO CO ON CI ZROBIŁ
maminka pewnie myśli że dotykam siura 12 razy dziennie a ja po prostu mam katar stulecia
>>216081127nie masz śmietnika w domu?
>>216081180za daleko
mam 17 lat i 323 dni
nie wiem ile mam lat ale chyba mniej niż 18
>>216081347cyk >>216081371cyk>>216081396cyk*naciska odpowiedni przycisk*
wy tu wszyscy macie 16 lat? ja też chodze do gimnazjum btw desu
>>216064487mówili ci że są na minilautcie cwelu
poszedł gruby ładunek do futa pozdrawiam
bump. ale martwo
możesz pójść sobie gdzie indziej
>>216082820
mam srake
sram sobie w pracy żbsz
>>216075687dzień dobry
>>216059362
kurwa brzuch mnie boli, mam srake, sram śmierdząco i pomarańczowo, mam jakieś randomowe bóle ciała...
>>216083750ubermensch
chyba umieram
>>216084307czemu
Jestem bezrobotny i jem loda
>>216084575No elo
>>216082117
>>216084575baza smacznego
>>216059362>Natomiast aż 52,8 proc. ankietowanych ocenia rząd Tuska negatywnieniedobrze, pisfederackie szury przejmą władzę
>>216084474mam srake
>>216084734ewzjedz gorzkiej czekolady
>>216084770to dopiero by mi rozjebało jelita bejbe
każdy mężczyzna powinien być bity po mordzie
>>216084821Troche pomoże
>>216084849zawsze. strzelać do facecików karabinem maszynowym.
cipka
>>216085621>zabija polaka srebrnym mieczem
>>216084939tak rzydgi najogresze wogule to kiedhyyh wojna rasofwa
>>216084861ja zacząłem go oglądać gdzieś niedługo po tym jak przestał być fałszywym udającym kurwiemteraz sie go nawet przyjemnie ogląda
>>216084770nie wiem nie liczę jusów bo mnie to nie jara
>>216084636na multi napierdalasz czy single? pewnie single
>>216084617Dajcie taką małą żonę co jak ja dam na parapet to sama nie zejdzie
o, zaburzony wrócił, pora się ewakuować.do jutra anonki, niech se sam siedzi.
>>216084606ja jestem animką z zewnątrz i kawalerem w środku
>>216084575nic mu się nie daje, nawet mu nie odpisuj, on nie chce być przekonany że w Polsce nie jest źle
>>216085968Pa pa
>>216084474Biała "czekolada" to nie czekolada.
>>216084307zdechniesz na marskość wątroby debilu
>>216086021trzymaj się tam
>>216078869>3Dgówno jebanew Wormsy jedynkę na Amidze to było granie ech zanim dostały wodogłowia to były czasy 1995 piękny rok nie to co 2025
>>216083750posterów z którego kraju najbardziej szanujecie?
>>216083304Uff zazdroszczę, jedna z moich ulubionych gierekPolecam:1. przedłużone mignięcie2. zatrzymanie czasuNajfajniej jest grać pacyfistą, ale pamiętaj że jak przez ciebie jakiś strażnik umrze poprzez pylon to zaliczy się jako zabójstwo. Na której misji jesteś?
>>216085968tak bardzo chcesz 24/7 to ci mogę załatwić
>>216085968życie=zapierdalanieżycie=/= bajka
>>216086113żebyś miał mocniejsze doznania jak cię niedotlenionego zacznę ruchać
>>216086021>fonetycznie>z przed p>w na końcu słowanapisz po prostu, że ortografii nie lubisz, a nie się zasłaniasz fonetyką
>>216086047szefuńcio zajebał dwójkę pedałów
>>216086056w jakiego jrpga (nie 2d i nie na rpg makerze) zagrać anonki?
>>216081711Kręcą mnie perwersje i zapach niemytego fiuta. Mogę go wąchać i ssać na okrągło, do końca. Lizanie tyłka, piss i inne zabawy.... Zdrowie wymagane i zapewnione. Jeśli lubisz, mogę być uległy ale bez bicia i tortur. Wulgaryzmy wskazane.
>>216081596no to już nie moja wina że jesteś degeneratem
>>216081519ale postuj lepszehttps://www.youtube.com/watch?v=jnlsp6zdE9k
>>216081396czina to psychopata i nic nie czuje
>>216081371że niskie standardyty wiesz że swobodne rozmawianie z ludźmi to przeciętny cuck sojak potrafi?
>>216081127ci co nie załapali to pedały nie anonki deklu -,-
>>216086452>>216086452>>216086452>>216086452
>>216086056zdrowy człowiek